Direkt bu konudaki fikrimi yazıyorum.düğünde yemek olacak. sormak istediğim siz benim yerimde olsanız ne yaprdınız ?
Kızlar merhaba.
Benim bi talibim var ve genel itibariyle de anlaşıyoruz. Damat adayı 26 yaşında ve 5 yıldır da memur. Ancak damat adayı bekarken bir ev almış ve bütün yatırımını ona yapmış ve ağustos ayında evin borcu bitecekmiş. Asıl sorum şu; damat adayı bütün maaşını ev borcuna yatırdığı için şuan elinde çok parası yok ama 5 6 ay nişanlılık döneminde maaşını biriktirecek ve kalan eşyaları yakınından borç para alıp eşyaları o parayla alacağını ve aylıkta 1000 tl olarak geri ödüyeceğini söyledi. Bu sebeple fazla bir altın alamayacağını, eşya konusunda da ortalama bir şeyler yapacağını söyledi. Ayrıca ev borcu ödediği için askerliğini tecil ettirmiş ve bedelli yapacağını veya bedelli çıkmasa bile evlendikten sonra askere gideceğini söyledi. Bu arada ikimiz de islami yaşantımız var ve damat adayı semazenli düğün istiyor, ben ise farklı düğün düşünüyorum. Ayrıca maddi sorunlarından dolayı da nişanı kendi aramızda yapmak istiyor. Sizce ne yapmalıyım bu durumda ?
Askerde maaş alamayacak ama milyarlarca parayı tak diye çıkarıp verecek devlete, fark ne?askerdeyken maaş alamıyacağı için gitmek istemiyor. daha sonra bedelli yapmak istiyor
Ben utanıyorum vallahi, bir kafeye gitsek içtiğim kahvenin parasını ödetmeye bile utanıyorum. Bak ev alınmış yetmiyor, düğün borçsuz yapılsın, evi varmış oh, nişanım, kınam, çeyizim ödensin, gelinliğimi alsınlar, e kız tarafı?Aynen öyle ama kivirmaya çalışıyor :) Etkilenmeseydim yazmazdim diyor ne alakaysa. Bence konu sahibi hic bosuna bize gazel okumasin armut pis agzima düş diye dusunen ilk gelin adayi olmadigi icin neyin ne oldugunun farkinda herkes. Hayat beleş ohh ne güzel böyle insan olamadik valla.
neden böyle dediniz peki ?
evet çalışıyorum açıkcası bu durumda siz olsanız ne yaparsınız onu merak ettim ?
Çok soruldu
Söylemedi
En son 'gerekeni yaparım' dedi
Gencecik kadinsinben öyle düşünmedim ama haklılık payınızda var tabiki
6 ay nisanli kalcaginiza 1 yil veya 1.5 yil nisanli kalsaniz sonucta hayatinizda 1 kere evleniyosunuzKızlar merhaba.
Benim bi talibim var ve genel itibariyle de anlaşıyoruz. Damat adayı 26 yaşında ve 5 yıldır da memur. Ancak damat adayı bekarken bir ev almış ve bütün yatırımını ona yapmış ve ağustos ayında evin borcu bitecekmiş. Asıl sorum şu; damat adayı bütün maaşını ev borcuna yatırdığı için şuan elinde çok parası yok ama 5 6 ay nişanlılık döneminde maaşını biriktirecek ve kalan eşyaları yakınından borç para alıp eşyaları o parayla alacağını ve aylıkta 1000 tl olarak geri ödüyeceğini söyledi. Bu sebeple fazla bir altın alamayacağını, eşya konusunda da ortalama bir şeyler yapacağını söyledi. Ayrıca ev borcu ödediği için askerliğini tecil ettirmiş ve bedelli yapacağını veya bedelli çıkmasa bile evlendikten sonra askere gideceğini söyledi. Bu arada ikimiz de islami yaşantımız var ve damat adayı semazenli düğün istiyor, ben ise farklı düğün düşünüyorum. Ayrıca maddi sorunlarından dolayı da nişanı kendi aramızda yapmak istiyor. Sizce ne yapmalıyım bu durumda ?
Atıyo zatenBen neler yapılabildiğini yazdım =))
Ben utanıyorum vallahi, bir kafeye gitsek içtiğim kahvenin parasını ödetmeye bile utanıyorum. Bak ev alınmış yetmiyor, düğün borçsuz yapılsın, evi varmış oh, nişanım, kınam, çeyizim ödensin, gelinliğimi alsınlar, e kız tarafı?
En iyisini yapıyorsunuz. Kimsenin eline bakmayın, laf ettirmeyin de. Eş hep bulunur etraf koca kaynıyor.Aynen öyle. Babamdan bile isteyemem para. Hem 2 gun örgün egitim okuyorum hem staja gidiyorum calisiyorum aksama kadar hemde cikip restoranda mutfakta çalışıyorum gece 12 ye kadar.
Paramida biriktiriyorum kimseye de eyvaallah etmem. Hele evlencegim adama ve ailesine hic eyvallah etmem. Anlamiyorum boyle insanlari.
inanin tartisacak ne dermanim var ne de moralim. kim ne biliyosa onu yapsin. bende nisanlanip ayrilmis biriyim. hayatimda sorunlarim var herkes gibi. sadece yurtdisi yazdiginiz dikkatimi çekti o yuzden yazdimSiz tartışmak istiyorsanız ben sizle çok güzel tartışırım. Benim mesleğim bu, tartışarak para kazanıyorum. Dünyada yurtdışında yaşayan tek kişi siz değilsiniz, ne kadar büyüttünüz arkadaşım. Ben hepiniz paraya düşkünsünüz mü dedim? dedim ki son zamanlarda açılanların hepsi yurt dışı, bu da mı öyle?? Sana ne bundan?
Ben o devreleri aştım
Eşimin durumu olmadığı için tüm ev eşyalarını ben aldım
Eksiği gediği ben tamamladım
Eşime bohçasına kadar yaptım
Bir tek alyansla da evlendim
Şükür zor günler geçti, şimdi birlikte çalışıp yiyoruz, evlenirken benim daha çok harcamam olduğu için o da yatırımlarını benimle paylaşıyor şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?