- 15 Şubat 2013
- 562
- 224
- 333
Kızlar merhaba.
Benim bi talibim var ve genel itibariyle de anlaşıyoruz. Damat adayı 26 yaşında ve 5 yıldır da memur. Ancak damat adayı bekarken bir ev almış ve bütün yatırımını ona yapmış ve ağustos ayında evin borcu bitecekmiş. Asıl sorum şu; damat adayı bütün maaşını ev borcuna yatırdığı için şuan elinde çok parası yok ama 5 6 ay nişanlılık döneminde maaşını biriktirecek ve kalan eşyaları yakınından borç para alıp eşyaları o parayla alacağını ve aylıkta 1000 tl olarak geri ödüyeceğini söyledi. Bu sebeple fazla bir altın alamayacağını, eşya konusunda da ortalama bir şeyler yapacağını söyledi. Ayrıca ev borcu ödediği için askerliğini tecil ettirmiş ve bedelli yapacağını veya bedelli çıkmasa bile evlendikten sonra askere gideceğini söyledi. Bu arada ikimiz de islami yaşantımız var ve damat adayı semazenli düğün istiyor, ben ise farklı düğün düşünüyorum. Ayrıca maddi sorunlarından dolayı da nişanı kendi aramızda yapmak istiyor. Sizce ne yapmalıyım bu durumda ?
askerde oluğu dönemlerde maaş alamadığı için gitmek istemiyor ki...benim eşimde evlendiğimizde 5 yıllık memurdu.. Keşke bekarken ev alsaydı da borçla eşya alsaydık.. Şimdi ev alcaz çalışmamız lazım.. hamileyim ücretsiz izne nasıl çıkacağım onun hesabını yapıyorum.. Askerliğini bilemem ama bence kısa dönem yapıp gelsin evlenmeden önce hemde parada birikmiş olur daha rahat evlenirsin..
Çok teşekkür ederim. Benim amacımda sizlerin görüşünü almaktı. Açıkcası bende öyle düşünüyorumsevdigim kisiyle nisanlandim, ne isi ne evi ne arabasi vardi. esya desen hiiiiiçç ortada yok. erkek anneleri ogluma böyle guzel ceyiz hazirladim bilmem neler derler, benim kaynana çop almamis ogluna. nisanda taktiklari 3 bilezik koluma bile olmadi. lafini bile etmedim umursamadim bile ha var ha yok. damat adayi evini almis daha ne istiyosun acaba. bu bolume konu açan bi çok gelin adayi gibi degilsiniz. damat adayi tutupta anne babasinin eline vermemis parasini. biriktirip ev almis ne guzel iste
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ayrıca vakit ayırıp uzun uzun yazmışınız hakkınızı helal edin.ben konu sahibinin nasil bir yardim istediğini anlayamadigim gibi burda sanki ilk kez karsilasiliyormus gibi sasirilmasina şaşırdım. .Doğru gelsin yada gelmesin gorucu usulü boyle birsey. . benim halam enistemi nikahta görmüş ilk kez.. cok eskiden sadice aileler anladir gencler cesme basinda ya gorur ya görmez bir eve sokulurmus.Sonra devir değişmiş teyzeler vs begenip resim gösterme seklinde olmuş sonra yine değişmiş ebuyukler uygun gorup genclere söylüyor onlarin bir araya gelip görüşmesi saglaniyor gencler anlasirsa onay veriliyor ve hazirlik başlıyorMuş birde simdi ortak arkadaş, arkadas kuzeni is yerinden arkadas vs tanistiriyor aileler enson duyuyor.. buda bir nevi gorucu usulüyle oluyor ..gencler okulda vs kendileri hoslanip tanışıyor aşk sevgi oluyor ailelere bildiriliyor. bunun disinda hepsi araciyla olan işler. .
konu sahibi genel anlamda anlastik demiş bu, etkilesim olunca erkek gelir ne yapabilir ne yapamaz anlatir
kiz orda aaa dur canimmm nisani biz yapcaz demez cunku bu yari resmi bir görüşmedir. kiz dinler buyuklerine anlatir akillarina yatmiyorsa buyukler aralarinda konuşur. bir sonraki görüşmede kiz ne yapabilir vs o konuşulur. .ic anadoluda ve o kulturde yasayan bircok ailede bu geçerlidir. konu sahibi ikimizde dine duskunuz derken islamda bu olur anlamında dememis düğünün olus sekli icin demiş çünkü yine cogu dindar aile camide yada semazenli yada haremlik seyranlik kurani kerim okutarak dugun yapar. ama kizimiz calgili muzikli istiyormuş. .
konu sahibi anlasacak olan sizsiniz bizlik birsey yok ev almasi cok iyi gule gule oturun 26 yasinda ev sahibi olabilmisse ne mutlu ona.. askerlik onemli o askere gidince siz onun annesiyle mi kalacaksiniz? düşüncesi nedir? birde mesela sizinde arsaniz mi var?
askerde nerede kalacağmı bana bırakıyor. istersem annemle gerekirse onun aileisiyle kalabilirimben konu sahibinin nasil bir yardim istediğini anlayamadigim gibi burda sanki ilk kez karsilasiliyormus gibi sasirilmasina şaşırdım. .Doğru gelsin yada gelmesin gorucu usulü boyle birsey. . benim halam enistemi nikahta görmüş ilk kez.. cok eskiden sadice aileler anladir gencler cesme basinda ya gorur ya görmez bir eve sokulurmus.Sonra devir değişmiş teyzeler vs begenip resim gösterme seklinde olmuş sonra yine değişmiş ebuyukler uygun gorup genclere söylüyor onlarin bir araya gelip görüşmesi saglaniyor gencler anlasirsa onay veriliyor ve hazirlik başlıyorMuş birde simdi ortak arkadaş, arkadas kuzeni is yerinden arkadas vs tanistiriyor aileler enson duyuyor.. buda bir nevi gorucu usulüyle oluyor ..gencler okulda vs kendileri hoslanip tanışıyor aşk sevgi oluyor ailelere bildiriliyor. bunun disinda hepsi araciyla olan işler. .
konu sahibi genel anlamda anlastik demiş bu, etkilesim olunca erkek gelir ne yapabilir ne yapamaz anlatir
kiz orda aaa dur canimmm nisani biz yapcaz demez cunku bu yari resmi bir görüşmedir. kiz dinler buyuklerine anlatir akillarina yatmiyorsa buyukler aralarinda konuşur. bir sonraki görüşmede kiz ne yapabilir vs o konuşulur. .ic anadoluda ve o kulturde yasayan bircok ailede bu geçerlidir. konu sahibi ikimizde dine duskunuz derken islamda bu olur anlamında dememis düğünün olus sekli icin demiş çünkü yine cogu dindar aile camide yada semazenli yada haremlik seyranlik kurani kerim okutarak dugun yapar. ama kizimiz calgili muzikli istiyormuş. .
konu sahibi anlasacak olan sizsiniz bizlik birsey yok ev almasi cok iyi gule gule oturun 26 yasinda ev sahibi olabilmisse ne mutlu ona.. askerlik onemli o askere gidince siz onun annesiyle mi kalacaksiniz? düşüncesi nedir? birde mesela sizinde arsaniz mi var?
Bana ne düşerse yapacağım tabiki. ama düğün konusunda kararsızımIsrarla gizliyor, artık neler yapacaklarsa..
Herşey konuşulmuş yaniaskerde nerede kalacağmı bana bırakıyor. istersem annemle gerekirse onun aileisiyle kalabilirim
canim pinkimben kimseyi altıncı kefesine koymadım, kimseyi zan altında bırakmadım.Uzun zamandır açılan topiklerden ötürü '' yine mi yurtdışı'' diye fikir beyan ettim. Fikir beyan ettiğimsemurcan kendisi de yurt dışında yaşıyor. Hatta sizinle aynı bakınız Fransa. Nedense kendisi hiç rahatsız olmamış, gönlü zengin benim arkadaşımın. Valla ben sanmıyorum yurt dışındakilerin bilyoner zengini olduğunu. Kimse de öyle sanmıyordur herhalde şu forumda. Çok zengin olsalar birçoğu altınları beğenmedim diye konu açmazdı zaten. Saygı çerçevesinde istediğim fikri beyan edebilirim. Bunu da kimseye soracak değilim. Kaldı ki yakın zamanda ben de yurt dışına yerleşiyorum. İstatistiklerden bu kadar rahatsız olmayın.
buyrun gelin hosgeldiniz yurtdisina !
benim gönlüm fakirde ondan alindim altin konusuna demekki. altin zengin ediyo belkide beni !
Asker yolu mu bekleyemezsin
Damat adayı seni dinleyip erken mi gitmez
Hangisine üzüldün yani sen şimdi ?
koBu arada sen ve ailen ne yapacak. Gerci size yapacak bir sey kalmamış.
Ben boyle kafalara karsiyim kusura bakma ama kendin bir sey yapmadan hep karsidan beklemek bide karsi taraf yetmeyince sorun etmek bana gore degil.
O yuzden zaten yaslamisin sirtini dert etme boşver.
ben herşeyi yıkmadım sadece böyle bir durum var ne yapmalıyım diye sordum. daha önce başımdan böyle bir şey geçmedi. kaldı ki damat adayından etkilenmeseydim detayları buraya yazmazdımMaşallah sözleşme imzalar gibi evlilik planı yapılmış da, sevgi, duygu, aşk nerede...
Kız tarafı kendini getirmeyecek herhalde, altınları da siz yapıverin, siz de el atın, her şeyi yıkmayın.
''İslami'' yaşatıya bak, konu buram buram maddiyat kokuyor.
Hangi işen az 5 ay askerde gecirmek demek is ciddi is gucu kaybi sanirim
konuyu biraz eksik yazmışım daha doğrusu detayına girmeden yazdım. damat adayından etkilenmeseydim bu tedayları konuşmazdım herhaldeadı üstünde olumlu 'düşünmek' duygu namına bişey göremiyoruz biz.
çok eleştirileceksiniz burda, ona hazır olun öncelikle.
evet beğeniyorum ve bu durumlar kafamı karıştırdı açıkcasıSen bu adamı seviyo musun beğeniyo musun ona hiç değinmedin
Mal mülkü vatani borcunu öğrendik epey
gelin adayı biraz destek çıksın paylaşsınlar yüküKızlar merhaba.
Benim bi talibim var ve genel itibariyle de anlaşıyoruz. Damat adayı 26 yaşında ve 5 yıldır da memur. Ancak damat adayı bekarken bir ev almış ve bütün yatırımını ona yapmış ve ağustos ayında evin borcu bitecekmiş. Asıl sorum şu; damat adayı bütün maaşını ev borcuna yatırdığı için şuan elinde çok parası yok ama 5 6 ay nişanlılık döneminde maaşını biriktirecek ve kalan eşyaları yakınından borç para alıp eşyaları o parayla alacağını ve aylıkta 1000 tl olarak geri ödüyeceğini söyledi. Bu sebeple fazla bir altın alamayacağını, eşya konusunda da ortalama bir şeyler yapacağını söyledi. Ayrıca ev borcu ödediği için askerliğini tecil ettirmiş ve bedelli yapacağını veya bedelli çıkmasa bile evlendikten sonra askere gideceğini söyledi. Bu arada ikimiz de islami yaşantımız var ve damat adayı semazenli düğün istiyor, ben ise farklı düğün düşünüyorum. Ayrıca maddi sorunlarından dolayı da nişanı kendi aramızda yapmak istiyor. Sizce ne yapmalıyım bu durumda ?
çok bir birlikteliğimiz yok. kısaca görücü usülü diyebilirizne kadar zamandır birliktesiniz ya da şöyle sorayım birliktelik var mı ? görücü usulu mü yoksa ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?