Zorla bi beğeniyorum çıktı ağzından sonundaevet beğeniyorum ve bu durumlar kafamı karıştırdı açıkcası
damat önce evlenmeyi istiyor ve evliliğini geçiktirmek istemiyorAsker yolu mu bekleyemezsin
Damat adayı seni dinleyip erken mi gitmez
Hangisine üzüldün yani sen şimdi ?
bence acele etmeyin zaten yeni yeni birliktelik söz konusu bi süre birbirinize alışın aranızda duygusal bi bağ olsun o sırada evin borcu bitsin askerliğini yapsın düğün sonra ....kına gecesini istediğin gibi çalgılı çengili yap kadınlar arasında düğünüde nasıl istiyosa öyle yapsın damat adayı :) evlenince askere gitmek ne demek hem onun için hem senin için zor olur ....bu arada sende sana düşen eşyaların parasını biriktirirsin biraz kız biraz erkek tarafı yapınca sorun olmaz ...nışanı kız tarafı yapar ayrıca masraftan damada ne dimi ama nasıl istiyosan öyle yap nışanı ....bide bu kk bi kesim var sürekli insanlara boşan ..din konusu ufak bi gözüksün hemen oraya uluşma ....olayları çaptırma bla bla blaKızlar merhaba.
Benim bi talibim var ve genel itibariyle de anlaşıyoruz. Damat adayı 26 yaşında ve 5 yıldır da memur. Ancak damat adayı bekarken bir ev almış ve bütün yatırımını ona yapmış ve ağustos ayında evin borcu bitecekmiş. Asıl sorum şu; damat adayı bütün maaşını ev borcuna yatırdığı için şuan elinde çok parası yok ama 5 6 ay nişanlılık döneminde maaşını biriktirecek ve kalan eşyaları yakınından borç para alıp eşyaları o parayla alacağını ve aylıkta 1000 tl olarak geri ödüyeceğini söyledi. Bu sebeple fazla bir altın alamayacağını, eşya konusunda da ortalama bir şeyler yapacağını söyledi. Ayrıca ev borcu ödediği için askerliğini tecil ettirmiş ve bedelli yapacağını veya bedelli çıkmasa bile evlendikten sonra askere gideceğini söyledi. Bu arada ikimiz de islami yaşantımız var ve damat adayı semazenli düğün istiyor, ben ise farklı düğün düşünüyorum. Ayrıca maddi sorunlarından dolayı da nişanı kendi aramızda yapmak istiyor. Sizce ne yapmalıyım bu durumda ?
kısaca kalbimin ısındığını söyleyebilirimZorla bi beğeniyorum çıktı ağzından sonunda
Nesini beğeniyosun onu yazsaydın bari
Huyu suyu mu, yüzü gözü mü
O zaman gerisi sana kalmışdamat önce evlenmeyi istiyor ve evliliğini geçiktirmek istemiyor
açıkcası bende biraz birbirimizi tanımamız gerektiğini düşünüyorum. ama askerlik konusunda damat bey taviz vermeye pek yanaşmıyor.bence acele etmeyin zaten yeni yeni birliktelik söz konusu bi süre birbirinize alışın aranızda duygusal bi bağ olsun o sırada evin borcu bitsin askerliğini yapsın düğün sonra ....kına gecesini istediğin gibi çalgılı çengili yap kadınlar arasında düğünüde nasıl istiyosa öyle yapsın damat adayı :) evlenince askere gitmek ne demek hem onun için hem senin için zor olur ....bu arada sende sana düşen eşyaların parasını biriktirirsin biraz kız biraz erkek tarafı yapınca sorun olmaz ...nışanı kız tarafı yapar ayrıca masraftan damada ne dimi ama nasıl istiyosan öyle yap nışanı ....bide bu kk bi kesim var sürekli insanlara boşan ..din konusu ufak bi gözüksün hemen oraya uluşma ....olayları çaptırma bla bla bla
hemen evlenmiyecez ama gönlümüzü çok kaptırmadan bu konuların konuşulmasını o istediya kalbiniz ısınınca nasıl hemen para pul, ev düzme hesabı yapmaya başlayabiliyosunuz ya da neden hemen evlenelim diye acele ediyosunuz ben anlamadım ki. görücü usulu olunca yangından mal kaçırır gibi evlenmek mi gerekiyor? önce bi tanımayı deneseni.z
işin duygusal kısmını yazmadım keşke yazsaydım... ben sadece anlaşamadığımız yerleri sizlere sormak istemiştimMaşallah sözleşme imzalar gibi evlilik planı yapılmış da, sevgi, duygu, aşk nerede...
Kız tarafı kendini getirmeyecek herhalde, altınları da siz yapıverin, siz de el atın, her şeyi yıkmayın.
''İslami'' yaşatıya bak, konu buram buram maddiyat kokuyor.
Damadın acelesi var demekaçıkcası bende biraz birbirimizi tanımamız gerektiğini düşünüyorum. ama askerlik konusunda damat bey taviz vermeye pek yanaşmıyor.
sevgi demiyelim de bi hoşlantı var tabikibenimde okurken tek düsüncem bu oldu!
valla sizde o zaman evlendikten sonra askere gitmesini istemediğinizi söyleyin siz de bundan taviz vermeyin...eğer bu konuda anlaşamıyosanız daha cicim aylarında işiniz var demekki son sözü söyleyin olmuyosa başkasıyla görüşsün yapcak bişi yok ..nışanlıyken bile asker yolu gözlemek ne kadar zor ki evlenince düşünemiyorum bileaçıkcası bende biraz birbirimizi tanımamız gerektiğini düşünüyorum. ama askerlik konusunda damat bey taviz vermeye pek yanaşmıyor.
evet evliliğini çok etreletmek istemiyorDamadın acelesi var demek
Son zamanlarda nerede altın kavgası, altından yurtdışı çıkıyor. Bu burada olmadığı anlamına gelmez tabi, ama ben çok gördüm bunu bu forumda. Paraya tapmıyorsanız bu sizi neden rahatsız etti ki?
ben kimseyi altıncı kefesine koymadım, kimseyi zan altında bırakmadım.Uzun zamandır açılan topiklerden ötürü '' yine mi yurtdışı'' diye fikir beyan ettim. Fikir beyan ettiğim @semurcan kendisi de yurt dışında yaşıyor. Hatta sizinle aynı bakınız Fransa. Nedense kendisi hiç rahatsız olmamış, gönlü zengin benim arkadaşımın. Valla ben sanmıyorum yurt dışındakilerin bilyoner zengini olduğunu. Kimse de öyle sanmıyordur herhalde şu forumda. Çok zengin olsalar birçoğu altınları beğenmedim diye konu açmazdı zaten. Saygı çerçevesinde istediğim fikri beyan edebilirim. Bunu da kimseye soracak değilim. Kaldı ki yakın zamanda ben de yurt dışına yerleşiyorum. İstatistiklerden bu kadar rahatsız olmayın.
Siz tartışmak istiyorsanız ben sizle çok güzel tartışırım. Benim mesleğim bu, tartışarak para kazanıyorum. Dünyada yurtdışında yaşayan tek kişi siz değilsiniz, ne kadar büyüttünüz arkadaşım. Ben hepiniz paraya düşkünsünüz mü dedim? dedim ki son zamanlarda açılanların hepsi yurt dışı, bu da mı öyle?? Sana ne bundan?
Ya ben de karışayım demiyorum ama, gerçekten gurbetçilerde çok fazla oluyor genelde, anneannemin kardeşleri de öyle ve altın da altın, ama ne altın arkadaş. Ülkemizin geride bırakılmaya, geliştirilmeye başlanan adet ve gelenekleri oraya bozuk tv gibi geriden gidiyor sanırım.bosuna gerilim yaratmamak gerekir.
biz elbette ki tenzih ederiz ancak siz de bizden cok daha iyi biliyorsunuz ki "gurbetci" zihniyeti diye bir hadise var. benim esim yuksek kademe devlet memuru, biz gorev geregi buradayiz. ancak gozlemleme sansim oldu ve ben kendi adima uzuldum buradaki turkiye cumhuriyeti vatandaslarini gorunce.
uzerinize alinmaniz yersin, sizi hedef alan bir konu degil @pinkycaramel ile aramizdaki.
Kızlar merhaba.
Benim bi talibim var ve genel itibariyle de anlaşıyoruz. Damat adayı 26 yaşında ve 5 yıldır da memur. Ancak damat adayı bekarken bir ev almış ve bütün yatırımını ona yapmış ve ağustos ayında evin borcu bitecekmiş. Asıl sorum şu; damat adayı bütün maaşını ev borcuna yatırdığı için şuan elinde çok parası yok ama 5 6 ay nişanlılık döneminde maaşını biriktirecek ve kalan eşyaları yakınından borç para alıp eşyaları o parayla alacağını ve aylıkta 1000 tl olarak geri ödüyeceğini söyledi. Bu sebeple fazla bir altın alamayacağını, eşya konusunda da ortalama bir şeyler yapacağını söyledi. Ayrıca ev borcu ödediği için askerliğini tecil ettirmiş ve bedelli yapacağını veya bedelli çıkmasa bile evlendikten sonra askere gideceğini söyledi. Bu arada ikimiz de islami yaşantımız var ve damat adayı semazenli düğün istiyor, ben ise farklı düğün düşünüyorum. Ayrıca maddi sorunlarından dolayı da nişanı kendi aramızda yapmak istiyor. Sizce ne yapmalıyım bu durumda ?
Sen hep o böyle dedi o buna karar verdi, taviz vermiyo filan diyosunevet evliliğini çok etreletmek istemiyor
evet çalışıyorum açıkcası bu durumda siz olsanız ne yaparsınız onu merak ettim ?Bu pazarlıkta sizin payınız nedir ?
Ne yapacaksınız bu evlilik için ?
Çalışıyor musunuz ?
Çok sorulduBu pazarlıkta sizin payınız nedir ?
Ne yapacaksınız bu evlilik için ?
Çalışıyor musunuz ?
gönlüm olmasını istiyor ama mantığım biraz olumsuz düşünüyor. bu arada dediğim dedik birisi değil çoğu konuda anlaşıyoruz zatenSen hep o böyle dedi o buna karar verdi, taviz vermiyo filan diyosun
Fazla mı dediğim dedik ne ?
Sen ne düşünüyosun, ha deyince evlenip asker yolu bekler misin?
Oturduğunuz yerden borçsuz harçsız düğün bekliyorsunuz, kendi maaşınızı ahirete mi saklıyorsunuz yani, iki taraf birlik olur beraber yapar bu işleri.işin duygusal kısmını yazmadım keşke yazsaydım... ben sadece anlaşamadığımız yerleri sizlere sormak istemiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?