damat araştırma nasıl yapılır

zamanında büyük ablam için yapmışlardı. biz yurt dışında yaşıyoruz. herneyse dayımlar o zamanki eniştemin yaşadığı şehire gidip camide (bütün türkler birbirini tanır) sorup soruşturmuşlar.
belki sizin orası da küçük bi yerde böyle yapabilirsiniz.

biz farklı bir şehirdeyiz onlar farklı bir şehirde. üniversiteden tanışmış kuzenimle sevgilisi
O sehirden illa birinin tanidigi bulunur. Benim esim icin hic tanımadığımız bir aile bir akrabamizin tanidigiydi. esimin evine kadar gidip gormuslerdi. Buyukler yaomali bu işi.

Reactions: KV_

işte bizde farklı bir yerde yaşıyoruz. aklı başında bir büyüğümüz yaşadıkları şehre gidip soruştursa daha hayırlı olacak galiba.

aşk hayatından ziyade genel karakterini öğrenmek istiyor bizim aile. yoksa aşkları onların arasında biz karışmayız ki kızımıza prenses gibi davranıyor Allah var yukarda
Yazmissiniz henüz bı kusurunu da görmedik diye. Olacağı varsa kusurları çıkar zaten. Öküz altında buzağı aramaya gerek yok. akışına bırakın. Zaten evlilik hazirliklarindan önce kime sorarsanız sorun o aileyi taniyamazsiniz

Valla dayimlar zamaninda babamin isyerine gidip ordaki calisanlara sormuslar oyle bilgi almislar. Sizde deneyebilirsiniz.

Babam eşimin oturduğu apartmanda komşularından soruşturmuştu :) evin çevresindeki aile bakkalı, fırın, berber :) sonra çalıştığı yere gitmiş patronuyla ve iş arkadaşlarıyla görüşmüş. Babam bize hiçbir şey söylemeden arabasıyla çıkar detayları öğrenir gelirdi yani siz de boyle yapabilirsiniz.

Tabi bana kalirsa asil etkili olan nisanlilik surecinde ailelerin birbirini tanimasi

komşularına sorun sonra çalıştığı yerdeki is arkadaşlarına sorun ama 1 kişinin söylemesiyle yetinmeyin herkes herkesi sevmez; herkes herkesin iyiliğini istemez

Ya yanlış adama sorarsanız?
Tutun ki sorduğunuz adam onu sevmeyen biri. Attı tuttu. O zaman da o damada günah değil mi.
Anam ortalık çok kötü şu halimize bak kimseye güvenmiyoruz.

Ya yanlış adama sorarsanız?
Tutun ki sorduğunuz adam onu sevmeyen biri. Attı tuttu. O zaman da o damada günah değil mi.
Anam ortalık çok kötü şu halimize bak kimseye güvenmiyoruz.
işte o yüzden ilk duyduğumuza aldanmadan farklı farklı kişilerden soruşturmak istiyoruz. yazık günah iftiraya kurban gitmesin evlilikleri ikisi de çok hevesli.

Çok ama çok tehlikeli şeyler bunlar
Sonuna kadar karşıyım evlenecek 2 insanin böyle aileler tarafından araştırılmasına.
Ha bir yerde haklı aileleler devir çok çok kötü
Hırlı mi hırsız mi dolandırıcı mi sapık mi pislik mi
Ama bana biraz abes gelen birsey
Simdi mesela oğlan zamanında birisiyle bir konu yüzünden kusmustur. Kendisi de haklıdır.
Onlarin arasindaki hasımlığı,cevre biliyordur
Dedikodular acısından oglani kötü biliyorlardır
Ornek veriyorum. Cok yaramaz adam o birisiyle papaz oldular soyle boyle diye anlatiyordur ama isin aslı öyle degildir.
Yaşadığınız yer küçük bir yer ise dedikodu da boldur yalan yanlış iftira da boldur yani.
Bence böyle birşeye kalkışmasın lar kuzenin
Hem karşı taraf duysa araştırıldığını ayıp olmayacak mı
Siz tanıyın görün bilin aileyi bence
Milletimizin ağzı torba degil ve insanlarimiz da kötü
Bence araştırma isine kalkmayın
Ben sozlendim . Aileler tanıştı vs. Nisan olacakti
Evimize bir tanesi geldi. Kim diye sordu. Soyledim
Nereli dedi onu da söyledim.
Bizim oturduğumuz ile,yakin bir il var . Oralı esinm.

Istanbul,Bursa gibi düşünelim.

Bana dediki oradan adam çıkmaz. Eline telefonu aldı,birine soruyor ismini soyismini söyleyip.
Annem babamda buna canak tutuyor. Adama demiyorlar sen napiyorsun???diye.Adam babamin arkadasi ve eve gelmis misafir. Hadsizlige bak hele
Bende;
Abi sen ne yapiyorsun? Ayip degilmi. Babam beni ona vermis yuzugumuzu takmışız neden yapiyorsun duyarsa ayıp olmayacak mı diye çıkıştım
Bana dedigi su seni arastirmadilar mi zannediyorsun?
Kiz tarafı daha cok araştırılır
Bende umrumda degil merakta etmiyorum arastirmissa da biz birbirimizi taniyoruz dedim.aramizdaki problemler olursa da ailelerin haberi de olmaz yetiskin insanlari dedim annem babamin önünde.
Bana dedigi şu,karısının ismi yasemin olsun mesela
Bizde yaseminle evlendigimizde öyleydik ama simdi duymayan kalmadi teyzesine kadae herkes herseyi biliyor
Bu adam kaynanasiyla sorunlu bir insan karisiyla da sorunlu
Herkesi kendi gibi saniyor mal.
2 cocuk babasi bide
Ay nasil sinir olmustum o zamanlar.
Mesela ben arastirildigimi dusunmuyorum.bilsem cok uyuz olurdum.
Been esimden once sozlenip ayrilmistim.bunu esim biliyor ama kaynana hala bilmez
Bildigini sanmiyorum bilse soylerdi ya da sorardi bence bana ağzı durmuyor çünkü.
Zaten onu da ilgilendiren birsey degil.

akrabalarına nasıl bir dille sormak lazım peki. insan akrabası hakkında kötü konuşunur mu böyle bir konuda olsa bile....
Babamın dedesi degisik bi adammış annemin babasına sakin kız vermeyin ona demis:) şimdi akrabaya göre hareket etmek sağlıksız. Benim manyaklikl yaşantımı hangi akraba bilebilir ki

Bence de soruşturmak faydalı. Başıma gelen acı bir tecrübem olmuştu, babamın soruşturması sonunda uçurumun kenarından döndüm gerçekten. Bir talibim olmuştu. Görüştük bir süre, evliliğe karar verdik vs. Aileler tanıştı. Buraya kadar herşey çok güzeldi, iş soruşturma esnasına geldi adam aceleye getirmeye çalışıyor ama yine hiç uyanmıyorum ben. Akrabalarından sorduk bazıları aileyi tanıyoruz iyi, çocuğu bilmiyoruz dedi, bazıları yorumsuz kaldı. Babam iş yerine gitti(iş yeri KİT'e bağlı yarı özel-yarı resmi bir kurum) , sordu falan pek yorum yapmamışlar. Babam iş yerinden çıkarken kurumun müdürü babamı yalnız görünce arabaya çağırmış, iyi bir aileye benziyorsunuz kızınızda akademisyen, bu adam lise mezunu abisinin torpiliyle burda işe girdi, siz bilirsiniz ama biraz düşünün demiş. Tabi ben, müdürdür belki araları yoktur, adamı da çok beğenmişim diye inanmadım. Ama içime de kurt düştü. Adam şu üniv.den mezunum, şurda yüksek lisans yaptım vs. bir sürü palavra sallamış bana. Söylediği üniv.leri arayıp da öğrenmeye çalıştım. Normalde bilgi vermeseler de durumu anlattım , sağolsunlar yardımcı oldular. Hiç böyle öğrencileri olmamış, bildiğiniz kandırılmışım. Meğer adam herkese borç takan, yaramaz adamın tekiymiş. Ailesine de ben kızla konuştum, herşeyi anlattım beni kabul etti demiş. Ailesi de bana ayılıp bayılıyordu, demek ki bu yüzdenmiş. Velhasıl babam hep ağırdan aldı ve sorması hasebiyle kurtuldum.

büyük felaketin eşiğinden dönmüşsünüz çok geçmiş olsun.

Burada Jessey vardı bir avukat üyemiz, kendisi potansiyel erkek arkadaşlarının adli sicil kaydına baktığını söylerdi. Şüpheleniyorsanız tanıdık bir avukat falan varsa baktırın.

Eski işyeri ve eski oturduğu evlerdeki komşuları bilgi verebilir.İnsanlar bu konuda susmuyolar genelde.Araştırmayın size ne diyenler de olmuş ama en modern aile bile araştırıyor.Böyle şeyler çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…