- 26 Haziran 2013
- 2.591
- 4.976
- 133
- 31
- Konu Sahibi kivikiviask
-
sadece 1 kişi söyledi ama gerçek mi iftira mı neye dayanarak dedi bilmiyoruz.
O sehirden illa birinin tanidigi bulunur. Benim esim icin hic tanımadığımız bir aile bir akrabamizin tanidigiydi. esimin evine kadar gidip gormuslerdi. Buyukler yaomali bu işi.biz farklı bir şehirdeyiz onlar farklı bir şehirde. üniversiteden tanışmış kuzenimle sevgilisi
işte bizde farklı bir yerde yaşıyoruz. aklı başında bir büyüğümüz yaşadıkları şehre gidip soruştursa daha hayırlı olacak galiba.zamanında büyük ablam için yapmışlardı. biz yurt dışında yaşıyoruz. herneyse dayımlar o zamanki eniştemin yaşadığı şehire gidip camide (bütün türkler birbirini tanır) sorup soruşturmuşlar.
belki sizin orası da küçük bi yerde böyle yapabilirsiniz.
Yazmissiniz henüz bı kusurunu da görmedik diye. Olacağı varsa kusurları çıkar zaten. Öküz altında buzağı aramaya gerek yok. akışına bırakın. Zaten evlilik hazirliklarindan önce kime sorarsanız sorun o aileyi taniyamazsinizaşk hayatından ziyade genel karakterini öğrenmek istiyor bizim aile. yoksa aşkları onların arasında biz karışmayız ki kızımıza prenses gibi davranıyor Allah var yukarda
işte o yüzden ilk duyduğumuza aldanmadan farklı farklı kişilerden soruşturmak istiyoruz. yazık günah iftiraya kurban gitmesin evlilikleri ikisi de çok hevesli.Ya yanlış adama sorarsanız?
Tutun ki sorduğunuz adam onu sevmeyen biri. Attı tuttu. O zaman da o damada günah değil mi.
Anam ortalık çok kötü şu halimize bak kimseye güvenmiyoruz.
işte o yüzden ilk duyduğumuza aldanmadan farklı farklı kişilerden soruşturmak istiyoruz. yazık günah iftiraya kurban gitmesin evlilikleri ikisi de çok hevesli.
Babamın dedesi degisik bi adammış annemin babasına sakin kız vermeyin ona demis:) şimdi akrabaya göre hareket etmek sağlıksız. Benim manyaklikl yaşantımı hangi akraba bilebilir kiakrabalarına nasıl bir dille sormak lazım peki. insan akrabası hakkında kötü konuşunur mu böyle bir konuda olsa bile....
büyük felaketin eşiğinden dönmüşsünüz çok geçmiş olsun.Bence de soruşturmak faydalı. Başıma gelen acı bir tecrübem olmuştu, babamın soruşturması sonunda uçurumun kenarından döndüm gerçekten. Bir talibim olmuştu. Görüştük bir süre, evliliğe karar verdik vs. Aileler tanıştı. Buraya kadar herşey çok güzeldi, iş soruşturma esnasına geldi adam aceleye getirmeye çalışıyor ama yine hiç uyanmıyorum ben. Akrabalarından sorduk bazıları aileyi tanıyoruz iyi, çocuğu bilmiyoruz dedi, bazıları yorumsuz kaldı. Babam iş yerine gitti(iş yeri KİT'e bağlı yarı özel-yarı resmi bir kurum) , sordu falan pek yorum yapmamışlar. Babam iş yerinden çıkarken kurumun müdürü babamı yalnız görünce arabaya çağırmış, iyi bir aileye benziyorsunuz kızınızda akademisyen, bu adam lise mezunu abisinin torpiliyle burda işe girdi, siz bilirsiniz ama biraz düşünün demiş. Tabi ben, müdürdür belki araları yoktur, adamı da çok beğenmişim diye inanmadım. Ama içime de kurt düştü. Adam şu üniv.den mezunum, şurda yüksek lisans yaptım vs. bir sürü palavra sallamış bana. Söylediği üniv.leri arayıp da öğrenmeye çalıştım. Normalde bilgi vermeseler de durumu anlattım , sağolsunlar yardımcı oldular. Hiç böyle öğrencileri olmamış, bildiğiniz kandırılmışım. Meğer adam herkese borç takan, yaramaz adamın tekiymiş. Ailesine de ben kızla konuştum, herşeyi anlattım beni kabul etti demiş. Ailesi de bana ayılıp bayılıyordu, demek ki bu yüzdenmiş. Velhasıl babam hep ağırdan aldı ve sorması hasebiyle kurtuldum.
Çok teşekkür ederim. Gerçekten öyle oldu. Bayağı bir süre kendime gelemedim. Eşimle evlenirken güven konusunda bayağı abarttım. Tabi herkes öyle olmuyor.büyük felaketin eşiğinden dönmüşsünüz çok geçmiş olsun.
eski evini öğrenebilsek sorucaz zaten ama bilmiyoruz.Eski işyeri ve eski oturduğu evlerdeki komşuları bilgi verebilir.İnsanlar bu konuda susmuyolar genelde.Araştırmayın size ne diyenler de olmuş ama en modern aile bile araştırıyor.Böyle şeyler çok önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?