- 25 Mayıs 2014
- 1.431
- 565
- 148
- Konu Sahibi atanamayanogretmen
Biz de kız tarafı alır fakat yengemlerde dayıma almadılar hatta bir takı bile takmadılar..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Damatligi pazardan almayi dusunuyorsunuz sanirim, orta halli smokinler 1500civarinda. 3bine de var. Daha yuksek rakamlara da var. Tipki gelinligin 50binlere kadar cikmasi gibi damatligin da siniri yokO zaman bu kız tarafını daha zarara sokar :)
Kızın aldığı gelinlik 3 bin lira
En iyi damatlık da olsun en fazla bin lira diye dusunuyorum
Kız tarafı doğulu
Erkek tarafı akdenizde
Demek ki oluyormuş canım böyle farklılık
Teşekkürler
yıl 2016 hala başlık parasımı varDoguluysa herseyi damada aldirmalari normal,hala daha kizlara baslik parasi bile istiyorlar.
Sanırım öyle yoreye gore değişiyor
Ama nişanda nasıl yüzükler karşılıklı alınıyorsa düğünde de bunlar karşılıklı alınır diye dusunmustuk
yıl 2016 hala başlık parasımı var
Doğu batı meselesi değil bu arkadaşlar ya. Eşim doğulu.
Eşimin kuzeni evleniyor bugün. Evlendiği kız da aynı köyden. Ben doğulu olmasam da az çok biliyorum adetlerini. Almamışlar damatlığı, eşimle kuzeni damatlık almaya çıktı bir iki saat önce. Çocuğa acıdım çünkü sırf eşya için 80 bin borca girdi karşılığında adam yerine bile konmamış oldu. 230 tlye damatlık bulmuşlar onu almışlar. Hani maddiyat da değil adam yerine koymamaktır o. 3 kuruşa damatlık almayan kız tarafının gelinliği 4 binmiş.
Ben geçen sene evlendim. Göçmenim. Biz adet falan bilmeyiz yalan yok, eşimin her şeyini aldık. Saat istemediği için ona da altın takıldı hatta. Zira bi tek yatak odası ve mutfak eşyası alarak evlenen kız da bir gariptir. Eee kız alıyorlar, kardeş altın mı kaplı senin şeyin?
Böyle şeyler en baştan konuşulup netleştirilmeli. Son anda çakallaşan aile çok.
bizde almayız ilk defa sizden duydumİyi akşamlar hanımlar
Farkli farklı kültürlerden bayanlariz burada
Bu nedenle sizlere sormak istedim
İki ay sonra erkek kuzenimin düğünü var
Kendisi kızın hiçbir isteğini geri çevirmedi, hatta farklı şehirlerde oldukları için hesap kartını kıza vermiş ne isterse rahatça alsın diye
3 aydır nişanlılar
Kızın gelinlik kinalik çeyiz ne alışverişi varsa hepsini aldı kuzenim
Ancak kız tarafı biz damatlık almayiz bizde adet böyle dediler ve damatlık almayacaklarını söylediler
Kuzenim tabiki kendi damatligini kendisi alır mesele para değil ama böyle bir adet var mı onu merak ettik
Karşı taraf içinde para mesele değil.
Maddi durumları çok çok iyi