Daraldım artık yeter

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşadığınız durum çok zor bir durum. Ama gerçekten kendi cocugunun ve torunun iyiliğini düşünen bir anne ve ailenin bunları yapması asırı saçma. Ailenizi konuşturmamanız gerekiyor. Çocuğunuzun babası kocanız hakkında aileniz veya herhangi biri ne hakla konuşur? Sizin çocuğunuzda onlara karşı böyle bir tavırla büyüyecek, boşansanız babasına düşman edecekler büyük ihtimalle. 5 gün kalmanız konusu ile ben 5 gün kalmak istiyorum evime döneceğim diye kestirip atsaydınız keşke kaç yaşında kadınsınız buna ne eşiniz ne anneniz karışır, ben de aile evine gidince evimi arıyorum. Tek çocuğum odamız bile var annemin evinde. Sizin biraz daha iki tarafa da yeter diyip susturmanız gerekiyor maalesef, biz izin verdikçe insanlar boş konuşur, çok konusur.

Babasıyla böyle konuştuk diyorum
Eşinizi niye öne sürüyorsunuz ki sonuçta o kadar uzun kalmak size göre de sıkıntı. Ben yapamıyorum, düzenimi arıyorum vs bahanelerle kendiniz üstlenmeniz lazım. Yoksa herşey döner dolaşır eşinize patlar. Böyle zamanlarda olduğu gibi değil durumuna göre konuşmak lazım.

Bu konunun okuyunca ailen yanlış yapıyor gibi düşünsem de eski konunu okuduğumda hiç suçsuzken ailenin geldiği duruma çok üzüldüm. Maalesef bu ilişkinin bu koşullarda çok da iyiye gitmeyeceğini düşünüyorum

ailenin tavrı yanlış geldıgın gunden ber 5gun kısa dıye huzur bozacaklarına ya da bunun pazarlıgını yapacaklarına o 5gunun tadını cıkarmaya calıssalar 🙄yanı 10 gun kalsanızda farketmez kıymet bılmedıkten sonra..bence önemli olan eşinizle çocugunuzla olan çekirdek aileniz eşinizde size karşı iyiymiş önemli olan bu aileneze karşı da polıtık olun madem..5gun mu kalacaksınız mesela eşinizin isteği gibi değilde kendinizin uygun gördüğü bu deyin mesela çocugun bukadar ayrı kalması uygun babayı özluyor (çocugun açısından babayı kıymetlendırın yanı) işim var deyin ya da..asla eşiniz böyle istiyor gibi dile getirmeyin bence daha da kinleniyolar demek🤦‍♂️

Öbür konuda eşim ve ailesi hatalı aslında. Ama babamın bir cümlesini bu oalylar olurken yanımızda olan bir arkadaşın yanlış yansıtmasından kaynaklı eşim de benim aileme bilenmiş. Ben bunu çok sonra öğrendim. Eşimi haklı bulmasam da eskisi kadar haksız da görmüyorum artık.

Ne demiş olabilir ki baban?
Eşin bahane aramıştır.

Ben insanlar ailesine nasil rest cekemiyor anlamiyorum, aramayin konusmayin bi kac ay muma donerler. Esine caktirmadan ama.
Yok zaten hiç eşime çaktırma niyetim yok. Ama daha önce bana bu kadar batmamıştı sanırım, yüzyüze gelince daha rahatsız edici oldu. Rest çekmem gerektiğini hiç düşünmemiştim

Aileniz eşiniz hakkında kötü konuştuğunda sert bir şekilde tepkinizi koyun. Şahsen ben böyle durumda aileme belli ederdim, aldıkları şeyleri bile kabul etmezdim. Ağlanacak bir derdiniz yok sadece sert durmanız yeter.
İlk başlarda bende eşime çok kızgın olduğum için baya dedikodusunu yapıyorduk eşimin. Sonrasında eşimle durumumuz düzeldikçe sanırım ben sessiz kalmayı tercih ettim. Basit laf sokmalardı zaten. Ama işte yüzyüze gelince ve boyut artınca dayanamadım bende belli ettim artık.
Aldıkları şeyleri bana değil torunlarına aldıkları için müdahale etmiyorum. Ne kendi ailemin ne de eşimin ailesinin torunlarıyla aralarındaki duruma hiç karışmadım, zarar verecek bir durum olmadığı sürece de karışmayacağım

Görünürde haklı olan taraf senin ailen ama babanin ne söylediği ve nasıl yansıtıldığı önemli tabi
Babam madem çok istiyor alsın çocuğu baksın kalk biz seni götürelim modundaydı. Yansıtılan ise bu çocuk benim soyadını taşımıyor, ben istemiyorum. Seni götüreceğiz falan şeklindeydi. Özellikle soyadı kısmı hiç geçmemesine rağmen eşim çok takıldı buna ve ailemin bebeğinden nefret ettiğini, onu sevmediklerini, istemediklerini, bizim evliliğimizi onaylamadıklarını düşünüyor.

Neden 5 gun diye huzursuzluk cikaracgina o 5 gunun tadini cikarsa ya annen. Ben anneni iyi niyetli bulmadim madem iki tarafta ailelerle gorusmuyo ve huzuru boyle buldunuz ailenizi hic takmayin esinize yansitmayin annenizede rest cekebilirsin esini kotulemeye basladiginda susturabilirsin bir dahakine iki gunlugune gelicem huzurumu bozuyorsun boşanmami istiyorsun diyebilirsin çünkü oyle malesef. Sebep kabullenememe gibi duruyor eski konuyu okumadim ama sende esinin ailesiyle gorusmuyorsun ve mutlusun sonucta
Evet iki aile de hayatımızdan çıkınca inanılmaz huzurlu oldu her şey. Çok ilginç ama gerçek. Anneme sert çıkıp tepki verince annem söylediklerini falan inkar etti, 30 defa söylediği şeyi 1 kere söyledim falan demeye başladı.bir yerden sonra da kalktı gitti. Şu an mesela hiçbir şey olmamış gibi davranıyor, ben de kalan günlerim için öyle davranacağım. Ama ciddi bir süre görmek istemiyorum bundan sonrası için.

Eski konunuzu okudum
Böyle bir koca ve kv için ailenizi üzmeyin derim
KV için mümkün değil ailemi üzmem. Ama eşimin çok değiştiğini düşünüyorum. Ve haklıya hakkını vermem de gerek diye düşünüyorum. Sonuçta 2 taraflı bir küslük var ve eşim ailemle ilgili görüşmemek hariç hiçbir şey yapmazken ailem sürekli eşimi kötüleme peşinde. Evet kök aile çok önemli ama şu an annem kabullenemediğ için evliliğimin bitmesini istiyor gibi geliyor. Ve bu çok sağlıklı bir düşünce değil bence. Anne babam olmaları malesef onları her zaman haklı yapmıyor.

5 gun cok az degil mi ? sik sik gidiyorsaniz bilemem ama arada gidiyorsaniz cok az.torun sevmek onlarin da hakki.
ben kocaniz konusunda da ailenizi hakli buluyorum

Ne demiş olabilir ki baban?
Eşin bahane aramıştır.
Ay ben de aylarca öyle sandım. Eşimin de burnundan getirdim. Sonra çok alakasız bir şekilde öğrenince de şok oldum.
Boşanma konuşulurken bebek ne olacak kısmında eşim bende bakabilirim moduna girince, daha sonra sadece annem,babam, ben ve bir arkadaşın olduğu bir ortamda madem öyle kalsın bebek biz götürelim bakabiliyorsa baksın modunda konuştu. Yanımızdaki arkadaş ise bunu çok çok abartarak anlatmış. Soyadını taşımıyor zaten istemiyorum, kalsın burada bizim çocuğumuz mu tarzı cümleler var. Yani açıkçası eşim babamın torunununu sevdiğine adı gibi emindir ama bu konuyu hazmedemediğinden böyle yaptığına da eminim.
Görüşmemeleri benim için sorun değil şu an. Çünkü şu an evliliğim çok daha huzurlu.

Ay ben de aylarca öyle sandım. Eşimin de burnundan getirdim. Sonra çok alakasız bir şekilde öğrenince de şok oldum.
Boşanma konuşulurken bebek ne olacak kısmında eşim bende bakabilirim moduna girince, daha sonra sadece annem,babam, ben ve bir arkadaşın olduğu bir ortamda madem öyle kalsın bebek biz götürelim bakabiliyorsa baksın modunda konuştu. Yanımızdaki arkadaş ise bunu çok çok abartarak anlatmış. Soyadını taşımıyor zaten istemiyorum, kalsın burada bizim çocuğumuz mu tarzı cümleler var. Yani açıkçası eşim babamın torunununu sevdiğine adı gibi emindir ama bu konuyu hazmedemediğinden böyle yaptığına da eminim.
Görüşmemeleri benim için sorun değil şu an. Çünkü şu an evliliğim çok daha huzurlu.
bu cok kisa vadeli bir cozun degil mi ? ailenizin saglik sorunu oldugunda gorusmeleri hatta zaman zaman ayni evde yasamalari gerekicek.suan ki durumunuz cok gecici bir kurtaris olmus

benım ablam aynı bu kafan , annemde onun gazıyla konuşur hep ,

ablam herkes ilk kavgada boşansın , ama kendı kocasının her türlü baskısını normal görür ,

ki kocası dr ve emekli oldu ablam halaa maaş kartı kocasında o derece ,

ben şöyle bir çözüm buldum uzak duruyorum ve eşimin tarafının muhabbetini asla açmıyorum , görüşme aralıgımı uzatıyorum ,

herşey eskide kalacak üzme kendini canımmm

5 gun cok az degil mi ? sik sik gidiyorsaniz bilemem ama arada gidiyorsaniz cok az.torun sevmek onlarin da hakki.
ben kocaniz konusunda da ailenizi hakli buluyorum
Açıkcası 10 senedir en fazla 3-5 gün kaldım her geldiğimde. Buna alışıklar. Ben kendi evim haricinde bunalıyorum. Bana göre yeterli bir süre. Ayrıca ailem torun sevmeye doyacak diye, bebeğimin ve kendi düzenimi uzun süreli bozmak istemiyorum. Bugün 3. Günümüz mesela ama 2 gecedir bebeğim resmen uyumuyor. Gece 2-3 defa kalkan bebek ilk gece tam 12 defa uyandı ve uykuya geçmekte zorlanıyor. Beslenme düzeni tamamen değişti çünkü annemle başedemiyorum, verme dediğim ne varsa gizlice veriyor sonra inkar ediyor falan. Bebeğimin sağlığı ve benim ruh sağlığım için uzun süreli hiç kalmadım, kalmayı da düşünmüyorum.

Açıkcası 10 senedir en fazla 3-5 gün kaldım her geldiğimde. Buna alışıklar. Ben kendi evim haricinde bunalıyorum. Bana göre yeterli bir süre. Ayrıca ailem torun sevmeye doyacak diye, bebeğimin ve kendi düzenimi uzun süreli bozmak istemiyorum. Bugün 3. Günümüz mesela ama 2 gecedir bebeğim resmen uyumuyor. Gece 2-3 defa kalkan bebek ilk gece tam 12 defa uyandı ve uykuya geçmekte zorlanıyor. Beslenme düzeni tamamen değişti çünkü annemle başedemiyorum, verme dediğim ne varsa gizlice veriyor sonra inkar ediyor falan. Bebeğimin sağlığı ve benim ruh sağlığım için uzun süreli hiç kalmadım, kalmayı da düşünmüyorum.
ben bu gibi durumlarda ilerde ben de anneanne / babaanne olacagim diyerek hareket ediyorum.kendime yapilmasini istemedigim bir seyi anne babama yapmiyorum .benim icin sure cok az geldi.cocuklarin zaten duzeni surekl ibozuluyor dis cikti grip oldu vs vs

bu cok kisa vadeli bir cozun degil mi ? ailenizin saglik sorunu oldugunda gorusmeleri hatta zaman zaman ayni evde yasamalari gerekicek.suan ki durumunuz cok gecici bir kurtaris olmus
Yani Allah herkese sağlık sıhhat versin ama problem olduğunda, ciddi bir durumda geçmiş olsununu der iki tarafta birbirine bu kadar. Aynı evde yaşamak gibi bir durumları neden olsunki?

Annenler sayılmadığıni düşündüğü için huzursuzluj cikariyorlar. 10 kalsan neden 20 kalmiyorsun derler. Bende aşırı etkilenirim annemin babamın sozlerinden ve malesefte yansıtırim. Tek yapacağın eşine yansitmamak anne babani degistiemezsin bu saatten sonra

Yani Allah herkese sağlık sıhhat versin ama problem olduğunda, ciddi bir durumda geçmiş olsununu der iki tarafta birbirine bu kadar. Aynı evde yaşamak gibi bir durumları neden olsunki?
hastaneye gidip goturmek gerekiyor Allah korusun tam suan arkadasin babasi kanser 6 aydir tedavi devam ettigi icin ayni evde yasiyorlar tek basina mumkun degil gidip gelemez.benzer sekilde ameliyat olsa evde yalniz kalmayacagina gore ayni eve almak gerekiyor vs vs.bakici tutalim dersen 1000 dolar istiyor yabancilae turkler zaten kalmiyor.
Saglikci olarak da ekleyeyim gorduklerimden.birbirlerine gecmis olsun der gecerler tarzi olmuyor o isler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X