Davalık olma nedenim evladımın ismi

Hakim, kimliğe babanın vermek istediği ismi de ekletir mi?

• Ankete Katılan
    146
  • Anket Kapalı .
Baştan beri çocuğunu istemeyen, elinden geleni ardına koymayan, anne olmayı baba olmayı istemediği gibi beceremeyen anne babaların çocukları büyüyor, sonra siteye üye olup ben babamı sevmiyorum, annemi sevmiyorum içerikli konu açıyorlar ama biz ah evladım deme öyle o senin baban, senin gibi evlat düşman başına diyoruz, bu çocuklar ebeveynlerini sevmemekte yerden göğe kadar haklılar.

Şimdi mesela konuda baba diye bahsedilen kişi özde baba mı? Sözde baba sadece.
Bir de bu babalar ikinci üçüncü karilari ve onlardan olan çocukları kkendilerine bakmayinca vicdan yaptirirlar babayim ben baba diye ortalıkta dolaşirlar

Aklıma geldi Dünyanın en samimiyetsiz sarılması bu müge anlilarda falan 30 sene sonra anasını bulduk 25 sene sonra babasını bulduk diye gelen adama kadina sarılan cocuklarinkidir

Doğum esnasında baba yanında olmadığı için annenin beyanı isim konusunda esastır.İsim değişikliği için haklı bir nedenin varlığı ,bebeğin hukuka uygun bir yararının olduğu net bir şekilde ispatlanması gerekmekte.Komik,çirkin,ahlaka aykırı bir anlam taşıması,uyruk değiştirme vb.Ancak babanın isim verilirken söz sahibi olmaması bu nedenler arasında sayılamaz.Hakim büyük olasılıkla davayı reddedecektir.

İsim değişikliği kolay birşey değil ve bildiğim kadarıyla keyfi nedenlerle değişim yapılamıyor. Üniversitede bir arkadaşım vardı. Babaannesinin ismini koymuşlar kıza (zekiye). Bize kendisini selin olarak tanıtmıştı. Gel zaman git zaman bu durumu resmiyete dökmek için işlemlere başladı. Keyfi nedenlerle değiştiremeyeceği için bir sebep sunması gerekti mahkemeye. O da babaannesinin mezarına gittiğinde psikolojik olarak etkilendiğini, kendisini orada yatıyormuş gibi hissetmesini gerekçe olarak sundu. Hakim doktor raporu istemişti. Ayrıca çevresinin gerçek ismiyle hitap etmediğini söylediği için şahit istemişti hakim doğrulamak için. İsim değişikliğinin kolay olmadığını anlatmak için örnek vermek istedim size.

Anladığı kadarıyla baba evladıyla ilgilenmemiş. Maddi manevi destek olmamış. Davanın duygusal nedenlerle değil, artniyet ile açıldığı bariz belli. O yüzden çocuğunuzun isminin değişeceğini sanmıyorum. Boşanma süreci devam ediyor sanırım. Boşanma davasını kim açtı? Boşanma gerekçesi olarak neler sunuldu? Bence bunlar da önemli olabilir.

Sonuç olarak beyefendinin keyfi isteklerine göre böyle bir değişiklik olacağını hiç sanmıyorum. Ama davaydı mahkemeydi biraz uğraşacaksınız ve saçma sapan egosu yüzünden maddi olarak da bir külfetin altına gireceksiniz (avukat vs). Yapılabilir mi bilmiyorum ama yaptığınız masrafın karşılanmasını talep edin. Hem çocuğuna maddi olarak destek vermediği gibi çocuğunun rızkına mani olacak şekilde şuursuz davranıyor.

Boşanma davasını ben açtım. Gerekçe olarak ise mahrem konuları ailesine anlatması, fake hesaplarla kadınlarla mesajlaşmasını, normalde çocuk isterken sırf annesi henüz çok erken olduğunu, diğer gelini oğluşunun sözünü dinleyip kürtajı kabul ettiğini söylediği için benim ne kadar itaatkar olduğumu denemek için kürtaj olmamı istediğini ( evet yanlış okumadınız) belirttim.
Aslında direk kurtulmak istiyordum bir şey talep etmeden ama çevremdekileri dinleyip düğün takılarımı, tazminat ve nafaka talep ettim. Bakalım nasıl sonuçlanır bunca yıl beklediğime değer inşallah.

Boşanma davasını ben açtım. Gerekçe olarak ise mahrem konuları ailesine anlatması, fake hesaplarla kadınlarla mesajlaşmasını, normalde çocuk isterken sırf annesi henüz çok erken olduğunu, diğer gelini oğluşunun sözünü dinleyip kürtajı kabul ettiğini söylediği için benim ne kadar itaatkar olduğumu denemek için kürtaj olmamı istediğini ( evet yanlış okumadınız) belirttim.
Aslında direk kurtulmak istiyordum bir şey talep etmeden ama çevremdekileri dinleyip düğün takılarımı, tazminat ve nafaka talep ettim. Bakalım nasıl sonuçlanır bunca yıl beklediğime değer inşallah.

Bu ne korkunç bir adam. Adam lafın gelişi bu arada. Ne halt ararsan var bunda. Tutulacak bi yeri yok bu herifin. Ne kadar iyi yaptınız bunu def etmekle. Çocuk büyüyünce kıymetli olacak oğlum da oğlum diye. Umarım çocuk yüzüne bile bakmaz. İğrenç herif.

Ne kadar üzücü şeyler yaşamışsınız. Allah bundan sonra iyi insanlar ile karşılaştırsın, evladınıza sağlık versin.

Dediğim gibi boşanma için ileri sürdüğünüz iddialar önemli olabilir. Buarada yazdığınız şeyleri ispatlamak bir hayli zor. İnkar edecektir sonuna kadar. Elinizde ispat olabilecek ko, lar var mı? Şu da hiç bir kadın hamileyken eften püften sebepler ile boşanmaya kalkışmaz. Eski eş ne kadar inkar ederse etsin, hakimler her gün nelerle karşılaşıyordur. Sizin lehinize karar verecektir.

Maddi olarak haklarınızı tabiki savunun ama yazmak istediğim bir nokta daha var. Ondan gelecek bu paraya gerçelten ihtiyacınız var mı? (nafaka hariç, tazminat vs). Belli ki dava daha sürecek. Karşı taraf da kişiliksiz. Sizin bubsüreçte psikolojiniz nasıl? Hiç bir şey sizin sağlığınızdan önemli değil. Atıyorum 3 yıl daha sürse dava, 3 yıl bu konuyu kafanızda bitiremeyeceksiniz. Bence bir noktaya kadar hakkınızı arayın, elinizden geleni yapın ama bir yerden sonra da bu defteri kapatıp, kendinize tertemiz bir sayfa açın.

Nafakayı düzenli ödemiyor icraya vermediğim için ama gebeliğim boyunca maddi manevi hiç bir şekilde yanımda olmadı. Hep beddualar hakaretler etti, iletişimi kestim tabi bunlardan dolayı.

bu dediğinizi ispatlayabilir misiniz?
bu şekilde mantıken (hukuk bilgim olmadan) kesinlikle değişmeyeceğini düşünüyorum

değiştirmez ismi mahkeme ismin yanında başka bir isim ekletmek mümkün ama bir insanın ismini sıfırdan değiştirmek neredeyse imkansız bir de alakasız olacak kusura bakmayın ama davayı çekişmeli mi açmıştınız

bebek ise çok zor değil
büyükler için geçerli zorlu süreç

Ne kadar üzücü şeyler yaşamışsınız. Allah bundan sonra iyi insanlar ile karşılaştırsın, evladınıza sağlık versin.

Dediğim gibi boşanma için ileri sürdüğünüz iddialar önemli olabilir. Buarada yazdığınız şeyleri ispatlamak bir hayli zor. İnkar edecektir sonuna kadar. Elinizde ispat olabilecek ko, lar var mı? Şu da hiç bir kadın hamileyken eften püften sebepler ile boşanmaya kalkışmaz. Eski eş ne kadar inkar ederse etsin, hakimler her gün nelerle karşılaşıyordur. Sizin lehinize karar verecektir.

Maddi olarak haklarınızı tabiki savunun ama yazmak istediğim bir nokta daha var. Ondan gelecek bu paraya gerçelten ihtiyacınız var mı? (nafaka hariç, tazminat vs). Belli ki dava daha sürecek. Karşı taraf da kişiliksiz. Sizin bubsüreçte psikolojiniz nasıl? Hiç bir şey sizin sağlığınızdan önemli değil. Atıyorum 3 yıl daha sürse dava, 3 yıl bu konuyu kafanızda bitiremeyeceksiniz. Bence bir noktaya kadar hakkınızı arayın, elinizden geleni yapın ama bir yerden sonra da bu defteri kapatıp, kendinize tertemiz bir sayfa açın.

Son celse kaldı daha fazla uzamayacak. Tazminat alırsam evladım için yatırım yapmayı düşünüyorum.

Al tabi tazminat psikolojini de sağlam tut
Zor şeyler yaşamışsınız ama anlatımınızdan güçlü olduğunuzu sezdim umarım öyledir
Zaten her babayiğidin harcı değildir çocuğu istemeyen bir babaya karşı koruyup ana evine dönüp doğurmak heytt bee analar ne yiğit kadınlar doğuruyor
Hiç korkma pislik yapıyor bir yerden tutturmaya çalışıyor delil topla şahitlerin olsun resmi ve ciddi ol mesafeli dur yazışma

Al tabi tazminat psikolojini de sağlam tut
Zor şeyler yaşamışsınız ama anlatımınızdan güçlü olduğunuzu sezdim umarım öyledir
Zaten her babayiğidin harcı değildir çocuğu istemeyen bir babaya karşı koruyup ana evine dönüp doğurmak heytt bee analar ne yiğit kadınlar doğuruyor
Hiç korkma pislik yapıyor bir yerden tutturmaya çalışıyor delil topla şahitlerin olsun resmi ve ciddi ol mesafeli dur yazışma
Anne olmak güçlü olmayı gerektiriyor.:anne: Bir yılı geçti iletişim kurmuyorum zaten.

Back
X