• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davalık olma nedenim evladımın ismi

Hakim, kimliğe babanın vermek istediği ismi de ekletir mi?

• Ankete Katılan
    146
  • Anket Kapalı .
Ferhunde cehaletin karşısında dik duran kadın. Doğru olanı bir kadının ağzından duymaya tahammül edemeyenlere dolu olan bir dünya gerçeğini ifade ettiği için tercih ettim.

Açıkçası ben ‘deniz’ gibi ideolojik bir isim mi diye düşünmüştüm.
İsmi ile yaşasın. Gayet güzelmiş anlamı da.

Kanunen verilen bir hak olduğu için aleyhime kullanmaz ama şöyle düşünüyorum eğer soyismi değişirse ilerde olursa hiç bir kardeşiyle aynı soyadı kullanamayacak. E diyelim ben evlendim ve kendi soyadımı kullanmaya devam ettim bu sefer olursa o evlilikten çocuklarımla farklı soyadı taşıyacağım. Gereksiz bence

Müstakbel eski eşinizde narsist kişilik bozukluğu mu var acaba. Karakteri bozuk orası kesin de sanki spermleri eşsiz paha biçilemezmiş de siz onları gizlice kullanmışsınız gibi bir tavırlar...

Sorunuza gelecek olursak davasının kabul olacağını hiiiiç sanmıyorum. Sen bebeğin kürtajını iste, doğmamış bebeğe hakaret et, doğumunda yanında olma, maddi manevi işe yarama, sonra vay efendim çocuğuma istediğim isimle seslenicem. Hakim demez mi çocuğu ne zaman gördün de istemediğin isimle seslenmek zorunda kaldın...

Müstakbel eski eşinizde narsist kişilik bozukluğu mu var acaba. Karakteri bozuk orası kesin de sanki spermleri eşsiz paha biçilemezmiş de siz onları gizlice kullanmışsınız gibi bir tavırlar...

Sorunuza gelecek olursak davasının kabul olacağını hiiiiç sanmıyorum. Sen bebeğin kürtajını iste, doğmamış bebeğe hakaret et, doğumunda yanında olma, maddi manevi işe yarama, sonra vay efendim çocuğuma istediğim isimle seslenicem. Hakim demez mi çocuğu ne zaman gördün de istemediğin isimle seslenmek zorunda kaldın...
İçini okudunuz gerçekten. Ben sana hayatındaki en kıymet verdiğin şeyi verdim daha ne istiyorsun demişti :KK47:

Ama çok saçma bir kanun değil mi mune , bir evlat büyütüyorsun , her emeği veriyorsun , işe yaramaz sözde babası ortalıkta dolanıyor. Ama yanındaki evladinla farklı soy adına sahipsin.

Senin ailen her derdi çekiyor , onun ailesinin soy ismini taşıyor.

Bu konuda yasal bazı iyilestirmelere gidilebilir. Çocuğun kimliğinde annenin soyadı da olabilir mesela. Ya da daha tatmin edici bir şey.
Katılıyorum,yakınım bir genç kız, babasının soyadını istemeden taşıdı,evlendiğinde iki soyadı kullanabilecekken yalnızca eşinin soyadını tercih etti bu yüzden...

Selamlar herkese, boşanma nedenim kürtaj olmam konusundaki baskıydı. Baba evimde evladımı kucağıma aldım, yıllar sonra baba kişisi ismini ona danışmadığım için bana dava açmış. Benzer bir olaya şahit olduğunuz mu sizce değiştirilir mi çocuğumun adı?
Bir davada baba anneye sormadan, annenin rızası olmadan isim koymuştu ve mahkeme anneyi haklı gördü. Ama sizin durumunuz bambaşka. Dava açılsa bile kazanamaz. Ilk celsede biter.

Selamlar herkese, boşanma nedenim kürtaj olmam konusundaki baskıydı. Baba evimde evladımı kucağıma aldım, yıllar sonra baba kişisi ismini ona danışmadığım için bana dava açmış. Benzer bir olaya şahit olduğunuz mu sizce değiştirilir mi çocuğumun adı?
Kürtaj için size baskı yaptığını söyleyin. Bence herhangi bir sorun olmicak çocuğu red etmiş. Pişmanım diyebilir ama bu isim değişikliğine sebep olucağını hiç sanmıyorum.

Bu saatten sonra baba olacak kisiye b.. yemek duser..

Ya siz 'golge etme başka ihsan istemem' dedikçe adam üstünüze gelmeye devam ediyor. Bence esaslı bir manevi tazminat ve yüklü bir nafaka isteyin. Ödemedi mi?
Paşa gönlü bilir. İcralık olunca maaşı düşüyor zaten. Benim İKda olduğum yerde bir çalışan vardı, maaşının 3te birini icraya gonderiyoduk. Ya işten çıkıp ssksiz bir işe girecek , bir ömür heder olacak ya da maaşından çatır çatır alacaksın :)
Yediği b*kun ve istemediği çocuğun sorumluluğunu öyle ya da böyle almış olur kalan 16,5 sene boyunca. Hem sizden korkup daha da böyle salak saçma taleplerle gelmez.
Aptal adam. İnşallah hiç sevmediği bir isim vermissinizdir.
Hatta yukarıdaki arkadaş ne güzel demiş. Bu davayi kazanın üstüne bir de soyadı alma davası açın. Soyadını bile veremediği çocuğa nafaka ödesin yilllarca

Çok haklı bir gerekçesi olması gerekiyor isimle ilgili çok merak ediyorum dilekçede nasıl bir gerekçe sunmuş :)
Ayrıca henüz boşanma devam ediyor sizde sanırım geçici velayet var .Eşinizde resmî kesinleşmiş bir velayet Yok.
Evli çiftler birlikte gidip başvurur,geçici velayeti olan boşanmanın sonuçlanmasını bekler,boşanma gerçekleşmişse velayet kimdeyse o açar .
Kimlerden akıl alıyorsa sadece kesesine ve sizin sinirlerinize zarar.

Bu gibi yasalara çok hakim değilim ama mantık yürütmeye çalışarak cevap vereyim, ben eşimden ayrılıyorum ama ortak çocuğumuz için eski eşim biyolojik de olsa babası sonuçta, ben boşanıyorum, çocuğum babasından boşanmıyor, ne olursa olsun çocuğun babasının soyadını taşıma hakkı var, bir değişiklik yapılacaksa buna kendi karar verebilmeli, olaya duygusal bakınca evet sonuna kadar haklısın, adam doğmamış bebeğini istememiş, hakaretler edip ağzına geleni saymış, bu böyle de gidecektir, çocuğu istediği babalık duyguları olduğundan açmamış zaten davayı ama çocuğun ileride babası için ne hissedeceğini bilmeden onun adına karar vermek ağır bir sorumluluk, ileride annesine sen nasıl benim soyadımı değiştirirsin de diyebilir.

İsim koymada yasal bir düzenleme mevcut lakin soyadı değişikliği daha bağ koparacak bir durum, baba bunu aleyhe kullanır ve haklı bile bulunabilir.
bu durum rahmetli oya aydoğan aklima geldi oğlu gurur kendi seçmiş..
babasini bilmeden büyümüş sonradan öğrendiğinde babasini reddetmiş..
annesinin soyadini alabilmek için dava açmiş davayi kazanmiş. aydoğan soyadini kullaniyor
şu an 29 yaşinda. nişanli..
çocuk büyüyünce anlar zaten.

bu durum rahmetli oya aydoğan aklima geldi oğlu gurur kendi seçmiş..
babasini bilmeden büyümüş sonradan öğrendiğinde babasini reddetmiş..
annesinin soyadini alabilmek için dava açmiş davayi kazanmiş. aydoğan soyadini kullaniyor
şu an 29 yaşinda. nişanli..
çocuk büyüyünce anlar zaten.

O yüzden çocuğun tercihine bırakılmalı bence, bu konu için demiyorum, genel olarak biz eşlerimizle anlaşamayıp ayrılıyoruz, bize iyi bir eş olmuyor belki ama bir kısmı sonradan çark edip iyi bir baba olabiliyor, soyadı bir yerde babayla soy bağını koparma anlamına da geliyor, böyle bir kararı çocuk kendi versin, bazen biz kötü bir babadan çocuğu korumak için duygusal yaklaşıyoruz ama çocuk babamdır deyip herşeye rağmen vazgeçemiyor da, ünlüler dünyasında babasının tüm dışlamalarına rağmen aynı soyadla yaşayanlarda var, ben olsam o soyadını milyon kere sildirmiştim ama işte insanların iç dünyasını bilemiyoruz, kimi zalimde olsa babam diyor.

İsim değişikliği kolay birşey değil ve bildiğim kadarıyla keyfi nedenlerle değişim yapılamıyor. Üniversitede bir arkadaşım vardı. Babaannesinin ismini koymuşlar kıza (zekiye). Bize kendisini selin olarak tanıtmıştı. Gel zaman git zaman bu durumu resmiyete dökmek için işlemlere başladı. Keyfi nedenlerle değiştiremeyeceği için bir sebep sunması gerekti mahkemeye. O da babaannesinin mezarına gittiğinde psikolojik olarak etkilendiğini, kendisini orada yatıyormuş gibi hissetmesini gerekçe olarak sundu. Hakim doktor raporu istemişti. Ayrıca çevresinin gerçek ismiyle hitap etmediğini söylediği için şahit istemişti hakim doğrulamak için. İsim değişikliğinin kolay olmadığını anlatmak için örnek vermek istedim size.

Anladığı kadarıyla baba evladıyla ilgilenmemiş. Maddi manevi destek olmamış. Davanın duygusal nedenlerle değil, artniyet ile açıldığı bariz belli. O yüzden çocuğunuzun isminin değişeceğini sanmıyorum. Boşanma süreci devam ediyor sanırım. Boşanma davasını kim açtı? Boşanma gerekçesi olarak neler sunuldu? Bence bunlar da önemli olabilir.

Sonuç olarak beyefendinin keyfi isteklerine göre böyle bir değişiklik olacağını hiç sanmıyorum. Ama davaydı mahkemeydi biraz uğraşacaksınız ve saçma sapan egosu yüzünden maddi olarak da bir külfetin altına gireceksiniz (avukat vs). Yapılabilir mi bilmiyorum ama yaptığınız masrafın karşılanmasını talep edin. Hem çocuğuna maddi olarak destek vermediği gibi çocuğunun rızkına mani olacak şekilde şuursuz davranıyor.

Ben oyumu hayirdan yana kullandim. Hukuki yonden bilmem ama vicdanen bakildiginda sen zaten en ihtiyaci oldugu zamanda esinin yaninda olmamissin cocugunu istememissin yetmemis aldir demissin. Kadin gitmis baba evinde cocugu dogurmus ona isim vermis. Kimsin sen de isim verme hakki buluyorsun kendinde suursuz?

Geçiyır tabiki. İspatını da sundum bu davada da sundum delilleri. Evladıma olan hakaretlerini felan hep sundum. Misal bir mesajda sen çocuk peydahladın bedelini ben mi ödeyeceğim, o sıpaya ailen baksın yazmıştı. Davalarımı takip ediyorum.
Bu adama çocuğun ismini değiştirme hakki verecekler ha
Küfür etmek istiyorum resmen

Back
X