• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davalık olma nedenim evladımın ismi

Hakim, kimliğe babanın vermek istediği ismi de ekletir mi?

• Ankete Katılan
    146
  • Anket Kapalı .
Boyle gereksiz insanlara flort bile yasak olmali. Evliliginiz zamaninda Kürtaj istemesi dışında da bir anlasmazliginiz vardı sanırım. neden boşanma kararı almistiniz merak ettim.

Baştan beri çocuğunu istemeyen, elinden geleni ardına koymayan, anne olmayı baba olmayı istemediği gibi beceremeyen anne babaların çocukları büyüyor, sonra siteye üye olup ben babamı sevmiyorum, annemi sevmiyorum içerikli konu açıyorlar ama biz ah evladım deme öyle o senin baban, senin gibi evlat düşman başına diyoruz, bu çocuklar ebeveynlerini sevmemekte yerden göğe kadar haklılar.

Şimdi mesela konuda baba diye bahsedilen kişi özde baba mı? Sözde baba sadece.

Baştan beri çocuğunu istemeyen, elinden geleni ardına koymayan, anne olmayı baba olmayı istemediği gibi beceremeyen anne babaların çocukları büyüyor, sonra siteye üye olup ben babamı sevmiyorum, annemi sevmiyorum içerikli konu açıyorlar ama biz ah evladım deme öyle o senin baban, senin gibi evlat düşman başına diyoruz, bu çocuklar ebeveynlerini sevmemekte yerden göğe kadar haklılar.

Şimdi mesela konuda baba diye bahsedilen kişi özde baba mı? Sözde baba sadece.

Benim evladım da babayı sevmezse ya brn soğuttu olacağım ya evladım hayırsız.

Boyle gereksiz insanlara flort bile yasak olmali. Evliliginiz zamaninda Kürtaj istemesi dışında da bir anlasmazliginiz vardı sanırım. neden boşanma kararı almistiniz merak ettim.
Kısa süreli bir evlilikti. Bir çok dengesiz davranışlarıyla karşı karşıya kaldım. Her şeye rağmen destek alıp evliliğimizi kurtarma niyetindeydim( tabiki bu çocuk ile olmayacaktı uzman yardımıyla, çocuğum için zamanı var diyordum ki gebe olduğumu öğrendim). Kürtaj konusunda taviz veremezdim.

Benim evladım da babayı sevmezse ya brn soğuttu olacağım ya evladım hayırsız.
Boşverin böyle şeyleri hiç takmayın kafaya, velev ki bir gün evladınız için hayırsız derse o gen senden geçmiştir, oğlunu istemeyen kürtajla alınmasını isteyen babaya böyle evlat dersiniz, hak edene hak ettiği lafı söylemek lazım.

Nafakayı düzenli ödemiyor icraya vermediğim için ama gebeliğim boyunca maddi manevi hiç bir şekilde yanımda olmadı. Hep beddualar hakaretler etti, iletişimi kestim tabi bunlardan dolayı.

Kürtaj olman konusunda baskı da yapmış sanırım. Çocuğun üzerinde hiç bir hakkı yok bence ama yasal prosedürü bilemem tabi. Bence emsal bir karar çıkmalı çocuğa isim koyma hakkı annenindir diye.

Yüzsüzlüğün böylesi !
Çocuğun umrunda olduğunu düşünmüyorum tek derdi sizi huzursuz etmek, üstünlük taslamak.

O değil de, neden Ferhunde :(
Bu kadını hatırladıkça aklımı kaçıracak gibi oluyorum.

Soyadı davası açmayı düşünmüyorum.

Açmayın zaten, oğlunuz 18 yaşını doldurunca isterse kendi açar, hem soyadı davası açarsanız aleyhinize de olur, siz çocuk üzerindeki haklarınız, devletin boşanma, velayet ve kişisel haklarınız için yasal yollara başvurun sadece, nafaka ödemediği için icra takip gibi mesela.

Açmayın zaten, oğlunuz 18 yaşını doldurunca isterse kendi açar, hem soyadı davası açarsanız aleyhinize de olur, siz çocuk üzerindeki haklarınız, devletin boşanma, velayet ve kişisel haklarınız için yasal yollara başvurun sadece, nafaka ödemediği için icra takip gibi mesela.

Ama çok saçma bir kanun değil mi mune , bir evlat büyütüyorsun , her emeği veriyorsun , işe yaramaz sözde babası ortalıkta dolanıyor. Ama yanındaki evladinla farklı soy adına sahipsin.

Senin ailen her derdi çekiyor , onun ailesinin soy ismini taşıyor.

Bu konuda yasal bazı iyilestirmelere gidilebilir. Çocuğun kimliğinde annenin soyadı da olabilir mesela. Ya da daha tatmin edici bir şey.

Ama çok saçma bir kanun değil mi mune , bir evlat büyütüyorsun , her emeği veriyorsun , işe yaramaz sözde babası ortalıkta dolanıyor. Ama yanındaki evladinla farklı soy adına sahipsin.

Senin ailen her derdi çekiyor , onun ailesinin soy ismini taşıyor.

Bu konuda yasal bazı iyilestirmelere gidilebilir. Çocuğun kimliğinde annenin soyadı da olabilir mesela. Ya da daha tatmin edici bir şey.

Bu gibi yasalara çok hakim değilim ama mantık yürütmeye çalışarak cevap vereyim, ben eşimden ayrılıyorum ama ortak çocuğumuz için eski eşim biyolojik de olsa babası sonuçta, ben boşanıyorum, çocuğum babasından boşanmıyor, ne olursa olsun çocuğun babasının soyadını taşıma hakkı var, bir değişiklik yapılacaksa buna kendi karar verebilmeli, olaya duygusal bakınca evet sonuna kadar haklısın, adam doğmamış bebeğini istememiş, hakaretler edip ağzına geleni saymış, bu böyle de gidecektir, çocuğu istediği babalık duyguları olduğundan açmamış zaten davayı ama çocuğun ileride babası için ne hissedeceğini bilmeden onun adına karar vermek ağır bir sorumluluk, ileride annesine sen nasıl benim soyadımı değiştirirsin de diyebilir.

İsim koymada yasal bir düzenleme mevcut lakin soyadı değişikliği daha bağ koparacak bir durum, baba bunu aleyhe kullanır ve haklı bile bulunabilir.

Bu gibi yasalara çok hakim değilim ama mantık yürütmeye çalışarak cevap vereyim, ben eşimden ayrılıyorum ama ortak çocuğumuz için eski eşim biyolojik de olsa babası sonuçta, ben boşanıyorum, çocuğum babasından boşanmıyor, ne olursa olsun çocuğun babasının soyadını taşıma hakkı var, bir değişiklik yapılacaksa buna kendi karar verebilmeli, olaya duygusal bakınca evet sonuna kadar haklısın, adam doğmamış bebeğini istememiş, hakaretler edip ağzına geleni saymış, bu böyle de gidecektir, çocuğu istediği babalık duyguları olduğundan açmamış zaten davayı ama çocuğun ileride babası için ne hissedeceğini bilmeden onun adına karar vermek ağır bir sorumluluk, ileride annesine sen nasıl benim soyadımı değiştirirsin de diyebilir.

İsim koymada yasal bir düzenleme mevcut lakin soyadı değişikliği daha bağ koparacak bir durum, baba bunu aleyhe kullanır ve haklı bile bulunabilir.

Evet tamamen duygusal yaklaşıyoruz.. Büyüttüğüm evladimin farklı soyadinda oluşu çok acımasızca.
En azından bosandiktan sonra annenin soyadı da geçebilir kimliğin bir köşesinde ya da dediğim gibi farklı başka bir şey.

Haklısınız , çocuk konusunda düşünemedim.

Yüzsüzlüğün böylesi !
Çocuğun umrunda olduğunu düşünmüyorum tek derdi sizi huzursuz etmek, üstünlük taslamak.

O değil de, neden Ferhunde :KK43:
Bu kadını hatırladıkça aklımı kaçıracak gibi oluyorum.

Ferhunde cehaletin karşısında dik duran kadın. Doğru olanı bir kadının ağzından duymaya tahammül edemeyenlere dolu olan bir dünya gerçeğini ifade ettiği için tercih ettim.

Eşiniz sırf sizi sinir etmek için yapmıyorsa benim adımda choccy değil.
Sanki her gün görüp,a dan z ye herşeyiyle ilgileniyormuş gibi çocuğa o isimle hitap etmek istemiyormuş,kendi istediği isimle hitap edecekmiş,oldu deseydiniz.
Yani nasıl bir yüzsüzlük,arsızlik bu anlamadım. Adam arşa çıkmış resmen.
Aldır dediği,doğumunu görmediği çocuğu 1.5 yasında mı kıymete binmiş?
Elinizde mesajlar,ödenmeyen nafakalar var,aileniz çevreniz de şahitlik eder doğumda yanınızda olmadığına dair ve eminim avcunu yalar.

Geçiyır tabiki. İspatını da sundum bu davada da sundum delilleri. Evladıma olan hakaretlerini felan hep sundum. Misal bir mesajda sen çocuk peydahladın bedelini ben mi ödeyeceğim, o sıpaya ailen baksın yazmıştı. Davalarımı takip ediyorum.
Oha ya!! Sıpayı peydahladin ne demek! İtici mide bulandırıcı sanki başkasından oldu bu çocuk der gibi pislik herif!!
Kusura bakmasinda bundan sonra baba olduğunu unutsun yani

Ferhunde cehaletin karşısında dik duran kadın. Doğru olanı bir kadının ağzından duymaya tahammül edemeyenlere dolu olan bir dünya gerçeğini ifade ettiği için tercih ettim.
Çok ama çok acı bi gerçek... Bunu yapanların arkasına sığındıkları şey ile olan tezatlığı beni kahrediyor. İnanç olgusuna gözü kapalı, sorgusuz, sualsiz, akıl ve mantık haricinde tabi olmanın ne denli tehlike yaratabileceğinin temsilidir bu olay...

Neyse konunuzu saptırmayayım. Merakımı mazur görün.

Son düzenleme:
Back
X