Davul bile dengi dengine mi gerçekten ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki insanda üniversite mezunu olunca denklik olacağına inananlara gerçekten şaşırıyorum. Adım başı okul var artık büyük şehirlerde apartman zannediyorsun başınızı biraz kaldırsanız market tabelasının yarı boyutunda X Üniversitesi yazıyor. Üniversite mezunu olayı malesef 2010'a kadar falandı artık "sadece üniversiteye gitmek bile yetmiyor artık"ne yazık ki...
Meslek konusunda kendini ne kadar geliştirdiğine bakın mesela hangi eğitimleri almış yada almak istiyor? Örneğin; anatomi bilgisi var mı? Yada spor fizyolojisi. Supplementlerin etken maddeleri hakkında bilgisi var mı yada kullanım şekilleriyle alakalı makaleler okumuş mu? Yoksa düz şekilde sadece dead lift-bench press vs. program yazan tavuk/pilav yaşam biçimi olan bir spor hocası mı?
Sosyal medyayı etkin kullanıp kendini gelistirip online program paketleri bile satabilir çünkü artık dijital cagdayız. Youtube'a videolar çekebilir yeter ki yapmak istesin memur maaşını aylık ona katlayan kazanc bile sağlayabilir. Spor salonunu maddi olarak ayakta tutan şey zaten 3 ay gelip sonra gelmeyen 1 yıllık üyelik programlarıdır hemen sonuç almak isteyen bir millet olduğumuz için erken pes ediyoruz ama aynı şey spor hocaları için geçerli değil öğrenci sayısında azalmalar dönem dönem olabilir. Onun için kendini sürekli geliştirmek yada sağlam maaşlı bir salonda ise girmek zorunda.

Baban haksiz sayilmaz ama sende 32 yasindasin dogru karar alabilecek bir yas bu adami en iyi sen taniyorsun yas gectikce yeni birilerini tanimak sevmek zorlasiyor hersey gencken guzel anne olmak bile yas ilerledikce sorun oluyor ben olsam adamdan eminsem arkasinda dururdum

Üniv oķumamamis birisi nasıl spor hocası oluyor ,nasıl öğrencileri oluyor anlamadım.meslek lisesi mezunu desem ,beden eğitimi üzerine bir bolum yok diye biliyorum.burada çalışıyor ama diplomasız başka bir yerde çalışması zor.ogrencileri var derken basketbol,voleybol falan mi öğretiyor?iş konusu bana biraz sallantıda gibi geldi ama onun dışında uyuşuyoruz diyorsanız bilemem

Herşey para değil.sevmeden olmuyor.zaten ülkede eğitim kalitesi o kadar düşük ki biri bana üniversite mezunuyum dese bile bir anlam ifade etmiyor artık benim için.asgari ücretli fabrikada çalışan sevdiğim birini bilmem nerede yönetici olana tercih ederim.boşboş oturmasın tembel olmasın yeter ki.herşey maddiyat değil.haa eskiden ben de üni mezunu olmayana asla.diyordum.ama gördüm ki hiçbir etkisi yok.eğitim çok kalitesiz.kalite artık kişinin kendi vizyonuna kalmış.birini içten sevmek bırak zoru mucize gibi bence.eee yaş da 32 olmuş.bizim skalamız amcaya doğru kayıyor maalesef yanlış anlama.kendimi de dahil ediyorum.bu yaşta erkeklerin bile yüzde 80'i 90'i evli oluyor maalesef.

Niye işsiz kalsın ya adam senden fazla kazanır.
İyi bir spor hocası bugün üç günde senin maaşını çıkartıyor.
Benim gittiğim salonda çocuk daha 22 yaşında 30 bin geliri var aylık
Babanın piyasadan haberi yok valla.
Eğitim denkliği konusunda her üniversite mezunu da çok kültürlü tabi ülkemizde.
İki lafı bir araya getiremeyen lisans mezunları var .
Boşversene seviyorsan güveniyorsan hiç aileni dinleme sonra pişman olursun.

İnsanlar eşlerine hayran oldukları için evlenirler. Mecbur oldukları için değil. Aksi halde 4 milyar insandan neden bir tanesini seçesin? Bir insanın lise mezunu olması onu akademik olarak daha düşük yapıyor. Üniversiteyi kazanmış ama hiper aktif bir insan olduğu için gitmemiş. Eşim 16 yaşından beri İstanbul’da eğlence sektöründe çalışıyor, yöneticilik yapıyor. Hitabeti, donanımı sadece benim için değil, çevresindeki pek çok insanın takdir ettiği bir durum. Sorun bende değil, sizin ön yargınız.

Milyonlarca evli insanın eşine hayran olma ihtimali nedir ?.neden bir tanesini seçesin? Çünkü her istediğin kişiyle tanışma ihtimalin yok.o seni beğeniyor, sen onu beğenmiyorsun, sen ona hayransın o sana değil.toplum yapısı, yalnızlık korkusu, anne olayım da yaşlanınca bakanım olsun.yaş ilerleyince herkesin evli olma ihtimali, eee yaşlanınca seçeneklerin kalmaması korkusu.bizim ülkede hayran olunacak erkek sayısı nedir allaha sen burada hayran olanlardan bile ne inciler dinliyoruz.hayat size cömert davranmışsa ne mutlu size.kadın gelmiş 32 yaşına.gelecek kaygısı gırla.

Sulu dereye götürüp susuz getirdiği ortamın niteliğine de bağlı. Nihal’in eşini düşündüğümüzde çok da entelektüel bir ortam olduğunu sanmıyorum. İstediği kadar kendini geliştirsin, lise mezunu biri o açığı kapatamaz. Masterlının bomboş bir teneke olması lazım.

Kesinlikle katılıyorum sana …

Para değil ama egitim durumu önemli. Kendini geliştirme durumuna dikkat etmek lazım. Universite bir insana bakış açısı sağlar illaki. Bu sadece meslek odaklı değildir. O konuda problem olmadığından net emin misiniz mesela. Benim bu sekilde evlenen tanidigım var mutlu degiller. Eşi hep kendini ezik gorup kiza baskı uyguladı. Kız bir fikrini soylese sen beni eziyirsun dedi . Evlenince böyle oldu nisanliyken değil. Baska bir tanidıgim var adam üniv mezunu ama iş bulamamaış başka bir alanda çalişıyor az kazaniyor esine gore ama gayet mutlular.

Alakası yok. Ben Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden birinden yüksek dereceyle mezun oldum. Şuan güzel bir maaşa çalışıyorum, eşim ise lise mezunu bile değil. Emlak sektöründe. Çok zeki bir insan ama okul okumak istememiş, kafası ticarete basıyormuş oda onun üzerine düşmüş. 7senelik sevgili,3bucuk senelik evliyiz. Aramızda 7 yaş var.Annemler başlarda hiç istemediler, 7 yaş var çok kıskanç olur, çok baskılar vs dediler. Eğitim farkı konusunda da çok sıkıntı yaptılar ‘tanıyınca fikriniz değişecek’ dedim. Ki öyle de oldu, şuan çok seviyorlar eşimi.

Katılmıyorum bunun okuyup okumamakla bir ilgisi olduğuna da inanmıyorum. Zira şuan elini sallayan üniversiteye girebiliyor ve hiçbir bilgi birikimi sağlayamadan ve kendini geliştiremeden mezunda olabiliyor. Gelişime açık bir insan kendini her şekilde geliştirir,bunun için üniversiteye gitmesine gerek yok.

Bence bunun memurluk la lakası yok. Memursunuz memur birini bulursunuz toplum içinde iki kelime konuşamayan pasif bir adamdır oda sıkıntı. Ama okumamış bir adam sizin ortamınıza girdiğinde konuşabilecek veya sizin hayatınızda sizin seviyenizde yaşayabilecek bir insan mı? Bence en önemli konu bu. Para mevzusu bence en son takacağımı mevzu olsun. Bence siz onu kendi ortamlarınıza götürün arkadaşlarınızın olduğu yerde nasıl bir tutum içinde bakın bir kaç kez. Ailenizle tabıştırın bir kaç kez görüşün napıyo ne ediyor bakın. Aynı şekilde sizde onun ortamlarına girin davranışlarını vs inceleyin. Yani aynı kazanıyoruz öğrencisi var kendini geliştirmiş gibi şeyler başbaşa iken kulağa hoş gelebilir ama birde ortamlarda görmek lazım.

Bir arkadaşım vardı kız liseden sonra okumamış ama gerçekten kendini geliştirmiş bir insandı. Sonra birisiyle tanıştı nişanlandı adam tam bir öküzdü. Nerde ne konuşacağını bilmeyen patavatsız aptal bir herifri. Özbakım falan sıfırdı o derece. Kız bunu nişanlanınca fark etti sonra geri adımda atamadı. Şimdi evli muhtemelen aynen devam ediyordur yine. Yani bence eş seçiminde adamın kalitelisi toplum içinde belli oluyor okudu okumadı parası çok az gerisi hikaye.

Bence de öyle. Ama bunu iyibirdelemek lazım

Gelde bunu anlat işte burdaki at gözlüklü insanlara.
Seçenesizlikten filan evlendiğimizi sanıyorlar işte. Sonra da anca bunu bulabildik bari kendimizi kandıralım Üniversiteyi özel okulda okudum. Bölümünüm puanı bile yoktu, yeni açılmıştı. Yüksek lisans tezim yarısı cut-copy-paste’di. Türkiye’de üniversite okumak çokta zor bir şey değil.

İşte bir de bunu bile yapmamış olanları düşün

Yahu güldürüyorsunuz hem de kıkır kıkır … bilmesek tamam

Yahu güldürüyorsunuz hem de kıkır kıkır … bilmesek tamam
Siz niye böyle yapışkan tiplersiniz. Ben mesela sizin ne iş yaptığınızı, kimle olduğunuzu bilmiyorum. Hakkınızda yorum yapma gereği hissetmiyorum. Ama siz niyeyse bir saldırı, aşağılama derdindesiniz. Ay çokta fiffi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…