dayak yedim

--------------------------------------------------------------------------------

bu ilk degil sonda olmucak galiba.bu adam düzelmicek kac kere sözverdi kac geri özür diledi ama bi tartisma olunca ve hakli oldugunu kabullendirmeyince siddet uyguluyor banu an kollarim mor agzimda yararalr heryerim agriyor.bi es bunu y^paramiya.1bucuk yasinda oglum var neyapcam kizlar.ailem uzakta anlatamiyorum artik onlara kimseye herkesten utaniyorum.

buyrun mesajı.ağzı yara içinde kollar mosmor.ne 2 tokatı... ve sadece 2 tokat değil. sürekli dayak yiyen bir kadın bu..

zaten iki ya da beş tokat ne fark eder ki aynı kapıya çıkıyor hepsi...

demekki onlara göre öyle. kanıksayın ey kadınlar dayağı demek istiyorlar işte.

Ya evet sonuçta tek tokatın bile açıklaması olmaz ama bu iki tokat da değil. Bildiğin yaralama var işin içinde.
Elbette zordur arkana bakmadan gitmek. Elbette herkes kendi başına gelince bir milyon şeyi bir arada düşünüp yürüyüp gitmekte belki tereddüt eder.
Ama bizim de demek istediğimiz, o cesaret gösterilemezse o yaralar ömür boyu geçmiyor. Kendinden vazgeçmek bu bir anlamda. Dayak yiyip sonrasında nasıl sağlıklı kalınabilir, nasıl sağlıklı annelik yapılabilir?
Tuzun kuru yazıyorsun demeyin. ılk kez burada yazıyorum, bir sevgilimden bir tokat yemiştim yıllar önce. Hemen ilişiğimi kestim ama çocukluk işte dayanamadım tekrar görüştük. Tam olarak yeniden birlikte olmasak da çıkaramadım hayatımdan bir anda. Ne mi oldu? Biraz kendime geldiğimde, ne hale geldiğimi biraz gördüğümde eski sağlığıma kavuşmak için 6 ay terapi gördüm. Ki adamın hayatımdaki yeri hiçti aslında, buna rağmen bu kadar etkiledi benim ruh sağlığımı. Bir de kocam olsa, aynı yatağa girdiğim adam olsa herhalde depresyonun dibine vuracakmışım.
Dolayısıyla, bırak git diyenlere boş konuşuyor diyenler belki de boş konuşanlar.
"Hiç etrafınızda böyle birini tanıdınız mı?" diye sormuşsunuz ya; ben de soruyorum: "Hiç tokat yediniz mi? ınsanda açtığı yaranın ne demek olduğuna dair bir fikriniz var mı?"

Son düzenleme:
size göre dayak yerseniz sonuç boşanmak olur öyle mi?

birbirrenk bizim yorumlarımıza yorum yazarak neden cevap hakkı doğurduğunuzu merak ediyorum ...

Evet öyle. Bütün kadınlar için de öyle olması gerekir.

Boşan diyenlerden biri de bendim. Söz hakkı doğurdunuz.
Yorumlarınıza yorum yapmadım. Söyleyeceklerinizi konu sahibine söyleyin dedim.
Umarım merakınız geçmiştir NOKTA

Dayak benim için bir evlilikte affedilmezler arasında.
Siz ilk defa yaşamamışsınız ve elinizden geleni yapmışsınız.
Zaten ilk tokatta çekip gitmemişsiniz.
Sözler vermiş, yapmayacağım demiş, yine yapmış.
Psikologlara kadar gidip, çözümler aramışsınız, ama yine yapmış.
Kusura bakmasın, kimse kimseye vuramaz, kimsenin hakkı yok.
1 kere-5 kere- 10 kere, affı yok benim için.
Anlattığınız kadarı ile düzeleceğide yok.
Daha ne yapacaksınız, hastaneye mi yatıracaksınız.
O çocuk büyüyecek ve hala annesi gözlerinin önünde dayak yiyiyor.
O çocuğun gözlerindeki acıyı kim silecek.
1 tokat için boşanılır mı, hem de nasıl güzel boşanılır.
10 tokat için boşanılır mı, hem de nasıl güzel boşanılır.
Kadınlara reva görülmemeli bu.
Nolmuş her evlilikte olur 1 tokat denilemez.
Her evlilikte olmuyor, bu evliliğin sorumluluğuda değil.
1 tokatıda idare ediver denilemez.
En çok çocuğunuzun gözlerindeki dayak senaryoları üzdü beni.
Boşanmaktan başka çare yok bana göre.
Hayırlısı olsun hakkınızda.

ne diyeyim insanda Allah korkusu olacak
dinimiz o kadar uyarmış kadınlarınızı dövmeyin diye
ama sizinkiler aşmış çocuğunuza domuz eti bile yediriyorlar
boşanın derdim ancak pek yanlısı değilsiniz
eşinizle son kez konuşup bazı kararlar almaya bakın.
bu çocuğu en güzel şekilde yetiştirmek sizin göreviniz
babaanneside olsa madem domuz yediriyorlar onlara asla bırakmayın
eğer düzelme olmazsa boşanmayı tekrar düşünün

bos ver laalis kocadir döverde severde onun vurdugu yerde gül biterşakkıdı

ağustos'da Türkiye ye gelceksiniz yanlış anlamadıysam. ailenizin yanına gidin ve bir daha o eve dönmeyin. şiddetin sonu yok biliyorsunuz. çocuğum için falan gibi sözler söylemeyin lütfen çocuğunuz için en iyi şey sağlıklı bir annesi olması. sizin ruh sağlığınız için de en iyisi o adamdan ayrılmak bence..

sarp laale böle bir ortamda bulunmamış ve ayrıl diyor onu yargılıyorsun. ben böyle bir ortamın direk içinde büyüdüm. ve ben de kesinlikle ayrıl diyorum. böyle bir ortamda yetişmek bir çocukta nasıl izler bırakır en iyi bilenlerden birisiyim. o yüzden ben evimde seslerin yükselmesine bile tahammül edemezken sevdiğim adamdan şiddet görmek bence boşanma sebebidir.

İçinde anne , baba ve çocuk olan her eve yuva denilmiyor.
Genelde şu söylenir, çocuğun var iyi düşün , hemen ayrılma, çocuğun babasız kalmasın, babası başında olsun. Her başında babası olan kişi çok sağlıklı bir yuvada büyümüyor.
Bana göre tam tersi, insanın bir çocuğu varsa ve o çocuk bu yuvada ziyan oluyorsa, işte o zaman çok daha kolay ayrılma yoluna gidilmeli. En çok çocuk önemli ise.
Bu durumda anne, baba ve çocuk , bir arada olduğunda ben buna yuva demiyorum. Nasıl bir yuvada büyüyor orası önemli. Bazen babanın başında olmaması, çocuğun o dayak olaylarını görmemesi, annesi babası ayrılınca, onlarla ayrı ayrı görüşüp, mutlu olabilmesi, benim için daha önemli.
Bunları annesi dayak yemiş ama yine de ayrılmamış, biri olarak ben söylüyorum. Yaşayan var mı demişsiniz ya, şimdi ben çıkıp anneme, anne ne kadar fedakarmışsın, bütün bunlara iyi ki katlanmışsın diyemiyorum. Keşke ayrılsalardıda, bende de azcıkda olsa baba sevgisi kalsaydı. Hiç birşey kalmadı. Ben babam başımdayken, niye var diye düşünenlerdendim. Keşke hiç yaşanmasaydı o günler, keşke ayrılsalardıda, ayrı ayrı mutlu olsalardı, biz de mutlu olsaydık.

Arkadaş benim okuduğum kadarıyla gereken her yolu denemiş. Sözler almış olmamış, aileler müdahele etmiş olmamış, psikoloğada gitmişler olmamış. E ye dayağı dayan , hele de çocuğun için bunu yap diyemem ben. Çocuğunu düşünen insan, asıl ayrılmalı.

Boşanmak her koşulda zordur, bu konuda arkadaşı kesinlikle anlarım, zordur bırakıp gitmek. Ama ne bir kadının , ne de bir çocuğun böyle bir hayata mahkum edilmesi, beni inanılmaz üzüyor.

kesınlıkle katılıyorum

offf cok agır bırşey bu nası size elini kaldırır buna katlanmak zorunda degilsiniz sizinde canınız hayatnız war belki agır olck ama eşiniz size el kaldırarak hayvan olmaktan öteye gidemıyor

iki tokatmı.
kadının yüzü yara bere içinde. vede bu devamlı oluyormuş. ne 2 tokatı...

İki tokat diyen arkadaşlar konu sahibinin bu satırlarını görmemişler herhalde cnm
5 yıllık evli olduğunu da düşünürsek ...

Çok üzücü..Geçmiş olsun arkadaşım.Bu zamana kadar elinden geleni yapmışsın fazlasıyla,ama çekilecek dert değil artık seninkisi..ıyi düşün,bu evliliğin sana verdiği artıları eksileri gör ve bir an önce kararını ver..Allah hakkında hayırlısını göstersin sana...

cokzor sunu düsünüyor galiba, eger kocasindan ayrilirsa cocuguyla beraber türkiyeye ailesinin yanina gidecek. bu durumda cocuk gercekten babasiz büyüyecek.
cocuk babasini babasi yilda bir izine gelirse görücek.
isvicrede kalsa cokzor tek basina hayatla mücadele edebilecekmiyim diye korkuyordur ama bu durumda cocuk babasini 1-2 haftada bir görebilicek.

şimdi bir toparlamak istiyorum ifade edemedim anlaşılan tekrar anlatmaya çalışıyım

dayak yemek affedilecek bişey değil ...dayak ye otur demiyorum ...ama arkadaşım çaresizliğini anlatıyoe polise giderse durumun daha karışık olabileceğinden bahsediyor kocasını tekrar dr götüreceğini ve tedaviye ikna etmeye çalıaşcağından bahsediyor ...öfkelendiğinde kontrol edebilirse mutlu birtelik kurulabilir belki .... umut ediyor ..

çokzor dan özür diliyorum yazacaklarım için yanlış anlaşımak istemiorum

.psikolojisi bozuk depresyonda olabilir yada zayıf karektere sahipi olabilir ...hata intihar eğilimi bile olabirir kiiyi tanımıtyoruz ...kocasıyla inatlaşırsa durum dadhada karışabilir ...çocuğumu alabiir diyor
isviçredekii kanun nedir bilmiyoruz ....
türkiyeye geldiğinde ailenle konuşup fikirlerini al dedim onlarad arkandayız tedaviye cevap vermezse gel derlerse geri dönebilir ....şimdi 10 kişi boşan der ...dinlemez 11, kişiyle fikri değişebilir ...başkalarını n fikirleriyle karalarında değişiklik olabilir eğer bunu yapamıyorsa mutlaka haklı bir nedeni vardır ...kendi kuvvetli hissttiğinde en doğrusunu yapacak zaten sadece dertleşmek için açtığı konu başına sorun açabilir belki ...
çok ince fikirli düündüm acaba ..yanlışmı yaptım ...

pskayatrist ilac verebiliryormus.bi arkadasin eliligi kurtuldu bu nedenle.bende ilerde neden denemedim neden hemen pse ettim demek istemiyorum.evladimin karsinina gecip ben herseyi denedim ama olmadi oglum demek istiyorum

çokzor un düşünceleri bunlar
tekrar okumak isteyenler için

Offffffffff... :çok üzgünüm:
Lütfen doktora gidin rapor alın..
Polise gidin,şikayetçi olun..
Utanması gereken siz değilsiniz bunu unutmayın!!!

Ben de aynen katılıyorum canım...
Vücudunda izleri de varken rapor alıp şikayet edersen canına okurlar...

Anlatamadığmız şu, tut ki bundan sonra bir fiske bile yemedi.... Tut ki adam onca yıl psikolog dahil bir sürü yöntemle öğrenemediği öfke kontrolünü ilaç alarak öğrendi...
Bu durumda o bahsettiğiniz mutlu birliktelik kurulabilecek mi? Adam ona her dokunduğunda o kabus arkadaşa geri gelmeyecek mi? Nasıl birşey olmamış gibi yola devam edilecek? O yaralar nasıl tamir edilecek? Daha önce dedğim gibi tek bir tokat yemiş ve 6 ay terapi ile kendime zor gelmiş biri olarak söylüyorum. Bu mümkün değil. Hiç tokat yemediyseniz belki düzelir demek kolay. Düzelmeyeceğini yani artık hiç dayak olamsa bile ruhun iyileşmeyeceğini ancak bunu yaşayan anlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…