- 6 Aralık 2009
- 6.208
- 2.870
- 723
şimdi bir toparlamak istiyorum ifade edemedim anlaşılan tekrar anlatmaya çalışıyım
dayak yemek affedilecek bişey değil ...dayak ye otur demiyorum ...ama arkadaşım çaresizliğini anlatıyoe polise giderse durumun daha karışık olabileceğinden bahsediyor kocasını tekrar dr götüreceğini ve tedaviye ikna etmeye çalıaşcağından bahsediyor ...öfkelendiğinde kontrol edebilirse mutlu birtelik kurulabilir belki .... umut ediyor ..
çokzor dan özür diliyorum yazacaklarım için yanlış anlaşımak istemiorum
.psikolojisi bozuk depresyonda olabilir yada zayıf karektere sahipi olabilir ...hata intihar eğilimi bile olabirir kiiyi tanımıtyoruz ...kocasıyla inatlaşırsa durum dadhada karışabilir ...çocuğumu alabiir diyor
isviçredekii kanun nedir bilmiyoruz ....
türkiyeye geldiğinde ailenle konuşup fikirlerini al dedim onlarad arkandayız tedaviye cevap vermezse gel derlerse geri dönebilir ....şimdi 10 kişi boşan der ...dinlemez 11, kişiyle fikri değişebilir ...başkalarını n fikirleriyle karalarında değişiklik olabilir eğer bunu yapamıyorsa mutlaka haklı bir nedeni vardır ...kendi kuvvetli hissttiğinde en doğrusunu yapacak zaten sadece dertleşmek için açtığı konu başına sorun açabilir belki ...
çok ince fikirli düündüm acaba ..yanlışmı yaptım ...
Anlatamadığmız şu, tut ki bundan sonra bir fiske bile yemedi.... Tut ki adam onca yıl psikolog dahil bir sürü yöntemle öğrenemediği öfke kontrolünü ilaç alarak öğrendi...
Bu durumda o bahsettiğiniz mutlu birliktelik kurulabilecek mi? Adam ona her dokunduğunda o kabus arkadaşa geri gelmeyecek mi? Nasıl birşey olmamış gibi yola devam edilecek? O yaralar nasıl tamir edilecek? Daha önce dedğim gibi tek bir tokat yemiş ve 6 ay terapi ile kendime zor gelmiş biri olarak söylüyorum. Bu mümkün değil. Hiç tokat yemediyseniz belki düzelir demek kolay. Düzelmeyeceğini yani artık hiç dayak olamsa bile ruhun iyileşmeyeceğini ancak bunu yaşayan anlar.
İçinde anne , baba ve çocuk olan her eve yuva denilmiyor.
Genelde şu söylenir, çocuğun var iyi düşün , hemen ayrılma, çocuğun babasız kalmasın, babası başında olsun. Her başında babası olan kişi çok sağlıklı bir yuvada büyümüyor.
Bana göre tam tersi, insanın bir çocuğu varsa ve o çocuk bu yuvada ziyan oluyorsa, işte o zaman çok daha kolay ayrılma yoluna gidilmeli. En çok çocuk önemli ise.
Bu durumda anne, baba ve çocuk , bir arada olduğunda ben buna yuva demiyorum. Nasıl bir yuvada büyüyor orası önemli. Bazen babanın başında olmaması, çocuğun o dayak olaylarını görmemesi, annesi babası ayrılınca, onlarla ayrı ayrı görüşüp, mutlu olabilmesi, benim için daha önemli.
Bunları annesi dayak yemiş ama yine de ayrılmamış, biri olarak ben söylüyorum. Yaşayan var mı demişsiniz ya, şimdi ben çıkıp anneme, anne ne kadar fedakarmışsın, bütün bunlara iyi ki katlanmışsın diyemiyorum. Keşke ayrılsalardıda, bende de azcıkda olsa baba sevgisi kalsaydı. Hiç birşey kalmadı. Ben babam başımdayken, niye var diye düşünenlerdendim. Keşke hiç yaşanmasaydı o günler, keşke ayrılsalardıda, ayrı ayrı mutlu olsalardı, biz de mutlu olsaydık.
Arkadaş benim okuduğum kadarıyla gereken her yolu denemiş. Sözler almış olmamış, aileler müdahele etmiş olmamış, psikoloğada gitmişler olmamış. E ye dayağı dayan , hele de çocuğun için bunu yap diyemem ben. Çocuğunu düşünen insan, asıl ayrılmalı.
Boşanmak her koşulda zordur, bu konuda arkadaşı kesinlikle anlarım, zordur bırakıp gitmek. Ama ne bir kadının , ne de bir çocuğun böyle bir hayata mahkum edilmesi, beni inanılmaz üzüyor.
bende biliyorum herseyi bi anda bitirmeyi silmeyi.ben sitenin 4yillik üyesiyim.ama olmuyor mücadele ediyorum.acaba nasil düzeltebilrim diyorum kendime.bu konuda kitaplar okuyorum esimle konusuyorum.sadece bi yöntemi denemedim oda pskatrist ,pskoluga gittik ama kdaindi ve hic biseyden anlamiyordu.seansin ortasinda telefonla konusoyr 2ayda randevu veriyordu.anlattiklarinda mantik yoktu.ve ben esime artik gitmeyelim dedim.ama pskayatrist ilac verebiliryormus.bi arkadasin eliligi kurtuldu bu nedenle.bende ilerde neden denemedim neden hemen pse ettim demek istemiyorum.evladimin karsinina gecip ben herseyi denedim ama olmadi oglum demek istiyorum.cocgumuz olduktan sonra cok degisti eskisi gibi degil.daha azaldi böyle olayin sayilari eskiden her 10gündeyken simdi 4,5ayda 1defa oyüzden doktorla fahada degisirmi diyorum.olabilirmi kizlar.siz olsaniz denemezmiydiniz.
bu ilk degil sonda olmucak galiba.bu adam düzelmicek kac kere sözverdi kac geri özür diledi ama bi tartisma olunca ve hakli oldugunu kabullendirmeyince siddet uyguluyor bana.su an kollarim mor agzimda yararalr heryerim agriyor.bi es bunu y^paramiya.1bucuk yasinda oglum var neyapcam kizlar.ailem uzakta anlatamiyorum artik onlara kimseye herkesten utaniyorum.:2:
arkadasim biz cocugumuzun yaninda bagirmiyoriuz bile esimde bende cok dikkaetliyim.tabiki cocgumu düsünüyorum.eger ona zarar vercekse bitircem zaten.böyle bi ortamada ne ben büyütürüm nede esim.
arkadasim biz cocugumuzun yaninda bagirmiyoriuz bile esimde bende cok dikkaetliyim.tabiki cocgumu düsünüyorum.eger ona zarar vercekse bitircem zaten.böyle bi ortamada ne ben büyütürüm nede esim.
Bu derdim var da dikkatimi çeken bir şey var genelde onu da yazmadan geçemiyeceğim.
Arkadaş konu açıyor şiddet gördüm, aldatıldım, hakaret gördüm vs. içler acısı bir durumu var başta.
Buradan da doğal olarak eşine tepkiler geliyor anlattıklarından yola çıkarak.
Konu sahibinin son mesajlarında eşi artık kıymete binmeye başlıyor.
Madem kafanızda planlarınız var burada danışmanın, bu kadar insanı uğraştımanın ne alemi var?
Sadece bu konu için söylemiyorum.
Bu bölümde yardımcı olmaya çalışmak da hata oluyor.
Bazı konu sahiplerini hiç anlamıyorum anlamıyacağım da.:hulya:
canım cok üzüldm kardesim benimde babam annemi döverdi anneme ayrıl kurtul bu adamdan diyorduk cocuklarım icin katlanıyorum belki düzelir diyordu ama düzelmyor annem 30 yıllık evli hala dayak yiyo eşlerini döven erkeklere lanet olsun benim tavsiyem al cocugunu bırak o adamı hayatını böyle adamla hayatını mahhvetme ben anneme yalvardım ayrıl babamdan diye hep böyle bi ortamda büyüyen cocuklar asla mutlu olamaz ayrı olmanız herkes icin daha iyi bencebbu kadar aciz olmamim tek sebebi var
.ben yurtdisindayim.onun ailesi yaninda dili var ben haklarimi bilmiyorum.polise gitsem ne olabilriki kestiremiyorumya.gecen burda bi kadin gitmis polis cok yaygaracasin dexip esine yollamis böyle bisey olursa artik iyicene güc alir esim.
katılıyorum bi tokatla yuva yıkılmaz tabi ama bunun bi tokadı gecmesl ve sürekli olması baska bisey. Kendi esimden siddet görmedim allaha sükr ama annem cok cekti bi kadın icin cok agır biseyüstelik tokadın biride bir binide bir diyen arkadaşlara cevaben yazıyorum
kusura bakmayın kimsenin evliliği dört dörtlük değil...ki hakarette en az tokat kadar yıkıcıdır..
peki burda okuyoruz işte.....tokat atmış öylemi vay efendim hemen boşan diyen bi arkadaşın geçmişte açtığı konuya bakıyorum dünyanın hakaretini yemiş oturmuş...bu ne yaman çelişki...hakarette küfürde tokattan beter değilmi.....e sen niye çektin be güzel kardeşim...hakaretleri yedinde...boşan ayrıl ben olsam çekemem diyorsun ya...
al bal gibi çekiyorsun işte...
benim kızdığım bunlar işte.....
benim evliliğim sorunsuzdur çok şükür...hakarette işitmedim..küfürde yemedim..dayakta yemedim....haa bir tokatla yuva yıkarmıyım...
yıkmam arkadaşşşş....herkes tepkisini koyabilir.....benim yuvam mücadeleyi hakeder..baktım aynı tas aynı hamam...arkama bile bakmadan giderim..
katılıyorum bi tokatla yuva yıkılmaz tabi ama bunun bi tokadı gecmesl ve sürekli olması baska bisey. Kendi esimden siddet görmedim allaha sükr ama annem cok cekti bi kadın icin cok agır bisey
,bizim sana teselli sözlerimiz morluklarını şişliklerini hafifletirmi,ne önerebilirizki sana daha, madem boşanmayacaksın yada en azından göz dağı vermeyeceksin,bari savunma,hatta saldırma teknikleri öğren,allah yarattı deme sende giriş,
valla babam kafasını kaşımak için elini kaldırsa annem tavayla tencereyle girişir..
bişey yapmıyosunuz bari kendinizi koruyun
kaydirigubbakcemile5 kesinlikle katılıyorum arkadaşım sana.. yada git başka odaya kapıyı kitle komşuna git balkona çık.. ne bilim bi şekilde engel ol sana vurmasına... senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?