Neden saygı göstermek zorundaaaa!!!! Anne babası oldugu için mi? Anne baba olmak demek şiddeti psikolojik baskıyı normal mi kılıyor. Yaşamadan bilemezsin. Tabi ki saygı kalmıyor. Yorumun da kelalaka. Filmlerde ki çıkan kız. Saçmalık ötesi.
ben en küçükleriyim benden büyük 5 tane var hepsi evli vede mutsuz. bu evden bu psikolojiden kurtulmak için evlendiler zaten.
Sanırım bu zihniyette derken benim yazımı kastettiniz .Bir kere ailesinin yaptıklarını tasvip etmiyorum .Fakat anlatış biçimi,şu insanlar,iğrenç ev derken aileyi küçümseme hissettim.Babası şiddet eğilimli fakat annesine desteği varmı,evladına böyle davranan eşine nasıl davranır.Sadece kendi açısından bakıyor.O evi çekip çeviren o değil ki annesi.Aynı şartlarda yaşayan o kadar insan var ki,özellikle köylerde.Nice tanıdığım kimseler var ki;çoğuna birebir şahidim.Ailesine geri kafalı deyip,babasına yaptığı babalığı beğenmeyip evlendikten sonra değerimni bilen.Canım annem ,canım babam diyen.Bence konu sahibi değil anne daha mağdur.Değer bilmeyen eş ve evlatlar.Kesinlikle katılıyorum size, saygı gösterilcek tarafı mı kalmış ? İnsanlar doğuruyor bari heves uğruna olmasın, ziyan oluyor gençler çocuklar..
Bu zihniyette düşünenlerde var ya daha ne diyim.. Düzelmez bu dünya!
hakkımı savunduğum zaman nankör evlat oluyorum.zaten babamın karşısında konuşamam.anneme anlatıncada bana -başımın belası sizden kurtulamadım diyor babamıda kastederek. kaç kere boşanmanın eşiğinden döndüler.beni üniversite sınavına arabayla bırakırken bile bağırarak kavga ediyorlardı.ben istenmediğimi çok iyi biliyorum.Ama şuanda yaşları 60 küsür olunca bize hangi çocuğumuz canı gönülden bakar diye endişeliler.bunu hissediyorum.hem onlara hem kendime acıyorum.Bugün hastaneye düşsem annemin bana bakmasını istemem.biliyorum şevkatsizliğini çünkü. Hani kuranda anne baba hakkı geçiyorya bende diyorum peki ya evlat hakkı? benim kaybolan yıllarım mahvolmuş psikolojim.. ne olacak? Bu durumda kimseyle evlilik görüşmesi yapmıyorum.Çünkü öfkeliyim artık bende onlar gibi sabırsızım.çocukken yaşadıklarımdan dolayı cinsellikten tiksiniyorum.hatta çocukluğu geçtim liseye giderken yan odamda yüksek bi sesle reddedilme tartışmalarına yapmıcam demelerini duydum.babam bu kadının derdi çekilmez deyip aldattı.. herşeye şahit olduk. yani yazarak bitmiyor bazı şeyler... çok üzgünüm.Canım sen de sakın kurtulayım diye evlilik yapma. Allah ailene hidayet versin. Çok terbiyesizlermiş, kendisine saygısı olmayandan ne bekleyebilirsin ki . Lavobayı pis bırakmaları , sizi yanınızda yatırmaları. Keşke karşı çıksaydınız , onlar yatarken gece kalkıp salonda uyusaydınız.. İnşaallah tez zamanda bu yıl kurtulursunuz .
Ama ezdirmeyin kendinizi. Hakkınızı savunun.
nıye anne mağdur,anne bir seçim yapmış,o adama katlanmayı seçmiş,çocukların ne suçu var,kusura bakma öel adamlara kul köe olan kadınlar var,işin kötüsü çocuklarınıda kul köle edıyor,demişsin ya aileme göndermıyor dıyen uyeye o sneın ailen dıyorusnuz,canım benım böle ailesi değil de,gerçek bir ailesi olan zaten aileme gideyim görüşeyım dıyorSanırım bu zihniyette derken benim yazımı kastettiniz .Bir kere ailesinin yaptıklarını tasvip etmiyorum .Fakat anlatış biçimi,şu insanlar,iğrenç ev derken aileyi küçümseme hissettim.Babası şiddet eğilimli fakat annesine desteği varmı,evladına böyle davranan eşine nasıl davranır.Sadece kendi açısından bakıyor.O evi çekip çeviren o değil ki annesi.Aynı şartlarda yaşayan o kadar insan var ki,özellikle köylerde.Nice tanıdığım kimseler var ki;çoğuna birebir şahidim.Ailesine geri kafalı deyip,babasına yaptığı babalığı beğenmeyip evlendikten sonra değerimni bilen.Canım annem ,canım babam diyen.Bence konu sahibi değil anne daha mağdur.Değer bilmeyen eş ve evlatlar.
ne kadar kolay değilmi bunları yazmak. annemde mağdur tabiki ama evi çekip çeviren o değil.sınav hazırlık dönemimde beni 5 ay tek bırakıp ara sıra gelip tamamenSanırım bu zihniyette derken benim yazımı kastettiniz .Bir kere ailesinin yaptıklarını tasvip etmiyorum .Fakat anlatış biçimi,şu insanlar,iğrenç ev derken aileyi küçümseme hissettim.Babası şiddet eğilimli fakat annesine desteği varmı,evladına böyle davranan eşine nasıl davranır.Sadece kendi açısından bakıyor.O evi çekip çeviren o değil ki annesi.Aynı şartlarda yaşayan o kadar insan var ki,özellikle köylerde.Nice tanıdığım kimseler var ki;çoğuna birebir şahidim.Ailesine geri kafalı deyip,babasına yaptığı babalığı beğenmeyip evlendikten sonra değerimni bilen.Canım annem ,canım babam diyen.Bence konu sahibi değil anne daha mağdur.Değer bilmeyen eş ve evlatlar.
Anne bakalımda seçim yapmış mı,zorla yaptırmışlar mı.Herkes bizler gibi istediği insanla evlenemiyor,istediği zaman boşanamıyor,çocukları da varsa mecbur bırakılıyor.Yoksa kendini aldatan adamı kimse beklemez.nıye anne mağdur,anne bir seçim yapmış,o adama katlanmayı seçmiş,çocukların ne suçu var,kusura bakma öel adamlara kul köe olan kadınlar var,işin kötüsü çocuklarınıda kul köle edıyor,demişsin ya aileme göndermıyor dıyen uyeye o sneın ailen dıyorusnuz,canım benım böle ailesi değil de,gerçek bir ailesi olan zaten aileme gideyim görüşeyım dıyor
Canım öyle bir aileye sahip olduğun halde yine de okuyorsun.O karakterde olan baba seni okutmayabilirdi de.Acaba annene çok mu sızlanıyorsun.Yaşlı diyorsun,Onun imkanı ne olabilir ki.n
ne kadar kolay değilmi bunları yazmak. annemde mağdur tabiki ama evi çekip çeviren o değil.sınav hazırlık dönemimde beni 5 ay tek bırakıp ara sıra gelip tamamen
keyfi olarak gelmedi.köyde orda burda zaman geçirdi. Babamın tüm sorumluluğunu bana bırakıp yapmak zorundasın denildi. her sabah 6:30 da kalkar kahvaltısını hazırlar öğle yemeğini bırakırdım. Herşeye rağmen sabrettim ben. Bana bir kere bile nasılsın dememiş halimi merak etmemiş insanlara.En sonunda ders çalışamıyorum anne diye kavga ettiğimde bana Banane senden. Çalışsan banamı çalışacaksın sanki diye bağırdı.Yani benim dersim benim hayatım zerre kadar umurlarında değil.benim üzüntüden ve yalnızlıktan 45 kiloya düştüğüm zamanlar oldu.Günlerce konuşmasam neyin var demezler. Öyle böyle değil satırlara sığmıyor hiçbiri.
Hiç konuşma ,başımızı ağrıtma derken ailene ne diyorsun.Biraz açar mısın?her verdiği parada minnet hissettiğiniz defalarca okuttum diye başınıza kalkılırsa buna şükredermisiniz. sızlanmak benim yaşadıklarım yanında az kalır.annemde babamdan HİÇ KONUŞMA BAŞIMIZI AĞRITMA derdindeler. Ben bir ay kimseyle konuşmasam annem kızın neyin var demez.Ben haksız yere dayak yerken ağladığımda bile yanıma gelmezdi. Sanki hakkımmış gibi.
Sanırım bu zihniyette derken benim yazımı kastettiniz .Bir kere ailesinin yaptıklarını tasvip etmiyorum .Fakat anlatış biçimi,şu insanlar,iğrenç ev derken aileyi küçümseme hissettim.Babası şiddet eğilimli fakat annesine desteği varmı,evladına böyle davranan eşine nasıl davranır.Sadece kendi açısından bakıyor.O evi çekip çeviren o değil ki annesi.Aynı şartlarda yaşayan o kadar insan var ki,özellikle köylerde.Nice tanıdığım kimseler var ki;çoğuna birebir şahidim.Ailesine geri kafalı deyip,babasına yaptığı babalığı beğenmeyip evlendikten sonra değerimni bilen.Canım annem ,canım babam diyen.Bence konu sahibi değil anne daha mağdur.Değer bilmeyen eş ve evlatlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?