mesela ablam bi kıyafet meselesi yüzünden 20 li yaşımda beniçok kötü dövmüştü.tamamen hasetinden. hatta sonra pişman olup bir mesajla özür diledi benden.ben o haftayı ağlayarak çok kötü geçirdim artık babama söyliycem dedim çocukluğumdan beri her fırsatta ya döverdi ya aşağılardı beni.düşünün karnemde takdir almışım bi dersim 4 se babama kötülerdi beni.ingilizceden nasıl 4 alır diye ağlatırdı çocukken.Ben bu dayak mevzusunu hayatımda ilk kez babama anlatırken -ohooo edemem ben onu dinliyim deyip kalktı ve odayı değiştirdi.peşinden gittim neden beni dinlemiyorsun baba deyince. bana moralimi bozma der gibi baktı.hep böyle olurdu zaten benim başımı ağrıtmayın.susun.konuşmayın. ki bu konuşma bile benim için büyük bişeydi.ömrümde hep korktuğum konuşamadığım insanla 20 yaşında artık büyük olduğum için ettiğim iki çift kelime!Hiç konuşma ,başımızı ağrıtma derken ailene ne diyorsun.Biraz açar mısın?
ilk cümlene cevap yzıyorum,bir kız çocuğu düşün,doğduğunda babası gıtmış,annesi sahıp çıkmamış,ırzına geçmişler sahıpsızlıkten,geneleve düşmüş,annesi babasına saygı duysun ölemi?Gercekten her ne olursa olsun anne babaya saygi mi duymak lazim. Olay sadece cocugu dunyaya getirmek degilki..iyi bir ebeveynde olmaktir ayni zamanda..bizler kim bilir nasil anne baba olucaz Allah bilir..ama 9-10 yasina kadar cocugu yaninda yatirmalari vs vs. Farkli syelere sahit olmasi..ya insan anne babasindan sogur..kaldiki cocuk olarak derin izler birakir prikolojikmen.
Bu cocuk ailesinden nefret ediyorsa bosuna etmiyordur herhalde..hic birsey sebepsiz degildir.
ben saygi duysun demiyorum zaten..ilk cümlene cevap yzıyorum,bir kız çocuğu düşün,doğduğunda babası gıtmış,annesi sahıp çıkmamış,ırzına geçmişler sahıpsızlıkten,geneleve düşmüş,annesi babasına saygı duysun ölemi?
Canım sanki 26 yaşında değil de ergenliğe yeni girmiş gibi konuşuyorsun,düşünüyorsun.Sorun sadece ailen mi?Duygusal olarak ta boşluktasın sanki.ha
mesela ablam bi kıyafet meselesi yüzünden 20 li yaşımda beniçok kötü dövmüştü.tamamen hasetinden. hatta sonra pişman olup bir mesajla özür diledi benden.ben o haftayı ağlayarak çok kötü geçirdim artık babama söyliycem dedim çocukluğumdan beri her fırsatta ya döverdi ya aşağılardı beni.düşünün karnemde takdir almışım bi dersim 4 se babama kötülerdi beni.ingilizceden nasıl 4 alır diye ağlatırdı çocukken.Ben bu dayak mevzusunu hayatımda ilk kez babama anlatırken -ohooo edemem ben onu dinliyim deyip kalktı ve odayı değiştirdi.peşinden gittim neden beni dinlemiyorsun baba deyince. bana moralimi bozma der gibi baktı.hep böyle olurdu zaten benim başımı ağrıtmayın.susun.konuşmayın. ki bu konuşma bile benim için büyük bişeydi.ömrümde hep korktuğum konuşamadığım insanla 20 yaşında artık büyük olduğum için ettiğim iki çift kelime!
babamın maddi durumu gayet yerinde ama huzur yok. ben paramı kazansam benden istemez fakat artık onun parasıyla geçinmediğim için geçmişe dair en ufak bi üzüntüm şikayetim olsa.. bak bana ihtiyacı yok ama dili var der.Çünkü parayla insanları kişiliklerini aykırı fikirleri satın aldığını sanır. O yüzden anneme diyorya ben senin faturanı yatırıyorsam sende benim hizmetimiz etmek zorundasın. Halbuki insan 40 seneyi yaşadığı eşine parası içinmi hizmet eder? ne diyeyim artık ..siz saçmalayanlara boşverin kpss için bir şey diyemiyorum hayırlısı ise inşallah bir yere atanırsınız.değilse maddi olarak bağımsızlığınızı kazandığınızda bu sefer babanız"ben seni o kadar büyüttüm bana paranı ver "diyecektir.olabildiğince uzak bir yerlerde hayatınızı sürdürün.vicdanları ile baş başa kalsınlar.
çok özür dilerim,ben ilk cümlenı öle okudum,sonrası ile çelışitğini fark ettım,o yüzden ilk cümlen dedim,şeker kusura bakmaben saygi duysun demiyorum zaten..
onemli degil sekerçok özür dilerim,ben ilk cümlenı öle okudum,sonrası ile çelışitğini fark ettım,o yüzden ilk cümlen dedim,şeker kusura bakma
Sanırım bu zihniyette derken benim yazımı kastettiniz .Bir kere ailesinin yaptıklarını tasvip etmiyorum .Fakat anlatış biçimi,şu insanlar,iğrenç ev derken aileyi küçümseme hissettim.Babası şiddet eğilimli fakat annesine desteği varmı,evladına böyle davranan eşine nasıl davranır.Sadece kendi açısından bakıyor.O evi çekip çeviren o değil ki annesi.Aynı şartlarda yaşayan o kadar insan var ki,özellikle köylerde.Nice tanıdığım kimseler var ki;çoğuna birebir şahidim.Ailesine geri kafalı deyip,babasına yaptığı babalığı beğenmeyip evlendikten sonra değerimni bilen.Canım annem ,canım babam diyen.Bence konu sahibi değil anne daha mağdur.Değer bilmeyen eş ve evlatlar.
şimdi bu kızın ailesi yanlarında yatırıp cinselliklerine şahit ediyorlar mal gibi davranıyorlar psikolojik ve fiziksel şiddete maruz bırakıyorlar ve saygı duyması gerekli ha sen çıldırmışsın saygı değen insanlara verilir bu kız iyi katil değilBende bazı üyeleri anlamıyorum.Eşim babama göndermiyor,anneme gitmemi istemiyor deyince O eşleri linç etmek istiyor.Anne babası hakkında böyle düşünene inşallah kurtulursun diyorlar.Peeh.
Hayatta saygı duyulacak hiç bir duygum kalmadı.Buna rağmen ben hiçbirşey olmamış gibi yaşadım.saygıda kusur etmedim..dönem dönem dayanamadığım zamanda anneme herşeyi anlattım.bana verdiği cevap; ''ben ne yapmışımkiii'' oldu..şimdi bu kızın ailesi yanlarında yatırıp cinselliklerine şahit ediyorlar mal gibi davranıyorlar psikolojik ve fiziksel şiddete maruz bırakıyorlar ve saygı duyması gerekli ha sen çıldırmışsın saygı değen insanlara verilir bu kız iyi katil değil
beni anladığınız için çok teşekkür ederim.Evet o şartlarda yaşayan çok insan var birebir şahit olduklarımız da var. Ama saygı edebi elden bırakmadan.
O bir anne ve genç bir kız sahibi. Hangi anne evladını düşünmez.
Onlar anne babalığı sadece biyolojik sanmışlar. Sizde öyle düşüncedesiniz. Anne başka birşeydir. Biz öyle gördük öyle bildik diğer adı anne fedakarlıktır.Olmayını var etmeye çalışandır. Diyecek bir sözüm yok herkesin kendi fikri
ama bu genç arkadaşımızın yaşadıkları kolay şeyler değil.
Bazen bende keşke ayrılsalardı diyorum.o kadar iğrenç şeye şahit olacağımabari yalnız olduğumu bilirdim yoluma bakardım.Ama yok hem baskıları üzerinde hem varlar hem yoklar..hem seversin hem nefret edersin..böyle karışık duygular..Kimseylede konuşamıyorum.Dışardan herşey mükemmel görünüyor.Neyiniz eksik? yemeğinizmi kıyafetinizmi..derler...Canım senin yaşadıklarına benzer sıkıntılar yaşadım bende. Hiç geçmeyecek hep öyle sıkıntı bir hayatım olacak sanıyordum. Ailem ben ve kardeşlerimle ilgilenmiyor. Bize yaptıkları herşeyi yüzümüze vuruyorlardı. Sonrasında ayrıldılar bende kendi hayatımı kurdum çok çalıştım ve dua ettim sonrasında karşılığını aldım. O zamanlar yakmaya sobamız bile yoktu kardeşimle mum yakıp ellerimizi ısıtmaya çalışır öyle dersimize devam ederdik. Demem o ki aile konusunda sıkıntılar yaşayan biri olarak sana tavsiyem dua etmek
Herşeye rağmen ailen hakkında ku kadar nefret dolu olmanı,ağır kelimeler kullanmanı tasvip etmedim.Sevmek saygı göstermek zorunda değilsin diyemeyeceğim,çünkü sevmek saygı göstermek zorundasın.Çünkü Onlar senin ailen.Filmlerde çıkar ya bazen ailesinden utanan,Onları küçümseyen zengin hayata özenen genç kızlar,Onları gördüm sende.Kimbilir ilerde anlayacaksın anne babanın değerini.
Ben o satırları yazarken o kadar özeline girmemiştişimdi bu kızın ailesi yanlarında yatırıp cinselliklerine şahit ediyorlar mal gibi davranıyorlar psikolojik ve fiziksel şiddete maruz bırakıyorlar ve saygı duyması gerekli ha sen çıldırmışsın saygı değen insanlara verilir bu kız iyi katil değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?