Herşeye rağmen ailen hakkında ku kadar nefret dolu olmanı,ağır kelimeler kullanmanı tasvip etmedim.Sevmek saygı göstermek zorunda değilsin diyemeyeceğim,çünkü sevmek saygı göstermek zorundasın.Çünkü Onlar senin ailen.Filmlerde çıkar ya bazen ailesinden utanan,Onları küçümseyen zengin hayata özenen genç kızlar,Onları gördüm sende.Kimbilir ilerde anlayacaksın anne babanın değerini.
Ben bu konu hakkında yorum yaptım,sizin anlattığınız durum başkaHayır efendim kendisi bile seçmediği insanları ,böyle davrandıkları sürece sevmek zorunda falan değil!! Kızına tecavüz eden babayı sevmeliyiz sus,çocuğuna işkenceler yapan anne seni 9 ay karnında taşıdı sus..yok ya?? Bu cehalet yüzünden şuanda türk toplumunun %95 inin psikolojisi bozuk.Bu baskı yüzünden insanlar, kurtulup ayakları üzerinde durup,tedavi görmek yerine; durumlarını normalleştirenler yüzümden ailemdir diye katlanıp,hiç yaşamadan ölüyolar.Zira yaşamak nefes almak değildir ,bunu konu sahibi iyi bilir..
Onun yaşadıklarını yaşamadım ama yaşayan çok kişi gördüm .Bekarken öyle deyip,evlenince canım annem,canım babam demeleriniAll
Allah aşkına bu nesacma bir yorum dışardan ahkam kesmek kolay o kızın yaşadıklarının yaşasaydı yine böyle konusacakmiydin çok merak ediyorum..!!
Ben bu konu hakkında yorum yaptım,sizin anlattığınız durum başka
Katılıyorum. Arkadaşta Stockholm sendromu var herhalde.All
Allah aşkına bu nesacma bir yorum dışardan ahkam kesmek kolay o kızın yaşadıklarının yaşasaydı yine böyle konusacakmiydin çok merak ediyorum..!!
Herşeye rağmen ailen hakkında ku kadar nefret dolu olmanı,ağır kelimeler kullanmanı tasvip etmedim.Sevmek saygı göstermek zorunda değilsin diyemeyeceğim,çünkü sevmek saygı göstermek zorundasın.Çünkü Onlar senin ailen.Filmlerde çıkar ya bazen ailesinden utanan,Onları küçümseyen zengin hayata özenen genç kızlar,Onları gördüm sende.Kimbilir ilerde anlayacaksın anne babanın değerini.
Misafir odası denen oda boştu.diğer odada üç ablam yatıyordu.Sözde ben üşümeyeyim diye, bu şekilde rezilliklerine şahit ettirdiler.Gece onların sesine uyanır..karanlıkta şok yaşar sonra zorla uyumaya çalışırdım..neden sizi zorla yanlarinda yatirdilar?
iyiki varsınız..okuduklarım çok mutlu etti.Seni o kadar iyi anliyorum ki..babalarimiz nerdeyse ayni,ama annem merhametlidir..
Bugünler de gececek cnm..gelecegine simsiki saril..hatali bi evlilik yapmamak icin kirk kere düsün..en önemlisi su an sinavin..umarim atanirsin cnm..atanamazsan da bi is bul..ayri bi yere cik..apart gibi..kurtul onlardan..kpss günü dualarim seninle olacak tatlim..umudunu kaybetme..seni güzel günler bekliyor..
Ahkam kesecek hakkı kendinde buluyorsun değilmi? Seni insan yerine koymamış kişilere yol göstermekmi? FAZLASINI YAPTIM.babamla zaten konuşamam.anneme senelerce her konuyu güzellikle anlattım bana uff puff çekti..Yapmadığı şeylerin hesabını vermek istemiyor.50 kere temizlik konusunda doğruyu yapsam amann banane.temizlemeye mecbur diyen ellerini bile yıkamayan bir babam var.Anladıgım kadarıyla orta halli bir ailen var ve sen onlardan iğreniyorsun yazık ya ailen için buraya yazıp insanların tepki göstermeleri seni şimdi mutlu mu etti..26 yaşındasın ve eğitimlisin ailene olumlu anlamda rehberlik edebilirsin,hijyen anlamında,insan hakları anlamında..sen onların evladısın ışık ol onlara,öğret onlara.. zor mu canım? Yok zor yapamam uğraşamam diyorsan o başka..Ne evlatlar gördüm senin yaşadıklarının alasını yaşamış ama zamanı gelince,yetişkin olunca Anne babaya yol gösteren,onlara şekil veren eski huzursuzluk,mutsuzluklardan eser bırakmayan...
İnsanlar görmediğine kör, duymadığına sağırlar malesef.İnşallah atanır da kurtulursun canım. Maalesef herkes modern ailelerde el bebek gül bebek büyütülmüyor. Büyütülenlerde halinden anlamıyorlar zaten boşver.
Tabiki niyetim ahkam kesmek değil.Senden daha kötü durumda olanlara şahit olduğum için o satırları yazdım ve arkasındayım ama sana söylenecek şey o zaman inşallah atanırsın ailenden kurtulursun!Ahkam kesecek hakkı kendinde buluyorsun değilmi? Seni insan yerine koymamış kişilere yol göstermekmi? FAZLASINI YAPTIM.babamla zaten konuşamam.anneme senelerce her konuyu güzellikle anlattım bana uff puff çekti..Yapmadığı şeylerin hesabını vermek istemiyor.50 kere temizlik konusunda doğruyu yapsam amann banane.temizlemeye mecbur diyen ellerini bile yıkamayan bir babam var.
Ne sanıyorsun sen? bu yazılanlardan mutlu olduğumumu! yazık.
psikolojim o kadar harapki..o kadar yalnızımki bu evde..para kazandığım an psikoloğa gidicem..hatta çok kötü olduğum zamanlar tedavi ücretini babama söyleyeyim diyorum utana sıkılada olsa..madem beni sizler bu hale getirdiniz bari tedavime maddi destek verin demeyi düşünüp sonra vazgeçiyorum..Minnetine değmez diyorum çünkü babam kazandığı tüm parayı kendi isteğine göre arazilere yatırır.tapularınıda abimlerin üstüne.ilerde kız çocukalrı hak sahibi olmasın diye.Yaşadıklarını bilmeden vay işte onlar annen -baban böyle konuşma vs laflarına değinemeceğim.Kimbilir neler yaşamışsın ki bu nefret büyümüş içinde.Hadi 15-16 yaşında olsan belki tamam ama olgun yaştasın.Tek çaren kpss umarım ve inşallh iyi yerlere gelir ,diğer büyüklerin gibi bu evden kurtulmak için yanlış evlilikler yapıp hayatını mahvetmezsin ve kpss yi kazanıp kendi ayakların üstünde durur,mutlu olsursun.Rabbim yardımcın olsun canım
Benden daha kötüsünü yaşayanların olması,benim yaşadığımın kötü olmadığı anlamına gelmez.Tabiki niyetim ahkam kesmek değil.Senden daha kötü durumda olanlara şahit olduğum için o satırları yazdım ve arkasındayım ama sana söylenecek şey o zaman inşallah atanırsın ailenden kurtulursun!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?