Dayanamıyorum artık,lütfen yardım edin

Ama biz hemen pes ediyoruz aslinda kazanan deil dusup kalkan kazanir cunku deneyimli dir dusmeyi tadıp akilli davranir
Kim ne yaptıysa bırakın Allaha havale edin, aynı zamanda kendi sağlığınız için de dua edin. İnanın kin, nefret gibi duygular da insanın psikolojisini çok olumsuz etkiliyor. Boşverin ve kendinizi iyi hissetmek için çabalayın..

Merhaba,bunu okuyunca o kadar duygulandim ki hemen yazmak istedim ayni şeyler ayni hissler ayni durum hayatın tamamen dışındayım,insanlar aile olaylar dün bugün yarın hepsi önemini kaybetti nasıl yaşıyormuşum diyorum ben kendime.Kendimi bulamiyorum düşünemiyorum algilayamıyorum konuşamıyorum.Halbuki o kadar zeki bir insandım ki.Depersonalizasyon deniliyormuş bu duruma berbat bir hiss yaşamayan bilmez hayat akıyor siz dışındasınız.Size de herşey rüya gibi geliyormu bazen o kadar inandırıcı oluyor ki bu hiss çok korkuyorum aklımı kaçırmaktan.Sanki herseyi yaşamışım hayatın en dibinde en sonundayım.Dediğiniz gibi izin alıp işimden bir surelik ayrıldım şuan çünki yapamıyorum.Üstelik yeni nişanlandım nişanlımla bile dogru dürüst vakit geçirip algilayamiyorum onu çok korkuyorum her sey rüya gibi ,2aydir cipralex xanax kullaniyorum kötüleşiyor sanki düzelmiyor ooof Allahim yardim et

Ama biz hemen pes ediyoruz aslinda kazanan deil dusup kalkan kazanir cunku deneyimli dir dusmeyi tadıp akilli davranir

Inanamiyorum sadece ben böyle hissediyorum saniyordum, kimsede anlamadigi icin tek basima hissediyordum kendimi... bende hep ruyadaymisim gibi hissediyorum, dunya bulanik ve dusunceler cok fakat bunun ismini bir turlu koyamiyordum, neden böyle oluyoruz ve ismi nedir?

Tek benim sandim psikolog bile anlamiyormus gibi gelmisti bana, sorunum buydu hep cunku travma gecmisti ama kalintilari icin yardim istiyordum. Sizede mi travmadan sonra oldu (post traumatic stress disorder)

Tek benim sandim psikolog bile anlamiyormus gibi gelmisti bana, sorunum buydu hep cunku travma gecmisti ama kalintilari icin yardim istiyordum. Sizede mi travmadan sonra oldu (post traumatic stress disorder)

Evet travmadan sonra oldu bendede,fakat hissetmeden yavas yavas yaşadım ben bunu.çok garip bir duygu daha doğrusu duygusuzluk hiç bir olay sanki bana etki etmiyor herşeyden soyutlandım evet psikiyatristimin de bunu tam olarak anladığını sanmıyorum.Bu durum insanlarla iletisimimi de bozuyor hiç kimse aklıma bile gelmiyor arayım konusayım hersey uzak herseyden tecrit olunmusum,bi de hep duada agzim bir tarafim dünyayı inkar ediyor ama bir tarafım da yaşam ugrunda savaşıyor,ben artık bir ben olduğunu hissetmek istiyorum Allahım,siz nasılsınız bu günlerde?hiç değişim oluyormu? Ben bir gun iyi oluyo gibi oluyorum yarın yine hoop kötüye dönüş Allah hepimizi kurtarsın bu cehemmen izdırabından

Gercekten aynisini bende yasadim, dediginiz gibi sinsice geldi bu durum bana... Aglaya aglaya aglayamaz bir insan oldum, gulmeye gulmeye simdi herseye gulen ben oldum (ama icten degil yuzeysel) böyle tuhaf bir durum iste. Anlayamadim...
Gunlerimin cogunu evde, odamda gecirdim bilgisayarima baglandim tek basinaydim cunku birinin konusmasini dinlemek bile beni yoruyordu odaklanamiyordum, ne demistin birdaha tekrarlarmisin diyordum hep simdi biraz daha dinlemeye enerji harciyorum o yorgunlukla eve gelip uyuyorum malesef. En buyuk sorun sanirim simdiyi "ani" yasamamamiz cunku dusuncelerimiz bu dunyadan daha fazla aklimiz beynimizi asmis durumda bence... Ani yasasam bile bir dengesizlik bir dakika cökerim diger dakika normalimdir bu yuzden yabancilik cekiyoruz kendimize... AMIN canim insAllah hepimizi öyle

Canim sana bir sey söyleyeyim bügun cok sevindim uzun zamandır iyi şeyler olmuyordu hayatımda hele son yaşadığım acı bir olaydan sonra dedim ya tamamen kendi dünyama kapanmıştım ama bügun cok guzel bir gun geçirdim ve inanırmısın zamanın çogunu uzun süredir hissetmediğim kadar kendimdeydim sonra bir küçük kafama taktığım bir konu oldu ve ben taak yine ortamdan koptum işte o zaman anladım hani kaplumbağa kabuğuna çekilir ya ben öyle kabuğuma çekilmişim ve ordan ara sıra kafamı çıkarıp eteafı yoklayıp yeniden dünyama dönüyorum eğer etraf ,hayatımızda güzel güvenli olaylar olursa biz tamamen iyileşiriz bunu bügun cok iyi anladım işte ALLAH öyle güzel gunler yaşatsin bize iyi olucağız İnsaAllah buna inanıyorum

Bu arada tamamen dediğin şey doğru aynı hisleri yaşıyoruz biz bende 1bucuk yıl oldu önceleri dediğin gibi herseye gülmeye başladım sürekli telefonla netle vakit geçirdik ya hani bu kendimizden kaçıştı işte benliğimizden yaşadığımız travmadan ama bu şekilde tüm hayattan kaçmisiz ben bunu anladım canım

Cok dogru söyledin @bengulay23 disardan nekadar guclu görunsekte kabugumuzdur o bizim bende anladim bunu ama dedigin gibi Allah'in izniyle iyi olacagiz!... bugun iyi bir gun gecirmene sevindim daha nice öyle gunlere canim
Cok kactik coook kendimizi anlamak olanlari sindirmek icin daha da zorlastirdik, ama iyilesecegiz o yuzden ara sira arkadasla sosyallesmek gerek hayatin icinde olmak icin kendimize fazla yuklenmeyerek... ben bu aralar biraz daha fazla arastiracagim depersonalization'u bakalim insanlar nasil iyi olmaya calisiyor:)

Bütün duygularınızı açıkça kaleme alın bi deftere her gün yazın boğulduğunuzu hissettikçe. Kendinize dürüst olun canınızı sıkan veya itelediğiniz ne varsa yazın sonra bunları okuyun. Okudukça kendinizi anlayacaksınız takıldığınız şeylerin boyutunu belki de gereksizliğini. Sizi mutlu eden bir hobiniz illaki vardır, bu dizi izlemek bile olabilir. Olabildikçe çok hobiyle ilgilenirseniz sıkıntılı düşünceleriniz aklınıza daha az gelmeye başlar diye düşünüyorum. Klasik olacak belki ama spor çok yararlı. Özellikle de yoga. Kafa başka şeylerle uğraştıkça onlarla yoruldukça takıntılara daha az yer kalacaktır. En önemlisi kendinizi sevmeniz. Sizden daha değerli kimse yok bu hayatta :) İnşallah her şey gönlünüzce olur ve bu durumdan kurtulursunuz.

Ben bügun yine başka dünyadayım sanki uyandığımdan beri kendimde değilim.Çok garip bazı akşamlar kendimi iyi hissediyorum ve artık geçti denecek kadar güveniyorum uyuyup da çogu sabah uyanınca yine ölü gibi zombi gözlerimi açıyorum hayata dahil değil farkli bir yerde olma hissi ile,uyandığımdan beri hiç birşey yapmadım öyle oturuyorum bu hissi yaşayınca o kadar çok korkuyorum ki aklımı kaçıracağımı düşünüyorum yavaş yavaş sonra eger öyle olursa olacakları düşünüyorum kaygi geliyor yine aynı kısır döngüye giriyorum ve o onda beni avutacak hiç bir şey bulamıyorum ,haftaya doktor randevum var korkuyorum umudumun savas gücümün azalmasından,İnşaAllah bunu yaşayan herkes kısa sürede çıkar bu durumdan AMİN AMİN AMİN

Cok benzer dusunceler yasiyorsun benimkiler de öyle ama Allah'tan umit kesilmez gececek... Yeni ögrendim depersonalizasyonu biraz arastiracagim youtube de

Evet E escuer araştır ben çok araştırdım ama yine ne tam olarak anlamış değilim kendi halimi ne çöze.Öğrenmende dikkatinde peki bir sorun varmı senin?

Gercekten geciyo mu ya uzun zamandir ne zaman icten guldum ne zaman dusuncesizce bi gun gecirdim hatirlamiyorum ise girince gecer atlatirim dedim ama 8 ay oldu ise basladim hala ayniyim sanki dahada kotu gibi

Evet E escuer araştır ben çok araştırdım ama yine ne tam olarak anlamış değilim kendi halimi ne çöze.Öğrenmende dikkatinde peki bir sorun varmı senin?

Evet var
bu halimin bi isminin olmasini ögrenmeme sevinsem mi uzulsem mi bilemedim...
zor algiliyorum cunku dusuncelerimi duzene sokamadim , unutkanlikta var mesela gecen 3 yilimi hatirlamam.... sende peki?

Gercekten geciyo mu ya uzun zamandir ne zaman icten guldum ne zaman dusuncesizce bi gun gecirdim hatirlamiyorum ise girince gecer atlatirim dedim ama 8 ay oldu ise basladim hala ayniyim sanki dahada kotu gibi

R Radioactive inan bana bende icten gulemiyorum sadece gulmek icin guluyorum gibi
gecti diyenler var nekadar dogru bilemiyorum hepsini teker teker dinleyecegim. Ise ben girdim ama cok stresliydim hep hata yapiyordum, sende de oluyormuydu peki?

]Evet var
bu halimin bi isminin olmasini ögrenmeme sevinsem mi uzulsem mi bilemedim...
zor algiliyorum cunku dusuncelerimi duzene sokamadim , unutkanlikta var mesela gecen 3 yilimi hatirlamam.... sende peki?[/QUOTE]

Fazlasıyla var hemde sanki düşünmem engelleniyor bir şeyi düşününce başka hiç bir şeyi düşünemiyorum beynim bir tek şeye odaklana biliyor o an mesela bir şey konuşuyorsam etrafta olup biteni algilayamıyorum ama önceleri algım o kadar açıktı aynı anda herşeyin farkına vara biliyordum.Bende aynaya bakınca kendime yabancılaşma yok ama daha çok yaşamıyor gibi yokmuşum gibi hissediyorum kendimi,hani depersonalizasyonda yazıyor ya elin ayağını kendinin değil gibi algılıyorsun bu bende yok duygularıma yabancılık var sende nasıl ? Allahım hepimize sabır ver

Kendine hic guvenmiyorum surekli dogru mu yaptim demekten yoruldum bu sebepten bende cok fazla hata yapiyorum

@bengulay23 evet bende de öyle kendime yabanciyim, ve etrafimda insanlar olunca kendimden daha da cok uzaklasiyorum...
peki arastirdiginda yardimci olabilecek bu durumu tedavi edebilecek birseyler bulabildin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…