Kendine hic guvenmiyorum surekli dogru mu yaptim demekten yoruldum bu sebepten bende cok fazla hata yapiyorum
Aslında yapmak istedim ama yapmadım doğruyu söylemek gerekirse burada yazılanları okumadan önce zamanla geçer diye düşündüm ama yorumları okuyunca ciddi bi durum olduğunu anladim en azindan yardim almam gerektiğini anladim diyelim suan iyi bi psikolog bakiyorum ins yardimi dokunur@bengulay23 evet bende de öyle kendime yabanciyim, ve etrafimda insanlar olunca kendimden daha da cok uzaklasiyorum...
peki arastirdiginda yardimci olabilecek bu durumu tedavi edebilecek birseyler bulabildin mi?
Aslında yapmak istedim ama yapmadım doğruyu söylemek gerekirse burada yazılanları okumadan önce zamanla geçer diye düşündüm ama yorumları okuyunca ciddi bi durum olduğunu anladim en azindan yardim almam gerektiğini anladim diyelim suan iyi bi psikolog bakiyorum ins yardimi dokunur
Evet haklisin biraz daha hayatin icinde olmam gerekiyor ama bazen inanki bunu yapacak gücü bulamiyorum ve evet namaz konusunda haklisin aslında bende biliyorum ki boyle sıkıntılar yaşadığında sadece Allaha siginman gerekiyorCogu kisi bu durumu bosgörun ve hayatinizi yasamaya calisin böyle hissetseniz bile diyor... Namaza baslamayi dusunuyorum ve "simdiyi" yasamaya calisacagim... Birde beynimizi fazla yoruyoruz degil mi kizlar.. hemde cok, insan her ayrintiyi dusunurmu hayir demiyoruz kimseye biriyle görustugumuz zaman onlarin o aktif konusmasina ayak uydurmaya calisiyoruz ayak uydurmazsak acaba hakkimda kötu dusunecekmi vs diyorum cogu kez... TV'den internetten uzaklasmamiz gerek... daha fazla hayatin icinde olmamiz gerekiyor....
Cogu kisi bu durumu bosgörun ve hayatinizi yasamaya calisin böyle hissetseniz bile diyor... Namaza baslamayi dusunuyorum ve "simdiyi" yasamaya calisacagim... Birde beynimizi fazla yoruyoruz degil mi kizlar.. hemde cok, insan her ayrintiyi dusunurmu hayir demiyoruz kimseye biriyle görustugumuz zaman onlarin o aktif konusmasina ayak uydurmaya calisiyoruz ayak uydurmazsak acaba hakkimda kötu dusunecekmi vs diyorum cogu kez... TV'den internetten uzaklasmamiz gerek... daha fazla hayatin icinde olmamiz gerekiyor....
Evet haklisin biraz daha hayatin icinde olmam gerekiyor ama bazen inanki bunu yapacak gücü bulamiyorum ve evet namaz konusunda haklisin aslında bende biliyorum ki boyle sıkıntılar yaşadığında sadece Allaha siginman gerekiyor
O his bende de fazlasıyla var Escuer biriyle konuşunca ona ayak uyduranazsam sanki rahatsız olduğumu anlayacak gibi bu yüzden kendimizi fazla zorluyoruz bu da bizi yoruyor.senle yaşadığımız şeyler tamamiyle ayni ama ben tedavi alıyorum bu iyi mi yoksa beni daha fazla uyuşturuyormu bilmiyorum şuanda
Ben uzun süredir kendimde değilim. Günler,aylar geçiyor ama ben bilincinde değilim. Kafamı toparlayıp düşünemiyorum, hiçbir şeye odaklanamıyorum, bir yerdeyken aslında orada değilim sadece bedenim orada. Hissettiğim her şey olumsuz, olumlu şeylerin (hatta uzun süredir olmasını istediğim seylerin) mutluluğunu bile yasayamiyorum. Sürekli olumsuz his ve düşünceler içerisindeyim. Kaygılıyım. Korku içindeyim. Sosyal ortamlarda o kadar kaygı doluyum ki kendim olamıyorum. Konusamıyor, konuşabilsem bile kendimi beceriksiz-korkak-rezil olmuş hissediyorum. Ne kendimi seviyorum ne kendime güveniyorum. Kıymetini bilmem gereken şeylerin farkındayım onca güzel şeye sahibim ama bunlar bile beni mutlu etmiyor. İçimde yalnızca biraz umut olsun,yaşamak, atlatabilmek, iyi hissedebilmek için yalnızca biraz umut. Ama o da yok. Bir şey beni çekiyor aşağı daha fazla çekiyor daha da fazla çekiyor. BUNA TIP DEPRESYON DEMİŞ, BEN SÖZCÜKLERE SIĞDIRAMIYORUM. Ve bu hislerimi kimseyle paylaşmak istemiyorum. Çünkü kimse anlayamayacak gibi. Ya da ifade edilemeyecek gibi. Öyle çaresizim ki.. aklıma çok kötü şeyler geliyor. Ben yapamam ben kendime ömrüme yazık edemem ama Allah beni alsın istiyorum yanına. Çünkü artık ben düşünemiyorum bile. Kafamı toplayamiyorum burada değilim ölüyorum ben..
Sen böyle bişi yaşadın m?Allaha sığın abdest al namaz kil kuran dinle kur-an oku bu bilimsel acıdan da kanitlanmis bir sey insan en dibe coktugunde onun kendisini manevi bir guc ilahi bir gucun ayagi kaldirmasina ihtiyac duyar boylelikle yalniz olmadigini ve bir cozumu olacagina kendini inandirir bu birinci çözüm
Ikincisi ise aşık ol sev mutluluktan havalara uc :)
Var evet sanki beynim sallanıyor sarsılıyorumKızlarr oturduğunuz yerde sallanma hissi.. ve yürürken dengesizlik hissi yaşayan war mı?? Bu durumdan dolayı sokağa bile çıkamıyorum??
Zaten seni bu hale getiren durumun içinden çıkmadıkca ortam degismedikce iyulesemiyorsun ki biraz iyi oluyorsun en ufak bişide üzerine katlanarak geliyor.Nasıl geçecek bu.Stresli cadı kazanı bir işte calisiyorum üstelik.isim iyileşmesi engelliyor.yakinda birim değişikliği isteyecem.cok bunaldım işten.Bir de insanları (is arkadaslari)eğlemek gerekiyor bu haldeyken .Biktim valla bezdim.
Aynen.Stres odağı dağılmadıkça sorun yerinde duruyor iyilesemiyorsun.Degistirmek yok etmeye çalışmak gerek stresorleri.Zaten seni bu hale getiren durumun içinden çıkmadıkca ortam degismedikce iyulesemiyorsun ki biraz iyi oluyorsun en ufak bişide üzerine katlanarak geliyor.
İşte ben onu bi başarabilsem Allah'ın izniyle...Aynen.Stres odağı dağılmadıkça sorun yerinde duruyor iyilesemiyorsun.Degistirmek yok etmeye çalışmak gerek stresorleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?