Dayanamıyorum artık.

esinizin yasi sizin kadar genc ise hem psikolojiniz icin hem de esinizin fiziksel olarak toparlanmasi icin bu isleri biraz askiya alsaniz.

Atiyorum 3 yil hic bir operasyon yaptirmayin,
bu asamada tabi ki alternatif tiptan yardim alabilir, spor ve takviyelerle vucudunuzdaki horman seviyelerini duzenlemeye calisabilirsiniz.

Canim rabbim yardimcin olsun hayirlisiyla sana ve isteyen herkese nasip etsn bebek ins bizimde olmuyor bir yildir evliyiz dedigin gibi hep hamilelik haberleri aliyorum bende ama bu da bizim sinavimiz diyorum bu dunyada rahatlik yok cocugun olur bu seferde baska skintilar olurdu oyle dusun imtihandayiz ve sabir edersek Rabbim ins mukafatini vericek o ol demeden bi yaprak bile kimildamaz..Rabbime sigininca rahatliyorum sdece sende boyle yap kimseyi takmamaya calis esin isyani gectim sirke girmis Allah varsa diyerek ona dua et tevbe etsin rabbime siginsin bizim hayir bildigimizde ser ser bildigimizde hayir vardir belki Rabbim bilir biz bilemeyiz ve sinav edilmeden cennet yok bnu unutma Rabbim yar ve yardimcin olsun canim

Olanda da olmayanda da hayır aramak lazım.
Eşiniz hemen isyana düşerek büyük hata yapıyor. Belli çok üzülmüş. Merhametle yaklaşmanızı öneririm.
Daha çok gençsiniz. Tüp bebekte tedaviler epey ilerledi, olacaktır Allahın izniyle.
Sabır gerek, biraz pişmek gerek demekki.Dünyada öyle büyük dertler var ki..
Pes etmek isyan etmek en kolayı. Ama en çirkini..
Bu dert ikinizin derdi, elele verip üstesinden gelebilirsiniz. Tedavi olur, gerekeni yaparsınız.
Birbirinizi kırmayın.

Tüm bun çabaların sonunda isteğiniz olmayadabilir. Tırnağını yaratmaya güç yetmiyor, Allah dilerse olacaktır. Dolayısıyla elimizden çok da birşey gelmez bir noktadan sonra.
Yani teslim olup,önce Allahtan isteyin daha sonra da kendinizi tıbbın imkanlarına bırakın ve inşallah dileğinize kavuşun.
İnşallah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip olsun. Tez vakitte.

Başka dr. görünmenizi tavsiye ediyorum
yazacak çok şeyim var ama sadece susuyorum.

Dini inancı olan biriysen çocuktan önce eşinin isyan durumunu düşünmeni tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla bu tarz durumlarda nikah düşüyor çünkü güzel bir araştırın ona göre devam edin.

Niye bukadar zorluyosunuz madem cok seviyosunuz evliligin tadini cikarin 23 yasinda ne bu cocuk sevdasi sen daha cocuksun birak akisina herkes cocuk sahibi olmak zorunda degil birkac sene gecsin sonra yine gerekiyorsa amelyat olur esin sanki 40 yasindasinda zaman geciyor anne olma sansin tamamen bitiyor.

Ehli sünnet bir alim anlatmıştı. Emin olmadığınız şeyler için uydurmadır demeyin.
Bu anlattığınız hem Allah'ın sıfatlarına hem de peygamberlerin sıfatlarına aykırıdır. Ben size bunun uydurma olduğuna dair bir çok delil verebilirim hem kurandan hem hadisten hemde alimlerden. Ve hiçbir ehli sünnet âlimi böyle bir hadsizlik yapmaz. O dediginiz kişi alim değil zir cahildir. Madem öyle size nerden geçiyor bu kıssa delillerini versin bakayım...

Yahu daha 23 yaşındasın. En güzel yaşlarını çocuk da çocuk diye ağlayarak geçirmeye değer mi?
Kızanlar olacak bana belki ama kusura bakmayın ben bu gencecik kızlardaki bu kadar çocuk odaklı yaşamı anlamıyorum.
Çocuktan başka yapmak istediğimiz hiç mi birşey yok hayatta.?
23 yaş ya 23!!!
Çok enteresan...

Aklımdan geçenleri yazmışsınız. Daha 23 yaşındalar, hayat onlar için yeni başlıyor. Benim 22 yaşında bir komşum var, 6 aydır evli ve ilk geldiği günden beri çocuk çocuk diyor. Eşimde ben de 30 yaşındayız, 2 yıllık evliyiz ve henüz çocuk düşünmüyoruz, insanlar o kadar garipsiyor ki bunu duyduğunda. Sanırım bu durum insanların büyüdüğü ortam ve düşünce tarzlarıyla çok ilgili. Açıkçası ben 23 yaşında ve evli olsam çocuk aklımın ucundan bile geçmezdi...

Aynen öyle Ben şu an 25 yaşındayım mesela. Bana evlenmek bile erken geliyor. Yani ne bileyim hayatta deneyimlemediğimiz o kadar çok şey varki. Hiç mi merak etmiyor insanlar da sadece çocuk düşünüyorlar tuhaf. 22-23 yaşındakiler çocuk da çocuk diye diretmesi, bu güzelim yaşları sadece böyle şeylerle geçirmesi çok tuhaf geliyor bana. Konu sahibi sanki 2 seneye menapoza giriyor. Nedir bu acele ya. Evlilik için bile küçük sayılırken şu zamanda çocuk için kendini bu kadar hırpalamak neden yani.
Evlilik, çocuk meselelerini insanlar çok mu hafife alıyor nedir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben anlayamıyorum cidden. İnsanlar bir çocuk sahibi olmayı istiycek kadar bu kadar merhametliyse bu kadar aile olmak istiyorsa neden kendi spermi ya da rahminden olsun diye bu kadar kendini nasıl parçalar psikolojisi bozulur? Bende annelik güdüsü mu yok diye kendimi sorgular oldum böyle başlıklar gördükçe.

Hem toplum tarafından hem de biyolojimizin etkisi ile çocuk sahibi olmak zorunda hissediyoruz ama böyle bir zorunluluk yok. Yaşamak çok güzel. Hayattan zevk almak için çocuğa ihtiyacınız yok ki. Ne gelecek ne geçmiş ne de bugün sadece yaşadığımız andan emin olabiliyoruz. Günlerinize böyle yazık etmeyin bu anı dolu dolu yaşayın.

Benim bir erkek için çok çok zor bur durum. Toplum olarak erkeklerde bu duygu brz daha farklı algılanıyor eğer sendne dolayı olmasaydı eşin sana destek olurdu. Ama kendinden dolayı olmaması bunu kaldırabilmek sperm yokluğunu bazısı erkeklik yok gibi bile algılıyor filmlerde bile bunu bu şekilde lanse ettiriyorlar eşinle siz mutlu olun çocuk için gerçekten Allah büyük o ol derse olur isyandan kaçması lazım. Bence biraz cocui sevindiirin sadaka verin. Başka şeylerle ilgilenin kuran okuyun bilmyrsanz öğrenin sizede iyi gelir evinize huzur girer rabbim gözyaşınızi mutluluk ile doldursun evinize huzur koysun

Sadece size ve sizin gibi evlat sahibi olmak isteyenlere tek yapabilecegim dua etmek
Allah sizlere hayrlı evlatlar nasip etsin
Saglıklı huzurlu yuvanız olsun

merhaba öncelikle hayat bu hepimiz bişeylerden sınanırız ki sen çok gençmişsin zaten hayatta ne getireceği belli olmaz erkekler böyle şeyleri çok daha kafaya takarlar malum toplumsal sebeplerden dolayı ama keşke dua ile olsa bu işler sınanıyorsunuz her istediğimiz olsa keşke ama hayat böyle değil kendine dikkat et hayatını yaşamaya bak lütfen kendini neden yıpratıyorsun ölümlü şu dünyada yapma

yap bir kahve keyfini bak gökyüzününe derin bir nefes al ve sağlığın için şükret

Koca koca diye yada çocuk çocuk diye deli ren insanları anlamıyorum.
80 yasinda karısı vefat eden adam karısı mezara girince üçüncü günü karısının bakicisini opmustu. Şerefsiz bunak ki 55 yıllık karısını hiç görmüş ömrü boyu.
Annesini öldüren gencler var. Daha neler neler. Herşey çocuk degil

Allah varsa niye çocuk vermiyor dua ettik işte demek,ne biliyim tövbe estagfrullah, bence iyi değilsiniz.
Bazı insanlar istekleri olmayınca herseyi yakıp yıkıyor, bu çok sağlıksız.
Çocuktan önce tedavi olmayı deneyin çok ciddiyim.
Hayatta hersey istediğimiz gibi olmuyor malesef, isyan etmeyin. Kimi insanlar normal şekilde yuruyebilmeyi, konusabilmeyi bile beceremiyor, ne insanlar ne hayatlar var ne zorluklarla yasiyor.
Hepimiz birseylerden sınanıyoruz ; kimimizin isi yok, kiminin ailesi, anne babasi , kimi gerçekten çok hasta.
O kadar hersey elimizin altindaki bırak şükürü, tövbe haşa nerdeyse Allah’a hesap sorar hale gelindi. Vardır bir bildiği bir hikmeti, siz öncelikle silkelenin bir kendinize gelin ailecek bence.

Kendi evladım var. Ama ileride maddi manevi kendimi toparlar ve kendi basıma da ayaklarım saglam basarsa evlat edinmek isterim. Onun yeri sevabı vs cok farklıdır eminim. Ama kendi evladım benden yani benim huyumu suyumu almıs bana benzemiş. Eşimle ikimizin karısımı. Belli bu yüzden kendi cocukları olsun istiyorlar. Bence bunun annelik duygusu ile alakası yok. Kendinizden bir parça doguyor ve sizden birşeyler alıyor. Kişilik olarak demiyorum bunu evlat efinince de o cocuga verirsiniz. Fiziki olarak sizden geliyor genleri. Yani bence böyle bir düşüncedelerdir. En azından ben öyle düşünüyorum

Ben de 23 yaşındayım ve biz de 0 sıfır sperm çıkışı var.
eşiniz isyan etmek için çok erken davranmış hastalığınızın bir tedavisi var en azından.
azospermiyiz yani 0 sperm çıkışı olanlara verilen ad eşiniz tedavi olup sperm çıkışı sağlanabilir ya da varikoseli tedavi ettirmek İstemezse ameliyatla da sperm bulma ihtimalleri var çok şükür Biz öyle sperm elde ettik tüp bebek denedik 2. Denemede tuttu Ama boş gebelik oldu hiçbir şey için isyan etmeye değmez Rabbimin gücüne gider artık her şeyin çözümü var ameliyatta sperm bulunma ihtimali de var bulunmama ihtimali de var her şeyi göze alarak Birbirinize sırt sırta verip destek olmanız gerekir biraz zaman verin Eşinize de düşündükleri için o da pişman olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…