- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.447
- 248
Allah en hayırlısını versin inşallah. Vardır bir zamanı elbetOkurken tuylerim diken diken olduuRabbim hepimize merhamet etsin hepimizin dualarını en hayırlı şekilde kabul etsin inşallah amin
Canim rabbim yardimcin olsun hayirlisiyla sana ve isteyen herkese nasip etsn bebek ins bizimde olmuyor bir yildir evliyiz dedigin gibi hep hamilelik haberleri aliyorum bende ama bu da bizim sinavimiz diyorum bu dunyada rahatlik yok cocugun olur bu seferde baska skintilar olurdu oyle dusun imtihandayiz ve sabir edersek Rabbim ins mukafatini vericek o ol demeden bi yaprak bile kimildamaz..Rabbime sigininca rahatliyorum sdece sende boyle yap kimseyi takmamaya calis esin isyani gectim sirke girmis Allah varsa diyerek ona dua et tevbe etsin rabbime siginsin bizim hayir bildigimizde ser ser bildigimizde hayir vardir belki Rabbim bilir biz bilemeyiz ve sinav edilmeden cennet yok bnu unutma Rabbim yar ve yardimcin olsun canimcok kötüyüm suan yazarken bile agliyorum buraya dokmek istedjm icimi.
eşim 2 defa vorikasel amelyati oldu bugün gene doktora gittik tekrar nüks etmis sperm sayisi sifir tüp bebek icin bile yok eşim "Allaha olan inancim kalmadi Allah varsa niye vermiyo bize cocuk" diyo cok uzuluyorum isyan ediyo resmen bende öyle deme diyorum bana da sinirleniyo sinaniyoruz diyorum küfür ediyo bu sefer normalde beni kirmaz incitmez ama bugün cok degisikti Allaha inanmiyorum okadar dua ediyoruz gene hic bi isimiz rast gitmiyo falan diye söyleniyo bende cok yiprandim etrafmdaki herkes hamile her ay hamilelik haberi aliyorum etraftan yildim artik güclü durmaktan gizli gizli esim gormesin stres yapmasin diye aglamaktan kilo alamiyorum yüzüm cokmus herseyi icime atiyorum hep mutlu gorunmeye calisiyorum ama cok yiprandim 23 yasindayim ama 40 yasinda gibi hissediyorum hep boyle oldum hayatmda cok skntilar oldu sevdiklerim icin sürekli mutlu gorunmeye calistim geceleri de aglayan hep ben oldum simdi ise esim yanimda yatiyo ama ben gene agliyorum
Bu anlattığınız hem Allah'ın sıfatlarına hem de peygamberlerin sıfatlarına aykırıdır. Ben size bunun uydurma olduğuna dair bir çok delil verebilirim hem kurandan hem hadisten hemde alimlerden. Ve hiçbir ehli sünnet âlimi böyle bir hadsizlik yapmaz. O dediginiz kişi alim değil zir cahildir. Madem öyle size nerden geçiyor bu kıssa delillerini versin bakayım...Ehli sünnet bir alim anlatmıştı. Emin olmadığınız şeyler için uydurmadır demeyin.
Yahu daha 23 yaşındasın. En güzel yaşlarını çocuk da çocuk diye ağlayarak geçirmeye değer mi?
Kızanlar olacak bana belki ama kusura bakmayın ben bu gencecik kızlardaki bu kadar çocuk odaklı yaşamı anlamıyorum.
Çocuktan başka yapmak istediğimiz hiç mi birşey yok hayatta.?
23 yaş ya 23!!!
Çok enteresan...
Aynen öyle Ben şu an 25 yaşındayım mesela. Bana evlenmek bile erken geliyor. Yani ne bileyim hayatta deneyimlemediğimiz o kadar çok şey varki. Hiç mi merak etmiyor insanlar da sadece çocuk düşünüyorlar tuhaf. 22-23 yaşındakiler çocuk da çocuk diye diretmesi, bu güzelim yaşları sadece böyle şeylerle geçirmesi çok tuhaf geliyor bana. Konu sahibi sanki 2 seneye menapoza giriyor. Nedir bu acele ya. Evlilik için bile küçük sayılırken şu zamanda çocuk için kendini bu kadar hırpalamak neden yani.Aklımdan geçenleri yazmışsınız. Daha 23 yaşındalar, hayat onlar için yeni başlıyor. Benim 22 yaşında bir komşum var, 6 aydır evli ve ilk geldiği günden beri çocuk çocuk diyor. Eşimde ben de 30 yaşındayız, 2 yıllık evliyiz ve henüz çocuk düşünmüyoruz, insanlar o kadar garipsiyor ki bunu duyduğunda. Sanırım bu durum insanların büyüdüğü ortam ve düşünce tarzlarıyla çok ilgili. Açıkçası ben 23 yaşında ve evli olsam çocuk aklımın ucundan bile geçmezdi...
Benim bir erkek için çok çok zor bur durum. Toplum olarak erkeklerde bu duygu brz daha farklı algılanıyor eğer sendne dolayı olmasaydı eşin sana destek olurdu. Ama kendinden dolayı olmaması bunu kaldırabilmek sperm yokluğunu bazısı erkeklik yok gibi bile algılıyor filmlerde bile bunu bu şekilde lanse ettiriyorlar eşinle siz mutlu olun çocuk için gerçekten Allah büyük o ol derse olur isyandan kaçması lazım. Bence biraz cocui sevindiirin sadaka verin. Başka şeylerle ilgilenin kuran okuyun bilmyrsanz öğrenin sizede iyi gelir evinize huzur girer rabbim gözyaşınızi mutluluk ile doldursun evinize huzur koysunben hic isyan etmedim hep Allaha dua ettim ama eşim 3 defa amelyat olacak artik nerden kesicekler onu bile bilmiyorum yapmadigmz kür icmedigimiz ilac kalmadi tüp bebek icin bile sperm yok dedi doktor biz birbirimize bile zor kavustuk deli gibi asigiz esim ilk defa bagirdi bana bugün ailemde cok uzak benden kimsem yok burdaonlara anlatip üzmek istemiyorum yoksa akillari hep bende olur
Kendi evladım var. Ama ileride maddi manevi kendimi toparlar ve kendi basıma da ayaklarım saglam basarsa evlat edinmek isterim. Onun yeri sevabı vs cok farklıdır eminim. Ama kendi evladım benden yani benim huyumu suyumu almıs bana benzemiş. Eşimle ikimizin karısımı. Belli bu yüzden kendi cocukları olsun istiyorlar. Bence bunun annelik duygusu ile alakası yok. Kendinizden bir parça doguyor ve sizden birşeyler alıyor. Kişilik olarak demiyorum bunu evlat efinince de o cocuga verirsiniz. Fiziki olarak sizden geliyor genleri. Yani bence böyle bir düşüncedelerdir. En azından ben öyle düşünüyorumArkadaşlar ben anlayamıyorum cidden. İnsanlar bir çocuk sahibi olmayı istiycek kadar bu kadar merhametliyse bu kadar aile olmak istiyorsa neden kendi spermi ya da rahminden olsun diye bu kadar kendini nasıl parçalar psikolojisi bozulur? Bende annelik güdüsü mu yok diye kendimi sorgular oldum böyle başlıklar gördükçe.
Ben de 23 yaşındayım ve biz de 0 sıfır sperm çıkışı var.cok kötüyüm suan yazarken bile agliyorum buraya dokmek istedjm icimi.
eşim 2 defa vorikasel amelyati oldu bugün gene doktora gittik tekrar nüks etmis sperm sayisi sifir tüp bebek icin bile yok eşim "Allaha olan inancim kalmadi Allah varsa niye vermiyo bize cocuk" diyo cok uzuluyorum isyan ediyo resmen bende öyle deme diyorum bana da sinirleniyo sinaniyoruz diyorum küfür ediyo bu sefer normalde beni kirmaz incitmez ama bugün cok degisikti Allaha inanmiyorum okadar dua ediyoruz gene hic bi isimiz rast gitmiyo falan diye söyleniyo bende cok yiprandim etrafmdaki herkes hamile her ay hamilelik haberi aliyorum etraftan yildim artik güclü durmaktan gizli gizli esim gormesin stres yapmasin diye aglamaktan kilo alamiyorum yüzüm cokmus herseyi icime atiyorum hep mutlu gorunmeye calisiyorum ama cok yiprandim 23 yasindayim ama 40 yasinda gibi hissediyorum hep boyle oldum hayatmda cok skntilar oldu sevdiklerim icin sürekli mutlu gorunmeye calistim geceleri de aglayan hep ben oldum simdi ise esim yanimda yatiyo ama ben gene agliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?