Dayanamıyorum artık.

Duygu97

🌼🌼
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2019
1.093
3.367
133
cok kötüyüm suan yazarken bile agliyorum buraya dokmek istedjm icimi.
eşim 2 defa vorikasel amelyati oldu bugün gene doktora gittik tekrar nüks etmis sperm sayisi sifir tüp bebek icin bile yok eşim "Allaha olan inancim kalmadi Allah varsa niye vermiyo bize cocuk" diyo cok uzuluyorum isyan ediyo resmen bende öyle deme diyorum bana da sinirleniyo sinaniyoruz diyorum küfür ediyo bu sefer normalde beni kirmaz incitmez ama bugün cok degisikti Allaha inanmiyorum okadar dua ediyoruz gene hic bi isimiz rast gitmiyo falan diye söyleniyo bende cok yiprandim etrafmdaki herkes hamile her ay hamilelik haberi aliyorum etraftan yildim artik güclü durmaktan gizli gizli esim gormesin stres yapmasin diye aglamaktan kilo alamiyorum yüzüm cokmus herseyi icime atiyorum hep mutlu gorunmeye calisiyorum ama cok yiprandim 23 yasindayim ama 40 yasinda gibi hissediyorum hep boyle oldum hayatmda cok skntilar oldu sevdiklerim icin sürekli mutlu gorunmeye calistim geceleri de aglayan hep ben oldum simdi ise esim yanimda yatiyo ama ben gene agliyorum

İsyan etmeyin .
Rabbimin vardır bir bildiği. Demek ki suan zamanı değil. Tedaviye devam edin. Bitkisel kürler falan da kullanın. Allah gönlünüze göre versin.

Yaşınız cok genç öncelikle neden bir yardim almıyorsunuz aile iliski vs yönünden uzman birinden çocuğunuz olmayadabilir bunun için isyan etmeyin, evlat edinirsiniz olmadı ... yıllarca uğraşıp 10 sene belki daha cok uzun sure sonra hamile kalan evlat sahibi olanlar var . Illa hamile olacagim çocuğum olacak diyede birsey yok şükredin bol bol dua edin kendinizi yıpratmamaya çalışın tabiki kolay değil . Isyan ederseniz olmaz. kader sizin icin hayırlısı bu şekildedir moralinizi modunuzu yüksek tutun psikolojik olarak uzman birinden yardim alın 23 yaş hem erken birbirinizle ilgilenin bol bol Allah hayırlısıyla verir inşallah... takılı kalmamaya çalışın bazen üstüne ne kadar cok düşersen irdeler stres yaparsan da olmaz

Çocukları olmayan tanıdıklarım var. Biriyle bu konuyu konuşmuştuk. Eşiyle birbirlerine daha çok bağlandıklarını söylemişti. Evlat edinmeyi filan düşünüyorlardı. Çocuk olmaması dünyanın sonu değil böyle yıpratmayın kendinizi. Faklı çözüm yolları araştırın belki bir şeyler bulabilirsiniz. Eşinizle birbirinizi yıpratmayın bu süreçte. Daha çok sarılın birbirinize. İsyan etmektense her yolu denedikten sonra durumu kabullenin en sağlıklısı bu. Ama gerçekten çocuğu olmayıp çok mutlu olan çiftler var. Kendinizi toparladıktan sonra ilerleyen süreçte koruyucu aile veya evlatlık olayını düşünebilirsiniz belki. Şu süreçte de bi hayvan sahiplenebilirsiniz bayağı meşgale oluyor insana. Ayrıca bir çift terapisini de öneririm

çocuğunuz olmayadabilir belki böylesi daha hayırlıdır, evlat edinirsiniz belki de.yaşınız daha çok küçük zaten kendinize biraz zaman verin 23 yaşında hayatı yaşayın biraz.vücutlarınızı rahat bırakın stres yapmayın.belki de beklemediğiniz anda kendiliğinden olucak.birbirinizle aile olmayı öğrenin.

ben hic isyan etmedim hep Allaha dua ettim ama eşim 3 defa amelyat olacak artik nerden kesicekler onu bile bilmiyorum yapmadigmz kür icmedigimiz ilac kalmadi tüp bebek icin bile sperm yok dedi doktor biz birbirimize bile zor kavustuk deli gibi asigiz esim ilk defa bagirdi bana bugün ailemde cok uzak benden kimsem yok burda onlara anlatip üzmek istemiyorum yoksa akillari hep bende olur

Ay çocuğum 23 yaşındasın eşinde muhtemelen o civarda, ben 40 küsür yaşındayım bizim 3 yıl önce yaşadığımız düşüğümüzden sonra, hiç bir problememiz olmamasına rağmen olmuyor. Biz de üzülüyoruz ama olmuyorsa olmuyor yani, bu kadar kahretmeyin. Daha gençsiniz ve olmama sebebiniz belli ve zamanla belki kesin sonuç alınacak tedaviler olacak. Ama bizim sebebi yok, edilecek bir tedavi yöntemi de yok, napalım dünyanın sonu değil, olmasında da, olmamasında da bir hayr vardır.

İsyan etmesi sadece kendi zararına. İmtihan dünyasındayız elbet vardır Rabbimin bir bildiği.

Hz. Musa zamanında bir kadının çocuğu olmuyormuş, benim için dua et ey Allah ın peygamberi çocuk versin bana Allah demiş. Hz. Musa dua etmiş ama Allah, ben onu kısır yazdım çocuğu olmuycak onun demiş. Hz. Musa durumu anlatmış kadına. Kadın bi zaman sonra yine çıkıp gelmiş, yine aynı şeyi istemiş. Hz. Musa şaşırmış ama gönlü olsun diye dua etmiş ve Allah tan yine aynı cevabı almış. Bu olay bikaç sene aralıklarla tekrarlamış bikaç defa daha. Bigün bu kadın kucağında çocuğuyla çıkıp gelmiş, hz. Musa epey şaşırmış bu duruma, Rabbim sen bu kadını kısır yazdığını çocuğu olmayacağını söylemiştin demiş. Yüce Allah da, bu kulum öyle çok dua etti, ya Rabbi diye öyle çok ağladı öyle çok istedi ki, merhametim yazgımı geçti bi evlat verdim ona demiş.

Yani daha bi isteyerek ve inanarak tüm yüreğinizle en hayırlısını isteyin. Hayırsız olacaksa veya hasta olup bir ömür eziyet çekecekse diye Rabbim belki de ondan vermiyordur. Allah ın her işi hikmetlidir.

Eşiniz kendini kötü hissettiği için böyle konuşuyor olabilir. Biz öyle düşünmesek de onlar erkeklik olarak görüyorlar çocuklarının olmamasını.

Biraz akışına bırakın. Siz de ağlamayın kendinizi yıpratmayın. Bir süre rafa kaldırın çocuk işini. Hatta isterseniz psikolojik destek de alabilirsiniz. Daha sonra ne yapabileceğinizi sağlam kafayla düşünün. Evlatlık da alabilirsiniz. Veya bu şekilde de sürebilir hayat, her evlilikte şart değil çocuk. Vardır bir hayır.

Allah gönlünüze göre versin.

İçinde bulunduğunuz duygular çok istediğiniz bir şeyin gerçekleşmemesinden kaynaklanıyor. Öncelikle yaşadığınız duyguların sağlıklı olduğunu kabul edin lütfen. Ve eşinizle duygularınızı paylaşmayı deneyin. Onun yanında güçlü durmanın yarardan çok zararı olacaktır. Sevgiler

Hayat, evlilik çocuktan ibaret değil diye düşünüyorum. Öncelikle bunu belirtmeliyim. Sevdiğin insanla birlikte hayatı paylaşmak harika değil mi? Çocuk olması elbette ki güzel birşey ama ya şuan çocuğunuz olsa ve ileride çok asi biri olsa, veya birini öldürse sizi üzse, işi gücü olmadan aylak aylak dolaşan biri olsa, çok geçimsiz biri olsa vs vs bu yönden de bakın olaya. Olmuyorsa bir hayır vardır. Benim bir tanıdığım çocuğu olmuyor diye çokça isyan etti sonrasında evlatlık edindi. Çocuk şuan 31 yaşında, sorumsuzun teki. Anne babasını dövüyor, eşini dövüyor.. Karı koca şuan huzurlu bir hayat yaşayacakları zamanda, 70 yaşında böyle bir belayla uğraşıyorlar. Bazı şeyleri çok zorlamamak lazım diye düşünüyorum. Allah gönlünüze göre hayırlı olarak nasip etsin inşallah. Üzmeyin kendinizi lütfen

Küfür (dinden cikaran sey) 3 kisimdir;
1. Lafzı(sözlü) küfür. Örneğin; Allah'a peygambere, islama, meleklere, dini sembolleri hafife al, sövmek...
2. Itikadi (inanç) küfür. Örneğin, Allah'a inanmamak, Allah'ı birşeylere benzetmek, Allah'ın zatıyla bir mekanda olduğuna inanmak...
3. Fiili (hareket) küfür. Örneğin; Kuranı kerime basmak, aya güneşe secde etmek...
Kişi bunlardan herhangi birine düştüğü zaman derhal islama girme niyetiyle şehadet getirmeli. Estegfirullah, tövbe demekle kişi islama girmez. Islam dinin anahtarı kelimei şehadettir. Allaah ve Muhammed lafizlarinida arapçaya uygun çıkarılması gerekir ve şehadeti herhangi bir lugatle (arapça , turkce,...) söyleyebilir, ama içinden değil sesli bir şekilde söyleyecek.
Bu Dünya musibet yeridir, kimimiz çocukla, kimimiz anne baba ile, kimimiz mal ile vs...
Önemli olan Allah'a hakkıyla kul olabilme. Bazi evlatlar anne babanin helakina sebep olabiliyor, tarihte bunun örnekleri vardır.
Ayrıca kişi kufre düştüğünde hanefi mezhebine göre dini nikâhı anında düşer, yani kişi islama girer ve sonra nikah kıyılır( nikah tazeleme dinde yoktur, nikah yalnızca olmadığı zaman kıyılır). Safiye göre ise iddet süresi vardır (nikah bu sürede askıda kalir), iddet süresi bitmeden şehadet getirirse nikah yerine gelir ama iddet süresi bittikten sonra getirirse nikah kıymak gerekir şafide de.
Çok çok üzüldüm, insan nasıl bunu kendine yapar

Son düzenleme:

Okurken tuylerim diken diken olduu Rabbim hepimize merhamet etsin hepimizin dualarını en hayırlı şekilde kabul etsin inşallah amin

Haşa... bu kesinlikle uydurmadır. Allah'ın takdiri asla değişmez, eğer değişmiş olsaydı Allah değişikliğe uğramış olurdu. Değişikliğe uğrayan, halden hale giren yaratıktır(yaratilmistir). Ayette mealen Allah hiçbirşeye benzemez diye geçer. Değişikliğe uğrayan değişikliğe uğrayana benzer.
Peygamber efendimiz 3 dua etti ikisi kabul oldu ama biri kabul olmadı. Alimler burada duanın dahi Allah'ın takdirini değiştirmediğini bildirdiler( dua ibadettir yapılması güzeldir ve Allah ezelde senin dua edeceğini bilendir. Şayet sonradan bilseydi bize benzerdi.)
Ayrıca Musa aleyhisselamada iftira vardır burada, O Allah'ın seçkin olan kullarindan, peygamberlerinden biridir ve bilirki Allah'ın takdiri değişmez, asla haddini aşmaz.

Son düzenleme:
Eşinin yaşı kaç ne kadar zamandır istiyorsunuz ki neden bu isyan yazık günah...

Ehli sünnet bir alim anlatmıştı. Emin olmadığınız şeyler için uydurmadır demeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…