Dayanamiyorum kizlar artik

Bana da öyle empoze edildi ayrica ona bir sey olsa bugünleri de ararsin denildi sürekli ama onla görüsmenin bana hic ici gelmedigini psikolojimi mahvettigini anladim. Görüsmeyi en az seviyeye indircem. Hala iciyor mu babaniz?

Fırsat bulunca tabiiki bu arada yaşı 70 üstü. Kendimi bildim bileli içer. Yani bırakır filan diye umuyorsan buna bel bağlama sakın. Çünkü onlar normal alkol alanlar gibi değiller büyük bağımlılar. Görüşmeyi minimuma çekersen göz görmeyince gönül katlanıyor. Sen kendi hayatına ve sevdiğin şeylere odaklan. Baba o kadarda önemli değilmiş. Önemli olan kendinmişsin. Yaşayınca anlayacaksın.

Boşanmak için cesur bir kadın olmak gerekiyor, toplum normlarına, aileye, arkadaşlara, herkese rağmen boşanmayı seçmişsiniz; yani çoğu kadının yapamadığını yapmışsınız. Burada neler neler yaşayıp buna rağmen boşanmayan kadınlar var, acizler, kendilerine saygılarını kaybetmişler. Evli kalmaları başarı mı oluyor? Bu bir yarış değil ki, o insanla olmadı; sonu ölüm mü? Siz de hayatınızı düzeninizi kurunca birine şans verebilirsiniz. Canınızı sıkmayın. Lütfen, siz güçlü bir kadınsınız🙏🏻
Cok tesekkür ederim, insallah daha da güclü olup bu alkol meselesini cözebilirim ya da en azindan bununla basetmeyi ögrenebilirim. Benim yanimda sinirlenip esine bardak firlatan bir akrabam oldu bu evlilikten ne hayir gelir? ama evliler mi evet adlari evli, kendilerini benden daha yüksek bir pozisyonda görüyorlar. Malesef bizim toplumumuzun sorunu bu.

Fırsat bulunca tabiiki bu arada yaşı 70 üstü. Kendimi bildim bileli içer. Yani bırakır filan diye umuyorsan buna bel bağlama sakın. Çünkü onlar normal alkol alanlar gibi değiller büyük bağımlılar. Görüşmeyi minimuma çekersen göz görmeyince gönül katlanıyor. Sen kendi hayatına ve sevdiğin şeylere odaklan. Baba o kadarda önemli değilmiş. Önemli olan kendinmişsin. Yaşayınca anlayacaksın.
Benimki de 60 yasinda ömründe icmedigi gün sayisi belki yarim seneyi bulmaz, bir de hastaliklari var ona ragmen iciyor, duygu sömürüsü yapmayi da cok sever. Kendi hayatima odaklanmaya calisiyorum ama annemleri ne zaman arasam sinirlerim altüst oluyor arama sïkligini azalticam sanirim.

Problemli her gün alkol alan baba ben de, asla bosanmayan hergün mutsuz olan anne ben de, onlarla yasayan bunlara sahit olmak isteyen kardes ben de. Babaanne dede babami dislar hep diger amcalarima yardimci destek olur. Ben zaten bosandim cok zorluklar yasadim, ondan öncede babam cok cektirdi. Arkadaslar dersen yavas yavas hayatimdan cikiyorlar güvenlerimi kiracak seyler yaptilar ve cogu gitti. Maddi durumum iyi degil, calismiyorum zaten su an.Bir kardesim daha var o da aramasam napiyorsun nasilsin demez. Akrabalarda anne ve baba tarafindan kuzenlerimde su an bircok kisinin evliligi calkantida. Bugün üniversiteden uzun süredir görüsmedigim cok yakin arkadasimla görüstük ikisi de evli benim ayri oldugumu bilmiyorlar söyleyemedim sen ne zaman cocuk yapiyorsun falan dediler, geveledim zoruma gitti onlar evli ve cocuklu. Demek istedigim bir insanin hicbir sey de mi sansi olmaz? Ne aile ne is ne is ne arkadas? O kadar üzülüyorum ki en cokta aile ici problemlere, babanin alkolik olmasi artik davranis bozuklugunun baslamasi ve günden güne yok olup gitmesi hergün mutsuz olan anne ve kardes.. Ne biliym kizlar kaldiramiyorum artik gücüm kalmadi.. Ben nasil kalkcam bu sorunlarin altindan?
babanız değişmek istemiyorsa ona yapacak bisey yok huylu huyundan vazgeçmez ancak erkekler yaşlandıkça sakinleşiyor bunu kabul edip kendinize iş bulup kendi hayatınıza bakmanizgerek..

Değiştiremeyeceğiniz gerçekleri kendinize yük yapmayı bırakın. Anneniz bir yerişkin babanızla yaşamak (ne kadar bıktığınsan dem vursada) kendi seçimi-kendi kabullenmişliği, babanız bir yetişkin alkol almak bunu sürekli yapıp aile huzurunu bozmak kendi tercihi, kardeşiniz küçük herhalde ama bu ailede doğmak onun ve sizin imtihanınız. Peki ne yapabilirsiniz. Üzülüp kahrolmakla çözebilir misiniz? Hayır! Çünkü çözülseydi yıllar önce çözülürdü. Siz de kendi seçimlerinizden ibaretsiniz. Hayatınızı kurup kendiniz kurtarabilir, kardeşlerinizle daha sağlıklı bir gelecek planlayabilirsiniz. Ben çözümü elimde olmayan, değiştiremeyeceğim şeylere üzülmeye bıraktım rahat ettim. Size de şiddetle öneririm. Hayata asılın ve bol bol para kazanın. Dünyanızın bir kızmı parayla değişir.

Problemli her gün alkol alan baba ben de, asla bosanmayan hergün mutsuz olan anne ben de, onlarla yasayan bunlara sahit olmak isteyen kardes ben de. Babaanne dede babami dislar hep diger amcalarima yardimci destek olur. Ben zaten bosandim cok zorluklar yasadim, ondan öncede babam cok cektirdi. Arkadaslar dersen yavas yavas hayatimdan cikiyorlar güvenlerimi kiracak seyler yaptilar ve cogu gitti. Maddi durumum iyi degil, calismiyorum zaten su an.Bir kardesim daha var o da aramasam napiyorsun nasilsin demez. Akrabalarda anne ve baba tarafindan kuzenlerimde su an bircok kisinin evliligi calkantida. Bugün üniversiteden uzun süredir görüsmedigim cok yakin arkadasimla görüstük ikisi de evli benim ayri oldugumu bilmiyorlar söyleyemedim sen ne zaman cocuk yapiyorsun falan dediler, geveledim zoruma gitti onlar evli ve cocuklu. Demek istedigim bir insanin hicbir sey de mi sansi olmaz? Ne aile ne is ne is ne arkadas? O kadar üzülüyorum ki en cokta aile ici problemlere, babanin alkolik olmasi artik davranis bozuklugunun baslamasi ve günden güne yok olup gitmesi hergün mutsuz olan anne ve kardes.. Ne biliym kizlar kaldiramiyorum artik gücüm kalmadi.. Ben nasil kalkcam bu sorunlarin altindan?
Seni o kadar iyi anlıyorum ki😔benim babamda içiyor yıllardır değil tabi sanırım 2 3 yıldır ara ara sıklaştırır ve bizim anlamadığımızı sanıyordu. Bugün yine içmiş saçma sapan konuşuyordu bizde kardeşinle yüzüne vurduk kabul etmiyor içtiğini saçma sapan davranıyor anneme çok üzülüyorum keşke yapıcak bişeyim olsa ama olmuyor işte.. benimde bir hayatım var çoğu kez bu sorunu düşünmekten kendi evimde mutlu olamıyorum aklım hep annemde kardeşlerimde..

Seni o kadar iyi anlıyorum ki😔benim babamda içiyor yıllardır değil tabi sanırım 2 3 yıldır ara ara sıklaştırır ve bizim anlamadığımızı sanıyordu. Bugün yine içmiş saçma sapan konuşuyordu bizde kardeşinle yüzüne vurduk kabul etmiyor içtiğini saçma sapan davranıyor anneme çok üzülüyorum keşke yapıcak bişeyim olsa ama olmuyor işte.. benimde bir hayatım var çoğu kez bu sorunu düşünmekten kendi evimde mutlu olamıyorum aklım hep annemde kardeşlerimde..

Arkadaslarindan eksikim die utaniyon ama maksatina ulasmak icinde ailenden ornek bekliyon. Hem senin sorunum tek bosanman. Saydiklarin onlarin ozel hayati. Baskalarinin yukunu bahtsizim demeye bahane etme. Sen kensi hayatin icon ne yaptin. Okudunmu calistinmi. Ee. Benim babamda icer rezalet cikarirdi 3 kardesdik hic umursamazdik. Ertesi gun yeni asiklar gibi annemle. Taraf tutmazdik arada kalirdk. Bize ne simdi herkes kendi hayatinda.

Aynı baba, anne ve kardeşten bende de var. Annem içkisine de katlandı, bizi mutsuz etmesine de. Ne zaman maaşımı kazandım oh dedim. Şimdi annemin imkanı var, emekli maaşı, evi var yine de o adamı atmıyor başından. Her gün didişiyorlar babam alkolü bıraktı ama ayrılmıyorlar. Ben evlendim kurtuldum ama evlilik de çare değil. Bu sefer eşimin sorumsuzluğundan çekiyorum. Tek çare maaşının olması. Kimseye eyvallahın olmadan evini tutup kendine bakman. Artık annemi de düşünmüyorum napayım, istiyor demek ki çekmeye alışmış. Ayrılmak istese önüne dünyayı sererim ama yok.

Problemli her gün alkol alan baba ben de, asla bosanmayan hergün mutsuz olan anne ben de, onlarla yasayan bunlara sahit olmak isteyen kardes ben de. Babaanne dede babami dislar hep diger amcalarima yardimci destek olur. Ben zaten bosandim cok zorluklar yasadim, ondan öncede babam cok cektirdi. Arkadaslar dersen yavas yavas hayatimdan cikiyorlar güvenlerimi kiracak seyler yaptilar ve cogu gitti. Maddi durumum iyi degil, calismiyorum zaten su an.Bir kardesim daha var o da aramasam napiyorsun nasilsin demez. Akrabalarda anne ve baba tarafindan kuzenlerimde su an bircok kisinin evliligi calkantida. Bugün üniversiteden uzun süredir görüsmedigim cok yakin arkadasimla görüstük ikisi de evli benim ayri oldugumu bilmiyorlar söyleyemedim sen ne zaman cocuk yapiyorsun falan dediler, geveledim zoruma gitti onlar evli ve cocuklu. Demek istedigim bir insanin hicbir sey de mi sansi olmaz? Ne aile ne is ne is ne arkadas? O kadar üzülüyorum ki en cokta aile ici problemlere, babanin alkolik olmasi artik davranis bozuklugunun baslamasi ve günden güne yok olup gitmesi hergün mutsuz olan anne ve kardes.. Ne biliym kizlar kaldiramiyorum artik gücüm kalmadi.. Ben nasil kalkcam bu sorunlarin altindan
Bence çalışmaya başlamalısın bir an önce. Ayrıca isteyen istediğini sorsun boşandım çocuğum o yüzden yok dersin geçer gider. İnsanlar ah canım vah canım deyip anlamış gibi yapıp tekrar arkandan konuşacaklar. Sen kendini sağlama al çalışmaya başla bir an önce. Ailen için üzülürsün elbette ama onlar bişey yapmıyorsa mesela annen boşanmıyorsa bunda senin suçun ne ki

Maddi sorunu gözümde ben de cok büyütmüyorum. Calisirsam hayatim degisebilir ama babam tedaviyi kabul etmiyor annem de artik kabullenmis ne hali varsa görsün diyor ama biz cocuklar buna sahit olup travmalar yasiyoruz. Akraba arkadas herkeste genelde böyle biliyorum artik herkes tahammülsüz olmus, en ufak bir sey de herkes siliyor birbirini. Böyle böyle yapayalniz kalmak istemiyorum
Çalışın kendinize bir ev tutun. Anne baba dışında bir hayatınız yok ki. Bir yerden başlamazsanız yıllar böyle geçer. Anneniz boşanmıyorsa kendi seçimi. Bence kendini düşün ve mutlaka bir iş bul .

öyle bir babayla büyümenin hergün onu öyle görmenin nefret etmenin ama yine de herkesin o senin baban demesi kadar kötü bir sey olamaz bir cocuk icin ama o bunun zerre farkinda degil

Kulaklarini tikayacaksin. Baba sadece sperm vererek olmaz, sana bu kadar mutsuzluk yasatan birinin sifati baba degildir. Yani hiçbir mecburiyetin yok ona karsi. Acil bir sekilde is bulman lazim ve yeterici kadar para kenara atip, kendi evine geçmen lazim. Inan kendi evinde olduktan sonra o huzur bulursun.

Sonra 2 ayda bir felan gidersen 1-2 saat oturursun orda ve çikarsin. Gerekirse hiç gitmezsin, gitmek seni kötü his ettiriyorsa. Su an olayin içinde oldugun için mutsuzlugun dibini yasiyorsun, önünü göremiyorsun. Cok zor. Ama mecburen mücadele vermen lazim. Dedigim gibi, hemen is bulmalisin.

Bir meslektaşım var 45 yaşlarında kadın. Yıllarca anne babasıyla yaşadı. Onlara hizmet etti destek oldu. Annesi 2 yıl önce vefat etti ve babasına bakıyor. Çalışmadı ailesine bakmak için.

Bosanma konusunda da karsidaki insanlar beni belki yargilarlar diye düsünüyorum. Onlar saglikli iliskiler kurmayi basarmislar ben basaramamisim gibi

Ne alaka? Cok saçma bir düsünce bu. Sen kendini seçmissin, kendi mutlulugunu. Kimse istemez bosanmayi ama bazen hayat sartlari seni o noktaya getiriyor. Asla yaptiklarindan hiç utanma. Daha gençsin, tekrar sevgilin olur yada tekrar evlenirsinde. Bu senin kisiligin üzerine birsey demiyor ayrica.

Back
X