- 26 Kasım 2017
- 3.445
- 2.911
- 133
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
QBazı insanlara rahat batıyorşımarıklik başka bir şey değil
Eksi 16 derece olan bir şehir burası ve zaten en kısıkta sayılırDoğalgazı da kısabilirsiniz çocuk yok nasılsa birşey olmaz merak etme.. yada işteyken kapatın yada kullanmadığınız odaları ne kadar geliyor bilmeden de birşey diyemeyiz
Yanlış anlamışsınız 25 yıllık borca girmedik
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez.
Olur mu hic,Hacce hanimin asgari ucretli damadi kizi luks yasatiyor,kesmez oyle japon pazarinin 6 kisilik yemek setleri...2 binlik koltukta var 6 7 binlik koltukta var.. bütçene gore alacaksın tabi.. eşya için kredi çekmeye ne gerek var.. birde önemli eşyaları al buzdolabı çamaşır makinesi kanepe biraz borcu azalt sonra git diğer ihtiyaçlarını al.. tabak çanağını da ebesinin bilmem kaç parca setini alacağına 1 milyoncudan al daha iyi, 40 50 liralık 4 5 tane perdeni aldım mı al sana ev duzmek ışte.. yok ceyiz setiymis yok kac binlik yatak odasi takimiymis.. twkimlarla... neyse.. esya icin kredi mi cekilir ev desen neyse
Ben soğukluğuna demiyom öneri sunuyorum.. biliyorum 2 metre kar yağan memlekette büyüdük sobayla tek odayı ısıtabilirdik diğer odalar soğuktu sobanın sıcaklığını bilirsin.. ölmedik şükürEksi 16 derece olan bir şehir burası ve zaten en kısıkta sayılır
Biz öyle yaptık valla.. önemli olarak buzdolabı çamaşır makinesi 2 tane kanepe 2 3 hali ve perde aldık eşya mağazasından bunlar 6 7 bin tuttu toplam. Birmilyoncudan da önemli 2 tencere 6 li kaşık çatal bıçak çay kaşığı bardak 12 li çaydan 2 tava ıvır zıvır 300 500 de bunlar tutmuştur.. yatak odasını ise 6 binlik borç 500 tl ye düşünce aldık 2 3 bin arasi birseydi o da tamam iste biz aylik 200 300 du taksidimiz bunlar aylik ne oduyorlar ki yetmiyoOlur mu hic,Hacce hanimin asgari ucretli damadi kizi luks yasatiyor,kesmez oyle japon pazarinin 6 kisilik yemek setleri...
Hem esyam olsun hem param dursun,hem karnim doysun,varsa oyle bir dunya toptan tasinalim oooh miiissss...
Hehe orhun hitabeleri mı kitabeleri miydiO zaman ayağınızı yorganına göre uzatmamişsiniz demektir. Benim bir arkadaşım da karı koca toplam gelirler 5 bin lira etmezken 'ev sahibini zengin edeceğime ev sahibi olayim' dedi ve aylik 4bin liradan fazla ödediği bir kredi çekti. Haliyle evliliğin ilk yıllarından itibaren ebeveynlere bağımlı - bazen aç bazen tok yasiyorlar. Yetmedi anne oldu. Ve şimdi çocuğunu başkalarınin buyutmesi-ekokomik darlik vs vs sebebiyle yine sıkıntı yaşıyor.
İnsanlar tabii ki ev alsın ama butcesini bilmeden,bankaya güvenip ev araba sahibi olunca böyle bocalamalari çok olasi.
Bence bunun sebebi okullarda birikim dersi verilmemesi / toplumun devamlı al al al al diye saldırması. Evlilik bile endüstri olmuş. Herkesin yaptiginin aynısı /bir önceki gün aynı salonda yapılandan bir saniyesi bile farklı olmayacak düğün salonlarina 3 aylık maaşlarını veriyor insanlar ve bunu normal karşılıyorlar
Birkaç parça ana eşya alıp zaman icinde /evde yaşadıkça keyifle tamamlayacaklari evler yerine bir mağazadan yatak odası /salon/koltuk takımı bilmemne... Yan evdekilerin aynısını alip koyuyorlar evlerine, mutfakta düdüklü tenceresine kadar her şey hazir ve nazır. Geriye yıllarca borç ödeyerek geçirecek bir cicim ayları kalıyor...
Bu sacma fikri kim nasıl benimsemiş anlamakta zorlanıyorum. Evliliğin bir endüstri olduğunu zaten bilirdim de bu kadar büyük/kapitalist bir endüstri olduğunu yaşım ilerleyip etrafımdaki insanlar beşer onar evlenmeye başladığında farkettim...
Beşer onar dedik de...eve on bin lira giriyormuş.
Ne kadarı krediye gidiyor?
Bence bir bütçe planı yapın ve kalem kalem yazın harcamalarınızı. Nerelerden tasarruf edeceğinizi bir düşünün. Ne demişler?
Damlaya damlaya göl olur
Benzin parasından kısma imkanınız var mi? Yani haftanın iki günü mesela siz de eşiniz de ise otobüsle gitsin. Sonuçta ise otobüsle giden insanlar da var. bu darbogazda haftasonu çıkıp gezmediginizi düşünürken iki gün ise otobüsle gitmeniz benzin masrafınız yarı yarıya azaltır.
İş yerinde yemege her gün kaç para harcıyorsunuz? Benim modern sefer tasım var. Tavsiye ederim. Rengarenk oluyorlar. Aksam yemeğini işte yerseniz inanılmaz tasarruf edebilirsiniz.
Haa, ne yaparsan yap yine de işin içinden cikamiyorsaniz araba modelini dusurmekten başka çare yok. Şöyle düşünün. Lüks arabanızla hava atıp dışarıdaki herşeye özenerek yaşamak mı, insan gibi yaşamak mı?
Araba her zaman alınır. Araba satışından sonra elinizdeki toplu parayla kredinizi kapatır daha düşük model bir araba alırsınız. Artan parayı da iyi değerlendirin-sonunu düşünmeden boş beleş şeylere harcamayın. Kredilerinizden biri/en kısa vadeli olani. Mesela düğün kredisi bitince (eğer lüks arabasizliktan gına geldiyse) ekonomik arabayı satar- kalan miktar için tekrar kredi ceker alirsiniz. Arabayı satmaniz hiç yoktan 4 olan kredi borcunuzu 3e düşürür. 3 olanı 2ye düşürür... Yaşam kalitenizi arttırır
Para yonetimi egitimi kesinlikle verilmeli.O zaman ayağınızı yorganına göre uzatmamişsiniz demektir. Benim bir arkadaşım da karı koca toplam gelirler 5 bin lira etmezken 'ev sahibini zengin edeceğime ev sahibi olayim' dedi ve aylik 4bin liradan fazla ödediği bir kredi çekti. Haliyle evliliğin ilk yıllarından itibaren ebeveynlere bağımlı - bazen aç bazen tok yasiyorlar. Yetmedi anne oldu. Ve şimdi çocuğunu başkalarınin buyutmesi-ekokomik darlik vs vs sebebiyle yine sıkıntı yaşıyor.
İnsanlar tabii ki ev alsın ama butcesini bilmeden,bankaya güvenip ev araba sahibi olunca böyle bocalamalari çok olasi.
Bence bunun sebebi okullarda birikim dersi verilmemesi / toplumun devamlı al al al al diye saldırması. Evlilik bile endüstri olmuş. Herkesin yaptiginin aynısı /bir önceki gün aynı salonda yapılandan bir saniyesi bile farklı olmayacak düğün salonlarina 3 aylık maaşlarını veriyor insanlar ve bunu normal karşılıyorlar
Birkaç parça ana eşya alıp zaman icinde /evde yaşadıkça keyifle tamamlayacaklari evler yerine bir mağazadan yatak odası /salon/koltuk takımı bilmemne... Yan evdekilerin aynısını alip koyuyorlar evlerine, mutfakta düdüklü tenceresine kadar her şey hazir ve nazır. Geriye yıllarca borç ödeyerek geçirecek bir cicim ayları kalıyor...
Bu sacma fikri kim nasıl benimsemiş anlamakta zorlanıyorum. Evliliğin bir endüstri olduğunu zaten bilirdim de bu kadar büyük/kapitalist bir endüstri olduğunu yaşım ilerleyip etrafımdaki insanlar beşer onar evlenmeye başladığında farkettim...
Beşer onar dedik de...eve on bin lira giriyormuş.
Ne kadarı krediye gidiyor?
Bence bir bütçe planı yapın ve kalem kalem yazın harcamalarınızı. Nerelerden tasarruf edeceğinizi bir düşünün. Ne demişler?
Damlaya damlaya göl olur
Benzin parasından kısma imkanınız var mi? Yani haftanın iki günü mesela siz de eşiniz de ise otobüsle gitsin. Sonuçta ise otobüsle giden insanlar da var. bu darbogazda haftasonu çıkıp gezmediginizi düşünürken iki gün ise otobüsle gitmeniz benzin masrafınız yarı yarıya azaltır.
İş yerinde yemege her gün kaç para harcıyorsunuz? Benim modern sefer tasım var. Tavsiye ederim. Rengarenk oluyorlar. Aksam yemeğini işte yerseniz inanılmaz tasarruf edebilirsiniz.
Haa, ne yaparsan yap yine de işin içinden cikamiyorsaniz araba modelini dusurmekten başka çare yok. Şöyle düşünün. Lüks arabanızla hava atıp dışarıdaki herşeye özenerek yaşamak mı, insan gibi yaşamak mı?
Araba her zaman alınır. Araba satışından sonra elinizdeki toplu parayla kredinizi kapatır daha düşük model bir araba alırsınız. Artan parayı da iyi değerlendirin-sonunu düşünmeden boş beleş şeylere harcamayın. Kredilerinizden biri/en kısa vadeli olani. Mesela düğün kredisi bitince (eğer lüks arabasizliktan gına geldiyse) ekonomik arabayı satar- kalan miktar için tekrar kredi ceker alirsiniz. Arabayı satmaniz hiç yoktan 4 olan kredi borcunuzu 3e düşürür. 3 olanı 2ye düşürür... Yaşam kalitenizi arttırır
Iyi de cocuk esirgeme kurumuna bagislamadiniz,Allah korusun saglik pesinde harcamadiniz,15 cocuga burs veriyor degilsiniz ki verseniz de kendi seciminiz olurdu...Ayrıca derdimiz birikim için kalmaması beni üzen bu birikim yoksa çocuk da yok çünkü
Bir terapist le konus veya youtu.be Dan psikologa gerek birakmayan videolar var izle Allah buyuk once az ile yetinmeyi ogrenin ve sükur edin saglik Varmi zenginsin ozaman Turkiye malesef çok pahali ya orda yasayan insanlarin buyuk cogunlugu bu durumda zaten hepsi intihar etseydi memlekette Adam kalmazdiDün bir konu açtım ama yanlış anlaşıldım sıkıntılarım yüzünden kendimi yanlış ifade ettim. Artık dayanamıyorum maaşın yarısını krediye veriyorum birikim yapacaktım ben çocuğumuz olduğunda 2 sene evde kalıp ona ben bakacaktım evde iken eşimin eline bakmamak için kenarda en azından 20 30 binim olsun istiyordum.
Eşime açtım konuyu arabayı satalım 15 bin daha uygun bir araba alalım diyor ama çok üzülür biliyorum arabaya alıştı seviyor yok dedim çocuğu erteleyelim.
Şu an 26 yaşındayım zaten seneye çocuk yapacaktık şimdi 2 sene sonrası oldu bu fikir de gücüme gidiyor.
Her sabahın 7 sinde kalkıp şartları zor bir kurumda çalışmaya gidiyorum birikim yapiyor muyum yok kıyafet bile alamıyorum istediğimi alamıyorum dün yarım kilo kıyma alalım dedim eşim Bi an paramız yok dedi sonra pişman oldu onun hiç kalmıyor kredisi var lira fatura Mutfak 6 bin gidiyor.
Yapamıyorum 30 yaşında anne olmak istemiyorum şimdi odama geldim ağlıyorum az önce bu fikri ben eşime sundum ama yapamıyorum küçümsemek değil sadece emeğimin karşılığı diğer kızlar evlenip aa şu zaman çocuğum olsun yoksa zor olur diye hesap yapmıyor çare işi bırakmak mı arabayı satmak mı çocuktan vazgeçmek mi yoksa hayata son vermek mi?(
Çare bu psikoloji ile anne olmamak. Neden intihar??? Çok mu derdiniz var? Savaşta mısınız? Aç mısınız? Ağır bir Tacize mi uğradınız? Biri mü öldü? Yaşantınız çok zorlaştıran bir engeliniz mi var? Hayır... o zaman bu kadar nazlı olmak yerine bir psikiyatriste gidin ve tedavi olun. Sorun kredi, geç anne olmak değil. Sizin şu an iyi olmayan psikolojinizDün bir konu açtım ama yanlış anlaşıldım sıkıntılarım yüzünden kendimi yanlış ifade ettim. Artık dayanamıyorum maaşın yarısını krediye veriyorum birikim yapacaktım ben çocuğumuz olduğunda 2 sene evde kalıp ona ben bakacaktım evde iken eşimin eline bakmamak için kenarda en azından 20 30 binim olsun istiyordum.
Eşime açtım konuyu arabayı satalım 15 bin daha uygun bir araba alalım diyor ama çok üzülür biliyorum arabaya alıştı seviyor yok dedim çocuğu erteleyelim.
Şu an 26 yaşındayım zaten seneye çocuk yapacaktık şimdi 2 sene sonrası oldu bu fikir de gücüme gidiyor.
Her sabahın 7 sinde kalkıp şartları zor bir kurumda çalışmaya gidiyorum birikim yapiyor muyum yok kıyafet bile alamıyorum istediğimi alamıyorum dün yarım kilo kıyma alalım dedim eşim Bi an paramız yok dedi sonra pişman oldu onun hiç kalmıyor kredisi var lira fatura Mutfak 6 bin gidiyor.
Yapamıyorum 30 yaşında anne olmak istemiyorum şimdi odama geldim ağlıyorum az önce bu fikri ben eşime sundum ama yapamıyorum küçümsemek değil sadece emeğimin karşılığı diğer kızlar evlenip aa şu zaman çocuğum olsun yoksa zor olur diye hesap yapmıyor çare işi bırakmak mı arabayı satmak mı çocuktan vazgeçmek mi yoksa hayata son vermek mi?(
Cocuk birikimle mi oluyor? Isiniz gucunuz var, cocuk dogunca en fazla 1 sene maas almaz sonra ise donersiniz. Sanki cocuk dogar dogmaz maas isteyecek sizden. Allah askina ya...Ayrıca derdimiz birikim için kalmaması beni üzen bu birikim yoksa çocuk da yok çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?