- 2 Ağustos 2013
- 38.024
- 126.453
- 798
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
Tam araba yattığı yerde masraf çıkarıyor, madem işe giderken kullanmanıza gerekyok satın diyecektim ki siz yazmışsınız. Baştan sona katıldım gittiKonu sahibinin haksız olduğu yerler var tabi ama konuyu okurken içim daraldı. Memlekette okuduğunu anlama oranı %10 falan25bin’i 25 yıllık kredi sanan mı ararsın, 11bin gelirden 7bin kredi ödemesi yapınca 6bin kaldığını sanan mı ararsın, neden lüks ev aldın diyeni mi ararsın, herkes hayaline göre cevap vermiş. Neyse.
Bi kere krediler çıkınca 4bin kalan bir evde yarım kilo kıyma alınamaması çok normal. Bin tl kira, bin tl faturalar, 500 de servis parasıymış, kaldı 1500. Buna market, pazar, giyim, telefon kontörü dahil. Her gün 10ar tl çay kahve parası verseler, 400-500 tl para gider. Kaldı kı onun doğumu bunun sünneti diye toplanan para bitmez resmi kurumlarda. Araba zaten fazladan masraf çıkaran bir şey. Eleştireceğim diye mantıktan kopmayalım, aylık mutfak masrafını 500e düşürebilirsin yazan var. Kahvaltı için soğan ekmek, akşam için de sadece makarna ve kimyasaldan başka bir şey içermeyen hazır çorbalardan içersen 500 tl yettirebilirsin ancak.
Konu sahibine gelelim. Bence şuan asıl sorunun çok başka. 11bin gelirle 7bin kredi ödemesi yapacak olgunluk ve zekada (aşağı yukarı 7 yaşında bir çocuğunkine tekabül ediyor), üstelik güvenmediğin, her an terketmek için tetikte beklediğin bir adamdan çocuk yapmaya çalışıyorsun
Şu arabadan, kaskosundan, kredisinden kurtulun, bu 3bin tl, belki daha fazla rahatlatır sizi, bütçenizi toparlayın ve sakin kafayla evliliğinizi oturtmaya çalışın bence. Bu süreçte de sizin yardım almanız kaçınılmaz görünüyor. (Eşiniz bence umutsuz vaka, psikoloğa para dökmeyin, boşa gider)
Bu mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. O zaman tam ucu ucuna yetecek şekilde maaşınız. İntiharı unutun bir kere. Her olumsuzlukta intihar edecek olsaydık ohooo. Dediğim gibi 30 yaş geç değil çocuk için.7 bin borcumuz var kira fatura Mutfak hariç dolayısıyla bin liramız filan kalıyor birikim olmuyor illa masraf çıkıyor
30 yaşında yapınca nolcak ki allah aşkına.. simdi maddi anlamda zorlanıyorsunuz belli ki.. çocuk yapıp ona nasıl yeteceksiniz. Kredi ne için çektiniz kiDün bir konu açtım ama yanlış anlaşıldım sıkıntılarım yüzünden kendimi yanlış ifade ettim. Artık dayanamıyorum maaşın yarısını krediye veriyorum birikim yapacaktım ben çocuğumuz olduğunda 2 sene evde kalıp ona ben bakacaktım evde iken eşimin eline bakmamak için kenarda en azından 20 30 binim olsun istiyordum.
Eşime açtım konuyu arabayı satalım 15 bin daha uygun bir araba alalım diyor ama çok üzülür biliyorum arabaya alıştı seviyor yok dedim çocuğu erteleyelim.
Şu an 26 yaşındayım zaten seneye çocuk yapacaktık şimdi 2 sene sonrası oldu bu fikir de gücüme gidiyor.
Her sabahın 7 sinde kalkıp şartları zor bir kurumda çalışmaya gidiyorum birikim yapiyor muyum yok kıyafet bile alamıyorum istediğimi alamıyorum dün yarım kilo kıyma alalım dedim eşim Bi an paramız yok dedi sonra pişman oldu onun hiç kalmıyor kredisi var lira fatura Mutfak 6 bin gidiyor.
Yapamıyorum 30 yaşında anne olmak istemiyorum şimdi odama geldim ağlıyorum az önce bu fikri ben eşime sundum ama yapamıyorum küçümsemek değil sadece emeğimin karşılığı diğer kızlar evlenip aa şu zaman çocuğum olsun yoksa zor olur diye hesap yapmıyor çare işi bırakmak mı arabayı satmak mı çocuktan vazgeçmek mi yoksa hayata son vermek mi?(
2 3bin ev masraflarıymis kira fatura yiyecek filan galiba.. krediyle toplam 6 bin mış.. nasıl ödediyse ayda 3 bin krediyemi veriyorlarArabayı satın toplu tasımayla idare edin. O parayı düze cıkana kadar krediye kullanın. Çocuğu erteleyin kira,fatura ve mutfaga nasıl 6bin gidiyor kredi dahil mi ? 3bin mutfağa nasıl gider ? Pazara çıkın yemekleri 2 günlük yapın 500 tlye iner mutfak masrafı.
Bir de burada borcum var diyenlerin %60 ı düğünden kalma borcunu ödüyor. Ve lüks esya alıyor. Madem bu kadar sıkıntı olacak düğün yapmayıverin esyaları en lüksünden almayın.
E ama internet lüks. Şu yaşıma geldim hastalıkta geçirdim özele gitmedim niye cebimdekine gore davranmak zorundayım çalıştığım zaman da bile.. bazı devlet hastaneleri özellerden daha iyi ilgilenen doktorlar varAyrıntılı yazayım
2 bin düğünden kalan kredi
2 bin araba için kredi
Kasko sigorta ve eşimin kredi kartı düğün için harcamalardan kalan 1
Kira 1
Doğalgaz elektrik İnternet su aidat 1
Mutfak,
Ameliyat taksidim 2 bin (ameliyat olmam gerekmişti ve nasılsa çalışıyorum diye özelde olmuştum önemli ameliyatı)
Doğalgazı da kısabilirsiniz çocuk yok nasılsa birşey olmaz merak etme.. yada işteyken kapatın yada kullanmadığınız odaları ne kadar geliyor bilmeden de birşey diyemeyizElimizde olmadan 2 bin kira ve faturaya gidiyor
Kira da ne işleri var mademailesinden de bir ev ve bir dükkan kalmış bi de.
2 binlik koltukta var 6 7 binlik koltukta var.. bütçene gore alacaksın tabi.. eşya için kredi çekmeye ne gerek var.. birde önemli eşyaları al buzdolabı çamaşır makinesi kanepe biraz borcu azalt sonra git diğer ihtiyaçlarını al.. tabak çanağını da ebesinin bilmem kaç parca setini alacağına 1 milyoncudan al daha iyi, 40 50 liralık 4 5 tane perdeni aldım mı al sana ev duzmek ışte.. yok ceyiz setiymis yok kac binlik yatak odasi takimiymis.. twkimlarla... neyse.. esya icin kredi mi cekilir ev desen neyseEe kim oturuyor o koltuklarda,ben mi,valla bu koltugu ben aldim,hem de evlendikten yillaaar sonra
Araba dedigin masrafi kendinden pahali nerdeyse zatenbunda hesap edemeyecek bir şey yokki.kasko da muayene de sigorta da sürprizzz diye gelen paralar değil, hepsinin fiyatı arabanın tipine yaşına göre fix.kuruşu kuruşuna bilmesen bile şu civarda deniyo.hesap kitap yapmayı bilseniz bir defter tutarsınız dersiniz mesela bak arabanın muayenesi yaklaşıyo ufak ufak kenara atmak lazım, bak 4 ay sonra kasko yenilenecek onun için atıyorum aylık 200 atalım kenara dikkatli harcayalım.size 100 bin de versek geçinemezsiniz.
Platonik belkihahaha siz de mi fark ettinizMune'ye mesaj attım o üyeyle ilgili artık çünkü sıktı.Emoji skoru eksiden yukarı çıkmıyo o üyenin sjdbsıbdf kendisi bana takık, ben kendisini uzuun zaman önce görmezden geldim o yüzden bildirimler gelmiyo ama her yazdığıma tek tek beğenmedim atıyo üşenmeden. @Mune bak ablam mesaj attığım konuyu böyle böyle kaç oldu artık insanlar da fark ediyo kurtar beniii
Bazı insanlara rahat batıyor11 bin tl kazanıp karı koca bu kadar kötü ekonomiyi idare edebilirdi. Basarmissiniz. Birde siz hayatınızda dert görmemişsiniz sanirim. Komik yani. Baya komik. Buna mı dayanamayıp yaşamak istemiyorsunuz? Allah daha büyük bir dert vermesin size o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?