Dayanan nasil dayanmis?? Mantigi

KumkatNedir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2014
1.381
832
73
Hayirli aksamlar oncelikle kizlar..
Bi markette ise baslamistim yaklasik 10 oldu ama daha oncesinde hic ayakta bu denli yorucu calisma şartlarim olmadgi icin benk.oldukca zorladi 10 gun 10 ay ggibiydi inanin.. hic oturma denen biseyi adet edinmemisler ..

Bu 10 gunde hergun isten cikcam diyerek gidip hic konusamadan geliyorum ..
Bu beni.oldukca zorluyo yuz ustu hirakcak.gibi hissediyorum haftalik vardiya ona gore hazilaniyor bugun 10da geldim yarin sbah 8de kalkcam 8 bucukta acacagiz markezi full 10a kadar ve ben gene buna nasil dayancam bilmiyorum merak ettigim senelrdir calisanlar nasil dayanmis benmi cok nazliyim herseyi buyutuyorum artik kendimde sorun aramaya basladim

Ayrica bi baska sorunda utaniyorum artik gelmiycem demeye karsimdakii cevap verirse ne diycem bilmiyorum nasil soyleyecegim hafta sonu sinavim.var hem oglen hem sabah onu bile sinavdan sonra gidip caliscam
Ayrica acigim cikiyor bugun 7.65 di hergun boyle olursa massaimi.birakip gelcem oraya

Son düzenleme:

ben de öyleydim bi zaman ancak işi seviyosan alisirsin sevmiyorsan sonu belli

çalışmak zorunda iseniz çalışacaksınız.
çalışmak zorunda değilseniz de dayanamayacaksınız.

bakın ben köyde büyüdüm, çalışmak zorundaydım, daha küçücük kızken tüm gün tarlada çalışırdım. bir çoğumuzun dayanamacağı şartlara dayandım.
şu an biri gel bu yaz köyde çalış dese, delirdin mi derim, ay ben nasıl yaparım derim. ama çok daha güçsüzken yaptığım bir iş.
ama içten içe kendimdeki gücün farkındayım. bence herkes sınırlarını biraz zorlamalı.

alışıyorsun zamanla bir sene sabah 8 akşam 10 çalıştım hafta sonu mesaisi yaptım zor ama alışıyorsun

Önemli olan orada çalışmak zorunda mısınız değil misiniz. İstiyor musunuz istemiyor musunuz..
Kesinlikle kendinizi düşünün. Patronlar sadece iş gücünü önemsiyor bence. Çalışanlarına karşı pek insani duyguları yok. Ordan çıktıktan beş dakka sonra umurlarında bile olmaz çalışanları
Mantıklı konuşarak çıkışınızı istersiniz olur biter.

O kadar haklısın kı , o işi herkes yapar dıploma yok su yok cevır yoldan gıden adamı ıkı gunde ogrenır ondan kıymetı yok .

Zorundalik derken sadece kndi ihtiyaclarim icin bakmakla hukumlu bi ailem yok .. yada ailem calis diye diretmiyor gir cik yapmak istemedim icin dayanmaya calisiyorum ama olum gibi durum ortam sartlar insan gucunden yaralaniyo.. yani bilgimle alakali. Bi is degil. Buda garip geliyi belki.. 1 ayim dolsun diye bekliyorum ama nasil.dolcak

Dayanan kolay olduğu için ya da vücudu güçlü olduğu için değil, mecbur olduğu için dayanıyor.
Çünkü işsizlik zor, parasızlık, muhtaçlık yorulmaktan çok daha zor.

Ne yapsın insanlar?

Ayakları şişe şişe dayanıyorlar işte.

Sabah 7 akşam 7 konfeksiyonda çalışmış biriyim.
Gece ayaklarımın ağrısı ile uyur, sabah aynı ağrılarla giderdim.

Akşam hiç olmazdı abartmıyorum.
Allah kolaylık versin bazı çalışanların işi gerçekten çok zor..

12 saatten fazla çalışmak nedir ya. Migros 'a falan başvursanıza çok iyi oranın şartları akşam 6 da bitiyor. Part yine elemanlar geliyor. 14 saat çok ya. Bizim burada ki markette bu yüzden sürekli eleman değiştiriyor işte. Farklı bir sistem olsa böyle olmaz. Arkadaşım graris te çalışıyor 10 da gidip 6 da çıkıyor ya da 1 se gidip akşam 10 da. Resmen sömürmek 14 saat

Arkadaşmbin türlü iş var. Muhasebeci var, sigorta şirketi var. Fabrikalar var. Yani nerden başlarsan ordan devam edersin. Kendi seçimin. Ama burda ayakların kopar ağrıdan. Başka yerde kıskan iş arkadaşı, zalim patron, maaş veremeyen iş yeri, fazla iş yükü gibi gibi bir dünya problem malesef var. Para kazanmak zor dimi. Ama evde oturmak daha zor. Ben de bi iş bulsam da çalışsam :)

Ihiyaciniz varsa,tutunmak istiyorsaniz calismak zorundasiniz malesef..Rahatca para kazanmak icin ya babaniz zengin olacak ya da rahat bir mesleginiz.

Bencede dayanin zaten 20gun icinde alisirsiniz ve sevmeye calisin yorgunlugunuzu atmak icin kisa kisa dinlenin.Tezgahtarlik bence en zor islerden surekli ayakta olmaktan oturu ama sabah giderken acma germe hareketleri yapin kaslariniz esnesin umarim Rabbim sabrinizi artirir..

Ya ayakta durma konusuna alisirsinda gunde 14 saat nedir yahu? Bir de haftasonu falan hep ise dahil mi?

Insanlik disi 14 saat calismak yahu. Allah yardimciniz olsun. Ben yarin gelmiyorum demek is etigine uygun bir davranis degil ama, bu cuma son yapiyorum falan derseniz anlarlar diye tahmin ediyorum.

Haklisiniz bi.mecburiyetum.yok belkide ondan.boyle bilmiyorum dayanmam gerek diye diye gidiyorum hergun bukundugum ortam kisilerde cok onemli arkadasim yok orda git calis gel

Haklisiniz bi.mecburiyetum.yok belkide ondan.boyle bilmiyorum dayanmam gerek diye diye gidiyorum hergun bukundugum ortam kisilerde cok onemli arkadasim yok orda git calis gel

Tabi ki iş ortamı çok önemli.
İki kafa dengi arkadaş edinsen daha kolay olur.
En azından bir tane şart :)

Cok saolun Allah razi olsun dua edin olurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…