dayanılacak gibi değil

Aynen öyle bu yaştan sonra değişmez yapılacak tek şey yemeğe gidileceği zaman önden gidip yemekleri yapmasında yardımcı olacak o aradada temizlemiş olacak içi rahat edecek

sadece kayınvalideyi çekiştirmek için açmış sanırım konuyu.
her öneriye bir bahane buldu.

Kıcık değil gıcık

mümkün oldukça gitme sende

öncelikle sakın kendin bir yeri temizlemeye kalkma seni temizlikçi yaparlar.
mümkün olduğunca az gidin.
yüzlerine söyle, evi bir temizlet anne falan de. mesela kapıcı ablaya 3-5 lira verinde temizlesin de. onlar aralarında halleder.

Başına gelmeyen bilmez. Bizimde bi aile büyüğümüz öyle. Gelinleri toplanıp temizliyorlar ama 1 hafta sonra inanın aynı. Müstakil bi evi var. Yaz kış dışarıda giydiği ayakkabı ile evde geziyor aynı ayakkabı ile tuvaleti banyoyu kullanıyor. Sobanın üzerinde pişiriyor tüm yemekleri yağ hep oturma odasında. Bulaşık asla yıkamıyor pis tencerelerde yemek tekrar tekrar pişiyor. Pis tabaklarda tekrar tekrar yemek yeniyor off ki ne off. Kasaba gibi bi yerde yaşıyor. Öyle kolayda temizlikçi bulunmuyor. Temizlik yapan birkaç kişiyi de asla kabul etmiyor. Kapıyı dahi açmıyor. Gelinler senelerdir temizlik yapmaktan ve aynı eski pisliğe dönüşmesinden yorulduğu için artık temizlik yapmak istemiyor.
Demem o ki alışmışsa öyle kolay kolay değişmiyor. Sizin yerinizde olsam dişimi sıkıp bir iki saat otururum yoksa gitmem net yani.

artık öyle olacak yani.yapacak bir şey yok
eşin ne düşünüyor?
o da rahatsız oluyor mu?
anlattığın ölçüdeki pisliğin içine ben olsam asla çocuğumu götürmem.
mikrop yuvası mübarek.
ve senin üstünden temizlemenle arınacak bir pislik te değil.

evet ama eşim de inat.hemen gurur yapar.onunla da kötü olmak istemiyorum.aslında o beni anlar .bilir yani titizim rahatsız oluyorum .her hafta gidelim diye tutturmaz yani.ama ailesine de laf söyletmez ama hayırlısı.sağolun cevaplarınız için

o orda büyümüş.kardeşleri de kendi de normal görüyor.hatta işlerine geliyor.sürekli yapma etme diyen bir anneleri olmamış.eşim benim düzenime de alıştı ama o da sonuçta o ortamda büyümüş.ama benim rahatsız oldugumu biliyor

seni cok iyi anliyorum.
ayda iki defa gidiyorsun, zaten bir kac gün kaliyorsun ve temizlikle gecer anca.
acik söyleyeyim bi defa yapsan ve temiz biraksalar, (insan hastalanir yapamaz, birikir) anlarim, fakat her gittiginde ayni sekildeyse ben yapmam cok net.
bu aman yapiver ediver ile olmuyor, insan biraz temiz olur, kimse kimsenin pisligini temizlemek zorunda degil (tekrar söylüyorum farkli bir sebebi olur basim üstüme)

Kendi annenin evini temizlerken yardım ediyo musınuz ve gocunuyor musunuz

Bence Eşinizi soyleyin sizin varsa sizinkini yoksa bir yerlerden yardımcı tutsun haftalık temizlesin..Eşinizin ailesine jesti olur:)

Asla yapmak zorunda degilsin. Senin görevin değil bu.

Oncelikle maaşları varsa iyiyse temizlikci tutsunlar. Eger durumları iyi değilse çocukları tutsun. O da olmuyorsa cocuklari temizlesin. Nedir bu herseyin sorunlulugunu "gelin"e yikmak yahu.

Tabi hasta falan degillerse kv kp. Çünkü yasli olmadıklarına göre temizlikciye ödeme yapmak zorunda bile değilsiniz. Bi zahmet yapsinlar ya da kendileri tutsunlar. Siz de gitmeyin onlara o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…