dayanılacak gibi değil

Dağınık insanı sorun etmem bende dağınıklığı severim çoğu zaman ama temiz olması çok önemli konu sahibine tek hak verdiğim yeri evinde yemek yiyememesiymiş ona katılıyorum. Dağınık yada düzensiz olabilir ama pis olmasın ya

Asla temizlemek zorunda değilsiniz, çok saçma yorumlar yapılmış. Ama sizin yorumlarınız da saçma. Kadın siz geleceksiniz diye kendi evini temizlemek zorunda da değil. Nasıl istiyorsa öyle yaşar. bu kadar nefret doluysanız gitmeyin. Benim annem 55 yaşında haftanın 6 günü sabah 8 akşam 6 çalışıyor üstüne evi pırıl pırıl. Yapı meselesi. Kv çok genç, demek ki temizlik yapamıyor değil yapmak istemiyor. Bu duruma da yapacak bir şey yok. Ayda bir gitmek yerine ayda bir siz davet edebilirsiniz böylece ultra temiz bir mekanda görüşmüş olursunuz içiniz rahat eder.

Arkadaşlar yüklenmiş ayda bir gidiyorsun sanane diye ama o eve gidince wc ye girecek bu insan cok kötü , herşeyi geçtim wc ve mutfak beni cok rahatsiz ediyor..tabiki bizim yapacağımız bisey yok gidp evini temizleyemecegimize göre zor bir durum ben olsam normalde de yaparım gerçi kv ye gidince wc yi kullanacaksm yıkarım hatta giderken camasir suyu vs neyde alir yıkarım wc ye takıntılıyım

Hastalar bence ikisi de,istifçilik hastalığı var, kirli oluyorlar hem de eşyaları biriktiriyor, atmıyorlar. Yapacağınız bir şey yok, gidince azıcık oradan buradan toplamak, ya da düzenli temizlikçi tutturup evi temizletmek dışında. Ben de sevmem dağınıklığı ve pisliği, öyle yetiştim. Bu arada kadın daha gencecik yaşlılıkla alakası yok bunun, çok daha geçken de böyledir muhtemelen.

Ben olsam gitmem . Başkasının pisliğini hele hiç temizlemem. Ben bekarken annemin evinde bile sadece odamı toplar temizlerdim.
Annemle babama yapmadığımı sırf eşime ve annesine yaranacağım diye mikropların halay çektiği pislik yuvasını temizlemeye çalışmazdım. Mikrobik bir eve kızımı hele hiç göndermezdim.
Çek isyan bayrağını gitme.

Ben de her gittiğimde temizlik yapmazdim. Bu defa karşı taraf yapacağı varsa da yapmaz ki gelin gelince yapıyor diye. Herkes kendi işini yapmalı. Karşı taraf o an temizlik yapıyorsa yardım etmeliyim ama o durumda oturmam bana göre yalnis olur. Ama o kalkmiyor kendi evine dokunmuyor ise ben niye dokunim ki.

Ben konu sahibini anlıyorum. Yapacak bir şey olmadığını kendisi de biliyor, dertleşmek için konu açmış. Zor bir durum, kimseye anlatılmaz, en azından buraya içini dökmüş.
Söylendiği kadar dolu ve pis bir evse, evsahibinde sorun var demektir. Bu durumda yardım kabul etmez, yardım etseniz engeller, yapsanız bile eski haline döner.
Kayınvalide çok pis değilse, evi eski diye temizlik göstermiyorsa ve konu sahibi aşırı titizse bilemem.

Burada bir konu açılmıştı, üye nişanlısıyla bir olup kayınvalidesinin eski mutfağını yenilemişti. Hatta eski ve yeni hali fotolar paylaşmıştı. Daha sonra mutfağın eski haline döndüğünü ve eski pis rafların yeniden çakıldığını yazmıştı.

Haklısınız da örneğin ocaktaki yağ lekesi ya da fayansa sıçramış yağ insana ne yapar

Ocağın üzerine bir şey dökülmüş ama yemeği ocakta değil tencerede yapıyorum sonuç olarak

Konu sahibi ocak pis diyor olsun diyorum ben de önemli olan yemeğin sağlıklı ve temiz olması

Öğrenci evinden pis mi?Asla kabul etmiyorum biz tertemizdik.
Tam ana habere çıkarmalık bi ev diyosunuz yani korkunçmuş cidden.
Yukardaki öneriye katılıyorum.Önce temizlik şirketinden kuvvetli elemanlar gelip evi bi kazıyarak temizlesinler sonra da her hafta yarım günlük bi temizlikçi gelsin veya tam gün gelsin malum kaynana da kayınbaba da pasaklıymış..
Emekli maaşlarına kıyıp çağırsanlar bi görevli..
Kendi hijyenlerini düşünsünler biraz.
Ayrıca bunlar bu kadar pasaklıymış madem eşiniz de mi pasaklı?

Bazı insanların yapısında var aslında bu kirlilik onları rahatsız etmez. Onlar öyle alismislar. Nasıl hastalık kapmamislar bu kirlilikle yaa gerçekten tuhaf. Bunların evinde yemek de yiyilmez. Ha bu arada bana göre gelin kaynananin evini temizlemek zorunda değil. Siz bunu yapmak zorunda değilsiniz. Ne diyim ki bu saatten sonra onların huylari değişmez degistiremezsiniz .

ben taşınacağım diye evi temizlemeyeceğim diyorum.. yine de dayanamayıp küçük çaplı bir temizlik yapıyorum.. insanlar ne kadar rahat

benim anneannemde gezsin, tozsun ama temizlik yapmasın evi toplamasın... yalnız yaşıyor bundan çok mutlu. öyle bir kadın. biz küçükken annemler,yengemler anne şurayı temizleyelim mi derlerdi. şimdi anne biz kadın tut gücümüz yetmiyor hem kendimize hem senin evine çoluk çocuk... o da 15 günde,ayda 1 kadın alıyor.

sen beni anlayamazsın zaten canım.
Alıntı yaptığınız arkadaşın durumu normal bence de. Ama maşallah aşağılar gibi cevap vermişsiniz hemen. O zaten çok pis insanlarda olduğu için mi anlayamıyor sizi. Ne var benim de mutfağımda bulaşık var şu an. Ancak akşam yemeği hazırlayacağım zaman toplarım makinaya atarım. O yemekten sonrakiler de bir sonraki gün akşam yemeğinden önce. Benim de ocağımı temizliğe gelen kadın temizliyor sadece.
Ayrıca bir haftadır silinmeyen ocak demişsiniz. Ocak zaten her gün mü temizlenir? Ne yapıyorsunuz her yemek yapışınızda bir kepçesini de ocağa mı döküyorsunuz?
Kadını iğrençmiş gibi göstermeye çalışmışsınız ama bence öyle değil. Siz kendiniz aşırı titizsiniz ve herkesin sizin gibi olmasını bekliyorsunuz. Temiz tutacağını bilsem her hafta temizlerim demişsiniz de her hafta temizlenen ev zaten pislenemez ki bir hafta içinde iki kişiyle. Ha ama siz temizleyin ya da temizlikçi tutun da demiyorum. Tabi ki kadın kendini normal görüyorsa kızar bunlara. Sadece o prenses tahtınızdan inin. Herkesin sizin gibi olmak zorunda olmadığını anlayın.
Ama derseniz ki tuvalete giriyorlar sifonu hiç çekmiyorlar. O zaman tamam çok pislermiş haklısınız derim, ama siz büyük ihtimal bir kaç saç teli gördünüz ondan diyorsunuz bunları.
Eşinizin yerinde olup annesine söylediğiniz bu lafları görsem asıl ben sizden nefret ederdim.
İlk mesajınızda yazdığınıza bakılırsa kadın çok pismiş gibi ama sonradan yazdıklarınızda meselenin sizin titizliğiniz olduğu çıkıyor.

Bakın kv nizin psikolojik rahatsızlığı var belli,hiç bir insan o kadar pis evde yaşayamaz,eminim ona temizlik yapmak dünyanın en zor en yorucu şeyi gibi geliyordur.O halde siz de bir hafta sonu çocuğunu eşine bırakıp kv denin evine temizliğe git.Anne yarın senle bahar temizliği yapalım şeklinde gitmeden bir kaç gün önce haber ver.İşte de ki çamaşırın varsa yıka ütüle ki kolay olsun.Beraber yapabildiğin kadar yapın.Sonra ara ara gidip temizliğe yardım edin.Böyle böyle kadını temizliğe alıştırırsınız.En azından sizin desteğinizle bir düzene girer.Bir kaç kere yaptıktan sonra emin olur düzelir yavaş yavaş.

Doğru ama yemek artıklarının olduğu yerde bi süre sonra böcek olur bide köy yeriymiş eski binalarda daha çabuk olur böceği geçtim bakteri üretmeye başlar bi süre sonra. Ev dağınıklığı bi yana ama mutfak biraz daha farklı :)

boşver benim kaynananın asıl evi de böyledi. en son eşim temizlikci gelecek her hafta buraya diyip ikna etmişti.en az 5 temizlikci kovdu. 1 tanesini sevdi . o bir zaman sonra sgk lı iş buldu gitti. sonra gelen herkesi tükürükle evinden kovdu. şimdi oturdugu evi de nasıl istiyorsa öyle temizlesin dedi.
yani : eşin anasına bir temizlikci ayarlasın. en basit toz al süpür silip gitsin. 15 de bir bile gitse iyidir.
tabi eşine bunu nasıl söylersin, maddi gücünüz nasıl bilmem ama en güzel yolu bu.
asla sen temizleme !

tabii ki aylarca kirli kalmasın

ama konu sahibi ve buradaki bir çok kişi her yemekten sonra o ocağı siler ve bunun da olması gereken olduğunu düşünür

bu nedenle bir başkasının ocağındaki iki damla onlara çok kirli görünür

ben konu sahibini de anlıyorum ama ona sadece hayattaki tek doğrunun onun temizlik anlayışı olmaıdğını ifade etmeye çalıştım

onun kv si gibi olan başkaca insanlar da var

sizler titizsiniz biz değiliz

bazılarının güzel olup bazılarının olmadığı gibi

kv yi olduğu gibi kabul edip kendisinin onunla muhatap olmasını azaltsa daha az üzülür

50 sinden sonra kadın değişmez ki

ayy sana ne yaa??
asıl bu kadar kendini ilgilendirmeyen konuya bulaşan bir gelin daha vahim yani.

bir öğretmenim vardı ilk okulda. daha 6 yaşında vermişti öğüdü. hala unutmam. "size fincanda kahve geldi mi susup için, aa bu fincan tabağı neden böyle demeyin. bu sizin görgüsüzlüğünüzü gösterir. " çok haklıymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…