Dayanmalı mı bir an önce çekip gitmeli mi

Karariniz kesinse tayini beklemeye gerek yok bence..Tayin olayı elbette ailenizin yani en iyisi ama olmazsada bildiğiniz yerde kalmanız daha mantıklı gibi...evlilik süresince elde edilen malların yarısı sizin hakkınız umursamadan olmaz..yanliz avukatsiz hareket etmeyin mutlaka avukatınız olsun..hakkınızda hayırlısı olsun
Amin saolun

Avukata danışmadan hiçbir şey yapmayın, çaktırmayın. Boşanmadan sonra gitseniz daha iyi sanki. Ailenizin yanına giderseniz eşiniz çocuklardan uzak kalıyorum deyip yine pislik yapabilir, işi uzatabilir. Bilmiyorum öyle bir hakkı var mı yok mu ama... Allah yardımcınız olsun.

Ben olsam eşimle aynı yerde durmak istemezdim ailemin yanı ya da başka bir yer fark etmez giderdim. Ortak alınan mallari da ona bırakmaz hakkım olanı alırdım. Öncelikli olarak bir plan belirleyip Avukatla görüşün ve ona göre hareket edin bence. Hakkınızda en iyisi olur umarım.

Eğer gerçekten boşanmakta kararlıysanız asla zaman kaybetmeyin psikolojinizin bozulmasından başka işe yaramıyor.Mallara şerh koydurursunuz boşanmadan önce izniniz olmadan satamaz bide boşanmış biri olarak size rahat vermeyeceğini düşünüyorsanız mutlaka şehir değiştirin yeniden doğmuş gibi oluyorsunuz aynı şehirde psikolojik açıdan toparlanmak çok zor

Avukata danışmadan hiçbir şey yapmayın, çaktırmayın. Boşanmadan sonra gitseniz daha iyi sanki. Ailenizin yanına giderseniz eşiniz çocuklardan uzak kalıyorum deyip yine pislik yapabilir, işi uzatabilir. Bilmiyorum öyle bir hakkı var mı yok mu ama... Allah yardımcınız olsun.
Hakkı yok ama o kadar karışığım ki zaten razı değil öyle de böyle de istemeyecek en azından ailemin yanında sırtımı güvenle dayayıp çocuklar için destek alacağım bakım konusunda

Eğer gerçekten boşanmakta kararlıysanız asla zaman kaybetmeyin psikolojinizin bozulmasından başka işe yaramıyor.Mallara şerh koydurursunuz boşanmadan önce izniniz olmadan satamaz bide boşanmış biri olarak size rahat vermeyeceğini düşünüyorsanız mutlaka şehir değiştirin yeniden doğmuş gibi oluyorsunuz aynı şehirde psikolojik açıdan toparlanmak çok zor
Vermez sanmıyorum çocukları bahane edip görüşmek ister belki tam tersi olur ama bu ihtimali göze alamam ki tedirgin dışarı çıkamam ha zarar vermesinden korkmuyorum öyle bşr şey yapamaz memuriyeti onun için çok kıymetlidir yaramaz onu ama barışma çabasına girmesi bile istemeyeceğim bir adım

Tapuya gidip kendiniz bile aile konutuna satılamaz şerhi koydurabilirsiniz. Araba için ise avukatla görüşün.

Evdeki eşyalar için faturaları varsa yedekleyin kanıt olur. Bankadaki paraları aktarmaya çalışabilir, banka hesabına erişiminiz varsa nasıl korunacağını yine avukata danışın. Boşanma için hazırlıklarınızı tamamlamadan sakın eşinizle konuşmayın.

Altınlar sizin hakkınız, düğün videoları da kanıttır, varsa yedekleyin. Gitmesinler aman dikkat.

İletişiminiz yazılı (email, sms vb) olsun, telefon konuşmalarında sadece süre ve zaman çıkar, içeriğini almak çık zordur. Tehdit falan ederse veya aleyhine kanıt olabilecek birşeyler söylerse yazılı deliliniz olur.

Tayın ile ilgili bir bilgim yok fakat bende boşanma surecindeyim. Öncelikle bosanacaginizi eşinize söylemeyin ki bu süreçte evi ve aracı bir başkasına devretmesin veya satmasın.
Ben bir avukat araciligi ile evlendikten sonra aldığımız eşim üzerine olan eve satamaz şerhi koydurup hemen ardından boşanma dava mi o şekilde açtım. Eğer önce boşanma davasını açsaydım her türlü bu süreçte o evi satar veya anasının üzerine yapardı. Hak kaybına uğramamak adına önce bir avukatla tüm hususları konuşup öyle ilerleyin. Hakkinizda hayırlısı olsun.

Tapuya gidip kendiniz bile aile konutuna satılamaz şerhi koydurabilirsiniz. Araba için ise avukatla görüşün.

Evdeki eşyalar için faturaları varsa yedekleyin kanıt olur. Bankadaki paraları aktarmaya çalışabilir, banka hesabına erişiminiz varsa nasıl korunacağını yine avukata danışın. Boşanma için hazırlıklarınızı tamamlamadan sakın eşinizle konuşmayın.

Altınlar sizin hakkınız, düğün videoları da kanıttır, varsa yedekleyin. Gitmesinler aman dikkat.

İletişiminiz yazılı (email, sms vb) olsun, telefon konuşmalarında sadece süre ve zaman çıkar, içeriğini almak çık zordur. Tehdit falan ederse veya aleyhine kanıt olabilecek birşeyler söylerse yazılı deliliniz olur.
Bilmiyor ki boşanmak istediğimi ha öğrendiğin de tehdit eder mi bilmiyorum şimdiye kadar etmedi barışma çabasına gönlümü yapma çabasına giriyor o yüzden öyle bir adım atmaz siz aynı yerde kaldığımda rahat vermez dememden zarar verir anladınız galiba ama ben yakamdan düşmez manasında demek istedim aslında

Allah içinize ferahlık versin öncelikle. Kararınızdan utandırmasın. Boşanma sürecinde size psikolojik ya da fiziksel şiddet uygulamaya yeltenirse diye ailenizi yanınıza çağıramaz mısınız? En azından çekinir. Siz kendisine hiçbir şey söylemeyin. Avukatınızla gizli görüşün. Evin içinde huzursuz etmesin sizi. Dava açıldığı zaman konuşun bence.

Allah içinize ferahlık versin öncelikle. Kararınızdan utandırmasın. Boşanma sürecinde size psikolojik ya da fiziksel şiddet uygulamaya yeltenirse diye ailenizi yanınıza çağıramaz mısınız? En azından çekinir. Siz kendisine hiçbir şey söylemeyin. Avukatınızla gizli görüşün. Evin içinde huzursuz etmesin sizi. Dava açıldığı zaman konuşun bence.
Çağırsam gelirler annem babam kardeşim hepsi müsait ama ben istemiyorum çünkü benim canımı yeteri kadar sıkıyor insanlara da sıkımlık versin istemiyorum boşanma sürecine girsem yani davayı başlatsam ben giderim zaten onların yanına eşimin yanında durmam
Şiddet uygulamaya ywltenemez gözü korktu bir kere aynı hatayı tekrar yapamaz

Boşanma düşüncenizi eşinize söylemeden önce avukata danışın, mallara şerh koydurun ancak farklı şehir konusu bana çok mantıklı gelmiyor.çocukları babalarından ayrı bir şehirde yaşatmak sağlıklı bir karar mı ben ondan emin değilim. Çocukların babaya babanın çocuklara ihtiyacı var ,ayrı da olsanız velayet sizde de olsa babaları da çocuklarla vakit geçirmeli yakın olmalı diye düşünüyorum.can güvenliği gibi bir sorun yoksa çocuklarına karşı sevgisiz bir baba değilse aynı şehirde yaşayın derim.

Bence her şeyi tam olarak Hall edin sonra kesin boşanma davası açın. Yani her şeyi avukatla görüşün, sonradan yaşayacağınız yer belli olsun, hepsini kesinleştirin sonra. Mal mülk de ne kadar ala bilseniz o kadar iyi.

Boşanma düşüncenizi eşinize söylemeden önce avukata danışın, mallara şerh koydurun ancak farklı şehir konusu bana çok mantıklı gelmiyor.çocukları babalarından ayrı bir şehirde yaşatmak sağlıklı bir karar mı ben ondan emin değilim. Çocukların babaya babanın çocuklara ihtiyacı var ,ayrı da olsanız velayet sizde de olsa babaları da çocuklarla vakit geçirmeli yakın olmalı diye düşünüyorum.can güvenliği gibi bir sorun yoksa çocuklarına karşı sevgisiz bir baba değilse aynı şehirde yaşayın derim.
Şu an bulunduğumuz ilçe mecburi, tayin isteyemediğimiz için yaşadığımız bir yer aslında yani puan toplasa o da burdan gitmek istiyor yani planımız zaten burda yaşamak değildi biraz puan toplayıp gitmekti nereye diyeceksiniz orası da belli değildi o ailesinin yanını istiyordu ben istemiyordum, benim ailemin yanına gidelim diye de tutturmamıştım çocukların eğitimi ve sağlığı için rahatlıkla ulaşım kurabileceğimiz bir yer olsun istiyordum ama onda bile anlaşamıyoruz
İşin özü o da bu ilçeden gidecek muhtemelen de ailesinin bulunduğu ilçeye

İyi günler
Konum şu eşimle anlaşamıyoruz geçinemiyoruz 5 yıllık evliyiz ve iki çocuğumuz var( nie iki çocuk yaptın sorularına cevap vermeyeceğim bilginize çocuklarım polemik konusu olamaz) ve ben artık tahammül edemeyeceğim boşanmak istiyorum eşim olacak kişi ise buna yanaşmıyor bir kaç defa boşanmaya kalktım ama özürler yeminler filan ikna oldum vazgeçtim
Ama yok dayanamıyorum beni kölesi gibi kullanmasına ailesine laf taşımasına çocuklarla ilgilenmemesine ve daha bir sürü çekilemez davranışına dayanamıyorum artık ve kararlıyım
Evimiz ve arabamız ve ikisi de onun üzerine ve boşanma durumunda çirkinleşip dava sonuçlanmadan satacağını düşünüyorum, çocuklar bende kalacağı için ne kadar mülk elde edersem onlar için o kadar iyi olacaktır onlar için.
Asıl danışmak istediğim konu şu bulunduğumuz ilçe küçük bşr yer bende eşimde burda görev yapıyoruz ve boşanmadan sonra ikimizde burda yaşamak zorunda kalırsak hiç kimsemiz yok burda şu an ücretsiz izindeyim ve Eylül gibi iznim bitiyor onun öncesinde tayin hakkım var ailemin yanına tayin isteyip gitmeyi düşünüyorum ama puanı çok yüksek gidememeyebilşrim burda kalırsam da eşimin boşanma durumunda bana rahat vermeyeceğinden de eminim şimdi
1- boşanma sürecini tayin dönemine kadar erteleyip tayin isteyip gitmek ve dava açmak mı, beklemeden işe koyulmak mı
2- ailemin yanına puanımla gidemezsem bildiğim yerde kalmak mı eşimin olmadığı ban başka bir yere gitmek mi
3- evi ve arabayı satsa üzerine parayı geçirse de umursamamak mı yoksa mülk için önlemler almak mı öyleyse nasıl?
Sen seçenek verdiğin için 1sonrada tedbir kararı

Memurlar da o sekilde bosaninca aile yanina tayin isteyebiliyor diye biliyorum tabii istege bagli ama boyle bir kolaylık saglandigini duymustum
Ne iyi olur
Yok malesef her tayin dönemi yönetmelik yayınlanıyor ve orda tayine tabi gruplar yer alıyor boşanma dahil değil eskiden dahilmiş ama öğretmenler bunu kullanmışlar boşanıp tayin isteyip tekrar evlenmişler felan o yüzden kaldırılmış
Tüh ben bu maddeye bayağı ümit bağlamıştım

Ne iyi olur

Tüh ben bu maddeye bayağı ümit bağlamıştım
Malesef insanlar gerçekten zor durumda olan insanların kullanacakları kanunları kuralları suistimal edince olan ihtiyacı olanlara oluyor işte Allah başka kapı açar inşallah

Back
X