Dayım beni silmiş , benim gibi yeğeni yokmuş !

silmişmi neyin hırsı bu dikkatli silsinde kağıt yırtılmasın yada güzel bi silgi bulalım kendisine :S

Gitmen daha dogru olurdu...her zaman ders calısıp tv izleyebilirsin.ama böyle seyler bir kere oluyor.

Amann bosver benimde 2 dayim hayatimda yok eksik mi kaldim. Bazen insan ozluyor yalan yok ama olmayincada okuyor ya. Bizde onlar degil ben sildim onlari. Hicde pisman degilim

Hmm madem bir samimiyet bir bag yok o zaman gitmemekte haklisin
Dayini da salla gitsin,olmayiversin senin gibi yegeni

Akrabalarımın hiçbirine düşkünlüğüm olmadığı için senin tarafında olacağım şahsen.

Seni dinlemeden etmeden direkt 'sildim' diyebiliyorsa çok da umursamıyormuş demek ki.
Ben birine değer veriyorsam önce ararım 'anlat bakıyım şu olayı, hayırdır bir şey mi var' gibisinden konuşur, fikrini alırım.

İlla silmek mi gerekiyormuş?

hay sizin çeyinizide sizede uyuz oluyorum bu saçma sapan adetlere ben mecburum sanki senin yaptığın çeyizi alkışlamaya
Aynen öyle .
ne p.k varsa ..

çeyiz serme bizde yok. bu o kadar önemlimiymiş. hadi düğün nişan tamamdas. garip geröçekten.
Bir yeğen için diğerini silmekte ayrı bi ilginç ...
Düğünede gitmiyorum şmdi , annem dahil topyekün bi silsinler beni.
Salsınlar bi .

İnsanın sinirleri bozuluyor .. Ortada tercih edilme meselesi var .

İşte insanın ne kadar kıymetli olduğu böyle şeylerle belli oluyor işte...
Dayımda bende bi seçim yapmış olduk .
Üzüldüm çok ama severdim dayımı gerçekten .

annenle dıger dayın ortalıgı karıstırmasa belkı ceyız sahıbı dayın farketmıcektı bıleo telasta...
burda aslında yanlısı yapan annen olmus dayını gaza getırmıs dayında ondan guc alarak senı silmıs
annen senı ıdare edebılırdı
annen daha senı suclu cıkaracak
ben gorusmedıgım samımıyetım olmayan kımseye gıtmıyorum
bırbırımız ıcın cok onemlı olsak zaten gorusurz samımı olurduk yoksa yok dıye dusunuyorum

Bende kuzenimkine gitmedim ama benimki mecburiyetten okulum vardi nisan dugun kina hicbirinde yokum kimse bnm olmadigimi fark etmemis bile kimsede ayiplamadi. Takma kafana bosver.

'Çeyiz sermek: bakın bizim kıza neler aldık, hadi yalandan da olsa elinize sağlık deyin.'
Eski zamanlardaki anlamı buymuş.
Bir de işte alınan ya da yapılan çeyizlikler için dedikodu malzemesi Komşular ya da el dost arasında.
Çok eski çok da gereksiz bir adet.
Kuzeninin evine hayırlı olsuna gidersen eşyaların çok güzel, güle güle otur dersin. Düğünde de dayına sarılırsın olur biter.
Üzülecek birşey görmedim ben.

Gerizekali gerizekali adetler iste, sen yapiyorsan yap ama benden ne istiyorsun be arkadas? Bana seriyor sanki ceyizi
Yook gideceksin vaay mükemmel olmuş diceksin benim böle yok diceksin sağda solda anlataksın filancanın bi çeyizi var babası bi çeyiz yapmış takdire şayan şak şaak şak onlarda kasım kasımlacaklar konu sahibide yapmamış ne ayıp pohpohlamamış dayısını

Dayi da dayi degil teyzeymis mubarek
Yahu erkek adamsin sana ne ceyiz sermekten?bu erkek milleti de iyice kocakariya bagladi artik

Çok abartmış.ben öz halamın çocuğunun düğününe gitmedi..pişmanmıyım asla yine olsa yine gitmezdim.kuzenlerimle aram kötü değildir. Sadece yapım gereği hoşlaşmıyorum.hatta babam ben düğün asla yapmam dediğimiz duymuştu. Kızmıştır seni yetim gibi veremem diye.

Gitmediyseniz, bir bildiğiniz vardır.
Ya maraba gibi kullanılacağınızı düşünmüşsünüzdür ya kuzeninizden size sıcak bir davet gelmemiştir ya akrabalarınızın size iğneleyici lafları, sıra geldi meselesinin canınızı sıkmasını istememişsinizdir ya da gerçekten yalnız kalmaya, kendinize alan yaratmaya, dinlenmeye ihtiyacınız vardır.
Sonuç olarak gitmemişsiniz, düğün değil bir şey değil.
Nedir bu kadar alıp verilemeyen anlamadım.
Benim çeyizimde bırakın kuzeni, bir annem bir ben vardık.
Ablam bile yoktu, çünkü çalışıyordu.
Bir Allah'ın kulunu da çağırıp, iş yaptırmak içimden gelmedi.
Evlendikten sonra mis gibi layığıyla ağırlıyorum değerli misafirlerimi.
Gelip evime yer silsin, eşya yerleştirsin diye akrabaya ihtiyacım yok.
Sırf bu sebepten sizi silen dayınıza da bence ihtiyacınız yok.
Sizi böyle değerlendiren biri için ağlamayın.
Ama hazırlıklı olun, fesat ve kıskanç kişiliğiniz yakında akrabalar arasında dilden dile dolaşacaktır.
Çünkü gitmeyişinizin sebebi olarak algılanacak tek şey bu karakterdeki insanlar tarafından 'kıskançlık'tır.

iyi günümde kötü günümde bende akrabalarımı yanımda görmek isterim.Gitmemek için çokta geçerli bir sebebiniz yok açıkçası, silmek biraz ağır bir tabir olmuş ama kırılırdım bende olsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…