Dayım

PORSELEN

oTu ÇeK KöKüNe BaK ...
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
182
3
26
38
Kahramanmaraş
ailem çok iyi insnlar ama dayım gençliğimi mahvetti. özelliklede 15-20 yaşlarımda her giydiğime karıştı. üstelik açık giyen biri değilim. gittğim okullardan tutunda babamın bana aldığı cep telefonuma kadar karıştı. ailemi kışkırtıp elimden aldırmıştı telefonumu.özel okula giderdim ,göndermeyin derdin. bi gün oje sürdüm diye beni dövmeye yeltendi.. yaa o zamanlar daha 17 yaşındayım ve öyle arkadaş çevresi sevgili mevgilisi bile olan bir insan değildim. 5 yıl önce işe girdim bu seferde işime laf etti.kamuda sözleşmeli çalışıyorum.senin statün ne necisin ki vs. laflar etti. o zamanlar anne babam ona ne karışıyorsun sen demediler babam hiç skmadı beni ama annem dayıma çoğu zaman uydu.tabi yıllar önce 5 yıl öncesine kadar. şimdi kendinin 3 kızı var.en küçüğünün bile son model telefonları laptopları sevgilileri vs. hepsi var. ben kıskançlık yapmıyorum bakın yanlış anlamayın.ama benim günahım suçum neydi. şimdi yaptıklarının hatasını anladı. benden için "yeşim çok olgun akıllı bir kız" diyor.ama ben bu yaptıklarını unutamıyorum.. kendi hanımı kapalı hacca gittiler kaç kez. kadın hacca gittikçede açıldı dar dar pantolonlar mayolar vs.ben bile açık bir insan olmama rağmen haya ediyorum öyle giymesinden düşünün..sortlarla geziyolar kendi kızları ben hiç sortla yola çıkmadım daha. ben açık olmama rağmen br gün de sıktırıp dar dar giymedim. hep tunik ceket vs.giyerim. benim burnumdam getirdi.. şimdi karışmıyo zaten görüşmüyoruzda. çünkü babamla dayımın arası ticaret yüzünden açıldı. mesafe girdi aramıza. ama bana yaptıklarını hiç unutamıyorum.. kin duymak nefret etmek hiç tarzım değil istesemde kimseye kin tutamam ama aklıma geldikçe etkileniyorum.

Takma kafana canım bizimki de öyleydi. En sonunda kızlarından gördü göreceğini :27:

yok canım takmıyorumda çok iş etti bana. hani yaptıklarını haketsem neysede. zaten kızlarıyla eşiyle başa çıkamıyormuş :) hatta bi ara bana yaptıklarında dolayı pişman olduğunu duydum

geçmişte kalmış. bunları şimdi düşünüp canınızı sıkmanın bir anlamı yok...

Her akrabaya serpiştirilmiş bunlardan emin olabilirsin.
Kiminde hala kiminde amca kiminde görümce birinde kaynana :)))
Ciddiye almamak lazım ben öyle yapıyorum gülüyorum geçiyorum
Havamıda atıyorum istediğimide yapıyorum .....
Malzeme çıkmasın diye kendini kasarak yaşamaya kalkma sakın illaki buluyolar birşey
Böylelerine doktor olsan, Doktor olduda bi dayısını ameliyat edemedi der gene bişey bulur :))
Boooşşşverrrrrrrrr....Neşeni bozma

takma canim, benim dayim benden uzakta kaliyor ama her görüsmemizde laf sokmadan duramazdi.
Görüsmemizede gerek yoktu, telefondan internet üzerinden bi sekilde yapiyordu.

En son memlekete izine gittik ( Yurtdisindayim ) bana zehir etti 3 haftami. Anneme abla kizina dikkat et, abla kizin onu niye giyindi abla kizin söyle.
Bana gelirdi Biraz kilo versen, cok kilolusun falan. Ki cok kilolu degilim balik etliyim. Kendisi kuru kemiklerden hoslandigi icin...

o yüzden ben dayima cok mesafeli davranyorum. bazi arkadaslar anlatiyor dayimla arkadas gibiyiz vs. yada neler yaptiklarini sohbetlerini anlatiyorlar. Bizde öyle birsey yok, cünkü ben yaklasmiyorum. Bir selam veririm halini hatrini sorarim o kadar.
Kendiside biliyor , artik sesini cikaramiyor. Cünkü eskisi gibi sessiz kalmiyorum, saaakkk laf sokuyorum :D
Simdi kendi kizi var 3 yasina girdi annesi süsünü püsünü eksik etmiyor. Güzel basladi yani o yasta.
Bekliyorum dört gözle kizin büyümesini:)))))))

aynısından bende de var canım. yaşadıklarımız da benziyor. geçenler de biz de küslük yaşadık. şu an gayet seviyeliyiz.

Her akrabaya serpiştirilmiş bunlardan emin olabilirsin.
Kiminde hala kiminde amca kiminde görümce birinde kaynana :)))
Ciddiye almamak lazım ben öyle yapıyorum gülüyorum geçiyorum
Havamıda atıyorum istediğimide yapıyorum .....
Malzeme çıkmasın diye kendini kasarak yaşamaya kalkma sakın illaki buluyolar birşey
Böylelerine doktor olsan, Doktor olduda bi dayısını ameliyat edemedi der gene bişey bulur :))
Boooşşşverrrrrrrrr....Neşeni bozma

yok canım artık takmıyorum. sadece akrabada değil insanların birçoğu böyle. herşeyine karışmaya çalışırlar. yüz vermesen bile karışıp akıl vermek isterler.. aynen dediğin gibi boşvermek lazımm :)

takma canim, benim dayim benden uzakta kaliyor ama her görüsmemizde laf sokmadan duramazdi.
Görüsmemizede gerek yoktu, telefondan internet üzerinden bi sekilde yapiyordu.

En son memlekete izine gittik ( Yurtdisindayim ) bana zehir etti 3 haftami. Anneme abla kizina dikkat et, abla kizin onu niye giyindi abla kizin söyle.
Bana gelirdi Biraz kilo versen, cok kilolusun falan. Ki cok kilolu degilim balik etliyim. Kendisi kuru kemiklerden hoslandigi icin...

o yüzden ben dayima cok mesafeli davranyorum. bazi arkadaslar anlatiyor dayimla arkadas gibiyiz vs. yada neler yaptiklarini sohbetlerini anlatiyorlar. Bizde öyle birsey yok, cünkü ben yaklasmiyorum. Bir selam veririm halini hatrini sorarim o kadar.
Kendiside biliyor , artik sesini cikaramiyor. Cünkü eskisi gibi sessiz kalmiyorum, saaakkk laf sokuyorum :D
Simdi kendi kizi var 3 yasina girdi annesi süsünü püsünü eksik etmiyor. Güzel basladi yani o yasta.
Bekliyorum dört gözle kizin büyümesini:)))))))

benim dayımın kızları büyüdü. aynen dediğin gibi süsleri kimsede yok. marka giyerler. bana bi oje sürdüm diye neler etmişti şimdi kendinin ortaokula giden kızı manikür yaptırıyo. ha ben kıskanmak amaçlı demiyorum .etme bulma dünyası daha dur neler göreceğiz inş.

canim her ailede oluyo malesef boyle seyler benimde amcam bunlarin niye telefonu var diye konusup bide dedemi fisekliyodu ikisi birden bagiriyodu babamda benim kizlarim ne yaptigini bilir karisdmayin benim kizlarima dedide kurtulduk ama biz ozaman 20li yaslardaydik kendi kizi daha 15yasinda yokken elinde telefonla geziyodu tabi bende tepkimi verdim bize konusuyodun diye hic takma bosver unut gitsin

Aynı benim dayıııı Yılda bir kere izne gelirdi onda da bütün kuzenlerin burnundan getirirdi. Gerçi ben küçüktüm ama ablamlara büyük kuzenlere "onu giyme bunu giyme şuraya gitme, kızlarınıza sahip çıkın" gibi sözleri deli ederdi herkesi. Şimdi oğulları tam serseri olmuş, kızı da istediği gibi giyiyor onlara söz geçiremiyor boşver takma kafana bak dediğin gibi kendi ailesiyle de sorunları varmışş:17:

bu tarz insanlardan her yerde var en iyisi bunları umursamayacaksın ama işte senin annen ciddiye almış sana baskı yapmış.yinede boşver düşünme canım ne de olsa artık görüşmüyorsun görüşsende karıştırmazsın olur biter.birde şu var kimseyi kınamayacaksın eleştirmeyeceksin Allah insanın önüne çıkarıyor bak dayın zamanında seni eleştirdi şimdi kızlarından başedemiyor :19:boşver düşünüp kendini üzme:31:

Arkadaşım sabahdan beri konuna cvp yazmamak için zor tutuyorum kendimi, anlatıcamda ne olacakki diyorum ama dayanamadım artık. benim bi dayım var, ailemizin babası rolünde. bnm anne babam ben ortaokuldayken ayrıldığından, maddi anlamda bize baktı o günden beri dayım. baktı bakmasına da nası baktı bide o var. şimdi bize yaptığı tüm iyilikler, bizi ele güne muhtaç etmemesi, ilgilenmesi vs. konusu ayrı o konuda hakkını yiyemem saolsun varolsun amaaaaa..

beni lisedeyken dersaneye göndermedi, dersaneye giden kızların ne için gittiğini biliyorum onlar o... diyerek. şimdi kendi kızı dersanelere kurslara gidiyor daha ortaokulda.. giyimime oturmama kalkmama, insanlarla konuşmama, kız arkadaşlarıma kadar karışırdı. ona göre bi insan arkadaşıyla telefonda konuşamaz, çnk ztn okulda yeterince görüşmüştür ondan ötesi boş şeylerdir yapanlara laf eder. bütün okul hayatım, lise ve üniversite dahil dayımın şunu yaparsan, bunu yaparsan alırım seni okuldan evde oturursun, bunu yaparsan evden dışarı adımını atmayı bırak, camdan bakamassın, şunu yaparsan seni öldürürüm, hastanelik edene kadar döverim ve hiçde pişmanlık duymam ele güne ibret olur demesiyle, bu tehditlerle, korkularla geçti.:18: ve annem hem karekter olarak hem de çaresi olmadığından ona hiç müdahale edemedi, dur diyemedi. :43:

neyse ben çok şükür mezun oldum iş buldum çalışıyorum,koskoca kız oldum, kendi paramla ehliyet kursuna gitmek istedim bana dediki boş işlerle uğraşacağına git kuran oku, bi iki dini bilgi öğren. şimdi kendi kızı 18 yaşını zor beklediğini söylüyor ehliyet ve araba sahibi olabilmek için..
:85:
hem okurken hemde okulum bitince hiç dilinden düşürmedi, her fırsatta okudğum bölümü ve beni eleştirdi, aşağıladı. ee ne olacan mezun olunca, ne okuyon şimdi sen, ne oluyo yani okul bitince. o kadar uğraştım senin için ama sen daha yüksek iyi bişey olamadın, olamıcaksın belli, napalım sende böyle oldun vs. daha neler neler..:110:
bu insan ki, bi ilde deprem olur yahut sel felaketi olur üstelik kendi ülkemizde, öyle yabancı ülkelerde fln da değil. o felaketler için her zmn yaptığı yorum şudur: İnsanlar dinden uzaklaştığı için, açık saçık giyindiği için, kızlar ahlaksızlaştığı için, toplum yeterince dindar olmadığı için Allah böyle bir felaket verdi bu bölgeye, insanları uyarmak için ama hala anlamıyorlar..:47::47::47:

dün gece oturuyorduk, yanımdaki kuzenim telefonuyla ilgileniyordu dediki, ben telefon konuşmalarımı iş için yaparım sadece, öteki türlüsü boş işdir. insan telefonda lak lak ederse, elinden düşürmeyip msjlaşırsa o kişiden hayır gelmez. bakın şu doğal felaket oldu, neden oldu işde bu yüzden oldu. insanlar dinden uzaklaşıp, kuran okumayıp namaz kılmayıp böyle boş işlerle uğraştığı için Allah o bi bölgeye böyle bi zarar verdi ki diğer insanlar ders alsın onların haline bakıp da diye dedi...:27: :27:

şimdi konu sahibine diyeceğim odur ki beterin beteri varmış değil mi? sen onla tüm bağını kopartmışsın işde, onun sana artık verebilceği tek zarar zaman zaman ona dair kötü anılarını hatırlamaktır. peki ben ne yapayım, ondan uzaklaşma, yada istememe, yada hayatımdan çıkarma gibi bi durumum hiç yok, mümkün değil pek çok ayrı sebepden. demem o ki, böyle insanlar her zmn var, onlar için kendimizi üzmek yerine değiştiremiceğimizi kabul edip, en az zararla atlatmaya bakıp geri kalan herşeyi Allaha bırakmaktır..

Arkadaşım sabahdan beri konuna cvp yazmamak için zor tutuyorum kendimi, anlatıcamda ne olacakki diyorum ama dayanamadım artık. benim bi dayım var, ailemizin babası rolünde. bnm anne babam ben ortaokuldayken ayrıldığından, maddi anlamda bize baktı o günden beri dayım. baktı bakmasına da nası baktı bide o var. şimdi bize yaptığı tüm iyilikler, bizi ele güne muhtaç etmemesi, ilgilenmesi vs. konusu ayrı o konuda hakkını yiyemem saolsun varolsun amaaaaa..

beni lisedeyken dersaneye göndermedi, dersaneye giden kızların ne için gittiğini biliyorum onlar o... diyerek. şimdi kendi kızı dersanelere kurslara gidiyor daha ortaokulda.. giyimime oturmama kalkmama, insanlarla konuşmama, kız arkadaşlarıma kadar karışırdı. ona göre bi insan arkadaşıyla telefonda konuşamaz, çnk ztn okulda yeterince görüşmüştür ondan ötesi boş şeylerdir yapanlara laf eder. bütün okul hayatım, lise ve üniversite dahil dayımın şunu yaparsan, bunu yaparsan alırım seni okuldan evde oturursun, bunu yaparsan evden dışarı adımını atmayı bırak, camdan bakamassın, şunu yaparsan seni öldürürüm, hastanelik edene kadar döverim ve hiçde pişmanlık duymam ele güne ibret olur demesiyle, bu tehditlerle, korkularla geçti.:18: ve annem hem karekter olarak hem de çaresi olmadığından ona hiç müdahale edemedi, dur diyemedi. :43:

neyse ben çok şükür mezun oldum iş buldum çalışıyorum,koskoca kız oldum, kendi paramla ehliyet kursuna gitmek istedim bana dediki boş işlerle uğraşacağına git kuran oku, bi iki dini bilgi öğren. şimdi kendi kızı 18 yaşını zor beklediğini söylüyor ehliyet ve araba sahibi olabilmek için..
:85:
hem okurken hemde okulum bitince hiç dilinden düşürmedi, her fırsatta okudğum bölümü ve beni eleştirdi, aşağıladı. ee ne olacan mezun olunca, ne okuyon şimdi sen, ne oluyo yani okul bitince. o kadar uğraştım senin için ama sen daha yüksek iyi bişey olamadın, olamıcaksın belli, napalım sende böyle oldun vs. daha neler neler..:110:
bu insan ki, bi ilde deprem olur yahut sel felaketi olur üstelik kendi ülkemizde, öyle yabancı ülkelerde fln da değil. o felaketler için her zmn yaptığı yorum şudur: İnsanlar dinden uzaklaştığı için, açık saçık giyindiği için, kızlar ahlaksızlaştığı için, toplum yeterince dindar olmadığı için Allah böyle bir felaket verdi bu bölgeye, insanları uyarmak için ama hala anlamıyorlar..:47::47::47:

dün gece oturuyorduk, yanımdaki kuzenim telefonuyla ilgileniyordu dediki, ben telefon konuşmalarımı iş için yaparım sadece, öteki türlüsü boş işdir. insan telefonda lak lak ederse, elinden düşürmeyip msjlaşırsa o kişiden hayır gelmez. bakın şu doğal felaket oldu, neden oldu işde bu yüzden oldu. insanlar dinden uzaklaşıp, kuran okumayıp namaz kılmayıp böyle boş işlerle uğraştığı için Allah o bi bölgeye böyle bi zarar verdi ki diğer insanlar ders alsın onların haline bakıp da diye dedi...:27: :27:

şimdi konu sahibine diyeceğim odur ki beterin beteri varmış değil mi? sen onla tüm bağını kopartmışsın işde, onun sana artık verebilceği tek zarar zaman zaman ona dair kötü anılarını hatırlamaktır. peki ben ne yapayım, ondan uzaklaşma, yada istememe, yada hayatımdan çıkarma gibi bi durumum hiç yok, mümkün değil pek çok ayrı sebepden. demem o ki, böyle insanlar her zmn var, onlar için kendimizi üzmek yerine değiştiremiceğimizi kabul edip, en az zararla atlatmaya bakıp geri kalan herşeyi Allaha bırakmaktır..

haklısın canım sonuçta öyle, beterin beteri var.bizimkide senin anlattıkların gibi. herkese dini akıl verir. kimseyi beğenmez.. allaha bırakmak en güzeli.. annem diyo ki " bizde hallerine oturup bakarız 3 tane kızı var " diyo. zaten ttakmıyorum artık görmüyorumda. ama büyüme çağında olunca haliyle etkilendim tabi..

Son düzenleme:
gecmiste degil,suaninizda yasayin..akliniza getirip kendinizi yipratmayin.Allah biliyor,goruyor..

Back
X