Dediğimi yapın yaptığımı yapmayın.....

haklisinda bu erkek milleti bunu istiyor maalesef bende oyleyim kizdimmi bagiririm carparim yikarim suratimi asarim ama hemen toparlarim agima dusururum . senin dedigin de dogru ama maalesef erkeklerin gozunun disari kayma potansiyeli var. amazonlar gibimi yasicaz kendimizden odun vermemek adina kaydirigubbakcemile3 onlar bile becerememis sonunda tek sag biraktiklari erkege asik olmus 2 kadin dagilmislar.. dunyanin duzeni sanki ama herzaman akilli olan bizleriz ..bunlari yapmakla kuculmeyiz aksine akilli kadin damgasi yeriz bu yontemler sadece erkegi yonetmek adina oyun kurallari

Vallaha mandm arkadasim ben nedense her erkegin böyle bir kadin istedigni sanmiyorum....Hayatinin odak noktasini esi ve esinin istekleri yapan kadinlar zaten bence basli basina hatalarin en büyünü yapiyor...

Gözünün disariya kayma ihtimali her zaman olabilir....ben dünyanin en güzel en bakimli en sevecen en bilmem ne kadinida olsam adamin icinde varsa ben istedigim kadar en olayim yinede yapacagini yapar....

Birde bu birazda kadinin yapi meselesi ile ilgili bir konu galiba...bazi kadini kesende fikir fikir olamaz....

kesınlıkle katılıyorum...
sunu demeden gecmıcem erkeklerın arasında calısan cogu kısı bu fıkırde..
cevremdede dıkkat ederım cunku..
ama kadın erkegın kurulu pıllı bebegı degıldır..
kadın agırlıgnıda herzaman korumalı..
gercekdende tatlı dıl yılanı delıgınden cıkarıyo..ozellıkle tatlı dıllı olan bayanlara bakıyom gercekdende yerınde bız soz..ama bı yandanda hayat okadar sert kı kadınlar devamlı mutluluk rolunde olamıyo....
ama dedıklerınde cok haklısın arkadasım..
keşke bıde dusunduklerınden kendınde yararlansaydın..

Merak etttim, biz bütün bunları yaparken erkek cenahı ne yapacak acaba. Onlar kapris yapsın biz rol yapalım, onların kaprisini çekelim, derdimizi sıkıntımızı içimize atalım. Ohhh ne ala beyler sefalarını sürsünler.
Benim sorunumda veya derdimde acaba onlarında uyguladıkları taktikleri öğrendin mi merak ettim.
Açıkcası ben sırf elimde eşimi tutmak adına bu kadarda kendimden özveride bulunamam. Ben düşüneceğime biraz da o düşünsün dimi.
Kırgınsam surat asarım, beyefendi surat asmamdan sıkılacaksa cehenneme kadar yolu var, sırf o sıkılmasın diye sırıtamam. Yemeğe gelmediyse tabi ki hesap sorucam, karşımda çocuk yokki "sen olmayınca yemek yiyemiyorum ve aç kalıyorum" gibi bir cümle kurayım. Neden haber vermeden eve gelmediğinin hesabını tabiki verecek. Hesap vermek canını sıkıyorsa gene keyfi bilir ister çeker gider ister oturur.
Ben erkeklere bu kadar taviz verilmesi taraftarı değilim, doğuran biz, çalışan biz, yemek yapan biz, çocuk bakan biz, ev temizleyen biziz. Birde koca pohpohlayacak değiliz değil mi?
Herkes yerini ve konumunu bilecek ona göre davranacak. Erkeğin huyu bu deyip sineye çekmek olmaz.

arkadaşım söylediği her kelimeye harfiyen kalıtıyorum
zaten hayatımız boyunca biz fedarlık yapmıyormuyuz
sizce de bu kadar da çok değil mi
bana göre bu dünyada kişinin kendisinden önemli ve değerli başka bi kişi daha yok
bi erkek için sırf beni sevsin bana ilgi alaka göstersin diye şekilden şekile giremem
bi nevi kendimi eşime yayamak gibi geliyor bana böyle yapmacık davranmak
bakalım o bunu ve beni hakediyor mu
tekrar çok teşekkürler arkadaşım güçlü yorumun için:1hug:

bu arada bir arkadaş..hep kadından beklenmez herşey demiş....şöyle bişey var...erkekler kadından bekler herşeyi...kadınlarda erkekten....ve hepimiz pardon düzeltiyim çoğumuz neden onların istediklerini yapalım..onlar bizimkini yapıyolarmı..düşünüyolarmı bizi.bizim evliliğimiz için yaptığımız fedakarlıkları onlar yapıyolarmı. diyoruz.....hayır...yapmıyolar...bağırıyoruz..kavga ediyoruz..isyan ediyoruz..ağlıyoruz... he ozaman ne çekicem yaa bitmiştir uğraşamam deriz boşanırız..ama kolay olmuyor yuvayı yıkmak...kolay değil emek vermeden mücadele etmeden çekip gitmek..benim için kolay..uğraşamam diyorsanda zaten yazımı okuma..

evet çok haklısın.CADIARZU

tek taraflı fedakarlık ve özveri hiç bir zaman uzun vade de çözüm olmaz.kadın da erkek te vakti zamanı yeri ve sırası geldiğin de alttan almayı ve fedakarlık yapmayı bilmeli.

Yazdıkların çok güzel canım ah birde yapabilsek, bildiğim bir tek şey var eğer adam gibi adama düşmemişsen ağzınla kuş tutsan yaranamazsın. Erkek milletini hep taşıyacaksın bir gün biraz yoruldum in sırtımdan de senden kötüsü olmaz buna inanın tecrübe konuşuyor.

evet ya aynen de öyle.mesela benim eşim bana diyor ki: bana karşı saygılı ol,güleryüzlü ol!
ama kendisi istediği vakit surat asabilir,istediği vakit saygısızlaşabilir. ama biz surat asarsak çok kötü olur :(
eşim bana diyor ki sen iyi olursan ben de iyi olurum. bu cümle için ne dersiniz arkadaşlar???

evet ya aynen de öyle.mesela benim eşim bana diyor ki: bana karşı saygılı ol,güleryüzlü ol!
ama kendisi istediği vakit surat asabilir,istediği vakit saygısızlaşabilir. ama biz surat asarsak çok kötü olur :(
eşim bana diyor ki sen iyi olursan ben de iyi olurum. bu cümle için ne dersiniz arkadaşlar???

kötü niyetli düşünmemek lazım.. Sen iyi olduğunda o da mutlu oluyor ondan öyle demiştir yerimseniben

Surat asmak erkeklerin en nefret ettiği şey.. Kocamda test ettim, milyonlarca defa hem de . Sonuç : Berbat sırnaşık şey Surat asmamaya çalışıyorum ben de napiyim .

Şimdi yapmaya çalıştığım şey , surat asmadan lafımı söylemek.. Becerebilirsem ne ala.

Yoksa kaçınılmaz kavgalar bizi bekler naniknanik

çook üzülerek söylüyorumki söylediklerin kelimesi kelimesine doğru.
ben erkek arkadaşıma canım ben bi lawaboya gdym sana güzel görünmem lzm dimi bi çeki düzen werym kendime diyorum,lawaboda bol bol ağlıyorum sonra yanına gelip ona güleryüzlü dawranıyorum hatalı olsa bile.bu taktiği son bikaç haftadır deniyorum önceden hastanelik oldum ağladım zırladım saat kaç olursa olsun aradım konuşmaya çalıştım ama şu saydıklarını yaptığım kadar hiçbişey işe yaramadı düzeldi resmen..artık hiç onu yapma şunu etme dememe gerek kalmıyor nefret ederekte olsa sonunda kazanıcağmı bildiğm içn yapıyorum

Peki bu oyuna daha ne kadar devam edebileceksiniz. İnanın bu sizi yıpratacaktır. Çünkü zaman gelicek artık erkek arkadaşınız güzelliğinize de pek önem vermeyecek. Yani özveriyi nereye kadar yapacaksınız. Neden illaki erkeğin huyuna suyuna gitmek zorundayız, neden iki tarafta özveride bulunamıyor, illaki tek taraflı mı olmalı. İşte ben bu noktada itiraz ediyorum. Erkek bıkmasın diye neden derdimi anlatıp, içimi dökmeyeyim, ağzıma geleni söylemeyeyim. Erkek istiyor diye neden her gün ona güzel gözükmek zorunda olayım. En basiti erkek göbeğini gizlemezken ben neden kocam elimden kaçmasın diye diyet yapmak veya göbeğimi içime çekmek zorundayım.
Ben herkes olduğu gibi olsun diyorum, evlilik fedakarlık istiyor buna katılıyorum ama bu fedakarlığı yaparkende tek taraflı değil her iki tarafında yapması gerektiğine inanıyorum.

tabiki her zmn yapmyrm ama bi örnek veriym bi kavgamzn ertesi günü çok güzel bi yere gidicektik ben inadına pijama gibi şeyler giydim ogün o yere gidemedik bütün günümüzde zehir oldu,ve mesela yanına gözler şiş soluk yüzle giderdim morali bozulurdu bütün günde öyle geçerdi,artık fönlü saçla gidiyorum mesela sorunumuzdan konuşurken o beni izliyo ya sen ne tatlı oldun diyo alakasz yerde sorun konuşulmadan halledilmiş oluyo
önceden benim zırlamalı kawgalarımzda ayrılık konusu geçince ne istersen onu yap ayrlırsakta napym yani diyen adam ben ona bi hafta bakımlı gidince tatlı dawranınca alttan alınca,yine ayrılık konusu geçtiğinde ne ayrılığı saçmalama olur böyle şeyler ilişkide der oldu,yada mesela sana süprizim var diyorum haftaya(süpriz diyince yaptıklarım, başbaşa kalıyoruz çook güzel giyiniyorum içiyoruz falan tam bi romantizm yaşıyoruz) kawga bile etsek ertesi gün süpriz oldğunu hatırlayınca birden iyi dawranmaya başlıyo yine sorunu konuşmadan halletmiş oluyoruz

Peki güzelim erkek arkadaşın senin için hangi fedakarlıkları yaptı şimdiye kadar söylermisin. Yani sırf sen mi yapıyorsun yoksa o nunda yaptığı özveride bulunduğu fedakarlıklar varmı?

tabiki her zmn yapmyrm ama bi örnek veriym bi kavgamzn ertesi günü çok güzel bi yere gidicektik ben inadına pijama gibi şeyler giydim ogün o yere gidemedik bütün günümüzde zehir oldu,ve mesela yanına gözler şiş soluk yüzle giderdim morali bozulurdu bütün günde öyle geçerdi,artık fönlü saçla gidiyorum mesela sorunumuzdan konuşurken o beni izliyo ya sen ne tatlı oldun diyo alakasz yerde sorun konuşulmadan halledilmiş oluyo
önceden benim zırlamalı kawgalarımzda ayrılık konusu geçince ne istersen onu yap ayrlırsakta napym yani diyen adam ben ona bi hafta bakımlı gidince tatlı dawranınca alttan alınca,yine ayrılık konusu geçtiğinde ne ayrılığı saçmalama olur böyle şeyler ilişkide der oldu,yada mesela sana süprizim var diyorum haftaya(süpriz diyince yaptıklarım, başbaşa kalıyoruz çook güzel giyiniyorum içiyoruz falan tam bi romantizm yaşıyoruz) kawga bile etsek ertesi gün süpriz oldğunu hatırlayınca birden iyi dawranmaya başlıyo yine sorunu konuşmadan halletmiş oluyoruz

Sorunlari halinin altina süpürmekten baska birsey degil bu....bana göre!

Sen böyle mutlu olabiliyorsan ne denir güzelim...devam et tabiki..

Lakin nereye kadar ondan gizli aglayacaksin, nereye kadar onu mutlu etmek icin mutsuz olacaksin bilemem....

caksın, ceksin.. şöyle olacaksın, böyle görüneceksin... şunu yapacaksın, bunu yapmayacaksın...
yaa anlamıyorum...
kadın kendine neyi yakıştırıyorsa onu yapar...
erkeği memnun etmek için yaşamaz...
adam da ya saygı duyar baş tacı eder, ya da etmez...
yazdıklarınıza katılıyorum... doğru şeyler, haklılık payı var ancak erkek mutlu olsun kadına bağlansın diye yapılmaz bunlar...
doğru davranmak diye bir şey var ama önce kendine karşı....

Arkadaşım yazdıklarının doğruluk yapı mutlaka var tamamen hepsine katılmasamda bazılarına katılıyorum evliliklerde çoğu zaman ödün vermek kadına düşüyor bu kaçınılmaz bu demek değildir ki herşeyde ne olursa olsun surat asmayı gerektırmez benım eşimde suratımı astığım zaman benden daha fazla asıyo asabilir assın da ama bayanlar zaten durdur yere surat asmaz ki illa ki bır nedenı vardır hee bunu anlıcak adam varmı o tartışılır dediğim gibi çogu söylediklerine katılıyorum yapıyormuyum bazı benzer şeyler yapıyorum kendımı ezdirmeden ödün vermeden yapıyorum hatasını kendısının görmesini sağlıyorum

genede tavsiyelerin için teşekkürler güzel bir paylaşım olmuş ama çok göreceli bır konu günlerce de yazsak konuşsak bu konu bitmez :)

kırmızılı yere diyeceğim var canım. aynını yaşadım, yaşayan da çoktur.
o sorunu hallettin sanıyosun sen şu an ya, iki gün sonra gene yaşıcaksın.
hiçbişi olmamış gibi, hiçbişi konuşmamış gibi gene yaşatcak sana.
sen konuşmaya çalıştığında ise adam aval aval bakcak.
çünkü o da hallettim sanıyo.:kahve: kendi tarafında tabi.

bayanın dedikleride doğruda öyle fıkırfıkırda olunmuyor anacım yaa
karsındaki seni üzdüğünü senin üzüldüğünü görecek gerektiğinde suratta yapılmalı zaten erkekler umursamaz varlıklar
bide kızgınkende surat yapamiccaksam
tepeme çıkcak iiceeeeeee
ben onun varyaaaaa:mymeka:

sen yazdın ben sinir oldum burda nıye sen bu kadar kendınden ödün veriyosun ki anlamadım
yazık sana nereye kadar böyle davranacaksın
benden sana bir tavsiye sakın evliliği düşünme:olmaz:

Evet sevdiklerimiz için çok şey yaptığımızı düşünüyoruz ama bence yaptıklarımızın çoğunu kendimiz için yapıyoruz.Kimse asla hayatı boyunca kendisi olmaktan vazgeçemez zira kendisi olamaz o zaman.
Eşi istediği ya da eşi mutlu olsun diyerek bişeyler yapan kadaın aslında kendi mutluluğu için yapmıyor mudur ? bunu.
Evet kendisi için yapıyordur.
Şayet bütün yaptıklarında kendisi için yapma payı yoksa zaten uzun sürmeyecektir ınsan nereye kadar olduğundan farklı olabilir ki doğaya aykırı bu.

Back
X