dedikoduyu tamamen bırakmak için napmalı..

Bu kk'nın bdv formu çok gerekli bence insanı geliştiriyor bakış açısını zenginleştiriyor zaten erkeklerinde böyle forumları var neden kadınlar yoksun kalsın

Nasuh tövbesi yap tatlım. İbadet etmeye başla. Gördüğüm kadarıyla inançlı birisin. Çok işe yarar. Ben üniversitedeyken sırf bu iş için memleketteki arkadaşımın yanına gider, aileme bile haber vermeden 2 gün orda kalır, annemlere uğramazdım bile. Ben de bu alkol meselesi yüzünden sağlam bir tövbe ettim. Resmen bağımlılık olmuştu her gün her gün. İnek gibi şiştiğim de yanıma kalmıştı. Ama tövbe ettim. İbadet etmeye başladım. Ve asla geri dönmedim. Dinle ilgilenince falan, bu yaptığım şeylerin ne kadar büyük günahlar olduğunu anlayınca kendiliğinden geçti. Kim ne yaparsa yapsın bana, dedikodusunu yapmadım öyle saatlerce. Tövbe eder, dini daha çok araştırırsan geçer. İnan bana...

Dedikoduyu cok seven insanlar taniyorum
Dedikodu yapmak bir meslek olsa yuksek lisans yaparlar o derece RAbbim affettsin

Uzak duruyorum
Yanimda birinden bahsederlerse bilmiyorum isim var diyorum
İnsanlar dedikodu yapmaya nasil vakit buluyiolarki isleri gucleri yok galiba diyorum insanlarin icinde yapamiyolar yanimda.

Bolca dedikoducu insan tanidim hepsinden siyrildim cok sukur cunku yapmak kadar dinlemekte gunah

Karsi komsumun kizi geri gelmis haberim yok mahalleden duyuyorum bana soruyolar tobe tobe banane yaa herkesin kendi derdi kedine bu millete noluyo ben anlamiyorum

Çok kısa bir süre önce çok canım yandı çok fazla hiç olmadığı kdr çok farklı garip.
Ama canımı yakan yaşadıklarım değil tamda bu bahsettiğiniz dedikoduydu çevredekilerin yaptıklarıydı.
Ne mi yaptım, ayetlere sığındım akşam okudum sabah aklıma geldi döndüm arkamı kendi kendime o ayetleri tekrarladım.
Ortam değiştirdiğimde ise ztn bunaldığım için tekrar aynı şeylere dönmedim benim bir huyumda kolay kolay anlatmam anlattıkça kötü olurum.
Az çok konu açıldığında herkesin söylediği şuydu, sen yıkılmazsın başkası olsa eğilirdi aynen devam et. Yani insanların yaptıklarını bir süre sonra sadece ayrıntı olarak görebilirsiniz. Siz sonuca odaklanın ve sakinliğinizi korumaya çalışın..
Biraz zaman sonra konuıştukça kötü hissedeceksiniz ztn hayat kalitenizle alakalı bi durum birazda keyifli vakit geçirdikçe diğer zor zamanlar yaşanıp bitecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…