Değer, Saygı, Kibir?

obiviyante

Zamansızım...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
4.369
4.372
198
Günaydın Hanımlar;

Kendine değer vermekle bencil olmak arasında incecik bir çizgi var diye düşünüyorum. Bazen kafam çok karışıyor bu konuda. Hakettiğim değeri görmeliyim diye düşündüğümde acaba kibire mi giriyorum diye geçiyor aklımdan. Böyle düşününce diğer tarafa kayıyorum. Bu sefer değersizleşme düşüncesi dengemi bozuyor.

Galiba şu anda hayatımdaki en büyük problem bu. Konuyu eş ve aile zeminindeki tecrübelerinizden yola çıkarak yorumlarsanız; siz kendi hayatınızda bu konudaki sınırlarınızı nasıl çiziyorsunuz?

Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler. Öpüyorum yanaktan ...

Fikirleriniz gerçekten önemli. Zaman ayırıp birşeyler yazabilirseniz çok sevinirim ...

Kibirden ziyade bencilliğe doğru kayıldığını düşünüyorum. Önce ben, önce benim mutluluğum, önce benim karnım önce benim tokluğum gibi... Aslolan önce aile olmalı bence.

evet ben kendime değer veriyorum ama aynı değeri karşımdaki insana da veriyorum.

Kibirden ziyade bencilliğe doğru kayıldığını düşünüyorum. Önce ben, önce benim mutluluğum, önce benim karnım önce benim tokluğum gibi... Aslolan önce aile olmalı bence.

Bende sizin gibi düşünüyorum ama aileyi ön plana alırken hayatımızda yapılan fedakarlıkların sınırı ne olmalıdır acaba?

Bende sizin gibi düşünüyorum ama aileyi ön plana alırken hayatımızda yapılan fedakarlıkların sınırı ne olmalıdır acaba?

Fedakarlığın değil de ailemizin sınırı olmalı. Bizim cizdiğimiz cizgiyi insanlar sadece biz istediğimizde gecmeli. Atıyorum kayınaileye rest cekmek yerine haftada bir gün yemeğe gidilebilir. Hem insanların gönlü alınmış olur hem de sınırı biz cizmiş oluruz; calısıyoruz yetişemiyoruz ama size de vakit ayırıyoruz.

Biraz erkek egemen bir toplum yapımız var. Oyunla bile olsa ona aile reisi imajı cizilmesi hoşuna gidebilir, bunun adı fedakarlık değil gönül okşamadır.

evet ben kendime değer veriyorum ama aynı değeri karşımdaki insana da veriyorum.

Bu konuda sıkıntılıyım ben. Terazi burcu olduğum için olabilir mi acaba?

Genel olarak ilişkilerimde fedakarlığın sınırlarını belirleyemiyorum yani ya çok verici oluyorum yada çok kızgın. Kefeleri dengelemede sorunum var ...

Son düzenleme:

Teşekkür ederim gerçekten güzel bir yaklaşım. Ben etrafımdaki bakış açılarından çok etkilenirim. Aslına bakarsanız insanın kendisini zor durumda bırakacak tavırlardanda kaçınması gerekir diye düşünüyorum.

Ama bazı insanlar bunu korkaklık olarak algılıyorlar.

Örneğin;

Bir hanımın eşinden ayrılabilecek cesareti yoksa kafa tutmasını doğru bulmuyorum yani konu ne olursa olsun. Yada sonradan kayınvalideden özür dilemek zorunda kalacaksa kişi arkasında duramayacağı laflar etmemeli.

Bana tükürdüğünü yalamak gibi geliyor.

bilmem belki de burçtandır.erkek kardeşim de terazidir.yalnız kendilerinin anlattığına göre hep başkalarına veriyorlar.yardım ediyorlar.sadece anneme ve bize de hep kızgın,anneme yapması gerekenleri başkasına yaparak iyi biri olduğunu düşünüyor,kendini böyle avutuyor her halde

Maalesef ben de teraziyim ve fedakarlığımın sınır yok, hatta kız kardeşim göbek adımı feda olarak değiştirdi

Bazı insanlar yaşadıkları talihsizliklerin sorumlusu olarak başkalarını suçluyorlar. Bu terazi burcunda var maalesef ...

Ama bende yok çok şükür. İnsanları suçlamak bana ne kazandıracak ki?

Maalesef ben de teraziyim ve fedakarlığımın sınır yok, hatta kız kardeşim göbek adımı feda olarak değiştirdi

Bu bendede var maalesef. Biraz kendimi düşünmeye kalksam bencil mişim gibi geliyor. Dedim ya kefelerde sorun var ...

bendede var bu sorun burcumdan mı kaynaklanıyor dıe hep dusunurdumm
dengeyı kuramıyorum ya sıyah ya beyaz bende ortası yok...

Bu bendede var maalesef. Biraz kendimi düşünmeye kalksam bencil mişim gibi geliyor. Dedim ya kefelerde sorun var ...

bendede var bu sorun burcumdan mı kaynaklanıyor dıe hep dusunurdumm
dengeyı kuramıyorum ya sıyah ya beyaz bende ortası yok...

Ben de insanlar arasındaki dengeyi kurarken kendi dengemi yitiyorum Yazık olan anama oluyor :) Bütün kahrımı o cekiyor

Ben de insanlar arasındaki dengeyi kurarken kendi dengemi yitiyorum Yazık olan anama oluyor :) Bütün kahrımı o cekiyor

Bende saatlerce annemle konuşuyorum ...

Anne olmak ne kadar zor. Yalnız bu aralar telefon faturam baya yüklü gelmeye başladı. Kota koymak lazım .

İşin kötüsü annemde alıştı bu duruma, hergün arayıp bir yarım saat dertlenmessem bir problem mi var diyor .

aynenn nazım bı anacıgıma gecıyo kuzum patlıyorum rahatlıyorum sankı ama halımı anlıyorkı şevkatını hıç eksık etmıyo sağolsun
ama bu dengeyı kurmayı ogrenmek gerek ınsanlar bu yanımızı cok kullanıyor malesef

Bencede.

Bu sefer ben dengesizmiyim diye üzülüyorum ...

bencede.

Bu sefer ben dengesizmiyim diye üzülüyorum ...
ozur dılerım oyle bırsey demeye getırmedım
dengesızlık degılde ıste fazla merhamet fazla fedakarlık bunun adı kıyamama...
Ama el adama guzel kıyıyo vallahı besle kargayı oysun gozunu hesabı onca seye ragmen yınede yapamıyorum
kızdıgım ve ofkelendıgım zaman kokten atıyorum hayatımdan sorunlu olanı... Ortayı olusturmak lazım ama nasıl
polıtık oldugumda kendımı sahtekar gıbı hıssedıyorum uzun surmuyo bırını ya sevıyorum ya nefret edıyorum kabullenmek yok lugatımda :26:

Estağfurullah ben anladım ne demek istediğinizi. Hissettiklerimi çok güzel özetlemişsiniz. Yalnız olmadığımı bilmek güzel. Yalnız son iki yıldır hayata karşı daha çok esnedim.

Fenada olmadı aslına bakarsanız.

maalesef bende teraziyim ve bende çok fedakarım yaa hep kendimden ödün veririm şöyle durup düşünüyorumda hep birilerini mutlu etmekten bazen kendime sıra gelmiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…