İnsan yapınca karşısındakındende aynı şeyleri bekliyor haliyle. dediğin gibi herkese ederi kadar değer vericeksin inan ozaman üzülmezsin bile.
iki elim kandada olsa, torunlarini ozlerler diye msn den hep gostermisimdir..
yaziktir demisimdir, ozlerler demisimdir..
nene-dede sonucta demisimdir.. Bunu hep yaptim her zaman..
herzaman aradim sordum, ozel gunlerinde, dertlerinde, sorunlarinda, cenazelerinde, kandil,bayramlarda...
Kaynanam demistir hep, sanki sen bizim oz kizimizsin..
Oglum aramiyor sen ariyorsun,soruyorsun..
o hep uzak duruyor, sevmiyor iste kizim telf,msn bizim oglan.
sagol sende aramazsan, sormazsan cocuklari goremeyecegiz diye bana kac kez tsk.etti..
Ama bakiyorum ki, hep ben... hep ben...
Ben kac kez demisimdir, msn e gelin cocuklari gostereyim size.. bakin diye..
yani belli bir noktadan sonrada bende yoruldum arkadaslar..
herseyi dusunmekten..
Tabi bunca seylere ragmen, beni kirdiklari cok oldu.. Tum iyi niyetlerimi yargiladim birbir, nerde hata yaptim dedim..
haa sonra anladim ki, ben haddinden fazla vermisim.. o nedenlede mesafe cektim..
Biliyor musun isin ilginc yani. ben mesafe koyunca onlarda aramadi..
Meger beni aramalarinin sormalarinin, benle konusmalarinin sebebide hep benim ilk once harekete gecmemmis..
yani kendime yine ben yardimci olmusum her konuda..
onlarla ilgisi yokmus..
Bende araya mesafe koydum ki, denemek istedim..
Bakalim ben aramadan, sormadan onlar bizi dusunup arayacaklar mi ?
Ne oldu sonucta.. Tum gerceklerle karsilastim.. Ben aramayinca onlar ne aradi, ne sordu.. iyice soguk durdular..
aaa demek ki, ben arayinca aramislar, konusmuslar.. ben adim atmayinca kimsede gelmemis o tarafdan bize dogru..
Birgunde ben adim atmadan birileri benim yanima gelsin istedim..
Simdi burdaki bazi arkadaslar "hicbir beklentide olma" diyorlar ya..
o zaman soyle sorarlar insana, ben bu zamana kadar arayip sormasaydim onlari.. onlar beni aramazdi degil mi bu durumda?
madem kimse birsey beklemiyor, beklemeden yapmali.. o zaman benim esimin ailesi niye benden bekliyor ?
ben aramadigim,sormadigim zamanlarda daha cok merak edip arayip sormak yerine.. "aman bosver" deyip orali bile olmuyorlar
DEMEK ki, onlar da hep beklenti icindeler ki, ben diyalogu kesince veya minumuma indirgeyince KACIYORLAR yaklasmiyorlar bize..
Onlarda birgun olsun benden beklemeden arayip sorsalar ya bizi.. tabiki ben bunlari sirf icim rahat etsin diye yaptim saygimdan.
ee demek ki onlar rahatlar bizi hic merak etmediklerinde.. bizi gectim yahu insan torunlarini, yegenlerini hic mi merak etmez ?
Herkes beklenti icinde ... Ben inanmiyorum kimsenin beklentisiz olduguna..
Ancak cok iyi cok mukemmel, sizi gercekten seven sayan insanlarla karsilasacaksiniz ki, sizi hesapsiz sevip sayacak..
Boylelerini bulanlarada masallah diyorum..
Ne mutlu onlara..