• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Degerli olmak.

BaharOla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
500
435
33
35
Degerli olmak icin illa kendini naza cekmek, gerekirse simariklik yapmak, tavir yapmak kusmek mi gerekiyor. Artik gercekten alttan alan, guleryuz anlayis gostermeye calisan, kirilsa da idare eden kadinlarin degeri kalmadi mi? Degerli olmak icin esimi herkesin icinde ezmem, gunde 16 saat calisip 2 saat araba kullanip eve yorgun argin geldikten sonra cocuklara baktirip ev isi mi yaptirmaliyim, ya da onune sicak yemek koymamali miyim? Stresli gecen bir gunun ardindan butun gun evde yatiyorsa kalk gezelim diye baski mi yapmaliyim? Ben cozemiyorum bu olayi.

Canım evli değilim ama basımdan bir nişan geçti benim bundan çıkardığım ders asla altan almayacaksın aman yeter ki sen üzülme demeyeeksin herşeyi zor koşup birde trip atmak gerekiyormuş anlayıslı insan kaybediyor hep.

Hayır öyle de değil..Gerisini bilmiyorum.

Surekli tamam tamam demeyeceksin tabi ki. Ya da her istediginu saat gibi yerine getirmeyeceksin. Bundan ben bile sıkılırim. Ama degerle bunun bir alakasi yok.
Ask varsa deger de oluyor.

Surekli tamam tamam demeyeceksin tabi ki. Ya da her istediginu saat gibi yerine getirmeyeceksin. Bundan ben bile sıkılırim. Ama degerle bunun bir alakasi yok.
Ask varsa deger de oluyor.

Ama herkes de asik olarak evlenmiyor ki. Mesela gorucu usulu evlenen birini taniyorum. Karim diyor baska bir sey demiyor.

Ama herkes de asik olarak evlenmiyor ki. Mesela gorucu usulu evlenen birini taniyorum. Karim diyor baska bir sey demiyor.

Ben de gorucu usulu evlendim. Cok sukue ben de oyleyim. Demekki onlar asik olmuslar. Biz mantik evliligi yaptik. Gun gectikce de askimiz artti hamdolsun.
Esler arasinda bu sorun var aslinda. Bence ne istediginizi bilmiyorsunuz. Hayata nasil bakiyorsunuz? Ortak karar alabiliyoe musunuz? Birbirinizi dinliyor musunuz? Baskalarinin yaninda birbirinizi rencide ediyor musunuz, etmiyor musunuz?
Bu kriterlere bakinca aslinda basit gorunuyor ama oyle degil. Cok onemli bunlar.
Telefonlar baska odada, tv baska odada, Sadece ikiniz oturup karsilikli guzelce konusabiliyor musunuz? Derdinizi anlatabiliyor musunuz?
Bunlara onem verin. Ve tensel temasa cok onem verin. Surekli de birbirinizi sevdiginizi soyleyin. Hep konusun. Guzel seyler soyleyin. Dualar edin. Beraber ibadet edin.
Inanin her sey cok guzel olacak..

Böyle yaparak değer kazanılacagini sanmıyorum.
Kendimi değerli hissediyorum ve görüyorum.
Çünkü bende eşime değer veriyorum.
Ona saygıliyim,aşığım...
Eşime tartışma anında bile sesimi yükseltmem. Güzel cevap veririm.
Asla şaka bile olsa kötü bi laf demem..
Ve ben ona böyle davranınca
Onun bana değer vermemesi,beni incitip kırması mümkün değil...
Anne annem derdi hep,saygı saygı saygı....
Eski usul ilerliyorum evliliğimde...

Ben de gorucu usulu evlendim. Cok sukue ben de oyleyim. Demekki onlar asik olmuslar. Biz mantik evliligi yaptik. Gun gectikce de askimiz artti hamdolsun.
Esler arasinda bu sorun var aslinda. Bence ne istediginizi bilmiyorsunuz. Hayata nasil bakiyorsunuz? Ortak karar alabiliyoe musunuz? Birbirinizi dinliyor musunuz? Baskalarinin yaninda birbirinizi rencide ediyor musunuz, etmiyor musunuz?
Bu kriterlere bakinca aslinda basit gorunuyor ama oyle degil. Cok onemli bunlar.
Telefonlar baska odada, tv baska odada, Sadece ikiniz oturup karsilikli guzelce konusabiliyor musunuz? Derdinizi anlatabiliyor musunuz?
Bunlara onem verin. Ve tensel temasa cok onem verin. Surekli de birbirinizi sevdiginizi soyleyin. Hep konusun. Guzel seyler soyleyin. Dualar edin. Beraber ibadet edin.
Inanin her sey cok guzel olacak..

Ah aslinda tam bunu soyluyorum, by saydiklarinizi yapmak icin cok cabaliyorum. Ama hic karsilik vermiyor. Tensel temas sifir, sarilsam itiyor. Derdini hayatta anlatmaz. Mesela birisiyle kavga etmis, kac yil sonra haberim oldu. Dinleme sifir, surekli elde telefon. Beraber kitap okuyalim diyorum, okuruz bi ara der o ara hic gelmez. Konusma da yok gibi bi sey. Sadece elestri hep elestri, bu niye boyle bunu niye yaptin ne bicim kadinsin vs. Hep yalniz kalmak ister. Ikna ederim, cocuklari birakip cay icmeye gideriz, surekli saatine bakar gec oldu donelim der. Ben kendimi ona uydurmaya calistim. Yemek yaparken bile kendi zevkii hic dusunmem ona.gore yapar oturur oyle yerim. Ama bakiyorum etrafima, eslerine bana gore kelimeyi bulamadim ama simarikca diyim, simarikca davrananlara esleri iyi davraniyor. En basitinden camasir ortada durur, cocuklara bakmaktan asamamisimdir, esim elini surmez bi de ustune bunlar kendi kendine mi kuruyacak diye bozulur. Belki de o noktada camasiri ona mi astirmaliyim?

Ah aslinda tam bunu soyluyorum, by saydiklarinizi yapmak icin cok cabaliyorum. Ama hic karsilik vermiyor. Tensel temas sifir, sarilsam itiyor. Derdini hayatta anlatmaz. Mesela birisiyle kavga etmis, kac yil sonra haberim oldu. Dinleme sifir, surekli elde telefon. Beraber kitap okuyalim diyorum, okuruz bi ara der o ara hic gelmez. Konusma da yok gibi bi sey. Sadece elestri hep elestri, bu niye boyle bunu niye yaptin ne bicim kadinsin vs. Hep yalniz kalmak ister. Ikna ederim, cocuklari birakip cay icmeye gideriz, surekli saatine bakar gec oldu donelim der. Ben kendimi ona uydurmaya calistim. Yemek yaparken bile kendi zevkii hic dusunmem ona.gore yapar oturur oyle yerim. Ama bakiyorum etrafima, eslerine bana gore kelimeyi bulamadim ama simarikca diyim, simarikca davrananlara esleri iyi davraniyor. En basitinden camasir ortada durur, cocuklara bakmaktan asamamisimdir, esim elini surmez bi de ustune bunlar kendi kendine mi kuruyacak diye bozulur. Belki de o noktada camasiri ona mi astirmaliyim?

Evet iste ona astirmalisiniz. Benim esim bana ilk evlendigimizde soyle bir sey demisti. 'Her seyi eksiksiz yaparsan, her seye evet evet dersen sıkılırim, kadin dedigin biraz da sert olacak"
Ama bu ilk basta olacak. Sorun sizde degil.
Sorun esinizde. Boyle yapmasinin sebebi nedir acaba? Sosyal aglar mi? Arkadas cevresi mi? Isi mi? Ailesi mi?
Elbet bir sebep olmali.
Bu sebebi bulup bunun uzerinde durmalisiniz.

Cnm benim hayatimi anlatmissin tek fark cocuk yok
Ama esime sorarsan ben hic iyi bir kadin degilim.. Bende hakkimi helal etmemekle yetiniyorum...

Mesela benim dusuncem su yonde; su an cocuklarim kucuk oldugu icin calismamayi sectim. Ev hanimiyim. Esimsr cok yogun calisiyor. O yuzden eve geldiginde dinlensin, kafasini dinlesin, gerekirse yalniz kalsin, yorulmustur sevdigi yemekleri yapayim, diye dusunuyorum. Ondan is de beklemiyorum. Ama yetisemiyorum haliyle her seye. Ve onu serbest biraktikca daha cok uzaklasiyor, daha cok begenmiyor. Degerli olmaktan kastim buydu. Mesela gecen gun fenalastim, bayilmak uzereydim aradim geldi, yenek yapamadim disardan bir seyler almis. Ertesi gun doktora gidip tahlil oldum. Bir sey cikmadi. Kendini yormussun dedi. Uukusuzluktan sanirim biraz da. Esimin dedigi, disardan yemek alinca kendine gelmissindir. Yani insan karim yoruluyor diye uzulmez mi. Bu nasil bir laf. Degerli olmak derken boyle seylerden bahsediyorum.

Onu da yapamiyorum, donup dolasip kendimi sucluyorum cunku.
Basta bende kendimi suclardim o kadar guveniyordum ki ona kesin yine ben haksizimdir olmasi gereken onun dedigidir diyordum ama yanildigimi anladim asla"biz"olmadi hep "ben" derdi bi adim gelmezdi ben ona kosardim
Artik yapmamaya calisiyorum akisina biraktim en azindan barisalim diye yalvarmiyorum

Merhabalar,
Evliliginiz uzun yillardir devam ediyorsa belki bu nedenle fazlaca rahatlayip rehavete kapilmis olabilir. Bir aile danismanina gidilmeli. Gercekten fayda sagliyorlar. En umutsuz vakalarda bile olumlu sonuclar alinabiliyor. Eminim iliskinizi geriye degil, birkac adim bile olsa ileriye tasiyacaktir.

Ve unutmayalim ki
Deger gormek icin once biz kendi degerimizin farkinda olmaliyiz. Biz kendimize deger verip kendimizin hak ettigi seyleri kendimiz icin tutkuyla yaparsak, esimiz de buna kayitsiz kalamaz o da bize hak ettigimiz degeri verir, deger vermesi gerektigini hisseder.

Kendimize deger vermek cok zor bir sey degil su hayatta nelere nelere zaman buluyoruz da kendimize mi bulamayacagiz. Bu cumleyi inanarak soylemek bile kendi degerimizi hatirlatiyor.
Mesela bir aksam sadece sizin en sevdiginiz bir yemegi biraz da zaman ayirip keyfine vararak yapin ve bunu evdeki herkese hissettirin, "bu yemegi bu kez ben kendim icin yaptim cunku bu degeri hak ediyorum." Bunu gostere gostere yapin. Afiyet olsun :) Kahve icmeye mi ciktiniz siz ordan keyif aldiginiz surece kalkmayin oturun diken ustunde olmayin, "cunku ben degerliyim ve o su an burda oturup kafa dagitmak istiyorum" bunu da net bir sekilde dile getirebilmelisiniz.
Hayatinizdan "farketmez""oyle de olur boyle de olur""bana hepsi uyar""sen begen bana farketmez" gibi kelimeleri haddinden fazla kullanmayin cunku bunlar sizi zamanla fazlaca kullanildiginda silik bir karakter gibi algilatir.
Su kelimleri daha cok ve cumle icinde bir ton yuksek soyleyin
... yapmak istiyorum
....yapmak istemiyorum
....evet katiliyorum
....hayir katilmiyorum
bunu tercih ediyorum
bunu tercih etmiyorum
bence ...
... karar verdim.

Birlikte dusunup ortak kararlara varmak sadece birine kosulsuz sartsiz uymak degildir. Kendi zevkleriniz ve tercihlerinizi de belirterek karsilikli ozveride bulunup ortak bir noktada bulusmak uzlasmaktir.

Siz kendinize deger vermezseniz, kimse size deger vermez esiniz arkadaslariniz hic kimse..
Cok degerlisiniz oncelikle kadinsiniz annesiniz essiniz essizsiniz, bu dunyada baska bir tane daha xxx yok!
Kimsenin bunu aza indirgemesine izin vermeyin, kiymetinizi bilin
sevgiler :)

Ne guzel yazmissiniz, cok tesekkur ederim ilgininize. Kendime pek deger vermiyorum sanirim, o dogru, insaallah degisebilirim biraz.

Ne guzel yazmissiniz, cok tesekkur ederim ilgininize. Kendime pek deger vermiyorum sanirim, o dogru, insaallah degisebilirim biraz.
Rica ederim, biraz olsun farkindalik saglayabildiysem ne mutlu..
Degisin lutfen isterseniz yaparsiniz biz kadinlarin isteyipte degistiremeyecegimiz hicbir sey yok yeter ki inanin buna..
Birkac teknik onerecegim size,
1. Kendinize verdiginiz degeri bir obje ile ozdeslestirin. en sevdiginiz cicek olabilir mesela. Ve o cicekle ilgili degisik birkac obje alin evinize. bir buket sevdiginiz cicek, bir tane tablo resim cerceve bardak akliniza ne gelirse ve evinizin birkac yerine koyun o esyalari ama gozunuze carpacak yerler olsun. evin icinde dolanirken onu gordugunuzde gulumseyin, ben degerliyim bugun bisey yapmaliyim sadece kendim icin diye dusunun. Bir sure sonra o cicek akliniza geldiginde, disarda gordugunuzde, adini duydugunuzda beyniniz otomatikman sizi sen degerlisin mesaji verecek.
2. Her sabah aynada kendinize" gunaydin, degerlim" ya da benzer size ait bir sey soyleyin.
3. Esinize ve cocuklariniza zaman zaman gozlerinin icine bakip size cok deger veriyorum, ailemize cok deger veriyorum, biz degerliyiz deyin.
Umarim size yardimci olur..
Sevgiler :)

Back
X