Değersizlik hissi

Evet ben çok uyumluyum. Uslu çocuk benim. Ama bu huyumdan nasılvazgeçeceğim ki? Sanki uyumsuz olsam herkez kaybedeceğim çok yanlız kalacağım hissi var?..

Yani bu değiştirilebilecek bir şey.
En azından ben degistirdim :)

Bir kere hep sizin uslu olup alttan aldığınız, ayak uydurduğunuz ilişkiye ihtiyacınız yok.
Bir düşünün bakalım var mı?

Herkesin zaman zaman ayak uydurduğu ama kendisine de uyum saglanildigini göreceği sağlıklı ilişkilere ihtiyacı vardır.

Kaybetmekten korkmayın.
Sağlıklı ilişkileri kucaklayın.

Aynen...hatta alan kırılmasın, darilmasin diye laf sokmadıkların bir başkmışsın sana laf sokuyor.seni çocuğu sanıyor,emir vereceğini düşünüyor..galiba arada insanları aşağılamak lazım.çok mütevazı olunca sonuç bu oluyor.

Yani aşağılamaya gerek yok ;)
Bu benim tarzım değil.
Ama yok sayabiliriz.

Bizi umursamayanları biz kafamızda öldürebiliriz.

Yani bu değiştirilebilecek bir şey.
En azından ben degistirdim :)

Bir kere hep sizin uslu olup alttan aldığınız, ayak uydurduğunuz ilişkiye ihtiyacınız yok.
Bir düşünün bakalım var mı?

Herkesin zaman zaman ayak uydurduğu ama kendisine de uyum saglanildigini göreceği sağlıklı ilişkilere ihtiyacı vardır.

Kaybetmekten korkmayın.
Sağlıklı ilişkileri kucaklayın.
Ah bi olsa öle sağlıklı ilişkim şimdi sorun olmazdı. Ben bildim bileli arkadaşlıklarım hep bu yönde. Alttan alan kırılan ben

Merhaba arkadaşlar, daha öncede böyle buna benzer konu açmıştım. Tam düzeldi sandım yine geri geldi bu hislerim. Bununla ilgili psikologa da gittim biraz iyi geldi ama ücretleri fazla geldi, daha fazla gidemedim.
Sorunum şuki ikili ilişkilerde kendimi çok değersiz ve önemsiz hissediyorum. Ve bu öyle bir hal aldıki, bu hareketlerimede yansıdığı için arkadaşlık ilişkilerim berbat hatta yok.
Bir kaç örnek verirsem, diyelim eve görüştüğüm bir insanı davet ediyorum korona dan önce, çay, kahve muhabbet gayet iyi keyifli vakit geçiriyoruz ama sonra devamı gelmiyor, benim çağırdığımla kalıyor.Daha sonra ne arıyorlar ne soruyorlar.. Görünmez gibi yaşıyorum. Bir defa kapı çalıp nasılsın iyimisin diyen kimsem yok.
Sonra ben hep kendimi başkalarının yanında ezik gibi hissediyorum. Bu sizlere komik gelebilir ama cidden bu hissin önüne geçemiyorum biri Bi laf çarpsa bana asla cevabını veremiyorum. Hemen elim ayağım titriyor sinirden. Çocuklar arıma çok kolay laf söz edip eleştiri biliyorlar. Oysa ben kimsenin çocuğuna kolay kolay bişey diyemem.
Yine Bi örnek, görüştüğüm bir arkadaşım, yaşıt çocuklarımızda var. Hep o müsaitse görüşüyoruz, müsait değilse asla görüşmez asla kabul etmez. Yani nasıl anlatsam, müsait değilim diye kapıdan bile geri çevirebilir. Örnek olarak verdim
Ama ben öle değilim müsait olsamda olmasada her zaman insanlarla görüşmeye açığım. Ama gel görkü gözlerinde pul kadar değerim yok.

Biraz karışık oldu umarım anlatabilmisimdir. Görüşme mevzuları na takılmayın şimdi korona var zaten herkezden elimi ayağımı çektimde bir telefon edeni halimi soranım yok.
Bu anlattığımız tam olarak benim

Adım adım o yöne doğru gidiyorum ama genede anlaşan iki üç arkadaş görsem içim gidiyor. Ben nerede hata yapıyorum diyorum. Eskiden çok daha kötüydü im şimdi bugünlerin daha iyi yani eskisi kadar kafaya takmıyorum
Kaç yaşındasın niye canın gitsin insanlar beni kullanacağına yalnız kalım daha iyi kendini düşün kalk silkelen kimse benden değerli değil de değerlisin zaten 🌸🌸

Kaç yaşındasın niye canın gitsin insanlar beni kullanacağına yalnız kalım daha iyi kendini düşün kalk silkelen kimse benden değerli değil de değerlisin zaten 🌸🌸
39 yaşındayım 🙂psikoloğu dediki çocukluğumdan gelen bir hismiş bu. Aslında gittipim seanslar çok iyi geldi bana. Ama ücreti çok pahalı şimdi dahada fazla artmıştır. Ben ailemde de böyleydim. 4.çocuğum ve ölr arada derede büyüdüm ne babamdan nede annemden sıcak bir sevgi ilgi görmedim.

Üzüldüm, neden böyleyiz peki?
Kaynanam ağzıma s*ı*çar ama ben ona cevap veremem gorumcekle aynı yastayiz beni azarlar cevap veremem evde hüngür hüngür ağlarım eşimin gözünde değersiz hissederim kendimi ama neden böyleyiz bilmiyorum inanın duzelmek için elimden gelen herşeyi yaptım olmadı

39 yaşındayım 🙂psikoloğu dediki çocukluğumdan gelen bir hismiş bu. Aslında gittipim seanslar çok iyi geldi bana. Ama ücreti çok pahalı şimdi dahada fazla artmıştır. Ben ailemde de böyleydim. 4.çocuğum ve ölr arada derede büyüdüm ne babamdan nede annemden sıcak bir sevgi ilgi görmedim.
Kendine inan bir kere cvp verdin mi inan devamı geliyor 🌸🌸

Ben öyle değilim işte bana normal gelmiyor. Kışın hiç görüşmediğim kimsenin ortak panda olsa kapınında oturmam. Yapmacık ve tutarsız geliyor bana
O kısım normal değil zaten. O konuda siz yüz veriyorsunuz ki gelip kapınızda oturabiliyor. Kullanıyor yani. Çünkü bir şey demeyeceğinizi biliyor.

Ama insanların müsait olduklarında, istediklerinde, öyle uygun gördüklerinde birileriyle görüşmek istemesi normal.

Ben de tavsiye istiyorum özellikle iş hayatinda özgüvensiz ve ezik gibi hissediyorum kolayca güveniyorum ve dedikleri şeylere alınıyorum of of bu psikologlar neden pahali ya

Merhaba arkadaşlar, daha öncede böyle buna benzer konu açmıştım. Tam düzeldi sandım yine geri geldi bu hislerim. Bununla ilgili psikologa da gittim biraz iyi geldi ama ücretleri fazla geldi, daha fazla gidemedim.
Sorunum şuki ikili ilişkilerde kendimi çok değersiz ve önemsiz hissediyorum. Ve bu öyle bir hal aldıki, bu hareketlerimede yansıdığı için arkadaşlık ilişkilerim berbat hatta yok.
Bir kaç örnek verirsem, diyelim eve görüştüğüm bir insanı davet ediyorum korona dan önce, çay, kahve muhabbet gayet iyi keyifli vakit geçiriyoruz ama sonra devamı gelmiyor, benim çağırdığımla kalıyor.Daha sonra ne arıyorlar ne soruyorlar.. Görünmez gibi yaşıyorum. Bir defa kapı çalıp nasılsın iyimisin diyen kimsem yok.
Sonra ben hep kendimi başkalarının yanında ezik gibi hissediyorum. Bu sizlere komik gelebilir ama cidden bu hissin önüne geçemiyorum biri Bi laf çarpsa bana asla cevabını veremiyorum. Hemen elim ayağım titriyor sinirden. Çocuklar arıma çok kolay laf söz edip eleştiri biliyorlar. Oysa ben kimsenin çocuğuna kolay kolay bişey diyemem.
Yine Bi örnek, görüştüğüm bir arkadaşım, yaşıt çocuklarımızda var. Hep o müsaitse görüşüyoruz, müsait değilse asla görüşmez asla kabul etmez. Yani nasıl anlatsam, müsait değilim diye kapıdan bile geri çevirebilir. Örnek olarak verdim
Ama ben öle değilim müsait olsamda olmasada her zaman insanlarla görüşmeye açığım. Ama gel görkü gözlerinde pul kadar değerim yok.

Biraz karışık oldu umarım anlatabilmisimdir. Görüşme mevzuları na takılmayın şimdi korona var zaten herkezden elimi ayağımı çektimde bir telefon edeni halimi soranım yok.
Aynıyız be :(

Gerçekten benim gibi hisseden çok varmış. Çok üzücü bir durum. Bizlere böyle hissetmeyi öğrettiler bence.

Gerçekten benim gibi hisseden çok varmış. Çok üzücü bir durum. Bizlere böyle hissetmeyi öğrettiler bence.
Kendinize verdiğiniz değer başkalarının gözünde ne kadar değeriniz olduğuyla ölçülü. Üzücü bir durum. Halbuki kendinizle yalnız kalabilseniz, bundan zevk alabilseniz belki diğer insanlara bu kadar muhtaç olmazsınız. Biraz bunu deneseniz?

O kadar yalnız kalmamalıyım diye çabalıyorsunuz ki daha da batıyorsunuz sanırım. O arkadaşınız aradığında müsait olsanız bile değilim deyin. Bi kere deneyin bakalım ne değişiyor. O komşu bahçenize mi geldi. Selam verin ama ilgilenmeyin mesela, kendi çocuğunuzla oynayın veya kitabınızı okuyun. İnsanlar kendini bu şekilde nimetten sanmasınlar.

Size tavsiye verecek yaşta değilim. Sadece şunu demek istiyorum bu kadar çabaya rağmen yalnızısınız madem her halükarda biraz da çabalamayın. Bence insan kendisiyle baş başa kaldığında iyi vakit geçirebilmeli.Üzmeyin kendinizi .Herkesin yanlışı kendini bağlar , siz değerinizden bir şey kaybetmezsiniz :KK69:

dönem dönem değersiz hisseden biri olarak yazayım ki herkes önce kendini sev, kendine değer ver diyor. maalesef okunduğu kadar kolay değil. sanırım rol yapmak gerek alışana kadar. bir de insanlara bunu belli etmemek için içinizde yaşamanızı tavsiye ederim

Back
X