Degisik bakış açısına ihtiyacım var

Benim eşim hem seçici hemde çözümsuz maalesef işyerindekiler çalışanı olduğu için onlardan beklentiye girmek abes olur zaten eşimin kafası mi basmıyor yoksa banami merhameti yok anlamıyorum bazen gecenin 2 sinde yemek yaptığımı bilmiyorum onun bir gün bile kendi başının çaresine bakmaması dert oluyor yoksa maksat karın tokluğu olsa çözüm üretmek olsa çok daha fazla özverili olabilirim
 
Şu dönemde çok haklısınız hele ki gebelikte beslenmeye dikkat etmek gerekiyor size tavsiyem gün içinde atıştırmalık kuruyemiş bulundurmak benim derdim çok farklı aslında eşimin maksadı üzüm yemek değil bagciyi dövmek olarak empoze ediyor
 
tavaiyeniz için teşekkür ederim günü meyve atıştırmalıklarla geçiriyorum, eşinizin düşüncesi o yöndeyse ne denir bilmiyorum tatlı dille konuşsanız çocuklarla zor oluyor falan diye değişmezmi yinede?
 
çalışıyorum, 2 kızım var. eşimin işyerinde yemek çıkıyor, ben dışardan yiyorum, kendime hazırlamak bile zor geliyor :) o yüzden dışardan yiyorum, evdeyken de öğleye ayrı düşün akşama ayrı zorluyordu.
evdeysen yemeğini yapacaksın zihniyetini anlayamıcam kusura bakmasınlar. zira nerdeyse 1.5 sene evde kaldım, küçük kızım 17 aylık olacak, ha dışarıdan yemek sağlıklı mı ( hem keseye hem vücuda zarar ) elbette hayır ama, esneklik de olmalı..
2 çeşit öğle ve akşam yemeği yapanları takdir ettim, neymiş aynı yemeği 2 öğün yersen dengesiz beslenmiş olurmuşsun :)))
Eşinle konuşmalısın, esneklik sağlamalı, sen akşam yemekleri hazırlarken en azından o duvara tırmanan çocuklarıyla ilgilenmeli. haftanın bir günü ben dışardan alırım, bugün uğraşma diyebilmeli, ya da akşamdan bi zahmet götüreceğini hazırlayabilmeli.. hiç bişiy yapamıyorsa gönlünü alabilmeli.

bir çorapla ıslak zemine basmaktan, bir de yorumları okumadan topa tutanlardan hoşlanmıyorum :))
 
Bu pandemi döneminde evden götürmek daha mantıklı. Evden yemek götürmesinin size ne gibi zararı var anlamadım? Sizden hazırlamanızı mı bekliyor ondan mı rahatsızsınız? kendisi hazırlasın götürsün.
 
Ben 10 aylık oğlumla ve evden çalışmama rağmen eşime dışardan zararlı yemesin diye evden kahvaltılık, sandviç hazırlayıp gönderiyorum. Eşim istediği için ya da kendimi ona hizmet etmek zorunda hissettiğim için değil, içimden geldiği için severek yapıyorum. Eşiniz size hizmetçi muamelesi yapmayıp kibarca rica ediyorsa bi kap yemek koymaya gocunmanız ilginç geldi bana.
 
Buradaki mesele iş yükü değil, pratiklik.
Her öğlen gidip ayrı menü hazırlıyorsanız elbette sinir olursunuz.

Taktikler:
1) Köfteleri toplu hazırlayın, buzluğa atın. Sabahtan indirin öğlene kadar açılır zaten, fırına atın, bitti gitti.
2) Tavuğu yoğurtlu salçalı sosla bulayıp fırına atın. Alternatif olarak hazır tavuk marine karışımları satılıyor, tavuk bagetlerini torbaya atıp pişirin. Akşama da yemeğiniz çıktı.
3) Bir çorba hazırlayın hatta hazır alın, birkaç gün kalır.
4) Pilav, makarna vs birden fazla gün kalır, sosla vs hazırlayıp yanına ekleyin.
5) Birkaç gün kalabilecek sebzeli yemekleri hazırlayın, gününüz kurtulsun.

Sonuçta siz de çocuklar da öğlen yemeği yiyorsunuz... değil mi? Vakit kalmadığı için öğlen yemeğini geçiştiriyorsanız ortada pratiklik sıkıntısı var demektir, eşiniz bahanesiyle siz de düzgün yemek yemiş olursunuz.
 
10 yıldır çalışan biri olarak söylüyorum artık dışarda yemek yemekten bıktım. hem de yağı ve salçası midemi yakıyor bu sene bende evimden getiriyorum eşiniz sağlık açısından en doğrusunu yapıyor. para ile alakalı değil bu durum benimde kazancım iyi ama artık hep aynı şeyler bıkıyor insan
 
Akşamdan yemeği fazla yapıp ertesi günü aynı yemeği götürebilir? Ekstra yapmak zorunda kalmazsınız. Ayrıca neden zorluyor yemek yoksa yapamıyorsanız yemek yok diceksiniz. Neden illa geliyorum yemek hazır olsun diyor ki. Yemek yok gelme diceksiniz. Haftanın 1 günü de dışarıdan yiyebilir biraz bencillik gibi geldi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…