1 yemek kaşığı yenebilir ama dışkının yumuşaklığına göre sen azaltabilirmişsin 1 yk ishal yapıyorsa 1tk alacakmışsın yani sen ayarlıyorsun
gelelim 2. konuya işte canan karatay da söylüyor sağlıklı yağlar sindirim sistemini de iyi ççalıştırır sen keten tohumundan omega 3 aldığın için yumuşadığı yağsız yediğinde ot da yesen kabızlık olması normal
lahana çorbamı 3. gün artık yiyemedim ama lahananın özellikle yüzden yağ kusturduğunu ben de çok yerde okudum sivilce ondan olabilir. ilginç bişey daha karataycılara biri sormuştu ben de başlayacağım ama yüzüm de çok sivilce oluyor bu kadar kuruyemiş nasıl yiyeceğim diye forumun eskilerinden biri buradaki arkadaşların hepsinin cildi güzelleşti yazmıştı.
Ben de çok kuruyemiş yiyen biri değilimdir, anca bira ya da şarabın yanında canım çeker. Ama arkadaşlarım arasında her akşam bir tabak yiyenler vardı, hatta bir tanesi her akşam tadımın büyük boy çekirdeklerinden yerdi tek başına... onlar da hep yüzlerinde sivilce olduğundan yakınırlardı. Kuruyemişin de öyle bir yağ yakıcı etkisi mi var aceba( biz çok kuruyemiş yemeyelim aman çok yağlı diye sakınırken, meğer onlar yağlarımızı yakmaya yardım mı ediyormuş hehe )
hepsi doğru zannettiğimiz yanlışlar. kilo yapan yağ değil karbonhidratlar. omega 3-6-9 hepsi yağ yakıyormuş. ayrıca glisemil indexleri 0-15 arası yani çok düşük yerfıstığında 0. yoksa karatay diyeti yapanlar her gün avuçla yiyerek nasıl kilo verebilirlerdi di mi:44:
karatay hocanın youtube dan katıldığı programlarına bak o daha iyi açıklıyor
Antep fıstıkı yesek olmas mıı ? Ben onu çok severim dee avuç avuç yiyebilirim yaniii
Allahım ne kadar pahalı zevklerim var benim de yahuu , ye işte yerfıstığını neyine yetmiyo di mi
Tamam canım sağol bakayım
ben de antepliyim ama antep fıstığını sevmem sadece yazın çiğ severim fındık da sevmem
yerfıstığını severim ama çiğ güzel değil alerji de yapabiliyor mesela kızım ondan alerji oldu kaşınıyo yavrucak ama kavrulmamış diyorlar
ben de bolca ceviz yiyorum
ama sen karatay usulü besleneceksen ye yoksa ters bi sonuç alırsın da vicdan azabı yaşarım
sağol canımBenim 11 mart ta diyetimin 2. ayı bitiyor, o zaman 3. ay için karatay a dönebilirim belkim... sonuçlara bir bakıyım da.
Karatay la ayda kaç kilo verebiliyorlarmış acaba, tamam bu bir sağlıklı beslenme programı, bütün hayata yaymak lazım evet de sonuçta herkes öncelikle zayıflamak için bu yönteme başvuruyor
Kavrulmamış kuruyemiş te çok sevimsiz oluyo hakkaten yaa( Ama dediğin gibi ceviz yenebilir
Fıstığına çok geçmiş olsun canım inşallah kalıcı bir alerji değildir, çocukların alerjisi korkutucu oluyor Allah korusun onları
sizinde Allah yardımcınız olsun...çok zor benim zamanımda derslerimle ilgilnen kimse yoktu binbir güçlükle okuduk kardeşlerm ve ben.oğlumla saatlerce ders çalışmaya çalışıyoruz...masaya oturması bile bazen saatlerimizi alıyor babası dün gece aynı konuyu 10 defa anlattı...akıl başka yerde tabii yine anlamadı bizimki..5 aldığı tek ders matematik ,diğer çocukların tersine.geçen dönem matemetiği severek yapardı bu dönem onuda yaptıramıyoruz...küçük kardeşi olunca pak fazlada ilgilenemiyorum..bilmiyorum valla böyle nereye kadar gidecek ..Allah yardımcınız olsun arkadaşlar. Bizim yeğeni görseniz ( 18 martta 9'unu bitirecek ) kendi çocuklarınıza ödül verirsiniz vallaa
anlatsam anlatılmaz da şimdi üçbuçuk sayfa yazı yazmam lazım
Sadece birkaçını söyliyeyim, hergün ödevini okulda bırakıyor, niye diye sorunca da ben balık beyinliyim unutuyorum diyor, ders çalışmamak için kulağına kalem sokuyor, ya da kürdanla dişlerini kanatıyor, kendini banyoya kilitlemeye kalkıyor,
annem okuldan gelince ellerini yıka dedi diye bütün banyoya işiyor....
Zaten annesi kendi evlerinde ders falan çalıştırmıyor, alıyor yatağına gece sohbet ede ede beraber uyuyorlarmış, bizim evde ders çalış denip durduğu için babaannesine yapmadığını bırakmıyor...
sizinde Allah yardımcınız olsun...çok zor benim zamanımda derslerimle ilgilnen kimse yoktu binbir güçlükle okuduk kardeşlerm ve ben.oğlumla saatlerce ders çalışmaya çalışıyoruz...masaya oturması bile bazen saatlerimizi alıyor babası dün gece aynı konuyu 10 defa anlattı...akıl başka yerde tabii yine anlamadı bizimki..5 aldığı tek ders matematik ,diğer çocukların tersine.geçen dönem matemetiği severek yapardı bu dönem onuda yaptıramıyoruz...küçük kardeşi olunca pak fazlada ilgilenemiyorum..bilmiyorum valla böyle nereye kadar gidecek ..
çocuk dersini nerede yapmak istiyorsa bırak orada yapsın ben de başta odasında masasına oturarak hatta çalışma lambasıyla yapsın ona alışsın diye uğraştım ama olmadı. sonradan anladım ki ben filmlerden resimlerden etkilenmiim yok öyle bişey çocuk bazen mutfakta bazen tuvalette ama çoğunlukla da benim yanımda yapmak istiyor. küçük yaşta odada kapı kapalı masa başında ders yapamıyorlar. sandalyede oturtmak mümkün değil ama okulda da öyle kızım 4. sınıf hala sınıfta arasıra kalkıp dolaşıyorlar ya da çöp atma bahanesi uyduruyorlar. o masabaşı çalışma daha ileri yaşlarda oluyo. biyerde okumuştum bazı çocuklar dağınık veya soğuk odalarda daha iyi çalışırmış yani çocuğun mizacına bağlı.
asıl yapmamız gereken çocukları sakinleştirmek. gündüzleri tv yerine radyo açmak hem dikkatlerini bir nokttada toplamak için iyi hem de görsel uyaranlardan uzaklaştırıp dinleme becerisini geliştirmeleri açısından iyi. hergün aynı radyoda aynı programı takip etmek çocuklarda dikkati toplamada da faydalı oluyor. bi dene tv kapanınca boşluk oluyor ve uzun süre bunu devam ettiremiyorsun ama radyoda arada sohbet arada müzik arada yarışma olunca çocuğa ilginç de geliyor. benim ki bi ara radyonun başından kalkamaz olmuştu. bi dene derim.
biz de aynen öyleydik:)) ah o sehpa tablaları ah:)Benim arkadaşın çocuğu sandalyeye tırmanıp, bir bacağını masaya atarak ödev yapıyormuş
Bir tanesininki de yere yatıp ayaklarını koltuğa kaldırıp tepetaklak ders çalışıyormuş , ay çok komikler yaaa
Biz de çocukluğumuzda masa falan yok, bağdaş kurar yerde kucağımıza ayakları kopmuş sehpa tablasını alır ders yapardık, elektrik kesilirdi, birer tane mumu tablanın köşesine diker devam ederdik ahh ahhh
biz de aynen öyleydik:)) ah o sehpa tablaları ah:)
çocuklar öyle şekilden şekile giriyor ki zannedersin ders çalışmıyor yoga yapıyor
Kızlar günaydın,
Misafirlerim sonunda gitti.
1 hafta spor da yapamadım diyeti de doğru düzgün sürdüremedim.
Nihayet gittiler de programıma geri dönüyorum :))
Bu sabah tartıldım kilom : 84.4
İlk hedef 83'ü görmek...
92'ye üzülürken şimdi 70'lere yaklaşıyorum.
Erimek çok güzel bir duyguymuş :))
günaydın
hadi gözün aydın
yaa bismillah kolay gelsin
deneyeceğim mutlaka sen hangi radyoyu açmıştın ..televizyon yüzünden bu hallere geldik zaten ,bilgisayar başında ve televizyon seyrederken konsantrasyon süper derse gelince tuvalete gidicem ,su içicem ,karnım ağrıyo...bahane yaratmak konusunda üzerine yok.çocuk dersini nerede yapmak istiyorsa bırak orada yapsın ben de başta odasında masasına oturarak hatta çalışma lambasıyla yapsın ona alışsın diye uğraştım ama olmadı. sonradan anladım ki ben filmlerden resimlerden etkilenmiim yok öyle bişey çocuk bazen mutfakta bazen tuvalette ama çoğunlukla da benim yanımda yapmak istiyor. küçük yaşta odada kapı kapalı masa başında ders yapamıyorlar. sandalyede oturtmak mümkün değil ama okulda da öyle kızım 4. sınıf hala sınıfta arasıra kalkıp dolaşıyorlar ya da çöp atma bahanesi uyduruyorlar. o masabaşı çalışma daha ileri yaşlarda oluyo. biyerde okumuştum bazı çocuklar dağınık veya soğuk odalarda daha iyi çalışırmış yani çocuğun mizacına bağlı.
asıl yapmamız gereken çocukları sakinleştirmek. gündüzleri tv yerine radyo açmak hem dikkatlerini bir nokttada toplamak için iyi hem de görsel uyaranlardan uzaklaştırıp dinleme becerisini geliştirmeleri açısından iyi. hergün aynı radyoda aynı programı takip etmek çocuklarda dikkati toplamada da faydalı oluyor. bi dene tv kapanınca boşluk oluyor ve uzun süre bunu devam ettiremiyorsun ama radyoda arada sohbet arada müzik arada yarışma olunca çocuğa ilginç de geliyor. benim ki bi ara radyonun başından kalkamaz olmuştu. bi dene derim.
ben geçen sene bunu uyguladım kızım öğleciydi radyo d de hakan gündüzü dinliyorduk. geyik muhabbeti yapıyorlar ama kalitesiz basit muhabbetler değil. arada yayına bağlananlar istek şarkılar derken evde pürdikkat radyoya kulak kesiliyorduk hem eğlenceli hem de ilişkimiz için iyi oluyordu. bu sene sabahçı bu sene biraz da gençkız havalarında olduğu için youtube dan kendince bişeyler açıyor ama ben de bu sene gençkız triplerinden bıktım radyoya tekrar başvuracağım artık bakıcaz yine radyo d olabilir veya trt fm de de öğleden sonra interaktif programlar oluyor iyi bişey bulunca haber veririmdeneyeceğim mutlaka sen hangi radyoyu açmıştın ..televizyon yüzünden bu hallere geldik zaten ,bilgisayar başında ve televizyon seyrederken konsantrasyon süper derse gelince tuvalete gidicem ,su içicem ,karnım ağrıyo...bahane yaratmak konusunda üzerine yok.
ben geçen sene bunu uyguladım kızım öğleciydi radyo d de hakan gündüzü dinliyorduk. geyik muhabbeti yapıyorlar ama kalitesiz basit muhabbetler değil. arada yayına bağlananlar istek şarkılar derken evde pürdikkat radyoya kulak kesiliyorduk hem eğlenceli hem de ilişkimiz için iyi oluyordu. bu sene sabahçı bu sene biraz da gençkız havalarında olduğu için youtube dan kendince bişeyler açıyor ama ben de bu sene gençkız triplerinden bıktım radyoya tekrar başvuracağım artık bakıcaz yine radyo d olabilir veya trt fm de de öğleden sonra interaktif programlar oluyor iyi bişey bulunca haber veririm
yine de üzülmeyelim sıkılmayalım onlar bizim canlarımız
ben o günleri görücek miyim acaba ahhh ahhhhh
selam merhaba canım ben senelerce kendime boşuna eziyet çektirmişim nefret ettiğim diyet kelimesi yüzünden hala iğrenirim böğğğ
ama diyet yapmadan 80 den 60a düştüm ve vermeyi bıraktım çünkü çevrem yeter artık dedi boyum da 1.70 olunca...neyse nasıl mı yaptım diyet başarı öykülerinde 42 kg zayıflayan bayanın öyküsünü okudum sana da tavsiye ederim mükemmel bir yazı oraya da yazdım yaşadıklarımı hayatım değişti çok mutluyum eşim de geçen gün bana iyi ki böyle bir değişim yaşadın çünkü kıyafet alışverişlerin işkence gibiydi dedişimdi her giydiğimi almak istiyorum iltifatlar da çabası :)) belki o yazıyı okuyunca senin de hayatın değişir yazmak istedim zayıflamak çok kolay arkadaşım ve de kalıcı :13:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?