Değişim için cana "Tak" eden yer neresiydi?

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.570
598
Selam kızlar, nasılsınız, nasıl gidiyor hayat?

Ben bu sabaha İzzet Altınmeşe olarak uyandım.
Kocaman bir sivilce düşünün benin yerine; başı yok böyle kıpkırmızı apse, zonk zonk... Konuyu açsam mı açmasam mı diye düşündüm de, bakınca çok basit algılanabilir ama inanılmaz moralim bozuldu ya; bir sivilce dert olur mu? Tüm diğer benzer dertlerle birleşince, oluyor.
32 yaşına gelmişim, hala ergen gibi sivilce çıkarıyorum ve bunun sebeplerini biliyor-bu konuda hiçbir şey yap(a)mıyor oluşuma ayrı bozuluyorum. Nasıl bir "Çöküş" zamanını yaşıyorsam, bu sene bir bir patlıyor sanki.

Vücudum, bilhassa cildim tüm sinyalleri verdi; geçen şort giymemi fırsat bilen annem, arkamdan bi güzel süzmüş beni, diyor "Gangsta bacakların çok bozulmuş, bu kadar değildi; sporu niye bıraktın ki, beslenmen nasıl? Erken çöküyorsun yirmili yaşlarında değilsin kızım dikkat etmen lazım artık." filan... (Gözünüzü seveyim anneme sarmayın yorumlarınızda, kadının huyu işte her görüştüğümüzde bi inceler beni, bi şey görürse de dümdüz söyleyiverir, normal üzeri bi anaçlığı var kendisinin). Durumun az buçuk farkındaydım, böyle bi etlerim lömpür lömpür olma yolunda, ama takmıyordum. Neyse, kuzguna yavrusu şahin görünür mantığına binaen, annem bile böyle uyarı çekiyorsa benim bacakların durumu vahim dedim, eve geçtikten sonra aldım masa lambasını, tuttum bacaklara, eşimi sıkıştırdım incelemesi için "Vallahi trip atmayacağım, ufacık bile yüzümü eğmeyeceğim, bana ne gördüğünü söyle, çok mu kötü olmuş?" diye, adam eveledi geveledi, iltifat bilmem ne, sonunda ısrarıma dayanamadı "Eh yani, yaşlanıyoruz, birazcık şey olmuş" dedi. Anaağm... "Ne olmuş ne olmuş?" diyorum, "İşte, deforme, selülit mi, anlamam ben, belli olur olmuş ama şey değil" derken zaten elime bi ayna aldım öbür ayna karşısında iyice incelemeye koyuldum her bi yanımı. Bi selülit olsa iyi, damarımsı bi renk değişimi de var gibi deride (Bunu sigaraya bağlıyorum ama bilen varsa fikirlerini de almak isterim denk getirip bi doktora görünene kadar). "Tamam" dedim. "Spora başlıyoruz, zaten aklımdaydı sana inat kendimi eski kılığıma sokacaktım; ama birlikte başlıyoruz, yetti gari sen de kaldır o totonu; iyice çöktük" dedim o ara bi asabım bozulmuş, "Ben biliydim böyle olacağını" gibisinden bi şeyler geveledi sonra tamam spora başlayalım dedi, anlaştık.

Anlaştık, amma velakin kendisi elbette kendisinden beklenildiği üzere yayılma modunda.
Tek çıkayım diyorum, ben de çakıldım kaldım. Bu sigara, dengesiz beslenme, depresyonik haller beni mahvetti... O kadar çabuk yoruluyorum ve pes ediyorum ki artık birinin kolumdan tutup çekmesi gerekiyor. Bi de cildim kendi terime bile alerjik midir nedir ya böyle bir şey olabilir mi? Bacağı-totoyu forma sokayım derken yüzüm gidecek elden, biraz terlesin/sıcak görsün hemen sivilcelenir. Bir iki bi şey yapayım dedim işte, sonuç İzzet Altınmeşe... Devamında daha beter bozulacak biliyorum. Bi yüzme kalıyor geriye hem spor hem sürekli yüzü yıkama hali; onda da güneş olmamalı kesinlikle, gün battıktan sonra denize-havuza girme seçeneği kalıyor. Tek başıma da olmaz -düzene nasıl oturacak; eşimin toto yerinden zor oynar. Kendimi zorlaya zorlaya semizotu yerim, arkasına bi demlik çay - paket sigarayı bitiririm. Ben ne oldum böyle? Bu gidiş nereye? Sadece ruhsal değil, fiziksel olarak da bitiyormuşum haberim yokmuş. Bundan belki aylaar önce gözaltlarım için konu açmıştım, o filan hiçmiş, bacaklar-totom elden gitmiş bile :/

Hanımlar bi şey söyleyin, "Kaldır o totonu kocanda şikayet edip durduğunu sen mi yapıyorsun şimdi hea, seni ihtiyar!" deyin, "Sigarayı bırakamayacak kadar iradesiz misin?!" deyin, "İçtiğin kahveler çaylar, işte böyle tırmalar" deyin...Ben bu kadar salıvermezdim, bu kadar uyuşturmazdım kendimi. Başlamak için daha ne olması lazım? Kollarımın da mı selülitlenip sallanması lazım acaba? Bana nereden başladığınızı anlatın, sigarayı nasıl bıraktığınızı, salataları nasıl afiyetle yediğinizi böyle bayıla bayıla, çaydan-kahveden nasıl vazgeçtiğinizi, nasıl hayatınızı bu döngüden çıkardığınızı anlatın. Ben ne zaman bu kadar alıştım buna ki şimdi çıkamıyorum? ... Her şey planda kalır oldu. O başlangıcı bi anlatın bana kızlar, "Tak eden" yeri... Unuttum.

Ben biliydim
Canim önce kocani at koltuga.

Aksam uzeri yuruyusu icin yanina hos sohbet birini bul. Yurumeye basla. En az bi 50 dk falan yuru.

Varsa durumun hemen spor salonuna basla. Kendini incecik hayal etme. Incecik olmak zorun da degilsin.
Ama lömbür lombür de olmamak lazim. Ben severim yurumeyi ama esim 27 yasin da adam 40 gbi gozukuyo nerdeyse.
Cok sinirlendim yine. Resmen vucudu iflas etti memeleri cıkacak yeeeaaa cok sinir oluyoru.. Kac beden seninkiler diyorum arada cunki anca rencide edince anliyor.

Bence eşinin peşini bırak zaten hep şikayet ettiğin içindeki dede değil mi? Aranızı dahada bozmasın beklentini sıfırla tek başına yaparsın sen

Bu işler döngü insan sağlıklı yaşamı benimseyince birdaha eskisi gibi olamıyor kaçamaklarda bile vicdan yapıyorsun öncelikle instagramdan fit hesapları takip ederek başlayabilirsin kafaya koyarsan yaparsın sen burdan bana çok güçlü bi kadın enerjisi verıyorsun

Hayatımda sigara içmemiş biriyim, çay kahve vs de hayatta içmem pamuk gibi cildim var ağustosta 25 olcam ama sanki sizdeki sorunlar bende de var, sürekli hareketliyimdir düzenli yürüyüş de yaparım, etim hiç sıkılasmıyor bana da bi akıl verin bu beden nasıl sıkılasacak

Valla ben dal gibiydim hatta ayna fizigime bakip mutlu oldugumu hatirliyorum cok net hemde. Fazla gururlanmis olmaliyimki allah verdi cezami. 4 senede kisir donguye girdim her sene uzerime yapisan 2 kiloyla 6 kilo aldim. Gorumcem kilolu ve sakalarinin altinda bir zevk gordugum an kendime geldim. Once beyaz ekmegi biraktim. Paketli gida cok azalttim. Tatli ve pasta da oyle. Gunluk cok az da olsa bir kac hareketi belledim. Her gevsedigimde o zevk dolu bakisi dusunup hirslaniyorum. Ve tekrar incelmeye basladim. Kilo olarak degisim sadece 1,5 kilo olsada ayak numaram bir num kuculdu eski ayakkabilarim ayagimdan cikiyordu. Benim sansim sigara kullanmamak. En buyuk iyilik o olur.
Bu arada annenize guldum valla ne guzel soyleyivermis.

Gorumcem esime bekarken insallah zayif biri ile evlenirsin gitgide kilo alir diye dua eder kizdirirmis her defasinda bunu soylemesi gina getirdi. Cok degil 2 3 kilo ve brz sıkılasmak bana yeter. Ztn artik almiyorum coktandir stabilim.

Bir yaştan sonra spor yoksa beslenmeye dikkat edilmiyorsa oluşan şeyler bunlar. Ben 35 yaşındayım minyonum yaşımı da göstermem bu sivilce çıktığını bilmem suratımda spor zaten zayıfım hiç yapmadım yemek desen fast foos falan yerim amma yavaştan biraz poponun sıkılığı bacakların sıkılığı gitmeye başlamıştı hamile kaldım göğüsler ayrı yayvanlaştı, birden kilo almaya bağlı arka taraflar selülit görünümü gibi oldu bir yumuşadı sanki dert etmiyorum ben. Koş spor yap dengeli beslen su iç bol bol bir şekilde önlem al bende doğumdan sonra artık

Bana düzenli uyacak, yanımda biri lazım evet. Bi spor-sağlıklı beslenme arkadaşı bulmalıyım.
Spor salonu maceralarımı biliyorum, bir süre sonra kaçışla sonuçlanıyor.
Açık havada orada burada akşam üzeri sıkılmayacağım bi yerlerde düzenli yürüyüş-koşu-yüzme filan...
Önceden bir başıma yapardım, şimdi biri olmalı diyorum sıkılıyorum. Amacım mı eksik? Göz göre göre rahatsız olduğu şeyi insan niye değiştirmez? Aklımda deli sorular...

Spor yapiyorum ama sigarayi birakmadim cay da iciyorum. Uykumda asiri duzenli degil.
Sporun faydasini gordummu evet.
Ama birakabiliyorsan birak yine de sen.

Birde ben tam tersi oyle acik hava yurume, koşma olayini spordan sayamiyorum. Salon sporu daha iyi belli bi duzenin programin her bolgenin sirasi oluyor. Kendimi yeterince zorlayabildigimi dusunuyorum ve bence daha hizli sonuc aliniyor gibi geliyor.

Buzdolabına fiziğini en beğendiğin ikoncan bir hatunun en afilli fotosunu as..

Ay dur! Dolaba asma kocana seyir zevki olmasın.
Senin gün içinde en çok açıp baktığın yere as itici güç olsun sana..

Valla sana tavsiye vereceğim de kendim de totomu kaldırmıyorum ki.
Oruç tutarken 5-6 kg verdim ve hızlıca geri almaya çabalar gibiyim..

Hadi bakalım ihtiyar şimdi kaldır selülitli totonu..

Spor salonu gibi bir şeydeyse açık hava sporu deneyebilirsin.
Bisiklet gerçekten çok keyifli.
Hem rüzgarından çok bir terle de boğuşmazsın, en azından yüzünde.
İstanbul da isen, kapalı yüzme havuzu seçeneği çok fazla, güneş görmesin dediğin için söylüyorum.
Ben çay-kahve tüketmenin önüne su içerek geçtim.
Sade su içemiyorum.
1 lt suyun İçine çilek atıyorum 3-4 tane.
Bazen çubuk tarçın
Nane limon falan yapan var ben çok sevmedim.
Elma güzel oluyor.
Ve sürekli içiyorum.
Midemde çay içecek yer kalmıyor.
Alışkanlıktan doldurduğum çaylar bile yarım kalıyor çünkü midem lombur lombur :)
Bir dene istersen.
Sigaraya bir şey diyemiyorum. Denedim ama hiç kullanmadım. Bana çok avam geliyor eğer bırakmak için motive edecekse :) kaliteli insansın ne işin olur sigarayla?

Teşekkür ederim, ama artık öyle değilim galiba. Ağzımın tadı da bozuldu sağlıklı yiyecekler filan yok, abur cuburlu koltuk insanına doğru gidiyorum... Fit hesapları takip, işe yarar mı ki? Bunu deneyeyim belki gaza getirir oradaki fit totolar beni. Ayrı bi hesap açayım sağlıklı yaşama başlangıç gibisinden, oradan bi şeyler yapayım belki sanal ortam işe yarar. Bunu yazdım bi köşeye.

Ya sana muzikte tavsiye edebilirim. Bilmiyorum dinler misin ama ben sagopaya bayilirim. Tak kulakligi yuru. Ya da kulakliksiz yuru bir muddet sonra neler dusundugune sen bile inanamazsin. Tek yurumekte harika bence. Yuruyus alani var mi yakinin da bilmiyorum ama yurudugun yol da ic acicici olursa daha iyi.

Kocani da sal gitsin. Adam da potansiyel olsa durter seni. Sagopanin bir sarkisin da tam olarak su cumle gecer " ben bana kendim icin lazimim. " once sen mutlu ve verimli olucaksin ki cevrene yansisin.

Konu ve profil fotoğrafı uyumu :))

Evet bisiklet te harika Yokuspokus bisiklette arkadasa gerekte yok.

Yaa ne kadar tatli bir anlatim tarziniz var:))
Gulumseyerek okudum:)kelin ilaci olsa kendi kafasina surerbende kendimi bir salmisim pir salmisim valla o derece,kilo sorunum falan yokta sıkılasmam lazim benimde bingil bingil oldum olacam
hele sizin gibi kendimi incelemeye kalksam aman yarabbi dusunemiyorum bile neler bulurum neler
Takipteyim, gaza getiren varsa bende sebepleneyim bari

Depresyon icin gunde yarim saat yoga yaziyoruz arkadasa, saka gibi ama nefes al nefes ver esnet derken sanki vucudu sikilastiriyor bile ya.

Selulitler icin de gunde yarim saat eliptik yaziyoruz, ustune tanimam a

Yuzme havuxu olan bir spor salonunda yarim saat yuzme yarim saat eliptikle benim popo bile kuculdu zamaninda.

Diyet icin ne desem yalan

Sigara da icmeyin su mereti keseye zarar

Gangsta sen turistik bir yerdeydin ya.
Turizm sezonu bitince otellerin spor salonlarina sorsana. Ben cok uygun fiyata bes yildizli bir yere gidiyordum kisin, yuzme ve fitness birlikte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…