Değişim için cana "Tak" eden yer neresiydi?

Düşük vites, geneli düz yol, kalınlaştırmaz. Aksine inceltir. Duruşunu düzgün tutarsan, üst bacak, karın ve sırt da çalışır.
Düzgün dik demek degil, bisikletçilere bak :)
Sele konusunda haklısın, kullandıkça alışsan da, rahatsızlık tamamen geçmiyor hiç.
Bisiklet taytları var, biraz konforlu hale getiriyor.
Rahatsız eden kısımlarında pedler var.
Bir bakabilirsin onlara.
Bisikleti ben ulaşım aracı olarak da seviyorum.
6 ay yurtdışında eğitim için kaldım, ev-iş arası günde 2 saate yakın kullanıyordum. Hayatımın en sağlıklı ve sıkı dönemiydi :)

Sağlıklı beslenmek sadece salata ve yoğurt demek degil.
Zeytinyağı azaltılmış sebze yemekleri, hele şimdi yaz.
Ben tost makinasına bile ızgara yapıyorum bazen patlıcan, soğan vs,
Sıfır yağ ile yemek. Üstüne domates sosu pişir istersen yada yoğurt diyeceğim sevmiyorsan çok şart degil.
Fırın poşetinde sebzeler yine favorim.
Sarımsakla da güzel tatlanıyor.
Bir de abur cubur seviyorsan, atıştırmalık sağlıklı cipsler falan yapıyorlar sebze meyvelerden, kısıl derecede uzun vakitte fırında kurutarak.
Ben meyve kurutma makinası aldım, elma ve kivi kurusu favorim. Ama tabi ayarın olmuyor meyvede de şeker var sonuçta :))
Ama cipsten iyidir yine de.
Bir de çiğ kuruyemişlere dadanabilirsin.
Eğer yardımcı olacaksa burayada bir sağlıklı yaşam günlüğü aç, mahalle baskısı kuralım üzerinde :))

Hayatınızda önemli bir karar vermek mi üzeresiniz
Aslında bir bos verme hali değil bu
Ben ne zaman üstesinden gelemeyeceğim durumlarda olsam bir koy veririm
Bazi kadınlar o tur zamanlarında daha çok makkaja spora diyete kiyafete sarılır
Benim gibi olanlarda ters tepki yapar

Bu arada o dediğin sivilceleri hep çıkartırım kistik sivilceler demişti doktor dışarıdan müdahaleler işe yaramıyor
Hem aci veriyor hem geçerken bile iz birakiyor hormonal dengelerle ilgili bir durum olabilir

Yaa aslında güzel bir karar vermişsiniz ama uygulanabilir mi işte.
Benden hiiiiç tavsiye çıkmaz sadece destek olayım dedim

Bacaklarımda kılcal damarlarım belirginleşti benim de,nedendir acep diye düşünüyorum bugünlerde.
Doktora gideceğim bunun için.
Kilom 3 kilo fazla.
54 kiloyum.
Herkese göre iyiyim ama benim idealim 51.
Ama veremiyorum.
Çabalamıyorum da zaten.
Aksine inat gibi abur cubura çikolataya dayandım,yiyorum umarsızca.
Şöyle düzenli spor yapsam,dikkatli yesem,ben de istiyorum
Bir ara zumba yaptım,iyi gidiyordu ama bıraktım sebepsiz.
Şimdi yaz,yüzerim bol bol ama o da düzensiz olur.
Hatta önce yüzer,sonra deli gibi yerim,bir anlamı olmaz.
Sivilce desen 30 oldum hâlâ özellikle regl dönemimde çıkarıyorum.
Bezdim ondan da.

Pff af buyurun valla bir dokun bin ah işit benden gibi oldu ama.

Sağlıklı ve formda günler dilerim

eliptik aldım geçen yıl 1 ay hevesle yaptım yarım saat günde ama devamını getiremedim maalesef yenıden mi başlasam acaba 5 kilo fazlam oldu benim de turp gibi.yürüyüş bandımı zaten uzunnn yıllardır nevresim çarşaf kurutucusu olarak kullanıyoruz nasıl gidecek bu kilolar bilmiyorum ki

sevgili gangsta.
forumdaki neredeyse bütün konularınızı biliyorum; oturup tüm yorumları okumasam, tüm her şeyi en sonuna kadar takip etmesem de genel olarak konularınızın içeriğinize, duygudurumunuza hakimim. ve eğer yanılmıyorsam bugüne kadar hiçbir konunuza yorum yapmadım.

iç sıkıntınızla, eşinizle, hayatınızla ilgili konuşmak istediğinizde hiç yorum yapmayıp şimdi sağlıklı yaşam konunuzda eski konularınızı hortlatmam ne derece doğru olacak bilmiyorum.

ama bana kalırsa, hayatınızda ilk defa kendinizi bu kadar salmanızın, bu kadar iradesiz olmanızın, ilk defa o bacakların löp löpleşmesinin sebebi yaşadığınız yaşamdan memnun olmamanız.

hayatınızı ittire kaktıra yaşıyorsunuz. bu yüzden durup durup sigaranızı yakıyorsunuz.
istediğiniz çizgide bir yaşam süremiyorsunuz. her anınızda yanınızda olan adamdan şikayetçisiniz.
ve onu hayatınızda tabiri caizse bir yük gibi görmeye başladığınız için de sürüklemeyi bıraktınız.
yalnız onu sürüklemekten o kadar yoruldunuz ki onu bırakmışken, kendinizi de bırakıverdiniz.

zira konularınız 'eşim dede modunda yaşıyor, beni de aşağı çekiyor' diye başladı, ve en sizin de sedanter bir yaşam tarzına bürünmeniz ile tamamlandı.
zaten mutsuzluğunuzu anlattığınız her konuda sabahtan beri art arda yaktığınız sigaralar da geçiyor.

o yüzden bence bu iş, düğünü kendime hedef koyayım diyerek çözülmez.
çünkü o sigara sadece tadı-hissiyatı sevildiği için ya da vücut bağımlılıktan istediği için içilmiyor.
moral bozukluğundan da içiliyor, duygusal eksiklikten de içiliyor.
bu iş anca iç dünyanızda bir şeyleri hallederek, belki radikal değişimler yaparak belki de hiçbir şey yapmadan sadece yaşamınızı kabullenip affederek çözülür.

yanlış yorumladıysam kusuruma bakmayın lütfen..

aslında arkadaş detoksu da işe yarıyor gereksiz bizi mutsuz eden kullanan saygı duymayan mutlu anımızda sıkıntımızda yalandan yanımızda olanlardan kurtulmalıyız en başta.sağlam psikoloji sağlıyor sağlam vücudu da biz çalışarak yaparız nasılsa

Başladına bağlayıncs o işler hep yarım kalıp kendin enerjinin topla:)
Ve bence instagram falan kullanıyosan enerjik insanları takip et mr mrs meriç var mesela bi de larissa gacemer bu arkadaşlar iyi enerji veriyor hareketli sportif insanlar izler izler özenirsin belki ben gibi:))))

Benim de en buyuk derdim selulit. Bakiyorum benim iki katim insanlarin bacaklar puruzsuz benimkiler portakal kabugu masallah
O kadar cok kahve tuketiyorum ki anlatsam inanmaz kimse. Ne kadar kahve o kadar selulit malesef kollarimda bile selulit var artik aglamak istiyorum
Yakin zamanda diyet yaptim 13 kilo verdim, 7 kilosunu geri aldim o ayri konu ama bacagimin arkasindaki selulitler yok oldu. Vallahi bildigin uctu gitti.
Diyet, gunluk duzenli 1 saat yuruyuş, spor salonu ve her gun en az 3 bazen 4 litre su ictim. Hangisi daha etkili oldu bilmiyorum ama bence hepsi bir butun. Ayrica kahveyi de azalttim sadece gunde 1 fincan filtre kahve iciyordum.
Hala daha bacagimin onunde selulitler var yahu popomda bile var
En kisa zamanda duzenime geri donup onlari da yok etmek istiyorum.
Gitmez diye bi sey yok gidiyorlar ama işte zor

Ahhh be içimi titrettin...
41 oldum bu sene, bacağı totoyu bırk kollarım bile gitti. Kilomdan bahsetmiyorum bile, eski bir profesyonel sporcuyum ne yapmam gerektiğini biliyorum ama yapasım yok hiç, bunun bir depresyon hali olduğunu düşünüyorum ama doktora gidip antidepresan alasım da yok, benim gibi olma diyorum o kadar....

Kar etmiyor... Yok, somut bi şey lazım. Nereden başlayacağımı bilmiyorum. :/ Salata nasıl sevilir mesela? ..
Ben diyet yaparken en sevdigim sey salata yemek.
Yagsiz tuzsuz diye kendinizi zorlamayin yahu zaten kalorisiz seyler butunu salata, koy yagı, tuzu, limonu ustune de bi kutu ton baligi ve bol pul biber misss. Vallahi bundan bi ay oncesine kadar diyetteydim 2 ogun besleniyordum 2 ogunde de salata yiyordum kahvaltiyla aram yok diye.
Salatadaki yağdan kismadim bi yemek kasigi koyuyorum yetiyor. Ton baliginin yagini iyice cikariyorum. Tuzu asla kesmedim valla tuzu kessem diyet yapamam. Nar eksisi de dokuyordum. 1 bucuk ayda 13 kilo verdim

Ben de kilo aldığını eşimle kahvaltıya giderken fark etmiştim. Yani şöyle insan zaten biliyor ama o uyanış hali başka. Uzun süredir giymedigim bir tunigimi giymiştim. Baktım ki göbek fora Toto almış başını gitmiş simitler bağımsızlık mücadelesi veriyor selulitler zaten koloni kurmuş. Gittim kahvaltımı bir güzel ettim yalan yok. Su böreğini de gömdüm. Ertesi gün diyete başladım. Sonra ev egzersizleri ile destekledim. Çok fazla kilom yoktu ama neticede en yüksek kiloma çıkmıştım hamileliği saymazsak. Verdim şimdi ama rehavete kapılıyorum galiba yavaş yavaş. İşe başladım bir sürü kalori yakinca yiyeceklere o kadar dikkat edemedim. Kardeşim de gelmişti. Tempoya geri dönmem lazım.
Demem o ki aydınlanma yaşadıktan sonra silkelenip hedef koymak gerekiyor. Eşim yok iyisin böyle nefsine zulmetme üzülüyorum diyordu. Vücut şekil alıp Toto sıkılaştıkca çok hoşuna gitti iltifatlarin ardı arkası kesilmedi. Kendime güvenim arttı ehe. Fakat sizin sorununuz genel bir moral bozukluğu spor diyet belki sizi oyalayip motive edebilir ben yiyecek diyet egzersiz düşünerek kafami bayağı dagittim. Biraz bunalım halindeydim ben de. Evde oturma cocukla uğraşma vs beni bayağı kötü etkiledi. Şimdi daha iyiyim hala. Benim eşim de düz insan birkaç yıl sonra dede moduna dönecek sanırım. Ben demesem hadi şuraya gidelim demez aktivite yok gibi bir şey. Hep elinde telefonu oyun ha oyun. Bazen intikam için çocuğu tahrik edip babasının üzerine saliyorum
Çok daldan dala atladim toparlayıp bitireyim. Spor ve diyet size gerçekten iyi gelecek.

Pilates:)

Yaşımız,beslenme alışkanlıklarımız,kötü alışkanlığımız birebir aynı. Aynı yerde yaşasak spora beraber çıkalım derdim kesinlikle çünkü ben de acayip deforme oldum, özellikle doğumdan sonra sarkmalar,catlaklar,selüliter ve elbette yavaşlayan metabolizma sonrası alınan kilolar... Bazen aynaya bakinca bunalima giriyorum çünkü evlendiğimde karnım dümdüz basenlerim vs sımsıkıydı.
Eğer varsa çevrenizde ben gibi biri teklif edin mutlaka kabul eder,benim çevremde olsa ben kesin çıkardım akşamları.

Mesela salatayı bir öğün yapıcam diye kendinizi zorlamadan, bir sebze yemeği yanına da ızgara tavuk- et yiyebilirsiniz, hem proteinsiz kalmazsınız, hem kalori alımınızı çok düşürmezsiniz, yavaş yavaş farkeder. Tatlıyı, abur cuburu(varsa) bırakırsanız da farkettirir.
Fit365 diye bir uygulama var, oraya bilgilerinizi giriyorsunuz, günde kaç kalori almanız gerektiğini, yaptığınız sporda ne kadar kalori harcadığınızı vs. Hesaplıyor. Aslında kışın yemek işi daha kolay, brokoli-karnabahar haşlayıp yoğurtlayınca lezzetli ve doyurucu oluyor.
Spor için de; ben de çok üşenirim, şuan sınav hazırlığında olduğum için de sıfır spor+lömbür et durumundayım. Fakat en sevdiğim de tek başıma kulaklıklarımı takıp yürümektir. Bunun için de bir program kullanıyordum,5 dk yürütüp 1 dk koşturan, kalp hızı böyle çıkıp inince yağ yakımınız hızlanıyor. Onun adını hatırlayamadım, silmişim telefondan.

Yaslaniyoruz.. ne kadar minyonda olsan citi pitida olsan yasinida gostermesen bu bole. Sacindaki ilk beyazi gordugundeki his, yuzundeki ilk kirisiklik, bacagindaki ilk varis:) benimki gebelikten miras gerci.. hucrelerimiz oluyo.. genclikteki gibi bise yapmadan fit olayim puruzsuz olayim yok.. spor yapcan saglikli beslenme no sigara no alkol...haricinde cilt bakimi belki duzenli kuafor vs. Cok fayda edecek ruh haline.. baktin bu yontemler ise yaramiyo sivilcen cikmis ya mesela.. kamuflaj yapacaksin.. cok sukur saglikliyiz diye dua etcez.. saglikli yaslanmakta nasib olsun.

Yukarda bi arkadas yazmis ama genede.. insan mutsuzsa yaslanmsk daha cok dokunuyo daha cok goze batar oluyo.

Yakinda yeni bi bisiklet alip muzik esliginde cocuklari uyutunca cikicam. Bana iyi gelecegini dusunuyorum. Yarim saat sursem oh mis gibi.. onumuz yaz nasilsa.. yaz boyu sursem o da yeter

Crossfit düşünmez miyiz?

Sorun şu ki her şeyin düşüncede kalıyor olması şu ara. Düşünürüm yani, düşünürüm de yapmak lazım, o kısma nasıl geçilecek? :/

Yoga beni sıkar gibi geliyor Goha, çok mu önyargılıyım sanki... Bilemedim. Gözümü yumup omm deyip beklemek, yoga aslında öyle bi şey değil de mi? Düşününce bile sıkıldım.
Sigarayı bırakmalıyım, bunu burada yüz kez tekrar edip bırakayım ben en iyisi. Sigarayı bırakacağım. Bırakmalıyım. Bi deftere yazayım ya da.

Yap yap, ben cok memnun kaldim.

Canım kardeşim niye pis şeyler yemeyi,içmeyi seviyorsunuz?
Küçükken çok mu tok yediniz yaw?
Hayatımın çeyrek asrı b.k gibi geçti.
Şurada yazılan dertlerin çoğu hafif geliyor.
Arada denk geldiğim yorumlara bakılırsa bir kısmınızın hem çocukluğu hem genç kızlık dönemi süper geçmiş. Öyle travmatik olaylar da yok.
E bu paket paket sigaralar,acı berbat kahveler,simsiyah çaylara nasıl alıştınız ayol? Yeminle uyuşturucu gibi zararlı gözümde aşırı tüketilen her şey.
"Tamam artık ölmeliyim vaktim geldi"dediğim zamanlarda dahi kendime baktım,iyi güzel şeyler yemeye çalıştım.
Ki yaşadıklarım herkesin kaldırabileceği şeyler de değildi.
Kızımın ameliyat süreci dışında koyverdiğim zaman olmadı sanırım.
Yanı bilemiyorum dışarıdan bir destek mi alsan? Mutluluk hormonunu mu yükseltsen?
Bak belki motive olursun sana bir şey anlatayım;
Eski eşimle boşanma davası devam ederken,dışarı çıkarken çarşaf giyiyordum. Kaçırılma ve ölüm tehditleri havalarda uçuşuyordu. Tanınmamak en iyi seçenek oydu. Hiç olmazsa arada hava alabiliyordum öyle.
Sonra bir olay yaşadık korkunçtu ve çarşafla bile çıkamaz oldum.
Ama kafama bir ruj takmıştım ve almazsam çatlardım.
Aynı binada oturan arkadaşıma "git ve bana o ruju bul" dedim.
O kötü olayı yaşadığımın ertesi günü ruju aldırdım :)
Kızcağız aldı ama "Loch Ness Allah belanı versin dün ölecektin bugün ruj peşindesin"
demeyi ihmal etmedi.
Bilmem ki ne yazak babo sana daha

Yok ya, cok eglenceli bir kadini takip ediyom ben:)

Bir de bazen youtube dan power yoga videolarini yapiyorum, yoga plates arasi bisi, hic ohmmm lamiyor hem :)
Ama ohmmmlamak iyidir aslinda, azicik depresifsin ya bence bir sans ver.

Hadi bir reklam daha yapayim, aganigi naganigiiiii e o kadar esneyince anladiniz siz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…