- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
Düşük vites, geneli düz yol, kalınlaştırmaz. Aksine inceltir. Duruşunu düzgün tutarsan, üst bacak, karın ve sırt da çalışır.Bisiklet denedim, hatta bir ara o kadr güzel rayına oturtmuştum ki, kursa giderken bisiklet kullanıyordum paso bir hafta demedi yokuş yukarı filan zorlanmadan çıkacak kondisyona girdimdi (Tabi o ara yine bir sigara bırakma denemesi vardı sanırım 5 gün kadar bıraktımdı)... Dediğin gibi rüzgarla yüzüm rahatlıyordu. Gel gelelim totom ağrıdı, selesi değişecekti kaldı gitti, ilaveten alt baldırlarım çok ağrıdı en çok dizden aşağım çalışıyor ki vücudumda en istemediğim yerin çalışması demek bu, kalın zaten; bilinçsiz yapıyorum daha bi kaslanacak diye çekindim bıraktım, düşük vites kullanmam lazım, alışmışım paldır küldür yeni yetme ergenler gibi... Bunu bi daha gözden geçirebilirim.
Suyu bol içerim Turuncu, ama çay ve kahve de içerim ne biçim bi midem var bilmiyorum. Tarçın affedersin beni istifra ettirebilir kokusuna bile zor dayanırım öyle cinsliklerim var. Meyve-yoğurt olayına girince sigaradan kesiliyorum ağzım buruklaşıyor diye onlardan geçtim, sigaraya devam. Yani ne diyebilirim, sigara konusu bende iyice yılan hikayesi oldu, ne desen haklısın yani, dışarıdan bakınca saçma görünmesi gayet normal, bana da saçma görünüyor zaten yeterince. İç sıkıntıma yapışıyor illet bağımlılık; ne güzel bırakmıştım 2 sene hamilelikten emzirmeye kadar... Bi an tek sigara, yine başa döndüm. Duygusal olarak daha güçlü olmam gerekiyor bu konuda, kapalı kutuyum "Tek arkadaş sigara" olayından çıkmam lazım, iç sıkıntılarından bi geçmem lazım çünkü keyif olayını geçeli çok oluyor.
..
Düzgün dik demek degil, bisikletçilere bak :)
Sele konusunda haklısın, kullandıkça alışsan da, rahatsızlık tamamen geçmiyor hiç.
Bisiklet taytları var, biraz konforlu hale getiriyor.
Rahatsız eden kısımlarında pedler var.
Bir bakabilirsin onlara.
Bisikleti ben ulaşım aracı olarak da seviyorum.
6 ay yurtdışında eğitim için kaldım, ev-iş arası günde 2 saate yakın kullanıyordum. Hayatımın en sağlıklı ve sıkı dönemiydi :)
Sağlıklı beslenmek sadece salata ve yoğurt demek degil.
Zeytinyağı azaltılmış sebze yemekleri, hele şimdi yaz.
Ben tost makinasına bile ızgara yapıyorum bazen patlıcan, soğan vs,
Sıfır yağ ile yemek. Üstüne domates sosu pişir istersen yada yoğurt diyeceğim sevmiyorsan çok şart degil.
Fırın poşetinde sebzeler yine favorim.
Sarımsakla da güzel tatlanıyor.
Bir de abur cubur seviyorsan, atıştırmalık sağlıklı cipsler falan yapıyorlar sebze meyvelerden, kısıl derecede uzun vakitte fırında kurutarak.
Ben meyve kurutma makinası aldım, elma ve kivi kurusu favorim. Ama tabi ayarın olmuyor meyvede de şeker var sonuçta :))
Ama cipsten iyidir yine de.
Bir de çiğ kuruyemişlere dadanabilirsin.
Eğer yardımcı olacaksa burayada bir sağlıklı yaşam günlüğü aç, mahalle baskısı kuralım üzerinde :))