Değişim için cana "Tak" eden yer neresiydi?

Yokuspokus ben evlenmeden önce 50 kiloydum, sonra eşimin yeme düzenini uyup 59 lara çıktım, hiçbir kıyafetim olmadı vs derken 1 beden büyüklere geçiş yaptık böyle böyle 5 sene kilo al ver al ver yoyo gibi yaşadım, bir yandan da bağırsak problemleri, sancılı adet gibi hayatımda yaşamadığım şeyleri yaşamaya başladım. Ben stresten olur sanıyordum, ama artık dolabımdaki kıyafetleri giyemeyip, tüm günün wc de geçirip bir de şiş karınla dolaşınca aaaaaa yeter beee dedim, ocak ayında spora başladım, 2 ay salona gittim eve gece 10 larda eve gelince evde devam etmeye karar verdim. Hayat tarzımı değiştirecektim ama yorgunluktan da ölmeyecektim...Spor, beslenme tarzını değiştirme, şekeri azaltma gibi çalışmalarım sonucunda yağ oranımı azalttım,kilo verdim, ve kilonun vücuduma yaptıklarından kurtuldum ve şok oldum, yaşadıklarımın tek sebebi kiloymuş, üstelik vücut kitle endeksim normal aralıklarda olmasına rağmen. Vücudum alıştığı kiloyu istiyor, bana tepki veriyormuş. Velhasıl sadece güzellik değil sağlığım için iyi ki canıma tak etmiş. Şu an çok daha rahatım. Üstelik romatizmam var ve fazla kilo beni mahvediyordu. Fazla kilo derken 1,74 boya 59 dan 52 ye indim.

Siz kendiniz için en uygun kilo neyse ona inin çok rahatlayacaksınız.

gangsta ben istemiyorum o fotoğraftan valla bak istemiyorum

O burnumun kenarından ağzıma doğru duran korkunç şeyin fotoğrafını görmek istiyor musun cidden? :))
Aspirini deneyeyim toparlasın bari, dün gece yatmadan hunharca uğraşıp kolonya bastım kendisine biraz.

Valla Offiş, merdivende tıkanıyorum, bayram zamanı kedi buldum annemlerin evinin ilerisinde; ölüm merdiveni gibi merdivenleri var bahçelerinde, oradan indim-çıktım kediyi alıp gelene kadar; çıkışta ruhumu teslim ediyorum sandım "Bu kalp krizi mi?" diye ve tek sebebi sigara-normal beslenmeme, üzerine 10 kilo fazlam olsa herhalde hık mık orada yığılırdım :/
Kafama yerleştirip duruyorum, hani bir günde ortaya çıkmış bir konu değil, hep aklımda olan kendimi "Bugün-yarın başlayacağım" diye geçiştirdiğim bir sağlıklı yaşam olayı. Bacakları gördüm ikinci darbe de oradan, üçüncü olarak suratım tanınmaz hale doğru gidiyor yine, lisedeki gibi. Saçlarda dökülme arttı. Daha ne lazım diyordum işte... Konusunu açıp üzerine biraz daha düşününce içimden çok şey geçti "Kol bacak kesile kesile ölmek var, çok da uzak değil" diyerekten; 2. gün bugün ve birkaç şey değişti şükür.

Yine kahvaltı yaptım insan gibi, sigara içmeden aç karnına. Bu haftayı böyle çıkarırsam daha kolaylaşacak inşallah.
Kıyafet konusunda da acaba abiyeyi şimdiden alsam da, kuzen düğününe mecburen buna adam akıllı yerleşmen gerekecek, toparlayıcısız bu işi kurtaracaksın mı desem kendime? Kilo da değil dert tam olarak, tipim kaydı; dengesiz orantısız, cildi her taraftan ayrı bozulan, yerçekimi her yerinde hissedilen bir şey oldum çıktım, hastalıklı görünüyorum.

Senin ihtiyacın olan şey Eliptik bisiklet Gangsta

TV nin karşısına koyarsan hiç zorlanmadan günde 30-45 dk yaparsın, çünkü yürüyüş bandı gibi değil, dizini seyretmene engel olmuyor. Eliptik bisikletlerin için 8-14 gibi değişen ağırlıklarda diskler oluyor. Bir nevi bacaklarınla ağırlık çalışıyorsun yani.

Yürüreyek sıkılaşmak çok zor. Kasları zorlamadan şekillendirmek imkansız gibi bişey çünkü. Ya pilates ya da ağırlık sporları yapılmalı. Kendi vücud ağırlığınla da olur.

Bunu da bi düşüneyim gayet mantıklı, hevesle alıp kenara atma potansiyelim yüksek ama :/ Belki bir iki ay kadar düzenli hareket-spordan yılmazsam bu aleti eve alma kararlılığı olur. Bi sınamam lazım kendimi, süs diye evin bi köşesinde durmasın sonra... Bilemedim.

25 yas icin cok normal cildinizib guzel olmasi zaten 35 ten sonra birdenbire basliyor her sey...cilt sıkıligı yuzde 30 sporsa yuzde 70 genler bence

Saclar da azaliyor yaş ilerledikce bi anda basliyor her sey :)sıkı tutmak sart..sampuan a bepanthen kırın surekli...demir cinkoya dikkat edin..

Saclar da azaliyor yaş ilerledikce bi anda basliyor her sey :)sıkı tutmak sart..sampuan a bepanthen kırın surekli...demir cinkoya dikkat edin..

Yaşla ilgisi çok dediğin gibi, artık direnemiyor garibim vücudum.

Dışarıdan bakım, içeriye bakım yapmayınca işe yaramıyor ama; geçen gün halis zeytinyağlı bi karışım yaptım bir çay bardağı kadar, her yerime sıvadım yani saç baş, boyun kalça. Dalga da geçti eşim bi güzel "Bre pehlivan" diye, evin her yerini vıcık vıcık bi güzel de yağladım o kadar iş bilmez halde, bi değişik panik haliyle "Ohh iyi olacağım" diyerekten. Bunlar beslenme ve spordan sonraki adım oluyor aslında.

Bak yazıvereyim 2 gün öncesine kadar beslenme şeklimi:
Sabah:
Aç karnına sigara (Art arda 3-4 tane) 2 bardak kahve ile.
Kahvaltı öğlene sarkar, normal sebze-et yemeklerinden zorla bir kaşık makarna-pilavın üzerine.
Sonra bi çay demle, koca demliği çocuğun arkasında önünde dolana dolana iç, yarım saate bir balkona çık sigaraları da götür. Çocuk öğle uykusuna yatınca demliğin dibini gör, sigaralara vur.

İkindi çocuğu gezmeye çıkarırken, çocuğa muz-üzüm-fındık fıstık al, kendine gelince bir paket cips-çekirdek bol tuzlu, onu al; onu ye.

Akşama doğru eş gelsin, millete düzenli yemeğini yedir, zoraki iki üç kaşık yemek ye; sonra dondurma mı var, evde bisküvi mi var, cips mi, çekirdek mi aban; bi çay daha demlensin eşle iç; adam 3. bardağı içerken demlik Gangsta yüzünden yine dibi görsün, çocuk uyusun ardından kahveni eline al mutfağın dibinde yine sigaralara vur.
Şimdi buna kar eder mi dışarıdan sürdüğüm?

Yokuspokus konundan o kadar etkilendim ki bir an gaza geldim. Zaten ne zamandır kendime iyi bakmam gerektiğini düşünüyordum. Bir gazla eliptik bisiklet siparişi verdim şimdi 29 yaşındayım kilo sorunum yok. Ama ben de hissediyorum spor yapmazsam sarkmaya başlayacağım. Popo ve göğüs kaslarını sıkılaştırmak hedefim. Sen de hemen başla. Kimseye ihtiyacımız yok. Benim de spor arkadaşım yok. Hatta kimsem yok Yurt dışındayım bir eşim bir ben. Arkadaş falan hak getire. Ben de depresyondayım ama çok geç olmadan toparlanmalıyız. Geri dönüşü olmayacak noktaya gelmeden, hemen şimdi.​

Hadi inşallah sizin için de güzel bir başlangıç olur.
Ben başladım konunun gecesi yoğurdumu yedim uyudum, 2 gündür sıfır abur-cubur gidiyorum. Çok zorlanıyorum itiraf etmeliyim ama bir hafta dişimi sıksam gerisi gelecek diyorum, küçük küçük başlamak şart. Yarın diye diye bu hale geliniyor ya; "Şimdi" deyip harekete geçmek lazım.

Bana da tak etse iyiydi

Dış görünüşe pek önem vermiyorum sanırım.
Valla o kadar göstermiyorsun dedikçe millet bana da ver börek ver krep ver Allah ver yani..
Ben zaten takmiyorum taktıran da yok
Ne olcam bilmiyorum.

Sağlıklı beslenme adına ufacık değişimler bile yetecek bana çünkü sağlığın s si yok hayatımda.

Ama nasıl?
Çok istikrarsızım..

Yaz geldi karpuza mi dayansak? :)

Nomu ben başladım konuyu açtığım günün gecesi, 3. gün oldu.
Bende sigara durumu da olduğundan, onda birkaç oynama yaptım; 3 gündür kesinlikle aç karnına sigara ile güne başlamıyorum, fark etti desem inanır mısın?
Cipsi vb. abur cuburları konunun gecesi itibariyle bıraktım.
Çarşamba günü 1 saat yürüdüm-tempolu yürüdüm-minik minik koştum kendimi test ettim.
Çaya-kahveye kota getirdim: 3 gündür günde 1 bardak Neskafeyi-max. 3/4 bardak çayı geçmiyorum.
Bugün 15 dk Leslie yaptım.
Aralıklarla yeşillik-işlenmemiş fındık yedim.

Suratımın renginin 3 günde fark ettiğini söylüyor eşim (Belki de beni kekliyor devam edeyim diye). Ama enerjime fark ettiğini söyleyebilirim. Yalan değil zor oluyor beslenme şeklimi değiştiriyor olmam, öğürtü geldi kaç kere, vücut o kadar istemiyor sağlıklı şeyleri ama başladım Nomu. Umarım bozmam, ilk haftayı atlatayım diye hedef koydum, gözümde büyütmeden götürmeye çalışıyorum.

Dogum kilolarim icin yuruyodum her gun gayet mutlu motivasyonlu falan.

Bugun sapigin biri yol kenarinda ki bahcede seyini almis eline salliyodu. Yuruyebilir miyim bi daha bilmiyorum.

Valla Tebrikler.
Ben yemesem dediğimde mutsuz oluyorum.
Sağlıklı besinlerle doymamış hissediyorum falan.
Bilmem ne yapsam bir arkadaş bulsam zumba yüzme falan soksam hayatıma diyorum ama tek başıma yapamam. Devamı gelmez.
O yuzden bana arkadaş şart.
Inşallah azimle başarırsın.
Kolayliklar diliyorum :)

Dogum kilolarim icin yuruyodum her gun gayet mutlu motivasyonlu falan.

Bugun sapigin biri yol kenarinda ki bahcede seyini almis eline salliyodu. Yuruyebilir miyim bi daha bilmiyorum.

Gördüm konunu ya, yürü tabi yine kendini tenhada bırakmamaya özen göstererek.
Şeyi kopsun pis herifin.

Konu içindeki yorumlarımı okudun mu? Aynısını diyordum "Bana düzenli beslenme-spor arkadaşı lazım" diye. Ama tek başıma başladım işte, devamında bi şekilde salondu oydu buydu başımı çoğaltmayı bile planladım şimdiden. Yeşil ekşi elma dişliyorum şu an mesela, elma aksine beni acıktıran bir şey olmuştur hep ama acıkmayacağım diye kendime telkin verdim. Bakalım işe yarayacak mı
Amin inşallah ve inşallah sen de başlarsın Nomu.
Bi dua daha edeyim; Allahım sen spor arkadaşı arayan herkese insanın modunu yükselten enerjik ve azimli bir sporcu kanka nasip et amiiin :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…