- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Konu içinde paketin biri bitti.
Yalnız şu an yanımda bir ilk olarak yoğurt kasem var.
Ben biliydim
Canim önce kocani at koltuga.
Aksam uzeri yuruyusu icin yanina hos sohbet birini bul. Yurumeye basla. En az bi 50 dk falan yuru.
Varsa durumun hemen spor salonuna basla. Kendini incecik hayal etme. Incecik olmak zorun da degilsin.
Ama lömbür lombür de olmamak lazim. Ben severim yurumeyi ama esim 27 yasin da adam 40 gbi gozukuyo nerdeyse.
Cok sinirlendim yine. Resmen vucudu iflas etti memeleri cıkacak yeeeaaa cok sinir oluyoru.. Kac beden seninkiler diyorum arada cunki anca rencide edince anliyor.
Dis gorunus benim icin o kadar onemli olmadigi icin bir sey diyemeyecegim. 3 gunluk dunya.
Ya mesela ben de sigara icmiyorum, hergun ev yemegi yapiyorum ama sporla aram yok, fazla kilom da mevcutDoğru diyorsun da aslında konu anlatımımla böyle algılanıyor ilk etapta. Sağlıksız görünüm-vücudun bozulan sağlığa işaret etmesi aslında durumum biraz da. Kilo-diyetten de gidildi, bozmak da istemedim, kilo sorunum yok esasen varsa 2-3 kilo fazlam kaldı. Ama vücut sallandı kaldı, bacaklarım "Dolaşımda sorun var" diye bağırıyor, tekinin rengi damar damar diğerinden birkaç ton daha koyulaşmış mesela, dizden yukarısı harita gibi olmuş. Bu sigara ve düzenli spor yapmama olayı.
Yüzüm sağlıksız bir görüntüye girdi, beslenme bozukluğunun sinyallerini veriyor; rengim beyaz pembeden oldukça sarımtrak bir halde, sivilce çıkma durumu çoğaldı ve hatta sivilce de değil nodül-apse oluşuyor ara ara, bu zamana kadar olmazdı. İçeriden bi bozukluk var diyor cildim.
Konu uzamasın diye çok örneklendirmedim, saçlarım da daha çok dökülüyor; vitaminler eksik.
Sürekli yorgunluk hali.
Ya depresyonun sonucu bu, ya da bunun sonucu depresyon, git gide böyle bi düzen geldi bana.
Buradan sağlık elden tamamen gitmeden çıkmam lazım.
cok guzel bir baslangic bence. Tebrik ederimKızlar hepinizin yorumlarından ayıklıyorum; beslenme düzeni-sağlıklı beslenme ile başlama kararı aldım; önce bunu düzelteyim dedim çünkü ağzımın tadı bozuk, enerji az.
Dün bir koca kase yoğurt yedim yattım, son cipsimi yedim ve sakince paketi geri bıraktım.
"Hepsi bir anda olmak zorunda değil; bir şeyi değiştirerek başayacağım yarına" dedim.
Değişen şeyi söyleyeyim: Aç karnına sigara/kahve içmedim.
Kendimi zorlayıp bol meyveli-peynirli bir kahvaltı yaptım.
Kahvaltıyı kurtarıyorum, sigarayı sabahtan çıkarıyorum ufaktan.
Doğru diyorsun da aslında konu anlatımımla böyle algılanıyor ilk etapta. Sağlıksız görünüm-vücudun bozulan sağlığa işaret etmesi aslında durumum biraz da. Kilo-diyetten de gidildi, bozmak da istemedim, kilo sorunum yok esasen varsa 2-3 kilo fazlam kaldı. Ama vücut sallandı kaldı, bacaklarım "Dolaşımda sorun var" diye bağırıyor, tekinin rengi damar damar diğerinden birkaç ton daha koyulaşmış mesela, dizden yukarısı harita gibi olmuş. Bu sigara ve düzenli spor yapmama olayı.
Yüzüm sağlıksız bir görüntüye girdi, beslenme bozukluğunun sinyallerini veriyor; rengim beyaz pembeden oldukça sarımtrak bir halde, sivilce çıkma durumu çoğaldı ve hatta sivilce de değil nodül-apse oluşuyor ara ara, bu zamana kadar olmazdı. İçeriden bi bozukluk var diyor cildim.
Konu uzamasın diye çok örneklendirmedim, saçlarım da daha çok dökülüyor; vitaminler eksik.
Sürekli yorgunluk hali.
Ya depresyonun sonucu bu, ya da bunun sonucu depresyon, git gide böyle bi düzen geldi bana.
Buradan sağlık elden tamamen gitmeden çıkmam lazım.
_asmunikal_ arkadasa vitamin yazalim :)
Ilk basta birer kutu balik yagi, muktivitamin, antioksidan alsin diyorum, yeter mi senin hidrolu seyinden de yazalim mi
O zaman evde Leslie yaparak başlayabilirsin bugün 15 dakıka yarın 30 dışarıda yürüyüş hızlı tempoda kulaklıkla hata kardıyo aç videoları oradakileri gördükçe gaza geleceksin
Hatta kabul edersen gel beraber başlayalım pazartesi sahalara dönüyorum bende birde kaç kilosun şuan onu öğrenelim
Salata konusunda baklagiller çok faydalı kuru börülce kuru fasulye nohut yulaflı makarna ton balığı içine yeşillikler domates soğan salatalık kırmızı köz biber tatsız olmaz ıkı kaşık yağ ekşi tuz pul biber nane karabiber ve sevdiğin baharatlarla çokgüzel salatalar olur
Tabi birde karaciğer olayı var ki kürlerle desteklemek arınmak laZım en güzeli limon maydonoz kürü soda yoğurt kürü zencefil kürü daha bir çok kür kefir içerek dolaşımı hızlandırabilirsin daha da soracak birşeyin varsa cevaplarım yemeğe çok düşkünüm ona rağmen 83 kilodan 65 e düştüm tabi önce motivasyon lazım
Merhabalar Gangsta;
Ben de bir zamanlar biraz kilo almıştım. Eskiden fit olduğum için aynada kendimi fark ettiğim an acilen somut bir şeyler yapmam gerektiğini hissettim. Sana tavsiyem Youtube'dan Ebru Şallı'nın tvem'deki pilates derslerini izle ve o hareketleri yap. Hareketli bir müzik de açabilirsin yanına, bayağı gaza getiriyor.Karın egzersizleri, kalça hareketleri vs yağların ve selülitlerin can düşmanı. İlk zamanlar her yerin ağrıyor. Yanmalar filan! Ama değiyor gerçekten.
Gerçekten çok büyük etkisi oluyor, doğrudan kilo verdirtmese de; vücudunu ince bir görünüme kavuşturuyor.
Haftada en az 2-3 kere düzenli uygularsan en geç 3 haftada etkisini gösteriyor. Tüm spor programlarında olduğu gibi pilateste de düzenli yapmak çok önemli. Bir program zaten aşağı yukarı 40 dk sürüyor. Şiddetle tavsiye ederim.
Beslenme olarak da; klasik olarak tabii ki günde 2 lt su içmelisin. En büyük bardağa su doldur, içine bir demet maydanoz ve 1 dilim de limon atmanı tavsiye ederim. Maydanozun ödem attırmada çok büyük etkisi var. Türk kahvesini de düzenli içmelisin. Günde 1-2 kere sade Türk kahvesi metabolizmayı baya hızlandırıyor. Pilatesten önce içersen enerji de veriyor..
Bunlar benim yaptıklarım. Bana cidden etkisi oldu gözle görülür şekilde. Umarım sende de işe yarar. İyi çalışmalar!
Hacı konuna pislik yapmaya geldimSelam kızlar, nasılsınız, nasıl gidiyor hayat?
Ben bu sabaha İzzet Altınmeşe olarak uyandım.
Kocaman bir sivilce düşünün benin yerine; başı yok böyle kıpkırmızı apse, zonk zonk... Konuyu açsam mı açmasam mı diye düşündüm de, bakınca çok basit algılanabilir ama inanılmaz moralim bozuldu ya; bir sivilce dert olur mu? Tüm diğer benzer dertlerle birleşince, oluyor.
32 yaşına gelmişim, hala ergen gibi sivilce çıkarıyorum ve bunun sebeplerini biliyor-bu konuda hiçbir şey yap(a)mıyor oluşuma ayrı bozuluyorum. Nasıl bir "Çöküş" zamanını yaşıyorsam, bu sene bir bir patlıyor sanki.
Vücudum, bilhassa cildim tüm sinyalleri verdi; geçen şort giymemi fırsat bilen annem, arkamdan bi güzel süzmüş beni, diyor "Gangsta bacakların çok bozulmuş, bu kadar değildi; sporu niye bıraktın ki, beslenmen nasıl? Erken çöküyorsun yirmili yaşlarında değilsin kızım dikkat etmen lazım artık." filan... (Gözünüzü seveyim anneme sarmayın yorumlarınızda, kadının huyu işte her görüştüğümüzde bi inceler beni, bi şey görürse de dümdüz söyleyiverir, normal üzeri bi anaçlığı var kendisinin). Durumun az buçuk farkındaydım, böyle bi etlerim lömpür lömpür olma yolunda, ama takmıyordum. Neyse, kuzguna yavrusu şahin görünür mantığına binaen, annem bile böyle uyarı çekiyorsa benim bacakların durumu vahim dedim, eve geçtikten sonra aldım masa lambasını, tuttum bacaklara, eşimi sıkıştırdım incelemesi için "Vallahi trip atmayacağım, ufacık bile yüzümü eğmeyeceğim, bana ne gördüğünü söyle, çok mu kötü olmuş?" diye, adam eveledi geveledi, iltifat bilmem ne, sonunda ısrarıma dayanamadı "Eh yani, yaşlanıyoruz, birazcık şey olmuş" dedi. Anaağm... "Ne olmuş ne olmuş?" diyorum, "İşte, deforme, selülit mi, anlamam ben, belli olur olmuş ama şey değil" derken zaten elime bi ayna aldım öbür ayna karşısında iyice incelemeye koyuldum her bi yanımı. Bi selülit olsa iyi, damarımsı bi renk değişimi de var gibi deride (Bunu sigaraya bağlıyorum ama bilen varsa fikirlerini de almak isterim denk getirip bi doktora görünene kadar). "Tamam" dedim. "Spora başlıyoruz, zaten aklımdaydı sana inat kendimi eski kılığıma sokacaktım; ama birlikte başlıyoruz, yetti gari sen de kaldır o totonu; iyice çöktük" dedim o ara bi asabım bozulmuş, "Ben biliydim böyle olacağını" gibisinden bi şeyler geveledi sonra tamam spora başlayalım dedi, anlaştık.
Anlaştık, amma velakin kendisi elbette kendisinden beklenildiği üzere yayılma modunda.
Tek çıkayım diyorum, ben de çakıldım kaldım. Bu sigara, dengesiz beslenme, depresyonik haller beni mahvetti... O kadar çabuk yoruluyorum ve pes ediyorum ki artık birinin kolumdan tutup çekmesi gerekiyor. Bi de cildim kendi terime bile alerjik midir nedir ya böyle bir şey olabilir mi? Bacağı-totoyu forma sokayım derken yüzüm gidecek elden, biraz terlesin/sıcak görsün hemen sivilcelenir. Bir iki bi şey yapayım dedim işte, sonuç İzzet Altınmeşe... Devamında daha beter bozulacak biliyorum. Bi yüzme kalıyor geriye hem spor hem sürekli yüzü yıkama hali; onda da güneş olmamalı kesinlikle, gün battıktan sonra denize-havuza girme seçeneği kalıyor. Tek başıma da olmaz -düzene nasıl oturacak; eşimin toto yerinden zor oynar. Kendimi zorlaya zorlaya semizotu yerim, arkasına bi demlik çay - paket sigarayı bitiririm. Ben ne oldum böyle? Bu gidiş nereye? Sadece ruhsal değil, fiziksel olarak da bitiyormuşum haberim yokmuş. Bundan belki aylaar önce gözaltlarım için konu açmıştım, o filan hiçmiş, bacaklar-totom elden gitmiş bile :/
Hanımlar bi şey söyleyin, "Kaldır o totonu kocanda şikayet edip durduğunu sen mi yapıyorsun şimdi hea, seni ihtiyar!" deyin, "Sigarayı bırakamayacak kadar iradesiz misin?!" deyin, "İçtiğin kahveler çaylar, işte böyle tırmalar" deyin...Ben bu kadar salıvermezdim, bu kadar uyuşturmazdım kendimi. Başlamak için daha ne olması lazım? Kollarımın da mı selülitlenip sallanması lazım acaba? Bana nereden başladığınızı anlatın, sigarayı nasıl bıraktığınızı, salataları nasıl afiyetle yediğinizi böyle bayıla bayıla, çaydan-kahveden nasıl vazgeçtiğinizi, nasıl hayatınızı bu döngüden çıkardığınızı anlatın. Ben ne zaman bu kadar alıştım buna ki şimdi çıkamıyorum? ... Her şey planda kalır oldu. O başlangıcı bi anlatın bana kızlar, "Tak eden" yeri... Unuttum.
Hacı konuna pislik yapmaya geldimHuyumu seviyim
İşe başla demek çok saçma bir öneri senin için tabi ki biliyorum.
Beni biliyon, 2 aydır çalışıyorum, ''çok şükürler olsun'' u araya sıkıştırmazsam ihanet gibi hissederim
Dün bir tartıya çıkayım dedim anaaammmm 57 kiloma anında dönmüşüm.
Sabahları ve akşamları işe giderken yürüdüğüm 10 dk lık bir yol var, cidden daha fazla değil, selülitin o çirkin ışıktaki abartılı görüntüsü de gitmiş
Göz kenarı çizgilerim bile hafiflemiş o derece.
Ama bu sabah elim burnumun göze yakın olan tarafına değdi bir acı ve sanırım sivilce ama ucu olanlardan ve kızarık değil, beze gibi. Onu da beslenmenin aniden düşüşüne ve kahvenin artmasına bağladım geçtim iki güne kalmadan geçmezse benim adım müdür değil. Çok pis motive ederim kendimi ve olur da.
Başlangıcı neresi bu işin bilmem de benim iş oldu zira iki yıldır kendimi yidiydim, biliyon. Bak nasıl rahatlamışım ki imla mimla hak getire
İnşallah sana da o başlangıç kapısı kendiliğinden açılır ve gözüne batan her şeyden hızlı bir şekilde kurtulursun.
Ama şu ağır totoya bel bağlama, adam iki yapar sonra vazgeçer.
Al oğlanı git parka peşinden koşarken zaten daşş gibi olursun yine
Bu sadece bir örnek,
Seçeneklerini biliyorsun elinden ne geliyorsa yap, bu yaşlarda giden dirilik kolay kolay yerine gelmiyor.
Senin gibi güzel bir gadının buna izin vermeyeceğinden eminim.
Öpüldün can.
öyle kilolu değilmişsin ki ben de lömbür lömbürüm yazınca 80 ustu kılodasın sanmıştım amannn 3 kılo ver az da sıkılaş yeter sana fıstık gibisin boy da var daha ne olsun.kistık sivilcelere termal çamur aldım afyon gazlıgölden haftada 2 onu yapıyorum çok ıyı geliyor aspirin de iyi gelir salisilik asit var ya içinde clını.... urunleri de denedim ben bir fayda göremedim içten kurutmak gerekiyor aslında karaciğerdeki sorunlar sebep oluyorLeslie çok tavsiye ediyorlar kondisyon için; evden çıkmadığımda bunu yapacağım, bugün bir saat normal yürüdüm-tempolu yürüdüm-minik minik koştum kendimi bi test ettim, vücut güçten kesilmiş. Kilo sorunum pek yok yani işte 3 kilo kadar bi fazlalık olabilir 175 boya 67 kiloyum şu an; idealim 63 civarı. Sorun sağlıksız yaşama alışmak ve aslında olduğum kiloda görünmeyecek kadar deforme olmuş olmak, sağlık bozuluyor sinyalleri veren cildim. Buraya yazıyorum 67 kilo diye ama baksan o kiloda görünmüyorum, etlerim kendini bıraktı, utanmasam çekip koyacağım bacağımı gerçekten kötü görünüyormuş bu kadar olduğunu şu zamana kadar net fark edememek de ayrı sinir olma sebebi.
Karaciğere destek lazım evet... Kefir tadına dayanamıyorum çok sağlıklı biliyorum da işte; tarçın, kefir, acı olan her şey, pişmiş biber, nane filan bunlar mümkün değil yiyemem ve kokularına da öğürürüm. Limon maydanoz kürü ne zamandır aklımdaydı, bunun için annemi de örgütleyeyim ben başıma bi çöksün o bayılır böyle şeylere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?