- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.570
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Yaşımız,beslenme alışkanlıklarımız,kötü alışkanlığımız birebir aynı. Aynı yerde yaşasak spora beraber çıkalım derdim kesinlikle çünkü ben de acayip deforme oldum, özellikle doğumdan sonra sarkmalar,catlaklar,selüliter ve elbette yavaşlayan metabolizma sonrası alınan kilolar... Bazen aynaya bakinca bunalima giriyorum çünkü evlendiğimde karnım dümdüz basenlerim vs sımsıkıydı.
Eğer varsa çevrenizde ben gibi biri teklif edin mutlaka kabul eder,benim çevremde olsa ben kesin çıkardım akşamları.
Canım kardeşim niye pis şeyler yemeyi,içmeyi seviyorsunuz?
Küçükken çok mu tok yediniz yaw?
Hayatımın çeyrek asrı b.k gibi geçti.
Şurada yazılan dertlerin çoğu hafif geliyor.
Arada denk geldiğim yorumlara bakılırsa bir kısmınızın hem çocukluğu hem genç kızlık dönemi süper geçmiş. Öyle travmatik olaylar da yok.
E bu paket paket sigaralar,acı berbat kahveler,simsiyah çaylara nasıl alıştınız ayol? Yeminle uyuşturucu gibi zararlı gözümde aşırı tüketilen her şey.
"Tamam artık ölmeliyim vaktim geldi"dediğim zamanlarda dahi kendime baktım,iyi güzel şeyler yemeye çalıştım.
Ki yaşadıklarım herkesin kaldırabileceği şeyler de değildi.
Kızımın ameliyat süreci dışında koyverdiğim zaman olmadı sanırım.
Yanı bilemiyorum dışarıdan bir destek mi alsan? Mutluluk hormonunu mu yükseltsen?
Bak belki motive olursun sana bir şey anlatayım;
Eski eşimle boşanma davası devam ederken,dışarı çıkarken çarşaf giyiyordum. Kaçırılma ve ölüm tehditleri havalarda uçuşuyordu. Tanınmamak en iyi seçenek oydu. Hiç olmazsa arada hava alabiliyordum öyle.
Sonra bir olay yaşadık korkunçtu ve çarşafla bile çıkamaz oldum.
Ama kafama bir ruj takmıştım ve almazsam çatlardım.
Aynı binada oturan arkadaşıma "git ve bana o ruju bul" dedim.
O kötü olayı yaşadığımın ertesi günü ruju aldırdım :)
Kızcağız aldı ama "Loch Ness Allah belanı versin dün ölecektin bugün ruj peşindesin"
demeyi ihmal etmedi.
Bilmem ki ne yazak babo sana daha
Haftada 3 gün yüzeceksin canim. Zayıfım ama limbil limbildim. Şimdi taş gibi hatunum söylemesi ayıp (Reklam gibi oldu :))Hayatımda sigara içmemiş biriyim, çay kahve vs de hayatta içmem pamuk gibi cildim var ağustosta 25 olcam ama sanki sizdeki sorunlar bende de var, sürekli hareketliyimdir düzenli yürüyüş de yaparım, etim hiç sıkılasmıyor bana da bi akıl verin bu beden nasıl sıkılasacak
Yüzmeyi çok istiyorum ama su tutuyor beni bunu bir türlü yenemedim keşke yüzebilsem çok isterim sizin gibi olmayıHaftada 3 gün yüzeceksin canim. Zayıf ala limbil limbildim. Şimdi taş gibi hatunum söylemesi ayıp (Reklam gibi oldu :))
Elbise diye bacaklarıma poşet sarsam bile dimdik.
Selam kızlar, nasılsınız, nasıl gidiyor hayat?
Ben bu sabaha İzzet Altınmeşe olarak uyandım.
Kocaman bir sivilce düşünün benin yerine; başı yok böyle kıpkırmızı apse, zonk zonk... Konuyu açsam mı açmasam mı diye düşündüm de, bakınca çok basit algılanabilir ama inanılmaz moralim bozuldu ya; bir sivilce dert olur mu? Tüm diğer benzer dertlerle birleşince, oluyor.
32 yaşına gelmişim, hala ergen gibi sivilce çıkarıyorum ve bunun sebeplerini biliyor-bu konuda hiçbir şey yap(a)mıyor oluşuma ayrı bozuluyorum. Nasıl bir "Çöküş" zamanını yaşıyorsam, bu sene bir bir patlıyor sanki.
Vücudum, bilhassa cildim tüm sinyalleri verdi; geçen şort giymemi fırsat bilen annem, arkamdan bi güzel süzmüş beni, diyor "Gangsta bacakların çok bozulmuş, bu kadar değildi; sporu niye bıraktın ki, beslenmen nasıl? Erken çöküyorsun yirmili yaşlarında değilsin kızım dikkat etmen lazım artık." filan... (Gözünüzü seveyim anneme sarmayın yorumlarınızda, kadının huyu işte her görüştüğümüzde bi inceler beni, bi şey görürse de dümdüz söyleyiverir, normal üzeri bi anaçlığı var kendisinin). Durumun az buçuk farkındaydım, böyle bi etlerim lömpür lömpür olma yolunda, ama takmıyordum. Neyse, kuzguna yavrusu şahin görünür mantığına binaen, annem bile böyle uyarı çekiyorsa benim bacakların durumu vahim dedim, eve geçtikten sonra aldım masa lambasını, tuttum bacaklara, eşimi sıkıştırdım incelemesi için "Vallahi trip atmayacağım, ufacık bile yüzümü eğmeyeceğim, bana ne gördüğünü söyle, çok mu kötü olmuş?" diye, adam eveledi geveledi, iltifat bilmem ne, sonunda ısrarıma dayanamadı "Eh yani, yaşlanıyoruz, birazcık şey olmuş" dedi. Anaağm... "Ne olmuş ne olmuş?" diyorum, "İşte, deforme, selülit mi, anlamam ben, belli olur olmuş ama şey değil" derken zaten elime bi ayna aldım öbür ayna karşısında iyice incelemeye koyuldum her bi yanımı. Bi selülit olsa iyi, damarımsı bi renk değişimi de var gibi deride (Bunu sigaraya bağlıyorum ama bilen varsa fikirlerini de almak isterim denk getirip bi doktora görünene kadar). "Tamam" dedim. "Spora başlıyoruz, zaten aklımdaydı sana inat kendimi eski kılığıma sokacaktım; ama birlikte başlıyoruz, yetti gari sen de kaldır o totonu; iyice çöktük" dedim o ara bi asabım bozulmuş, "Ben biliydim böyle olacağını" gibisinden bi şeyler geveledi sonra tamam spora başlayalım dedi, anlaştık.
Anlaştık, amma velakin kendisi elbette kendisinden beklenildiği üzere yayılma modunda.
Tek çıkayım diyorum, ben de çakıldım kaldım. Bu sigara, dengesiz beslenme, depresyonik haller beni mahvetti... O kadar çabuk yoruluyorum ve pes ediyorum ki artık birinin kolumdan tutup çekmesi gerekiyor. Bi de cildim kendi terime bile alerjik midir nedir ya böyle bir şey olabilir mi? Bacağı-totoyu forma sokayım derken yüzüm gidecek elden, biraz terlesin/sıcak görsün hemen sivilcelenir. Bir iki bi şey yapayım dedim işte, sonuç İzzet Altınmeşe... Devamında daha beter bozulacak biliyorum. Bi yüzme kalıyor geriye hem spor hem sürekli yüzü yıkama hali; onda da güneş olmamalı kesinlikle, gün battıktan sonra denize-havuza girme seçeneği kalıyor. Tek başıma da olmaz -düzene nasıl oturacak; eşimin toto yerinden zor oynar. Kendimi zorlaya zorlaya semizotu yerim, arkasına bi demlik çay - paket sigarayı bitiririm. Ben ne oldum böyle? Bu gidiş nereye? Sadece ruhsal değil, fiziksel olarak da bitiyormuşum haberim yokmuş. Bundan belki aylaar önce gözaltlarım için konu açmıştım, o filan hiçmiş, bacaklar-totom elden gitmiş bile :/
Hanımlar bi şey söyleyin, "Kaldır o totonu kocanda şikayet edip durduğunu sen mi yapıyorsun şimdi hea, seni ihtiyar!" deyin, "Sigarayı bırakamayacak kadar iradesiz misin?!" deyin, "İçtiğin kahveler çaylar, işte böyle tırmalar" deyin...Ben bu kadar salıvermezdim, bu kadar uyuşturmazdım kendimi. Başlamak için daha ne olması lazım? Kollarımın da mı selülitlenip sallanması lazım acaba? Bana nereden başladığınızı anlatın, sigarayı nasıl bıraktığınızı, salataları nasıl afiyetle yediğinizi böyle bayıla bayıla, çaydan-kahveden nasıl vazgeçtiğinizi, nasıl hayatınızı bu döngüden çıkardığınızı anlatın. Ben ne zaman bu kadar alıştım buna ki şimdi çıkamıyorum? ... Her şey planda kalır oldu. O başlangıcı bi anlatın bana kızlar, "Tak eden" yeri... Unuttum.
Sanki onun bi ilaci vardi, hocam birine tavsiye etmisti. Recetesiz satiliyor. Istersen arastirabilirsin cnmYüzmeyi çok istiyorum ama su tutuyor beni bunu bir türlü yenemedim keşke yüzebilsem çok isterim sizin gibi olmayı
Çok teşekkür ederim, su tutması olsyını yenemedim bi türlü vapura ne de binemiyorum arastrym onu inşaallah yüzebilirimSanki onun bi ilaci vardi, hocam birine tavsiye etmisti. Recetesiz satiliyor. Istersen arastirabilirsin cnm
Değişik soslar hazırlayıp,
o şekilde tüketirseniz belki seversiniz...
Yürüyüşle başlayın,
belli bir saatten sonra yemek yememeye özen gösterin,
Hamur işlerini abartmadan tüketin,
Abur cubur seviyorsanız
uzak durmaya çalışın...
Kahvaltıyı sağlam tutun,
Öğünleri atlamamaya çalışın:))
Kendinizi çok çok sevin:)
Sigaram filan yok. Benim problemim kilo. 1.75 boya 74 kiloyum. Kiloyu sadece gövdeye alıyorum. Yani kollar bacaklar ince, göğüs, göbek, bel maşallah davul gibi... Aylardır ara sıra yürüyüş yapıyorum mesela. Ama yememe içmeme dikkat etmiyordum, sporum da düzenli değildi. Baktım ki vücudumda iyiye giden bir şey yok, aksine 1 yıl önce aldığım pantolona bile giremiyorum, bikiniyi unuttum, oramı buramı toplayan mayoya geçtim derken çıldırdım.. Birlikte takıldığım arkadaşım mesela spor yapıyor, dengeli besleniyor, vücudu taş gibi. Biraz da ona özendim. 2 ay sonra yine başka bir incecik arkadaşımla yaz tatiline gideceğiz, bir de burdan gaza geldim. Hani kilo vereyim de bikini giyeyim diye... Öyle.
Bir de benim olayımın trajik yanı şu. Ben 2 yıl önce şu anki halimden en az 15 kilo daha zayıftım. Vücut incecikti. 2 senede nasıl kendimi durduramayıp şu anki kiloma geldim falan, onun da kızgınlığı var kendime. Derken gaza geldim işte. 1 haftayı geçti, ekmeği çok çok azalttım. İşe gitmediğim her sabah yataktan kalkınca ilk iş koşu bandında yürüyüş. Su içmeye ağırlık verdim. Kızartmaya, hamur işine son verdim. Eve bol bol meyve sebze aldım. Doğrayıp doğrayıp yiyorum. Aynada bile vücudumun o şiş halinin indiğini görüyorum, gözüme daha güzel görünüyorum. Bu da beni motive ediyor. İnşallah 2 ayda bir 8 kilo versem ona da eyvallah diyeceğim.
Bir tüyo vereyim. Eğer spora üşeniyorsanız ufak ufak yapın. Mesela ben 1 saat yürümeliyim diye düşünür, başlayamazdım. Çünkü o koşu bandında yürümeye acayip üşeniyorum. En azından 30 dk sabredip yapayım deyince daha kolayıma geliyor. Velhasılı 35-40 dk yürüyorum, yetiyor. Açık havada saatlerce yürüsem gıkım çıkmaz ama koşu bandında dakikaları sayıyorum işte.
Selam kızlar, nasılsınız, nasıl gidiyor hayat?
Ben bu sabaha İzzet Altınmeşe olarak uyandım.
Kocaman bir sivilce düşünün benin yerine; başı yok böyle kıpkırmızı apse, zonk zonk... Konuyu açsam mı açmasam mı diye düşündüm de, bakınca çok basit algılanabilir ama inanılmaz moralim bozuldu ya; bir sivilce dert olur mu? Tüm diğer benzer dertlerle birleşince, oluyor.
32 yaşına gelmişim, hala ergen gibi sivilce çıkarıyorum ve bunun sebeplerini biliyor-bu konuda hiçbir şey yap(a)mıyor oluşuma ayrı bozuluyorum. Nasıl bir "Çöküş" zamanını yaşıyorsam, bu sene bir bir patlıyor sanki.
Vücudum, bilhassa cildim tüm sinyalleri verdi; geçen şort giymemi fırsat bilen annem, arkamdan bi güzel süzmüş beni, diyor "Gangsta bacakların çok bozulmuş, bu kadar değildi; sporu niye bıraktın ki, beslenmen nasıl? Erken çöküyorsun yirmili yaşlarında değilsin kızım dikkat etmen lazım artık." filan... (Gözünüzü seveyim anneme sarmayın yorumlarınızda, kadının huyu işte her görüştüğümüzde bi inceler beni, bi şey görürse de dümdüz söyleyiverir, normal üzeri bi anaçlığı var kendisinin). Durumun az buçuk farkındaydım, böyle bi etlerim lömpür lömpür olma yolunda, ama takmıyordum. Neyse, kuzguna yavrusu şahin görünür mantığına binaen, annem bile böyle uyarı çekiyorsa benim bacakların durumu vahim dedim, eve geçtikten sonra aldım masa lambasını, tuttum bacaklara, eşimi sıkıştırdım incelemesi için "Vallahi trip atmayacağım, ufacık bile yüzümü eğmeyeceğim, bana ne gördüğünü söyle, çok mu kötü olmuş?" diye, adam eveledi geveledi, iltifat bilmem ne, sonunda ısrarıma dayanamadı "Eh yani, yaşlanıyoruz, birazcık şey olmuş" dedi. Anaağm... "Ne olmuş ne olmuş?" diyorum, "İşte, deforme, selülit mi, anlamam ben, belli olur olmuş ama şey değil" derken zaten elime bi ayna aldım öbür ayna karşısında iyice incelemeye koyuldum her bi yanımı. Bi selülit olsa iyi, damarımsı bi renk değişimi de var gibi deride (Bunu sigaraya bağlıyorum ama bilen varsa fikirlerini de almak isterim denk getirip bi doktora görünene kadar). "Tamam" dedim. "Spora başlıyoruz, zaten aklımdaydı sana inat kendimi eski kılığıma sokacaktım; ama birlikte başlıyoruz, yetti gari sen de kaldır o totonu; iyice çöktük" dedim o ara bi asabım bozulmuş, "Ben biliydim böyle olacağını" gibisinden bi şeyler geveledi sonra tamam spora başlayalım dedi, anlaştık.
Anlaştık, amma velakin kendisi elbette kendisinden beklenildiği üzere yayılma modunda.
Tek çıkayım diyorum, ben de çakıldım kaldım. Bu sigara, dengesiz beslenme, depresyonik haller beni mahvetti... O kadar çabuk yoruluyorum ve pes ediyorum ki artık birinin kolumdan tutup çekmesi gerekiyor. Bi de cildim kendi terime bile alerjik midir nedir ya böyle bir şey olabilir mi? Bacağı-totoyu forma sokayım derken yüzüm gidecek elden, biraz terlesin/sıcak görsün hemen sivilcelenir. Bir iki bi şey yapayım dedim işte, sonuç İzzet Altınmeşe... Devamında daha beter bozulacak biliyorum. Bi yüzme kalıyor geriye hem spor hem sürekli yüzü yıkama hali; onda da güneş olmamalı kesinlikle, gün battıktan sonra denize-havuza girme seçeneği kalıyor. Tek başıma da olmaz -düzene nasıl oturacak; eşimin toto yerinden zor oynar. Kendimi zorlaya zorlaya semizotu yerim, arkasına bi demlik çay - paket sigarayı bitiririm. Ben ne oldum böyle? Bu gidiş nereye? Sadece ruhsal değil, fiziksel olarak da bitiyormuşum haberim yokmuş. Bundan belki aylaar önce gözaltlarım için konu açmıştım, o filan hiçmiş, bacaklar-totom elden gitmiş bile :/
Hanımlar bi şey söyleyin, "Kaldır o totonu kocanda şikayet edip durduğunu sen mi yapıyorsun şimdi hea, seni ihtiyar!" deyin, "Sigarayı bırakamayacak kadar iradesiz misin?!" deyin, "İçtiğin kahveler çaylar, işte böyle tırmalar" deyin...Ben bu kadar salıvermezdim, bu kadar uyuşturmazdım kendimi. Başlamak için daha ne olması lazım? Kollarımın da mı selülitlenip sallanması lazım acaba? Bana nereden başladığınızı anlatın, sigarayı nasıl bıraktığınızı, salataları nasıl afiyetle yediğinizi böyle bayıla bayıla, çaydan-kahveden nasıl vazgeçtiğinizi, nasıl hayatınızı bu döngüden çıkardığınızı anlatın. Ben ne zaman bu kadar alıştım buna ki şimdi çıkamıyorum? ... Her şey planda kalır oldu. O başlangıcı bi anlatın bana kızlar, "Tak eden" yeri... Unuttum.
Yok ya, cok eglenceli bir kadini takip ediyom ben:)
Bir de bazen youtube dan power yoga videolarini yapiyorum, yoga plates arasi bisi, hic ohmmm lamiyor hem :)
Ama ohmmmlamak iyidir aslinda, azicik depresifsin ya bence bir sans ver.
Hadi bir reklam daha yapayim, aganigi naganigiiiiie o kadar esneyince anladiniz siz
uyku düzeniyle müthiş bir başlangıç yapmışsınız bence.Goha Allah iyiliğini versin ya :))
Taekwondodan kalma esneklikle götürüyorum ben o kısmını tövbe yarabbim ne diyorum ya
Tekrar geri mi dönsem, bi savunma sporuna? O daha cazip göründü şu an gözüme. Bi amacı da olur hem, güç kuvvet filan böyle bi "Döverim ülen" özgüveni bi Jet Lee havası bi altlarda bi yerlerde.
Buradaki tavsiyeleri toparlayıp küçük parçalar halinde hayata geçireyim.
Uyku düzenimi zorla yoluna koydum bayram arası mesela onu bahane ettim, o tamam.
Bu akşam da abur cubur jübilemi yapayım.
uyku düzeniyle müthiş bir başlangıç yapmışsınız bence.
bugün evrim ağacında bir yazı okudum, günde 6 saat uyumak neredeyse hiç uyumamak kadar zararlı diyordu.
hatta işin kötü yanı, 6 saat uyuyunca insan uykusunu aldım sanıyormuş ve kendisindeki bilişsel eksikliğin farkına bile varmıyormuş, her şeyi tam yaptığını zannederken aslında eksik oluyormuş.
güzel bir başlangıç olmuş :)
ha ha siyasilerin dediği gibi işe yol haritamızı çizmekle başlayalım gerisi gelirFark ediyor kesinlikle. Uyku deyince biraz ayıktım, o da fark etmişti enerjide elbette. Zordan başlamak yerine kolaydan başlayayım/Enerji verenleri devreye sokayım diye düşünüyorum, konuda biraz daha sorguladım, bağımlılıkları değiştirirken arkadaşların dediği gibi daha kolay-keyifli hale getirmem lazım küçük adımlarla.. Ama ondan önce en basit enerjiyi havayı değiştirecek şeyler uyku ve beslenme. Beslenmeyle başlayacağım, oradan enerji geldikçe spora doğru kayarım müzikle desteklerim (Rap müzikleri deneyeyim) eşe dosta kim varsa bi sorayım belki eşlik eden de olur, spor da başlayınca otomatikman sigara azalır L LimonReceli nin dediği gibi, oradan da bırakmaya geçerim.
Yolu çizdim gibi bakalım bakalım.
ha ha siyasilerin dediği gibi işe yol haritamızı çizmekle başlayalım gerisi gelir
Bu yazıyı yazarken kaç dal sigara içtiniz onu merak ettim :)
Kahvalti:
-Avokado, yesillik, peynir, zeytin
Sabah 1 dilim ekmek diisnda ekmek yemeyin. Yumurta sizi cok daha tok tutacak.
-Menemen
-Peynirli omlet, mantarli omlet
-Maydonoz ve yesil sogan ile yumurta salatasi (zeytin yagi ve baharatlarla)
Oglen:
Salata , ton baligi, izgara tavuk, yesil mercimek, kurutulmus domates, koz kirmizi biber ile sevilir. Bu malzemeleri donusumlu kullanarak.
-Kabak ve havucu rendeleyin, yagsiz tavada biraz kavurun. sonra icine biraz dereotu, sonra sarmisakli yogurt ve en uste ceviz nefis.
-Bebek ispanaklari yogurtlayinca (cig) nefis oluyor.
-Yogurtlu semiz otu guzel oluyor.
Aksam:
Taze fasulye, bamya, ispanak, pazi , et, tavuk , balik , salata vs....
Salata sevmiyorsan farklı diyet programları var onları denesen gangsAç karnına art arda 3-4 sigara ile güne başlamak?
Allah rahmet eylesin sevdiğim bir ablamı kaybettim adını anmak istemediğim hastalıktan; "İçeceksen de aç karnına içme! Ben ettim iyi ettim görüyor musun!" diyordu. Aniden kesip atmam lazım bana sökmüyor azaltmalar. Spora da başlamak lazım, lazım, lazım... Buralara böyle yazayım bi iyice kafama sokayım, her yere yazayım evin asayım. Uzun vadede intihar ediyorum gibi hissediyorum.
Kuzum o azim, irade kırılınca kırıldı. Yeniden yapılandırmak lazım mesele o. Nereden başlayacağımı, neye tutunacağımı bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?