- 14 Ekim 2016
- 7.235
- 49.044
- 548
Üniversitede siyaset dersinin "iktidar" konusu benim ufkumu açtı. Bu konuya yaptığım yorum da bana bu dersin getirisdir.şu gözünden kalpler çıkan emojiyi hiç kullanamayacağım diye hayıflanıyordum...
Çok şekersiniz, ne güzel ifade etmişsiniz :)Ben yasadim. 4 ay sonra eski fabrika ayarlarina dondu. Affedeseniz dava dusuyor, tum bunlar onun icin. Kimse degismiyor, degismis gibi yapiyorlar.
Yok yok çile falan kotamı doldurdum. Sadece değişen var mı diye merak ettim. Eşimi ikna edip anlaşmalı ayrılalım çirkeflik olmasın diye daha bugün konuştum.Demek ki daha çekecek çileniz varmış.
Madem gönüllüsünüz, çekin çilenizi.
E boşa oyalamadım zaten. Avukatıma vekalet verdim işlemlerden önce kafamı kurcalayan bir durumu yine her zamanki gibi olağanca çıplaklığıyla sizlerle paylaştım. Oyalamak lafı nedir ayrıca? Bana illa yazın diye kimsenin kafasına silah dayamıyorum ki değil mi? İnsanın bu duyguları taşıması çok doğal geliyor bana.Selam canım benim, bosanmayacaksınız sen milleti oyalama bosuna dedıgımde bana kızmıstı bir dene diyelim, bazı insanları kurtaramazsın. Herkes kendi tercıhını yasar sonucuna da uslu uslu katlanır. Rabbımın verdıgı aklı kullanmak dileğiyle blossomcum sevgiyle kal
Haklısınız. Beni hep kısır döngüye soktu, evliliğime yabancılaştırdı. Şimdiye kadar değişmeliydi zaten. Şimdi resmen duygularıma oynuyor...Epeyce önceki konularınıza yorum yaptım, hatta başlardaki konularda deneyin şans verin dediğim de oldu. Sonra baktım adam aynı, habire kısır döngüye sokuyor sizi boşanın dedim. Sonra zaman geçtikçe boşanmayacağınızı anladım ve yorum yapmamaya başladım.
Ve şimdi tekrar görünce konuyu ve içeriği size gerçekten üzüldüm. O adam değişmez, iki kere iki dört eder gibi bir şey bu da. Sadece duygu sömürüsü yaparak sizi kandırmaya çalışıyor ve başaracak gibi.
Biraz olsun mutlu olmak istiyorsanız iletişiminizi kesin ve o davayı açın.
Boşanmam diyorsanız da güncelleme yaparak eski konularınızdan devam edin bence, yeni konu açmaya gerek yok . Hep aynı şeyler çünkü.
Üniversitede siyaset dersinin "iktidar" konusu benim ufkumu açtı. Bu konuya yaptığım yorum da bana bu dersin getirisdir.
Bence bütün kadınlara iktidar konusu okutulmali. Çünkü sadexe devlet yönetiminde değil; "bizi zor kullanma tekelini eline verdiğimiz her adam" merhametsizlige yatkındır.
OkE boşa oyalamadım zaten. Avukatıma vekalet verdim işlemlerden önce kafamı kurcalayan bir durumu yine her zamanki gibi olağanca çıplaklığıyla sizlerle paylaştım. Oyalamak lafı nedir ayrıca? Bana illa yazın diye kimsenin kafasına silah dayamıyorum ki değil mi? İnsanın bu duyguları taşıması çok doğal geliyor bana.
Zina davası değil. Şiddetli geçimsizlik olabilir ancak, çünkü aldattığı bir durum hukuken yok. Ama sadakatsizlik güven sarsıcı hareketler kapsamında değerlendirilebilir o kadınla haberim olmadan buluşması diye düşünüyoruz. Ama elimde sürekli görüştüklerine dair bir şey yok. Hatta program yüklü ama sadece bir kez konuştular. Buradan bir şey çıkmaz davada diye düşünüyorum.Yanlışım varsa düzeltin, siz aldatılma ile ayrılıyordunuz değil mi?
Tam anlamıyla bilmiyorum ama, tutuşmasının nedeni kendisinin ağır kusurlu olması değil mi?
Muhtemelen davayı, evlilik birliğini temelden sarsma (zina) olarak açtınız. Tabiri caizse donuna kadar alacak kıvamdasınız. Maddi ve manevi tazminat hakkını kazanırsınız, iyi bir nafaka bağlanır. Bütün bu haklarından davadan çekilince affetmiş konuma düşüp feragat edeceksiniz. Acaba bu mu gözünü korkuttu eşinizin. Tam anlamıyla anlamak gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta bu tarz davalar çok uzun sürmüyor, en fazla 3. Celsede boşanırsınız. Ya da yanlış bildiğim bir mevzu varsa düzeltin. Ama eğer düzeleceğine inanıyorsanız siz bilirsiniz. Hayat sizin, bize mutluluklar dilemek düşer
Evet her boşanan niye çekmişim diye hayıflanıyor daha çok. Pişman olanı ben de duymadım. KaldIrmak istemiyorum artık.Çevremde boşanan insanlar oldu, inanın pişman olmak yerine hepsi "keşke daha önce yapsaymışım" dediler. Hatta bir tanesi evden bıçakla kovulana kadar bekledi, çocuklarım diye diye. Aldattığını bağırıyordu resmen, kadının affedişlerinden aldığı cesaretle, onur/gurur bırakmadı kadında. Adamı görsen sümüğünü atmazsın, karısı ünlü olsa en güzeller sıralamasına girer. O konuda bile özgüvenini yerle bir etmişti kadının. Ona da "kendine yazık ediyorsun, şimdiye hayatını düzene sokmuştun, kaçınılmaz sonu geciktiriyorsun" demiştim. Geçen bir sohbetimizde "onca eziyetine rağmen yanından gitmeye cesaret bulamadığım adamın, çocuklar için bile olsa sesini duymaya tahammül edemiyorum" dedi. Evlatlarıyla çok güzel bir hayat kurdu kendine, evet hayat şartları zor ama o zorluğa bir adamın eziyetleriyle birlikte katlanmıyor en azından. Azıcık aşım ağrısız başım, devam ediyor hayatına. Yaşadıklarını, kırgınlıklarını, yok sayılışlarını sen bilirsin, yine yaşayacak olan da sensin. Kaldırabileceklerini, çocuğun daha bilinçlendiğinde ona yaşatacağın zorlukları hepsine hesapla, ver kararını.
Aynı şeyi düşündüm. Çok güzel durumu ortaya koymuşsun sevgiliSeni anlıyorum ben.
Boşanma sebebin tek başına aldatma ya da şiddet değil. Genel mutsuzluk ve baskı hali.
Değişmesini beklediğin şey eşinin daha sakin ve anlayışlı olması yönünde. Amenna.
Değişeceğini iddia ediyor. Çünkü bosanmak istemiyor. Zaten eşinin sana bunları yapmış olma sebebi senin boşanmayacağına olan inancıydı.
Yani seni sevdiği icin filan değil... bilse ki boşanmayacaksın halen daha aynen devam ediyor olacaktı.
Demek ki bu ülkede sevgili Atatürk kadınlara boşanma hakkı vermeseydi bu adam seni falakaya bile yatırırdı... Çünkü nasılsa bosanamazsın.
Ne kadar vicdansiz bir adam. Iktidar eline geçince zor kullanma , dayak,ihanet... elinden geleni ardına koymuyor.
Çünkü iktidar elinde... e sen de boşanamıyorsun. Seni zor kullanma tekelini elinde tutuyor. Istediğini yapıyor... senin ne düşündüğün pek de umrunda değil.
Güç ; senin eşine sadece acımazsızlik veriyor. Ve bu gücü sen veriyorsin ona. Bu gucu senin kesinlikle boşanmayacağına olan eminliginden aliyor.
Merhametin 1 zerresi damlamıyor içine.
Çünkü hamurunda yok.
Eşin belki değişir, ama bunun sebebi sadece boşanma korkusu olur. Korkuyor çünkü senden başka kimse çekmez bu adamı...
Ve korku ile bastırılan dürtü daima bir yerde ortaya tekrar çıkar.
Benim diyecek bir şeyim yok.
Hayat senin. Karar senin. Kararının sefasi da senin cefası da
..
Ben sadece senin iyi olmanı isterim.
Onure oldumI want to make your "büst"diyor huzurlarinizdan cekiliyorum
Genel kanının aksine ben insanların her an değişim içinde olduğuna inanırım. ..elbette çok zor günler geçirmiş ve aklı sonradan gelen her erkek gibi ugrasabilir...ne kaybedersiniz tekrar deneyebilirsiniz? Çok sevilmeyen çok da uzemez yani sizdeki yeri değişti sonuçta. ..gözden cikarilabildigini de gördü pabuç pahalı geldi....benceMerhabalar,
Bildiğiniz gibi şiddetli geçimsizlikten boşanmak üzereyim. Avukatıma vekalet verdim. İşler gittikçe ciddileşince eşim yalvar yakar geri dönmem için uğraşıyor. Önce suçlar gibi konuşmalar yaptı, sonra gözümü korkutmak için çocuğu sana vermezler diye tehdit etti sonra da çaresizlik içinde uçan kuştan medet umuyor. Her şeyi kabul ediyor. Ne istersem bundan sonra öyle olacakmış. Aslında hatalarını anlamış. Bana ne kadar haksızlık ettiğini anlamış. Normalde küçük bir çabayla evliliğimizi güzel hale getirecekken kendi hatalarından dolayı daha büyük çabalarla her şeyi toparlayacakmış. Ailemle arasını düzeltecekmiş. İleride onlar bile iyi ki bizi dinleyip boşanmadın diyeceklermiş. Kızımıza güzel bir gelecek hazırlayacakmışız. Saygı gösterip sevgiye boğacakmış. Hep şımarmamdan korktuğu için sevgisini bile içinde yaşamış. Gereksiz kıskançlıklardan, öfkesinden öyle davranmış. Şimdi idrak etmiş. Her şerde bir hayır varmış. İyi ki böyle bir şeye karar verip ona bu tokatı atmışım ki kendine gelmiş bu vesile ile. Neler neler...
Şimdi bu durumda ben hem inanmak istiyorum hem de inanmıyorum. Söylediklerine bakınca acaba diyorum ama bir yandan da daha önce de şans verdim ben bu adama diyorum. Gerçi o asla ayrılacağımı düşünmemiş şimdi hayatının şokunu yaşıyor. Yani hiç bu kadar kesin kararlı ve avukatın karşısında görmemişti beni. Yoruldum bir yandan da. İnceldiği yerden kopsun diyor bir yanım. Bir de keyfimden uğraşmadım vekaletname çıkar avukata git vs. Böyle bir şey yaşayan oldu mu? Eşi ayrılacağını görünce düzelen verdiği sözleri tutan? Yanılıyor muyum sizce? Avukata işlemleri başlatın diyeceğim ama pişmanlığını görünce hata mı yapıyorum diye korktum. Bir de sizlere sormak istedim. Ne dersiniz?
Siz delil topluyorum diye bir önceki konunuzda bahsettiğiniz için söyledim. Karıştırmışta olabilirim başka bir üyeyle. Ama darp raporunuz yok, aldattığına dair eliniz de kanıtınız yoksa uzar bu dava.Zina davası değil. Şiddetli geçimsizlik olabilir ancak, çünkü aldattığı bir durum hukuken yok. Ama sadakatsizlik güven sarsıcı hareketler kapsamında değerlendirilebilir o kadınla haberim olmadan buluşması diye düşünüyoruz. Ama elimde sürekli görüştüklerine dair bir şey yok. Hatta program yüklü ama sadece bir kez konuştular. Buradan bir şey çıkmaz davada diye düşünüyorum.
papatya bir arkadaş yazmış yukarıdaHaklısınız. Beni hep kısır döngüye soktu, evliliğime yabancılaştırdı. Şimdiye kadar değişmeliydi zaten. Şimdi resmen duygularıma oynuyor...
Geri çekmedim sadece aklımdan geçenleri paylaştım.Boşanamazsınız demiştim
Evet gece gündüz ısrar ediyor. Aile fotoğraflarımızı, kızımın videosunu yolluyor. Bu aileye kıyma her şeyi güzelleştireceğim diye yalvarıyor. Ben de belki sen de kendine inanıyorsun değiştiğine dair ama ben inanmıyorum diyorum. İnsanlar yaşadıklarıyla kendilerine gelirler ya ben de öyle kendime geldim iyi ki böyle yaptın ben ne aptallık etmişim falan diyor. Diyor da diyor işte...papatya bir arkadaş yazmış yukarıda
benim de arkadaşım boşanma sürecinde davada vazheçerse affetmiş sayılıyor ve bir daha o sebep ile dava açamıyorsun
iyi düşünün derim
hala ısrar ediyor mu?
Kaybedeceğim davada ileri sürdüğüm haklarım olabilir. Ama diğer türlü bunları yerine de koyabilirim çünkü gel araba alayım ev alayım gibi şeyler de söylüyor. Eğer üzerse ayrılırsak zaten yarı yarıya bölünür o zararlı çıkar. Yani kendine çok güveniyor. Kafasına taş düşmüş gibi boşanabileceğimi fark etmesiyle yeniden kazanmaya çabalıyor. Ama ben inanmakta zorlanıyorum. İnanmıyorum. Keşke yanılan ben olsam. Bir yandan da iş yerinde de zor bir süreç geçirdi değişti oradaki çoğu insana karşı ılımlı ses çıkarmayan bir adam haline geldi. İşinden olacaktı sivri yönlerinden dolayı. Bunlar bana ders oldu diyor.Genel kanının aksine ben insanların her an değişim içinde olduğuna inanırım. ..elbette çok zor günler geçirmiş ve aklı sonradan gelen her erkek gibi ugrasabilir...ne kaybedersiniz tekrar deneyebilirsiniz? Çok sevilmeyen çok da uzemez yani sizdeki yeri değişti sonuçta. ..gözden cikarilabildigini de gördü pabuç pahalı geldi....bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?