dekolman plasenta nedeniyle bebeğini kaybedenler

Ben de geçen hafta 14 ekimde dekolman plasenta sebebiyle 35 haftalık bebeğimi kaybettim.gizli kanama olmuş,hastaneye 15 dk geç gitseymisiz beni de kurtaramayabilirlermis.hayatımın en kötü günlerinden biriydi.ilk gebeliğim sorunsuz geçmiş ve oğlumu normal doğumla 40. haftasında kucağıma almıştım. Bu gebeliğimde de hiçbir problem yoktu,hastalığa sebep olabilecek belirtileri tasimiyordum.ne hipertansiyon vardı ne şeker, yaşım 35ten küçük kilom cok fazla değil. Bir haftadır sebeplerı düşünmekten yoruldum. Biliyorum ki beni en iyi anlayacak sizlersiniz. Doktor bir sene süre verdi rahmin toparlanması için. Ama bunları tekrar yaşamak düşüncesi bile inanılmaz korkutuyor beni.çok üzgünüm. Umut verici hikayelerı olan arkadaşlarım ne olur paylaşın bunları, gerçekten çok ihtiyacımız var.
Merhaba canım bende kendi yaşadığım hikayeyi burada paylaşmış umut aramıştım atlatması çok zor bir süreç özellikle de hiç cocuk sahibi olmayıp tedaviler sonucu uzun bir zamandan sonra beklenen bir bebek olunca daha da zor şükür ediyorum ki ben bebeğimi kaybettikten kısa zaman sonra mucize eseri tekrar kendiliğimden hamile kaldım ve sağlıklı bir oğlum oldu şimdi 19 aylık , etrafımda benim gibi bebeğini kaybeden her duyduğum anneye umut olmaya çalışıyorum inanç çok önemli bu yol zor ve zahmetli bir yol ama sonunda kavuşulan mutluluğun tadına doyulmuyor rabbim isteyen tüm kadınların kucağına hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Ben de geçen hafta 14 ekimde dekolman plasenta sebebiyle 35 haftalık bebeğimi kaybettim.gizli kanama olmuş,hastaneye 15 dk geç gitseymisiz beni de kurtaramayabilirlermis.hayatımın en kötü günlerinden biriydi.ilk gebeliğim sorunsuz geçmiş ve oğlumu normal doğumla 40. haftasında kucağıma almıştım. Bu gebeliğimde de hiçbir problem yoktu,hastalığa sebep olabilecek belirtileri tasimiyordum.ne hipertansiyon vardı ne şeker, yaşım 35ten küçük kilom cok fazla değil. Bir haftadır sebeplerı düşünmekten yoruldum. Biliyorum ki beni en iyi anlayacak sizlersiniz. Doktor bir sene süre verdi rahmin toparlanması için. Ama bunları tekrar yaşamak düşüncesi bile inanılmaz korkutuyor beni.çok üzgünüm. Umut verici hikayelerı olan arkadaşlarım ne olur paylaşın bunları, gerçekten çok ihtiyacımız var.
Başınız sağolsun.Birebir aynısını yaşayan biri olarak sizi o kadar iyi anlıyorum ki.Aynı sizin gibi hiçbir risk faktörünü taşımıyordum.Hamileligim gayet guzel ilerliyordu ve bir anda olan oldu.Şiddeti arttikca artan dayanilmaz bir agriyla hastaneye gittik ve bebek ölmüştü.Sebep dekolman plasenta.Gizli kanama ve tam ayrilma sonucu ic kanama.Bebegim öldü ve dediginiz gibi bir yarim saat daha gecikseydik beni de kurtaramayacaklarini soyledi doktorum.Allahım ogunu asla unutamam.Risk faktorlerini tasimiyor dahi olsaniz yasanabiliyor maalesef.Ben 4.gebeligimde kizima kavustum.Su an 7 aylik.Doktorum dekolman yineleme riskinden dolayi gerekli onlemleri aldi ve cok sukur basardik.Tabii ki Allahin izniyle.Kismet boyleymis.Rabbim izin verirse,kismet ederse oluyor,ne takdir ederse o oluyor.Birini aldi,birini verdi.Size de sabirlar diliyorum.Yeni bir gebelik surecinde doktorunuz gerekli onlemleri alacaktir.Dekolmanin maalesef onceden tespiti yok,zaten olsaydi farkli olurdu.(Bu yüzden doktorumu asla suclamadim ve yoluma onunla devam ettim.Oglumu da onunla kaybettim,kizima da onunla kavustum.)Ama bir kere yasadik,artik biliyoruz ve tekrar riskinden dolayi gerekli onlemlerle ve evvel Allahin izniyle siz ve butun melek anneleri bebeklerine kavusurlar umarim.

Merhaba
Bende bir melek annesiyim artık. 32.haftada bir gece yarısı şiddetli kanamayla uyandım. Başta suyum geldi sandım eşimi uyandırdım kalkıp lambayı yaktığı an dünyam başıma yıkıldı. Yatak kan içindeydi. Çok panik oldum tek düşündüğüm oğlum Taha mdı. Lütfen beni bırakma annecim diye ağlıyordum. Ambulans cagirdik ve 8dk da hastanedeydik. Acilde bebeğimin kalp atışını dinlettiler yaşıyor sakin ol dediler. Kadın doğuma cikartti lar. Ciğerleri gelişsin diye acil iğne vurup nst ye bağladılar ancak yavrumun kalp atışları yavaşlıyordu. Acil sezeryana alındım. Oğlum doğdu ancak küvezde 5 saat yaşayabildi. Güzel oğlum Taha m melek oldu. Günler çok zor geçiyor eve kapattım kendimi kimseyi görmek istemiyorum. Oğlumu çok özlüyorum. Herşey yolundaydı hiçbir sıkıntı yoktu hatta gelişimi 1 hafta önden gidiyordu ama 1 gecede dekolman plesanta nedeniyle kayıp gitti ellerimden. Başta bunu tek yaşayan benim sandım ama pek çok kişi böyle bebeğini kaybetmiş. Allah hepimize sabır versin tekrar hamile kalalim ve bu sefer yavrumuzu sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin inşallah.

Merhaba
Bende bir melek annesiyim artık. 32.haftada bir gece yarısı şiddetli kanamayla uyandım. Başta suyum geldi sandım eşimi uyandırdım kalkıp lambayı yaktığı an dünyam başıma yıkıldı. Yatak kan içindeydi. Çok panik oldum tek düşündüğüm oğlum Taha mdı. Lütfen beni bırakma annecim diye ağlıyordum. Ambulans cagirdik ve 8dk da hastanedeydik. Acilde bebeğimin kalp atışını dinlettiler yaşıyor sakin ol dediler. Kadın doğuma cikartti lar. Ciğerleri gelişsin diye acil iğne vurup nst ye bağladılar ancak yavrumun kalp atışları yavaşlıyordu. Acil sezeryana alındım. Oğlum doğdu ancak küvezde 5 saat yaşayabildi. Güzel oğlum Taha m melek oldu. Günler çok zor geçiyor eve kapattım kendimi kimseyi görmek istemiyorum. Oğlumu çok özlüyorum. Herşey yolundaydı hiçbir sıkıntı yoktu hatta gelişimi 1 hafta önden gidiyordu ama 1 gecede dekolman plesanta nedeniyle kayıp gitti ellerimden. Başta bunu tek yaşayan benim sandım ama pek çok kişi böyle bebeğini kaybetmiş. Allah hepimize sabır versin tekrar hamile kalalim ve bu sefer yavrumuzu sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin inşallah.
Basin sagolsin arkadasim bende bu sebepten kaybettim kizimi 27.haftada biraz zaman gecince bir perinatologa gitmeni tavsiye ederim

Basin sagolsin arkadasim bende bu sebepten kaybettim kizimi 27.haftada biraz zaman gecince bir perinatologa gitmeni tavsiye ederim

Sağol canım seninde başın sağolsun. Ben Bursada yaşıyorum Prof Dr Osman Develiogluyla görüştüm. Bu durumun benim yaptığım yada yapmadığım biseyle alakalı olmadığını söyledi kendini suclamaktan vazgeç dedi. Oglumuz zaten tedaviyle olmuştu 2 tane dondurulmuş embriyomuz var. 3 ay sonra transfer yapabiliriz dedi. Ateşime biraz su serpti. Ama ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum. peki sen tekrar hamile kaldinmi arkadaşım? Saglikla aldinmi yavrunu kucağına?

Sağol canım seninde başın sağolsun. Ben Bursada yaşıyorum Prof Dr Osman Develiogluyla görüştüm. Bu durumun benim yaptığım yada yapmadığım biseyle alakalı olmadığını söyledi kendini suclamaktan vazgeç dedi. Oglumuz zaten tedaviyle olmuştu 2 tane dondurulmuş embriyomuz var. 3 ay sonra transfer yapabiliriz dedi. Ateşime biraz su serpti. Ama ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum. peki sen tekrar hamile kaldinmi arkadaşım? Saglikla aldinmi yavrunu kucağına?
Benimde tup bebek cnm seni cok iyi anliyorum ben kizimdan sonra 1 dusuk 1 negatif aldim sonuc gebelik öncesi vitsminlerine baktir en onemlisi pihtilasma ve bagisiklik sistemi ile alakali tum testlerini yaptir universitr hastanesinde dekolman maales3f elinde olmadan da olabiliyor kendine 1 perinatolog bul testlerini yaptir muhakkak evine tansiyon aleti al ve en onemlisi dua.. dua et Rabbim bir daha evlat acisi vermesin kimseye de bize de ama dedigim gibi perinatolog bulmadan bu yola cikma

Amin amin insallah canim allahım kimseye vermesin evlat acısı. Kırkım çıktıktan sonra tüm testleri yaptırıcam. İnşallah Rabbim en kısa zamanda doldursun kucaklarimizi Hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar versin. Perinatolog içinde arayışa geçtim arkadaşım Teşekkürler. Bursada yaşayan arkadaşlar tavsiye edeceğiniz Perinatolog varmı?

Selam kızlar.hepinizin acısını cok iyi biliyorum.Allah sabir versin.dekolmani cok arastrdm.bikac tane dr görüştüm bunuhic bir dr ve biz onceden bilemezdik.hicbirimizin hatası ve dr hatası yok bu durumda risk faktörü yokssa bizlerde.Takdiri ilahi .Aah vetdi Allah aldı.sabredecegiz bu bizim imtihanmz.

Size kendi yasasklarmiz yazaym.2 yıl hoyunca bekledigim bebegimi 39.haftmda normal doğumu beklerken dekiman plesanra sebebiyle kaybettim.ustelik bu durumu yasadgmzaman rutin kontroller icin hastanedeydm.cok acil sezaryana alndm ama bebeğim kurtarılamadı.dogum yapıp kucagin bos kalmasi cok zor yasayan bilir.döktugum gözyaşı ni safece Allah bilir.aglarken gep dua ettim a
Allahm sabır ver bana ve cabucak kardeşini.cok zor gebe kamstm.gebe kalamamaktan ve takrarindan cok korktm.6 ay korunmadan sonra tekrR gebelik düşündüm ve cok şükür 3 ay icinde mucize gibi geldi bebegim.biraz streslu bi gebelik sonrası 37.hadtamda sezaryanla kavustum bebeğime coksukur.su ansa kizim nerdeyse 11 aylk.umudunuzu kaybetmeyin.ins sizlere de kucaginuza alacagnz evlatlat nasip olur.sormak istediginiz biseylsrvarsa yardımcı olmak istsrim.

Size kendi yasasklarmiz yazaym.2 yıl hoyunca bekledigim bebegimi 39.haftmda normal doğumu beklerken dekiman plesanra sebebiyle kaybettim.ustelik bu durumu yasadgmzaman rutin kontroller icin hastanedeydm.cok acil sezaryana alndm ama bebeğim kurtarılamadı.dogum yapıp kucagin bos kalmasi cok zor yasayan bilir.döktugum gözyaşı ni safece Allah bilir.aglarken gep dua ettim a
Allahm sabır ver bana ve cabucak kardeşini.cok zor gebe kamstm.gebe kalamamaktan ve takrarindan cok korktm.6 ay korunmadan sonra tekrR gebelik düşündüm ve cok şükür 3 ay icinde mucize gibi geldi bebegim.biraz streslu bi gebelik sonrası 37.hadtamda sezaryanla kavustum bebeğime coksukur.su ansa kizim nerdeyse 11 aylk.umudunuzu kaybetmeyin.ins sizlere de kucaginuza alacagnz evlatlat nasip olur.sormak istediginiz biseylsrvarsa yardımcı olmak istsrim.
Merhabalar
Hepimizin başı sağ olsun inşallah arkadaşım. Bende şu an zor bi süreçten geçiyorum ama insan ogluyuz hersey gelebilio başımıza bunlarida atlaticaz inşallah. Benim sormak istediğim birkaç soru var ikinci gebeliginde ne gibi önlemler aldın kullandığın ilaç varmı kan sulandirici kullandinmi mesela? Bide gittiğin doktor perinatolog muydu? Dekolman sonrası herhangi bir test yaptirdinmi? Bu olay kan dolaşımı ve basinciyla alakalı bir olay kalp damar cerrahiye gitmek gerekirmi?

Merhaba adiniza cok sevindim Allah kizinizi bagislason 2.gebelikte neler yaptiniz ne kullandiniz

Benim de plasenta ayrılması nedeniyle bebeğim erken doğdu 23.haftamda kaybettim meleğimi.1ay önce amniosentez yaptırmıştım aşırı su gelişi olmuştu ,bundan olabilir dediler.allah bilir tabi ben herkesi affettim amniyosentezi perinatolog Prof yapmıştı .

Hala lohusayım 20 gün bile olmadı Doğum yapalı,rabbime şükrediyorum her an,bu da geçecek diyorum.önce ikizlerim vefat etti şimdi de bu yavrum.3 cennet kuşum var .rabbim imtihanımızı kolay kılsın.hepimize yardım etsin .

Benim de plasenta ayrılması nedeniyle bebeğim erken doğdu 23.haftamda kaybettim meleğimi.1ay önce amniosentez yaptırmıştım aşırı su gelişi olmuştu ,bundan olabilir dediler.allah bilir tabi ben herkesi affettim amniyosentezi perinatolog Prof yapmıştı .
başınız sağolsun Rabbim sabır versin.tekrar saglikli evlat nasib etsin. suyunuz bir gün icinde mi geldi.ultrasyondafark edilmedimi. tekrar Rabbim sabır versin

başınız sağolsun Rabbim sabır versin.tekrar saglikli evlat nasib etsin. suyunuz bir gün icinde mi geldi.ultrasyondafark edilmedimi. tekrar Rabbim sabır versin
Allah razı olsun.amniosentez yaptırdıktan 2 saat sonra suyum geldi hemen tekrar doktorun yanına gittik.Hastaneye yatış yaptık 4.gün suyum azalarak kesildi.1 ay sonrada zaten 23.haftamda Doğum yaptım.

Allah razı olsun.amniosentez yaptırdıktan 2 saat sonra suyum geldi hemen tekrar doktorun yanına gittik.Hastaneye yatış yaptık 4.gün suyum azalarak kesildi.1 ay sonrada zaten 23.haftamda Doğum yaptım.
Herşeyden önce nasibi yoktu.Amma velakin su amiyosentezden nefret ediyorum.bin niye yaparlar doktorlar anlamiyirum.hastaların kafalarını karistirrlar!!!!! nift testi var keşke onu yaptirsaydiniz.ölmus e olmuşa çarem yok Rabbim takdiri.Rabbim saglikli evlatlar nasib etsin.hastanede bu kadın aynı sizin gibi amiyon.sonra enfeksiyon kapmış oda aynı oldu.

Allahim hepimize sabırlar versin inşallah dayanma gücü versin. Bu acıyı unutturacak başka acı vermesin Rabbim. Nift testi varken niye amniyosentez yaptılar anlamak zor gerçekten. Rabbim kucagimizi en kisa zamanda doldursun inşallah.

Hala lohusayım 20 gün bile olmadı Doğum yapalı,rabbime şükrediyorum her an,bu da geçecek diyorum.önce ikizlerim vefat etti şimdi de bu yavrum.3 cennet kuşum var .rabbim imtihanımızı kolay kılsın.hepimize yardım etsin .
Ikizlerinizide aynı dekolman nedeniylemi kaybetmistin arkadaşım?

Amniosentez istemedim son ana kadar nifty dedim ama dinlemediler beni amniosentez kesinmiş illa bunu yaptır dediler.ikizler de polihidroamnios yani su çokluğu vardı ani Doğum oldu ikizlerde de.plasenta ayrılması yoktu ikizlerde ,bu bebeğimde böyle oldu.nasipleri yokmuş yavrularımın

Merhaba adiniza cok sevindim Allah kizinizi bagislason 2.gebelikte neler yaptiniz ne kullandiniz
Sagolun.Allah size de yuregi yanan bütün annelere kucaklarna alacağı buyutecekleri evlatlar nasip etsin.ben trambofoli paneli testini yaptrdm.dr. hafif duzeyde pihtilasma var dedi.ama turkiye kadınların %80 inde böyledir gayet normal bir durum ve bundan dolayı dekolman olmamıştır dedi.ama yine de kan sulandırıcı iğne öneririm dedi.faydasi olur zarari olmaz deneyelim dedi.gebeligi ogrenir öğrenmez hergün karnmdan igne vurundum doguma 2 gün kalana kadar.onun dışında da klasik herkesin kullandığı folik asit ve kan ilaci kulandm.

Back
X