dekolman plasenta nedeniyle bebeğini kaybedenler

Canm masallah ne guzrl bebegin kurtulmus.Allah uzun ömür nasip etsin.anlamadigim neden 2 defa sezaryan oldun?sanslisin ben de hastanedeyken dekolman yasadm acil sezaryana girdim.bebegim doğduğunda kalbi atiyormus ama kalp masanina ragmen kurtulamadı.basup bu isler gercekt2n.
Nasip yazacaktm.

İ
Canm masallah ne guzrl bebegin kurtulmus.Allah uzun ömür nasip etsin.anlamadigim neden 2 defa sezaryan oldun?sanslisin ben de hastanedeyken dekolman yasadm acil sezaryana girdim.bebegim doğduğunda kalbi atiyormus ama kalp masanina ragmen kurtulamadı.basup bu isler gercekt2n.
İlk doğumum sezaryen( muhtemelen o da dekolman olabilir Di tabim çok sertti ben korktum hemen sezaryen istedim )

İkinci. Doğum da Defolman olan doğumda sezaryen
Bit oğlum bir kızım var kızımda dekolman ı yaşadım

SİZLERE UMUT OLMAK İSTİYORUM
Bende son haftalarda bebeğimi kaybetmiştim yaşım 39 idi bir yıl boyunca hergün yandım hikayemi 28. sayfada bulabilirsiniz. yılmadım ilk önce kilo verdim kontrollerimi yaptırdım tekrar hamile kaldım birçok dr benle ilgilenmek istemedi. hikayemden ürktüler. bende ürküyordum. üniversitede dr buldum Allah binkere razı olsun beni hep umutlu tuttu miyomları ma rağmen. 3 dr la gebeliğime başladım kimsenin gözünden bişey kaçmasın diye izmirde bir prof. yaşadığım şehirde doç. ve uzmana gidiyordum. Ümidimi hiç yitirmedim duamı hiç eksik etmedim. Hergün karmından kendi iğnemi kendim vurdum. son iki ay sürekli yattım. cinsiyetini öğrenmedim her dr ayrı ayrı tembihledim bağlanmak istemiyordum. doğuma gitmeden bir gün önce birkaç kıyafet ve bez aldık. Allah sağlıkla versin kucağıma herşeyini sonra yapacağım dedim. Ve şükürler olsun bir kızım vardı nur topu gibi de bir oğlum oldu. Ne yaşadığınızı ne çektiğinizi çok iyi bilirim o iç yanışlarını, o hüznü. ümit etmekten teslim olmaktan ve umuttan ASLA vazgeçmeyin Yüce rabbim OL deyince oluyor İNŞALLAH hepinize allah nasip etsin Allaha emanet olun.

Bende 38 haftalikken
Merhaba bende ilk bebegimi 6 aylikken kaybettim 1 yil.sonra tekrar hamile kaldim we onuda 33 haftalikken kaybettim ilkinde hicbir aciklama yapilmamisti ikincisinde dekolmen plesenta denildi we ameliyatim cok uzun surdu az kalsin rahmimi alicaklardi kanama durmamis aradan 3 yi gecti tekrar hamile kalmak istiyorum tekrarlama riski war denildi ama genede istiyorum bu sekilde olupta bebegini kucagina alan warmidirki ?

Merhaba bende ilk bebeğimi 38 haftalikken dekolmen tanısiyla kaybettim.1.5 ay zehirlenme tanısiyla hastanede yattım. 2. Evladımı 32 haftalikken gene dekolmen tanısiyla doğum yaptım coraspirinkullanmistim Allaha şükür sağlıkla dünyaya geldi şimdi 9 yaşında. Şimdi tekrar bebek bekliyorum doktorlar tekrar dekolman riski var dediler açıkçası biraz korkuyorum tekrar eder diye tedbir amaçlı doktor tavsigesi ile clexan iğne ve coraspirin kullanıyorum. Dekolmen olup sonrasında bu tedaviyle sorunsuz gebelik geçiren varmı. Herkese gecmisolsun Allah yavrularımız sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş.

Slm bende de plesenta dekolmanı vardı ilk çocuğumda kanama doğumda oldu çok şiddetliydi ama kızım sağlıklı doğdu ikinci çocuğum 4 yıl sonra oldu onda da 28. Haftamda kanama oldu ama kanama gizli değildi 2 gün yattım hastanede iğne oldum sonra tekrar kanamam oldu 35 haftada yine iğne oldum çok korktum ama umudumu kaybetmedim bu tedavisi olmayan sinsi bi hastalık ama her zaman kötü biticek diye bişey de yok allah hepimize sağlık şifa versin ...

Öncelikle geçmiş olsun öncelikle bende dekolman geçirdim. Ben ve bebeğim sağlıklıyız
Acınız çok büyük bunları yazarken size Ümit verebilmek için yazıyorum
Sezaryen sonrası normal doğum die beklerken tabi
Riskli durum Dr yanımdan ayrılmadı
Bebeğin kalp atışları düşmeye başladığında sezaryene aldı
Ve ayılınca anladım durumu
Neşteri tabime vurunca kan fışkırmış zor ve acil ameliyat
.
Bebeğime 5 dk kalp masajı ve oksijen verilmiş kalp atışı 100
Bebek pelte gibiymiş
Eşim benim yaşadığıma şükrediyor tabi bebeği küvez E aldılar 15 gün kaldı oksijen verildi
Bana kan verildi
Çocuk doktoru bize
Bebek'te ilerleyen dönemde nörolojik problem. Olabilir
- tuvalet tutamama
-konuşamama
-yürüyeme
- görmeme
Vb.....
Çok şükür kızım 5 yaşında ve hiç bir sorun yok bu arada ikinci çocuğum ilk gebelikte sancılardan korktum ve sezaryen oldum
Dr sordum üçüncü Bebek ?
Tabiki düşünebilir siniz Dedi hep olucak die bişi yok dedi
Arkadaşlar umudunuzu yitirmeyin
Dua edin rabbim size deanneliği yasatsın
Bu yazdıklarım umut olur inşallah
Yaşayan kişiden duymak başka ......
Ben bebeğimi kaybetme korkusu yaşadım sizi çok ii anlıyorum
Ama bakın ben ve kızım kurtulduk

Tansiyonum yüksek ve şeker vardı yaş 35 den küçüktü
Merhabalar...ben de 5 gün önce 37+3 günlük kızımı dünyaya getirdim..sezaryen sırasında plasenta dekolman olduğu ortaya çıktı..bebeğim şu an yoğunbakımda..siz bu süreci nasıl atlattınız??bebeğiniz yoğunbakımda kaldığı sürede neler yaşadınız??çocuğunuzda herhangi bir sorun kaldı mı??

Merhabalar...ben de 5 gün önce 37+3 günlük kızımı dünyaya getirdim..sezaryen sırasında plasenta dekolman olduğu ortaya çıktı..bebeğim şu an yoğunbakımda..siz bu süreci nasıl atlattınız??bebeğiniz yoğunbakımda kaldığı sürede neler yaşadınız??çocuğunuzda herhangi bir sorun kaldı mı??
Çok geçmiş olsun.Umarım bebeginizin saglik durumu iyidir.Sanirim size dekolman yasayip bebegi hayatta kalanlar yardim edebilir,tecrubelerini aktarabilirler.Çünkü dekolman sonucu bebegi vefat eden anneleriz:(

Bu arada iki bucuk sene once burda acilarimizi paylastigimiz arkadaslarimiza umut olmak isterim.37.haftada dekolman sebebiyle oglumu kaybedeli iki bucuk sene oldu.Uzerine 2 tane de bos gebelik yasadim ve kurtajla sonlandirildi.Su an 4.kez gebeyim ve 32.haftadayim.Onlem olarak kan sulandirici igne ve coraspin kullaniyorum.36 en gec 37.haftada Allah nasip ederse dogum yapacagim.Oglum melek oldu,simdi kizkardesini bekliyoruz hayirlisiyla:)

Merhaba arkadaşlar ve inci.Yasadigim zorlu sureci yazmistim.En son 3 nisanda yazmisim.Yukarda gorebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar ve inci.Yasadigim zorlu sureci yazmistim.En son 3 nisanda yazmisim.Yukarda gorebilirsiniz.4.gebeligimde sukurler olsun kizimi kucagima aldim.Dekolman riskinden dolayi dogum tarihim 37.haftayi gecmeyecekti.Ancak 35+4 te bebegin hareketleri cok azaldi.Doktoruma gittim ve kalp atis hizinin dustugunu,uzun sure bu sekilde kaldigini ogrendik.Doktorum ogun dogumu gerceklestirdi.43 cm ve 2 kilo dogdu kizim.Sonrasinda toparladik.Cok sukur saglikli bir evlat nasip etti Rabbim.Benim gibi Dekolman sebebiyle bebegini kaybeden annelere umut olmak istedim.Gerekli onlemleri alin ve Allaha siginin.Dilerim isteyen herkese bu mutlulugu yasatsin Rabbim.

Ko
Başta çok korkunctu. Sağlıkla giden bir hamilelik kontrol için gidiyorsun ve bebeğinin öldüğünu öğreniyor sun. Hemen çözüm arayışı sonra acaba doktor mu bilemedi diye başka hastanelerde ümit arayışı cevaplar aynı. Sonra suni sancı taşlasmis bir vücut cevapsız.arkasından tekerlekli sandalyede ameliyat yolu eşinle helallesme gözyaşı. Masa başında bir sürü insan sanki onlar kasap sen kurban gözyaşı acı ve sonra karanlık sadece 15 dakika bilemedin yarım saat 9 ayin tamamı ve korkunç bir boşluk
ne kadar guzel tarif etmissin.. Benim 11 ay oldu preeklamsi hellp sendromu dic paneli görüldü. Plesanta dekolman.. Omrumce bu kelimeleri unutamiycam galiba

Ben de geçen hafta 14 ekimde dekolman plasenta sebebiyle 35 haftalık bebeğimi kaybettim.gizli kanama olmuş,hastaneye 15 dk geç gitseymisiz beni de kurtaramayabilirlermis.hayatımın en kötü günlerinden biriydi.ilk gebeliğim sorunsuz geçmiş ve oğlumu normal doğumla 40. haftasında kucağıma almıştım. Bu gebeliğimde de hiçbir problem yoktu,hastalığa sebep olabilecek belirtileri tasimiyordum.ne hipertansiyon vardı ne şeker, yaşım 35ten küçük kilom cok fazla değil. Bir haftadır sebeplerı düşünmekten yoruldum. Biliyorum ki beni en iyi anlayacak sizlersiniz. Doktor bir sene süre verdi rahmin toparlanması için. Ama bunları tekrar yaşamak düşüncesi bile inanılmaz korkutuyor beni.çok üzgünüm. Umut verici hikayelerı olan arkadaşlarım ne olur paylaşın bunları, gerçekten çok ihtiyacımız var.

Back
X