çok dertliyim bu konuda kızlar...
ben evleneli 3 yıla yaklaştı.ev dekorasyonu konusunda çok pişmanlıklarım var.evimin neredeyse hiçbir yerini beğenmiyorum.
eşimle tanıştıktan sonra 4 ay gibi bir sürede evlendik.bu arada ben öğrenciydim ve evlilik hayalleri kuran evlenirsem evime şunu alayım şunu almamalıyım filan diye düşünen birisi değildim.daha o aşamalara gelmemiştim.
nasıl olduysa nasip işte hiç hesapta yokkken evlenme kararı.ve alelacele alınan eşyalar.eşimin de fazlasıyla dominant davrandığını şimdi daha iyi anlıyorum.ama insan o zman olsun nolcak ki filan diyor, ona iyi görünmek için kendi beğenilerimden fedakarlık ediyormuşum ki bu çoook yanlış.tabi bir de işin maddi tarafı var. eşim kendi parasını kazanıyor olmasına rağmen ben daha öğrenci olduğum için en az birbuçuk yılım vardı para kazanmaya başlamama,evlenceğim zaman ailemden bir şey almak istemedim,böyle bir şeye hazırlıksız olduğumuzu biliyordum.anneciğim saolsun çeyizimi eksik bırakmadı,en iyisinden her şeyi aldı ama.ev eşyalarını alması pek mümkün değildi. e ben de alamıyordum,eşim ben her şeyi hallederim diyince bana iyi gibi geldi.ama sanırım bu beni daha da pasifleştirdi. her şeye tamam diyordum. zaten bir gün çıktık halıları aldık.bir gün çıktık mobilyaları bir gün çıktık beyaz eşyayı.ucuzlukçu gibi yerlerden avizeleri aldık.il buzdolabım ve hala da kullanmakta olduğum çamaşır makinem ikinci eldi.eşime kızmadan duramadığım bir konu da bu,o zamanlar bana söylememişti ama bankada baya bi parası olduğunu ben evlendikten çook sonra öğrendim.ben de napalım o da tek başına her şeyi almakta zorlanıyor diye düşünerek hiç itiraz etmemiştim.ne kadar safmışım.evi bile ben kayseriye ailemin yanına gittiğimde ben görmeden tutmuştu.20 yıllık bir apartman,duvarları nem alıyor,banyosu akıyor, mutfağı daracık..neymiş güvenlikliymiş siteymiş.bir de hevesli anlatıyor telefonda sen de görsen beğenirsin bence diyor.benim salak kafam nerden biliyorsun beğeneceğimi ben görmeden niye tutuyorsun demiyorum ben de..cahilliiikk..

ya ben her şeye itiraz edince beni bırakırsa benden soğursa gibi saçmasapan fikirler...
mobilyalar evkurdandı.iki modelde-yatakodası artı yemek odası takımı olmak üzere-kampanya vardı.diğer baktığımız bütün mobilyalar bundan daha güzelken burdakiler en ucuzu olduğu için bence onlardan birini aldık işte..çok dandik üflesen yıkılcak gibi bir malzeme,mdfymiş ama daha kötü duruyor,üstelik koyu renk ve çok kro hiç genç evi gibi değil.eski model televizyonlara göre bir tv sehpası var.gümüşlük vitrin yemek dolabı masa ve sandalyeleri..zaten vitrin salonuma sığmıyor.içeri odada kitaplık gibi kullanıyoruz,rafları cam, bir gün kırılacaklar.üstelik kitapları da tam almıyor,üç kolide de kitaplar duruyor odanın bir köşesinde,göçebe gibi...
salondaki tv sehpası zaten üzerinde plazma ile çok saçma duruyor,ortası artık ağırlıktan eğim yapmış,kırılacak. yemek dolabı minyatür gibi bir rafına 12 tabak koysan başka bir şey koyamıyorsun.var mı var...gümüşlük saçma sapan uyumsuz aksesuarlarla dolu, yaşlı kadınların evleri daha güzeldir.
yatak odası derseniz gardrop biçimsiz,rafları az,boyu kısa astıklarım zemine değiyor.ve o zemini de raf olarak kullanmak zorundayım.bu da sürekli dağınıklık demek.
ayrıca başucuna koyulan komodinler de minyatür gibi.iç çamaşırlarını tıkıştırmak zorundayım sığmaları için.bir de aynalı şifonyer var o da tam bi işe yaramıyor.çekmeceleri dar.zaten ne kadar uyduruk oldukları belli,geçen aylarda-nasıl oluyorsa tam da garanti süresi dolduğu dönemlerde-gardrop kapaklarının 4ünün kulbu ardarda koptular.yeni kulp alıp taktık hepsine.bir de eşim bunları 10 yıl kullanacağımızı filan zannediyor. zaten bir kere taşındı bu eşyalar.ağızları yüzleri eğildi.bir taşınmaya daha gelemezler..
mutlaka dolap,çekmece hacimlerini ve kullanışlılığını iyi değerlendirerek alın.
benden yeni evlenenlere tavsiye sakın eşya alırken neyse ya ömürlük değil ya diye düşünmeyin,değiştirmek de hiç öle kolay değil.eşim haliyle anlamıyor neden değiştirmek istediğimi,o zamanlar beğenmediğim halde almaya razı olduğumu daha yeni yeni anlatabildim.ama tabi şimdi atama durumumuz var ,yani başka bir şehre taşınacağız büyük ihtimalle ,en az o zamana kadar beklemek zorundayız,kii o zaman bile değiştireceğini sanmıyorum.

yazlığımız olunca oraya gönderirmişiz eşyaları,daha ev almadık yazlık diyor...ölme eşşeğim hesabı...