Ev alma komsu al demiş atalarımız umursama bence aksama kadar evde ler hastalar demekki...benim komşulara bu ikinci evliliği m nisanda kaynanam elektrikte yolu burda bankacı bi kız var demiş evimiz sitede kaynanam da dengesiz hani onlarda kız yok yukarda dul bi bayan var demiş tanımametmem ggorumce başıma kalktı gittim kavga ettim yani Manyak la manyak oldum babamda ayıp demiş ama insanlar mal olunca anlasamazsiniz şimdi taşındığı yerde komşuları çok iyi sen yapamazsın diyorlar Evimi temizlemeye geliyorlar yemek pişirirken bende onlara kek yapıyorum annelerin ordada komşuları aile gibidir yani canım hastalar çıkıyor bazen sana ne kızlığımdan dullugumdankızlar cok zor durumdayım kendi evimde kiracıyım sanki. 1 yıllık evliyim ev kendimizin. altkatımda oturan insanlar kafayı yemiş. bi kadın bi kızı bi oğlu ile yasıyor. kadın 60-65 yaslarında kızı ve oglu bekar 40-45 yaslarındalar. oğlu calısıyr bu ana kız hiç evden cıkmıyorlar ve onlarada misafir gelmiyor. bütün gün evde benden en ufak ses gelicek mi diye bekliyorlar sanırım. çünkü ben ne zaman en ufak bir ses çıkarsam hemen arkasından küt küt bir yerlere, duvarlara falan vuruyorlar. bi evde yasayıpda o evde hiç ses olmaması mümkün mü. bunlar bnden onu yapmamı bekliyor. evim dublex şimdi yaz oldugu için üst kattaki mutfaga tasındım zamanımızı tersta geciriyoruz. iki kat üstte olmama ragmen hala temizlik yaparken vaya baska bi şekilde yere bişey düşse yada bi kapıyı hızlı kapatsam etrafa vurmaya baslıyorlar.
esim oğluyla konustu bu durumu özür dilemiş ilk seferinde ben konusurum onlarla demiş. tekrar yapmaya devam ettiler. tekrar aradık oğlunu diyorki onlar ses yapmıyormus baska yerden geliyormus o ses. annesigil bizden memnunmus falan filan. yani annesi nederse inanıyor bize inanmıyr. mahkemeye veririz sizi dedik bizde sizi veririz dediler.
apartmanın giriş kapısını ve otopark kapısını bize inat olsun diye sürekli açıyorlar. şöyleki ben kapatıyorum eve giriyorum arkamdan asagıya inip açıp tekrar cıkıyrlar. apartmanda kimse memnun değil komsuluklarından herkesle kavgalılar sadece bizle de değil.
bn umursamayalım zamanla tepki vermeyince gecer diye düşündüm ama olmayacak galiba. esim onlar vurunca sen iki kat vur diyor. ya ters teperse iyice. bilmiyorum bi akıl verin bana
ay sen çok yasa emi. kadınların zaten yalnızlığı baslarına vurmus sesleri duyup iyice deli olsunlar.Kısa vadeli çözüm önerim: yüksek sesle sevişin, asıl gürültü nasıl olur görsünler
Uzun vadeli çözüm önerim: orta yaş ve orta yaş üstü iki yalnız kadın ve üstlerinde oturan yeni evli bir genç kadın. Tahminime göre işin içinde ağır mutsuzluk ve yalnızlık var. Olabilir. Kimin kendini ne zaman ne konumda bulacağı hiç belli olmuyor. Eğer çalışmıyorsanız arkadaşlık etmeye çalışın komşularınızla. Kek-börek yapıp gidin mesela birkaç kez. Belki seveceksiniz birbirinizi. Bu sorun da kalkacak ortadan.
aklımdan aynen öyle geçio valla. bazen balkondan aşagıya bakarken görüyorm onları tencere tava ne varsa alayım atayım kafalarına kurtulayım diyorum ya.Ay şaka gibi ya, Allah'ın şizofrenleri, bunlara sağlam bi dayak lazım anasını ayrı kızını ayrı duvarlara sürte sürte döveceksin, bu görgüsüzler ancak ondan anlar.
aynen canım bunlarda öyle. mutfakta tezgahın üstüne bardak koysam küt küt bi ses arkasından. insanın sinirleri oynuyor ya. en ufak sesi abartıp büyütüolar. bn evde yalnızım düşünün yeni evliyim çocuk falan yok cok asırı misafim de olmaz öyle kalabalık gürültülü. ne sesi olucak. tamamen deliler yani. cezası yok gercekten. ancak tazminat cezası varmıs.Sen ne taktinki.
Sana bisy anlatiyim.
Ablamin manyak bi zenci komsusu var , adam tek basina yasiyor ablamin hemen yaninda. Dis kapilari yan yana, evin yarisi diger komsunun duvariyla bitisik.
Adam durup durup cekiclerle duvara vururdu. Kapilari kut diye kapatirdi.
Sonra polisi arardik sikayet ederdjk. Bi bakardik adam bizi sikayet etmis bile.
Ses yapiyomusuz. Hatta adam birgunde aramis yine saat gecenin 4 unde. Ses yapiyolar demis. Polis gelmis zile basmis kapiya vurmus. Ablam kapiyi nasil acsin, 2 haftaligina tatildelerdi. 4 uncu gun olmus tum bunlar. Polis gelmis kapiyi kirmis ablamin. Iceri dalmis. Tabi evde kimse yok.
Nyse, bu zenci adam psikopat, kafada var. Olmayan sesler duyuyor. Yani sira ses yapanda kendisi. Adamdan biktik belediyeye evin yonetimine gittik. Konusmalar gerceklesti ppolisler esliginde.
Adam tamam diyor yine duvara girisyor.
Hatta duvarlara beyfendi ses gelmesin ablamdan diye yalitim yapmis. Guya ses yapan ablam. Evden cikarmadilar adami. Cikaramayiz bisey yapamayiz. Biz uyariyorz ama dinlemiyor diyorlar. Cezasi yokmu peki bunun diyoruz yok diyorlar.
Sonuc olarak: herseyj denedik. O adam hala dibimizde. Neyseki bi kac haftadir normallesti. Demem oki hic bisey yapamazlar. Napicaklar size? Cabalasalarda zorlasalarda nolucak yani? Sen gurultu yaptin diye odami gurultu yapiyor. Sen iki daha ses yap. Elleri morarsin cazgir karinin. Hic dertlenme. Polismi cagiricam diye tehdit ediyor? Cagirda gorelim, tum apartman senden sikayetci, kendi sonunu kendin getirirsin hazir polis ayagimiza gelmisken hepsini basimiza toplarim seni sikayet ettiririm de.
Bazen disli olucan aynende boyle.
seninki de mi en ufak sese falan tepki gösteriodu. neyi sorun yapıodu meselaBenim de sorunlu bi komsum var. Dediğin gibi kimse memnun değil, kavgacı falan. Hep aman alttan alalım bizden bulmasın dedikçe tepeme çıktı. Artık bi gün dayanamadım annem de vardı yanımda. Başta alttan alamaya çalıştım yine ama olmayınca verdim veristirdim. Annem de gaza geldi iki laf da o söyledi. Şimdi süt liman oldu. Sesi pusu çıkmıyo
Imza toplayıp mahkemeye verebilirsiniz. Suçlu bulunursa apartmanın huzurunu ciddi anlamda bozduğu anlasilirsa apartmandan bile atılma olur.ay sen çok yasa emi. kadınların zaten yalnızlığı baslarına vurmus sesleri duyup iyice deli olsunlar.
kimseyi kabul etmiolar ki bunlar evlerine sekerim. karsı komsum gecen kandilde tüm apartmana kandil simidi almış dağıtmk için kadın açmış kapıyı asık bi suratla. yok almam ben onu demiş girmiş içeriye. gidip konuşulcak sohbet edilecek tipte değiller yani.
aklımdan aynen öyle geçio valla. bazen balkondan aşagıya bakarken görüyorm onları tencere tava ne varsa alayım atayım kafalarına kurtulayım diyorum ya.
aynen canım bunlarda öyle. mutfakta tezgahın üstüne bardak koysam küt küt bi ses arkasından. insanın sinirleri oynuyor ya. en ufak sesi abartıp büyütüolar. bn evde yalnızım düşünün yeni evliyim çocuk falan yok cok asırı misafim de olmaz öyle kalabalık gürültülü. ne sesi olucak. tamamen deliler yani. cezası yok gercekten. ancak tazminat cezası varmıs.
yalıtım biraz kötü birde oturduğm mahalle biraz arada kalıyor. çok sessiz sakin bi yer. dısardan hiç ses gelmez. bu yüzden yapılan her ses duyuluyor. aparmanda cocuklu veya kalabalık bi aile yok. çok sakin yani.onların evinde de hiç ses yok çocuk yok. misafirleri gelen gidenleri yok. işleri güçleri baskalarıyla ugrasmak işte.Imza toplayıp mahkemeye verebilirsiniz. Suçlu bulunursa apartmanın huzurunu ciddi anlamda bozduğu anlasilirsa apartmandan bile atılma olur.
Yalnız anlamadigim apartmanın yalıtımı mi kötü yani bardağı oraya bırakınca nasıl duyuyorlar.
ya acaip bişey şimdiye kadar hiç kapıya gelmedi. tek bi sözü yok bana bu manyakların. keşke kapıya bi kere gelselerÇözümü var aş bir takunya koş evin içinde kapına gelirse gündüz gürültü serbest birşey yapamaz
Gelmesinler kapıya gelirse olaylar çığırından çıkabilir haklı iken haksız konuma düşersin. İftira atarlar hiç birşey yapmasan bile şahit de bulamazsınya acaip bişey şimdiye kadar hiç kapıya gelmedi. tek bi sözü yok bana bu manyakların. keşke kapıya bi kere gelseler
seninki de mi en ufak sese falan tepki gösteriodu. neyi sorun yapıodu mesela
Darp raporu almadı mi onunla edebilir di.oda dogru kapinin onunde alt katlarindaki kadina tokat atmislar yazik kadin sahit bulamamis mahkemeye veremedi sahit olmayinca. ama boylede ogluna soyluyorz yok oyle bisey diyip cikiylr isin icinden. oglundan cekiniyor anladigim kadaryla.
ya oyle cok siddetli vurmamistir bahsettigimiz kadin 60 yaslarnda morarmamistr o yuzden rapor alamamistr belki. bn tasinmadan olmus zaten bu.Darp raporu almadı mi onunla edebilir di.
ayni tipler iste. en ufak sese vuruyrlar. rahat rahat bi temizlik yapamiyrm. birde hep burayi dinliyrlar. cikiyolar oturuyolar balkona hic konusmadan bekliolar aksama kadar karsi pencernin yansimasindan farkettim.Var ya öğrenci iken alt katta ki komşu geldi aklıma abartmıyorum yere kaşık düşse tavana vuruyordu terlikle dolaşamıyorduk evin içinde parmak ucu ile yürüyordum resmen kafayı yedirtti bize. Bizden önce bekar subaylar varmış onlara yapmıyormuş mesela. Ondan önce kız öğrenciler varmış onlara da yapmış ev sahibi dedi. Kadın 55 yaşında ve genç kadın görünce deliriyor demişti. O da hiç evlenmemiş. Gözümün önünden film şeridi gibi geçti resmen. Ama ben bir gün delirdim o tavana vurdukça bende vuruyordum sonra yapmadı daha. Sinmemek lazım , ricadan anlamıyor belli ki. O duvarlara vurunca videoya çekin onunla savcılığa verin. Çünkü bu gibi şeylerde delil isteyebiliyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?