Deliliğin üst sınırlarında gezmek

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.208
46.527
548
27
Selam hanımlar,iyi akşamlar..

Nasılsınız nasıl gidiyor?Umarım hepiniz iyisinizdir. Ben biraz sinirliyim,fakat nedeni yok.
Aslında sizden bunun için çözüm istiyorum.

Zaman zaman gelen,geldiğinde kolay gitmeyen,gitmemekle birlikte kendime ve çevreme çokça zarar verdiren sinirli bir ruh halim var.Bir telefonla,mesajla, en ufak kelimeyle sebepli ya da sebepsiz tozu dumana katabilen bir yapıya sahibim. Bu gece yine kapımı çaldı,buyur ettim kendisini. Ama nerden bilebilirdim ki bu kadar zarar vereceğini. İlk kez bu derece şiddetli bir sinir harbi yaşadım ve kendimi kontrol etmekte zorlandım. Bu yaşadığım sinir harbinin nedeniyse ufacık bir dondurma. Neden buna bu kadar sinirlendiğimi bilmiyorum bile. (Öncesinde babamla konuşmuştuk,biraz can sıkıcı şeyler söyledi,bu tetiklemiş olabilir.) Herşey bir anda olup bitiyor ve ben kendimi bir anda rahatlamış,mükemmel fakat az biraz pişman bir ruh halinde buluyorum. Sinirli olduğumda ağzımdan normalde asla çıkmayacak kelimeler çıkabiliyor,hatta bu kez karşımdaki kişinin canını acıtmak için inadına hatalarını,kusurlarını yüzüne vurdum,evet sadece bunu canını acıtmak ve kötü hissettirmek için yaptım. (Bu ilk kez oldu.) Sonra sinirin geçmesiyle pişmanlık ve rahatlama hissiyle doldum. Arkadaşım benim bu anlarıma alışkındır ve normalde gülüp "delirdin yine" diye dalga geçerek bir kahkaha atardı. Fakat kendisi de bu sefer gerçekleşen sinir harbimin çok farklı olduğunu söyledi. Açıkçası bende kendimden ilk kez bu kadar korktum. Neden bu kadar sinirlendim,dengemi ne alt üst ediyor bilemiyorum,dolayısıyla çözümde bulamıyorum. Sizin böyle sinirlendiğiniz bağırdığınız anlarınız oluyor mu? Ve nasıl aşıyorsunuz?

Not: Dikkat Bozukluğu için ilaç kullanıyordum,doktorumun kararıyla değiştirip başka bir ilaca geçtik,bu sebep olabilir mi onu da bilmiyorum,diğer ilaç böyle bir etki yapmamıştı bende.

Son düzenleyen: Moderatör:
öfke kontrol sorununuz var sanirim ki kendimi anlatiyim hemen cok cok zorlu 2 kuzum var 6 ay oncesinde ofke patlamalari yaşamaya başladım aynı anlattigin gibi anlik biri birşey dedi degil mi benim sinirden gozlerim karariyordu agzimdan ne ciktigini dahi hatırlamıyordum ta ki cocuklarima karsi olmaya baslayinca tabi eşime acilen soluğu terapistte aldim cok şükür 3 aydir terapiye gidiyorum cok guzel geri dönüşler aliyorum sakinlestim daha iyi hissediyorum o ofke nobetlerim cok azaldi muhakkak tavsiye ederim

Peki sizdeki bu öfke nöbetlerini ne tetikledi en başta. Benim küçüklüğümden beri var,hatta öyle ki 5 yaşında istediğim birşey olmayınca kendimi yerlere atarmışım falan
Burada gülüp geçiyorum fakat en değerlilerimden olan arkadaşımın canını çok acıttım bugün. Tek çare terapistse giderim cinnet geçirmekten iyidir.

şöyle ki cokk uzun mevzular aslinda derine inince kisaca anlatiyim zorlu 2 hamilelik ve dogum cok cok hareketli bir kizim vardi sonrasinda oğlum oldu nadir gorulen bie hastalik gecirdi sutum kesilir diye uzulme luksum dahi olmadi olamadi her atesi ciktiginda icim disima cikardi korkudan sessiz cam kenarlarinda cok ağlardım derken böyle hepsi birikti sonrasi yazdigim gibi ofke nobetleri ama ben cok sukur ilerleme kaydettim sizede kesinlikle acilen gisin derim ama muhakkak iyi bir terapist bulun

Aynen benimde böyleydi.
Lisedeyken kendimi sıkardım,gizli gizli ağlardım,büyüdükçe öfkemi göstermeye kontrol edememeye başladım.
Bunlar içimizdekilerin dışa vurumu sanırım.
Çok teşekkür ederim canım,gerçek çok yardımcı oldun. Umarım oğlun iyileşmiştir ve şuan iyisindir.

Öfke kontrolü probleminiz var, agresif bir yapınızda olabilir.
Kullandığınız ilacın ters etkileride olabilir.
İlacınızı değiştirin.
Size bir psikiyatr yolu gözüküyor.. :)

rica ederim oğlum iyileşti cok şükür ama benim saçlarımı beyazlatti bak simdi yazdim ya sana aglatti beni düşünmek bile oyle aci veriyor içime anlatamam iste zaten sıktığımiz sakladigimiz icin boyle patliyor cok cok iyi anliyorum senin halini yaşadım çünkü o gözünün dönmesi etrafindakileri kırıp dökmen sonrasinda cok ama cok üzülmen zor hemde cok zor annem en son ben kendimi bu yaz kaybedip bagirip çağırıp kendimden gecerken gördüğünde cok korkmuş sakinlesince dedi ki kizim neler dedin cocuklara sen yok bende ses yok hatırlamıyorum çünkü annem kizim gözlerin bile farkli bakiyor bu hale gelince kendine yazik boyle olmaz demesi benim icin dönüm noktasi oldu memleketten doner donmez başladım iste su daha iyi bir noktaya geldim

Deliyim gözü kara deliyim diyorsun acilinden bı piskolaga nedersin
Psikiyatriye gidiyorum ama kendimi hiç "öfke problemli" biri olarak tanımlamadım. Çünkü normal hayatta mantıklı yorumlar yapan sakin biriyim ki,konduramadım kendime. Yeni yeni farkediyorum.

Yaa ağlatmak istemedim özür dilerim. Herşeyin bir bedeli var tabiki,iyiki çevrenizden bir yakınınız farkedip sizi bilgilendirmiş ve terapiye yönlendirmiş. Şuan mutlusunuz ya hayatınıza oğlunuza kızınıza bakın,mutlu olun. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın. Kurtulduğunuza çok sevindim. :)

Psikiyatriye gidiyorum ama kendimi hiç "öfke problemli" biri olarak tanımlamadım. Çünkü normal hayatta mantıklı yorumlar yapan sakin biriyim ki,konduramadım kendime. Yeni yeni farkediyorum.
Artık öfke problemi olan biri olarak gördüysen kendi doğru dr kız cevrende insan kalmicak

Öfke kontrolü probleminiz var, agresif bir yapınızda olabilir.
Kullandığınız ilacın ters etkileride olabilir.
İlacınızı değiştirin.
Size bir psikiyatr yolu gözüküyor.. :)
Normalde hiç agresif değilim,mantıklı sakin bir insanım. Ama o sinir harbi geldiği zaman asla gözüm görmüyor. Psikiyatriye gidiyorum,bu konu içinde görüşeceğim artık. :)

yok estagfurullah yazmak istedim özellikle seninde zor dönemlerin olmuştur icinde heosi birikmistir ve dışa vurumu bu şekilde oluyor iste ama sende muhakkak git terapiste derim en acilinden cunku cok yiprandigimi fark ettim seanslara gittikce meger kendime ne kadar aci cektiriyormusum diye düşündüm daha sakin olabilmek mutlu olabilmek için terapiye muhakkak başla ve ihmal etme herseyden once bunu kendine borçlusun

Artık öfke problemi olan biri olarak gördüysen kendi doğru dr kız cevrende insan kalmicak
Gerçekten öyle,arkadaşım bile "gerçekten hakkımda böyle mi düşünüyorsun" dedi. Ne diyeceğimi bilemedim. Artık kıza ne dediysem..
Allahtan sonradan barıştık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…