Deliliğin üst sınırlarında gezmek

Tabiki öyle,güzel yorumların ve yol göstericiliğin için çok teşekkür ederim. Yarın ilk işim bir psikiyatriye randevu almak olucak. :)

Dehb tanınız var sanırım, dürtüsellik ve öfke tipiktir dikkat eksikliğinde. O yüzden kullanılan ilaçların kombinasyonları ve dozları çok önemlidir. Örneğin dozu uygun ayarlanmayan bi antidepresan oldukça hırçın yapabilir, ayrıca duygudurum düzenleyici kullanılması gerekebilir vs. Bu öfke nöbetleri aynı şekilde devam ederse tabi ki konuşun doktorunuzla. İlacın dozunda değişikliğe gidebilir sanırım.

rica ederim cok sevindim faydam olduysa ne mutlu bana evet kendine bir guzellik yap ve git ama muhakkak buraya yada bana yaz guzel haberlerini bekliyor olucam

Evet dehb hastasıyım.
50 mg kullanıyorum şuanlık ama bu kadar ağır dönüşü olacağını tahmin edemedik,kendisi şuan izinde ayın 7'sinde dönecek,kendisiyle bu konuyu konuşacağım,düzenleyiciyi de danışacağım çok teşekkür ederim.

Normalde hiç agresif değilim,mantıklı sakin bir insanım. Ama o sinir harbi geldiği zaman asla gözüm görmüyor. Psikiyatriye gidiyorum,bu konu içinde görüşeceğim artık. :)
Büyük ihtimalle kullandığınız ilacın ters etkileri o zaman. :)
Değiştirmek lazım..
Siz yine de öfkenizi kontrol etmeye çalışın, tavsiyem nefes egzersizleri çok iyi geliyor.

Büyük ihtimalle kullandığınız ilacın ters etkileri o zaman. :)
Değiştirmek lazım..
Siz yine de öfkenizi kontrol etmeye çalışın, tavsiyem nefes egzersizleri çok iyi geliyor.
Sinirlendiğimde genelde annem "içinden 10'a kadar say,gidip boş bir odada avazın çıktığı kadar bağır" diyor. Ama bugün o da işe yaramadı. Sinirden kafayı yedim tam anlamıyla.

Sinirlendiğimde genelde annem "içinden 10'a kadar say,gidip boş bir odada avazın çıktığı kadar bağır" diyor. Ama bugün o da işe yaramadı. Sinirden kafayı yedim tam anlamıyla.
Çok çeşitli yöntemler var kontrol için, birisi mutlaka iyi gelecektir sana. Ama öncelikle tabi bu sorunun kaynağı ilacın mı yan etkisi farklı bir durum mu onu bulmak lazım. :)
Rahat rahat deliremiyoruz bile.

Çok çeşitli yöntemler var kontrol için, birisi mutlaka iyi gelecektir sana. Ama öncelikle tabi bu sorunun kaynağı ilacın mı yan etkisi farklı bir durum mu onu bulmak lazım. :)
Rahat rahat deliremiyoruz bile.
Normal zamanlarda çok normalim,sakinim.
Ama hep sinirli bir yanım vardı,2. bi bendi bu sinirli hakim.
Sadece sıklığı azdı,zamanla giderek fazlalaştı. Bugünse gerçekten son damlayı yaşadık arkadaşımla. Artık bir yolunu bulmam gerekiyor. Belki de hastalığımın yan etkisidir. Yine de bir gidip bakacağım,başka bir rahatsızlığım çıkmaz umarım.
Tavsiye için teşekkür ederim,evet yahu rahat rahat deliremiyoruz bile.

Kendimi tam olarak ifade edip anlatamadığım ve kötü doktorlara dek geldiğim için yıllarca bana yanlış teşhis konuldu. Hep yanlış ilaçlar kullanmışım hemde uzun süreli. Bu da bende farklı psikolojik bozukluklara yol açmıştı. 4-5 yıl üzerimde denenmedik ilaç kalmamıştı. :) Güler misin ağlar mısın; trajikomik.
Atipik şizofren teşhisi bile almıştım, oysa sadece masum bir anksiyete geçiriyormuşum. :)
En son parayı basıp iyi bir psikoloğa gidip; düzenli terapi almaya başlayınca herşey yoluna girdi.
Sende de böyle bir durum olabilir dikkat et, gerekirse birkaç farklı psikiyatre git. Biliyorsun bu tür ilaçlar çok sıkıntılı.

Bende bu doktorumu bulana kadar 2-3 doktor değiştirdim,2 yıldır da beraberiz bu doktorla. Çok samimi ve içten geliyor bana,onun sayesinde dikkatimi toplamayı ve kendime değer vermeyi öğrendim. O yüzden ondan başkasına gitmek istemiyorum,yine de dikkatli olacağım ama ne olur ne olmaz.

Senin için üzüldüm,bir şizofreni tanısı bile almışsın,gerçi psikiyatri hastalıkları o kadar çok benziyor ama anksiyete ile şizofreniyi karıştırmaları çok kötü. İyi bir doktor bulup yıllarca onunla ilişki kurmak lazım,bu hem daha sağlıklı hemde daha iyi. Sevindim senin adına,umarım geçmiştir hastalığın. Hayırlı doğumlar bu arada :)

Şu konuyu ben yazsam bu kadar olur
Sanki ben açmışım konuyu
Konu sahibi ne yaptın sen ya?
Küçükken de sinirliymissin.
Sen 5 yaşını biliyorsun.
Ben daha bebekken sinirliymisim,oyle söylüyorlar
Mesela hic uyumazmışım .
Ayaklarimi besige vururmusum
Bir bebek neden sinirli olabilir
Yillar geçti bu hic değişmedi ..
Bende yorumlari okudum da aslinda sakinim diyorsun, bende aynısını söyleyebilirim ama birsey oluyor beynimde birseyler atiyor dislerimden parmak uclarima kadar kasiliyorum sanki bazen kalbim kut kut atiyor ve bu sinirli halim yüzünden sayısız vukuatim var
8 sene antidepresan ictim
Birsürü ilac kullandim degistirdiler biri oyle dedi oteki boyle dedi
Bu isin sonu ne olur bilmem
Bir de sabahlari sinirli uyanir misin?
Ozellikle sabah saati benim aklima biseyler gelir
Bende biraz takinti da var
Kendimi yerim yani
Genel.olarak mantıklı,insanlarla diyologu iyi,sosyal sen sakrak dışa dönük biriyim. Biriyle saatlerce muhabbet edebilirim
Ama sinir ... of ya
Sinirden zaten gogus kafesimdeki.kemikler belirginlesmis su iman tahtası denen yer. Kendimi yemektenmis. Esim oyle diyor..
44 kgim
Boynumda fitik var
Oram buram ağrıyor
Bende tekrardan doktorlara gitmek istemiyorum bence mizac meselesi olabilir
Sonuçta mesela 2 kardesiz,ayni evde büyüdük ana ayni baba ayni illaki huy suy farklidir 5 parmagin 5i bir degil
Kardesim cok relax bir tip..
Yani sanki insanin kisisel özelliği olabiliyor bu sinir
Bu konuyu takip edicem. Önerilere bakmam lazım merak ediyorum çünkü

4: Kötü anne-babalık DEHB’ye neden olur? DEHB’li bir çocuk aklından geçeni karşısındakine düşünmeden söylüyor, sınıfta parmak kaldırmadan konuşuyor, toplum içinde uygunsuz tavır sergiliyorsa bu “nasıl davranması gerektiği” ona öğretilmediği için değildir. Sorun aslında beyin kaynaklıdır, veril(e)memiş disiplinden dolayı değil. İnanılanın tam aksine sıkı anne-babalık DEHB belirtilerini daha da kötüleştirir. Zira böyle bir anne-babalıkta kontrol edemediği durumlar için çocuğun cezalandırılması bile söz konusu olabilir.

Abooo ayni ben yetiskinler de de oluyormus bu
Zaten cocukken yaramazmisim ben hala cok akilli durdugum söylenemez napcaz????? Ilacinin ismi ne ?

Ahjahsjwja meğer ne kadar çok sinirli varmış burada,benim konu açmamı beklemişsiniz
Bende öyleydim mesela.
Küçükken de sinirliymişim ben,senin gibi.
Kafamı duvarlara vururmuşum istediğim olmayınca
O kadar sinirliymişim.
Ama benim bu huyum liseye kadar daha sakin seyretti.
Normalde sakin olan ben;
Lisede sinirlendiğimde gidip tuvalette sessizce ağlardım,sinirli yüzümü insanlara göstermezdim. Daha sonra bunlar benim içimde biriktikçe birikti birikti birikti..
İlk patlamam liseden sonra oldu,sadece bağırmıştım. Dışarıda sadece bağırıp evde tozu dumana katıp eşyaları kırıyordum
Daha sonra sahilde erkek arkadaşımla sabahlarken birşeye sinirlenip üzerine çekirdek kabuklarını döktüm,baktım hala konuşuyor aldım enerji içeceğini suratına fırlattım üstünü başını mahfettim (o ara içimden derin bir ohh çektim,zaten ondan sonra bu kadar ilerlettim )
İkincisinde ise yine aynı erkek arkadaşıma avmde bağırıp rezillik çıkartıp polisi aramıştım "bu adam beni zorla taciz etti,beni zorla getirdi" diye şikayet etmiştim,kendimizi aklayana kadar akla karayı seçmiştik
En tehlikelisi ise giden bir arabanın içinde tartışırken birden yan koltuktan direksiyona müdahale etmiştim (allahtan arazideydik)
Öyle öyle sıyırdım işte.
O sinir insana aniden geliyor,bilirim.
Bütün hücrelerini ele geçirmiş gibi kasılıyor,sanki bağırmadan dağıtmadan rahatlayamayacakmışsın gibi hissediyorsun.
Normalde sakin,sosyal ve iyi biriyim bende. Mantıklı cevaplar verip mantıklı yorumlar yaparım. Kendimi savunurum hatta çok güleç ve esprili biriyim. Ama o sinir anında sanki benim alter kişiliğim ortaya çıkıyor ve tozu dumana attırıyor.
Öyle işte.
Bende çok zayıfım,boy 1.68 kilo 45.
Annem hep sen sinirden zayıfsın der.
Hiç antidepresan kullanmadım,çünkü antidepresanlık bir durumum yoktu (bana göre)
Ben dehb hastasıyım,yerimde duramıyorum çok falza. Bunun için 3 senedir ilaç kullanıyorum,aslında ders çalışamadığım için gitmiştim bana bu teşhisi koydu,ilacımın derslerde çok etkisini gördüm. Hala ihtiyacım olduğu için kullanmak mecburiyetindeyim. İlacın ismini özelden yazarım sana.

Benim hiç böyle huylarım yok ki
Ben sadece uzun süre oturmayı sevmiyorum,sürekli hareket halinde olmalıyım,sürekli birşeyle uğraşmalıyım.
Bir de odaklanamıyordum,dikkatimi derse veremiyordum. Ünv sınavına az kalmıştı,doktora çalışamadığım için gittim,o da bana anneme ve öğretmene form doldurtup teşhisi koydu ve ilacımı verdi. Böyle başladım ben.
Sanırım bizimki öfke kontrol problemi,dehb çok başka birşey canım :)

Bu arada benim kullandığım kırmızı reçeteli bir ilaç ve bana testler yapıp öyle verdiler ilacı,çünkü bağımlılık yapıyormuş ve ilk aldığımda birkaç yere onaylattığımı hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…