- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
- Konu Sahibi -Thanatos-
-
Benim hiç böyle huylarım yok ki
Ben sadece uzun süre oturmayı sevmiyorum,sürekli hareket halinde olmalıyım,sürekli birşeyle uğraşmalıyım.
Bir de odaklanamıyordum,dikkatimi derse veremiyordum. Ünv sınavına az kalmıştı,doktora çalışamadığım için gittim,o da bana anneme ve öğretmene form doldurtup teşhisi koydu ve ilacımı verdi. Böyle başladım ben.
Sanırım bizimki öfke kontrol problemi,dehb çok başka birşey canım :)
Evet canım benim tanım dehb.Yok yok ben dun okudum dehb yi burda bir uye yazmis sana canim sanırım tanınız dehb diye gittim arastirsim dehb de dürtüsel hareketler sinirli olma falan varmis su ustteki mesajina koptum
Ben benden beteri de bastırıyorum yahu,hiç acımam yok dan dan söylemeye başlıyorum karşımdakineArkadaşınıza bravo hala sizinle konuşuyor.
Ahh evlenmeden evvel bende böyleydim. Bu derece değil tabi ama çok çabuk sinirlenirdim. Sinirliyken de kendime hakim olamazdım. Ne zaman evlendim o zaman karşıma benden bin beteri çıktı ondan sonra düzeldim
Siz de evleninşaka şaka.
Ahjahsjwja meğer ne kadar çok sinirli varmış burada,benim konu açmamı beklemişsiniz
Bende öyleydim mesela.
Küçükken de sinirliymişim ben,senin gibi.
Kafamı duvarlara vururmuşum istediğim olmayınca
O kadar sinirliymişim.
Ama benim bu huyum liseye kadar daha sakin seyretti.
Normalde sakin olan ben;
Lisede sinirlendiğimde gidip tuvalette sessizce ağlardım,sinirli yüzümü insanlara göstermezdim. Daha sonra bunlar benim içimde biriktikçe birikti birikti birikti..
İlk patlamam liseden sonra oldu,sadece bağırmıştım. Dışarıda sadece bağırıp evde tozu dumana katıp eşyaları kırıyordum
Daha sonra sahilde erkek arkadaşımla sabahlarken birşeye sinirlenip üzerine çekirdek kabuklarını döktüm,baktım hala konuşuyor aldım enerji içeceğini suratına fırlattım üstünü başını mahfettim (o ara içimden derin bir ohh çektim,zaten ondan sonra bu kadar ilerlettim)
İkincisinde ise yine aynı erkek arkadaşıma avmde bağırıp rezillik çıkartıp polisi aramıştım "bu adam beni zorla taciz etti,beni zorla getirdi" diye şikayet etmiştim,kendimizi aklayana kadar akla karayı seçmiştik
En tehlikelisi ise giden bir arabanın içinde tartışırken birden yan koltuktan direksiyona müdahale etmiştim (allahtan arazideydik)
Öyle öyle sıyırdım işte.
O sinir insana aniden geliyor,bilirim.
Bütün hücrelerini ele geçirmiş gibi kasılıyor,sanki bağırmadan dağıtmadan rahatlayamayacakmışsın gibi hissediyorsun.
Normalde sakin,sosyal ve iyi biriyim bende. Mantıklı cevaplar verip mantıklı yorumlar yaparım. Kendimi savunurum hatta çok güleç ve esprili biriyim. Ama o sinir anında sanki benim alter kişiliğim ortaya çıkıyor ve tozu dumana attırıyor.
Öyle işte.
Bende çok zayıfım,boy 1.68 kilo 45.
Annem hep sen sinirden zayıfsın der.
Hiç antidepresan kullanmadım,çünkü antidepresanlık bir durumum yoktu (bana göre)
Ben dehb hastasıyım,yerimde duramıyorum çok falza. Bunun için 3 senedir ilaç kullanıyorum,aslında ders çalışamadığım için gitmiştim bana bu teşhisi koydu,ilacımın derslerde çok etkisini gördüm. Hala ihtiyacım olduğu için kullanmak mecburiyetindeyim. İlacın ismini özelden yazarım sana.
Ama sinirin sebebi buymusEvet canım benim tanım dehb.
Ama sinir çok öncesinden vardı,bu tanı koyulmadan önce.
Bir doktora gideceğim yine.
Yok canım benimkinin sebebi bu değil,küçükken dikkatli çalışkan bir çocuktum,derslerim iyiydi.Ama sinirin sebebi buymus
Yok canım benimkinin sebebi bu değil,küçükken dikkatli çalışkan bir çocuktum,derslerim iyiydi.
Lisedeyken ergenlikte bozulma yaşadım,gittikten sonra bu teşhis kondu.
Küçüklükten beri var yani benim öfke problemim,dehb'den önce de vardı.
Yok canım tiroid problemim yok.Ahahahahahhahahaahhaha bende 167 yim canim saka gibiiiiii :) sen tiroidlerine batırdın mi hastanede bende tiroid çıktı 1 bucuk senedir ,yani biz öyle biliyoruz,belki de dogustan vardir.
Cok koptum sonradan pisman oluyor musun? Ben oluyorum
Ama genel olarak dürtülerim kavga etmeye yönelik ..
Evlendim,muhtesem bir düğün hersey istedigim gibi,esim sakin sessiz bir tip sinirim gecmedi
Simdi de sinirden cocugum olmuyor
6 bardak halletmisim gecen baktim cay bardagi kalmamış gittim aldım
Esim bana ye kendini ye hadi diyor
Senin icin cok üzülüyorum neden boyle yapiyorsun diyor meditasyon yap diyor sanki doktor oldu bu da basima
Bence canim doktor dehb diyorsa dehb dir
O ilaclari duzenli kullanman lazim
Suanda kullaniyorsun galiba?
Sey yaziodu internette daha zekilerdir baskalarina gore
Bende mesela bir olayi hemen çözerim . leb demeden leblebiyi anlarim. Fevriyim. Pat diye atlarim. Ve her dedigim çıkar
Erkeklerde boyle zeki kadinlari sevmiyor
O bahsettigin kırıp dokmelerden ne ararsan vae
Ben cok sıkılgan dim universiteyi tamamlayamadim derste mesela sıkılıyordum
Biraktim okulu
Şuan yaşım 21.Simdi yaşın kaç ???
Ilaclarin ise yaramasi ve derslerinde basarili olman cok harikaYok canım tiroid problemim yok.
Sadece çok sinirliyim ben.
Fakat bunu hiç doktora söylemedim,dolayısıyla böyle bir tanı konmadı.
Dehb için 3 yıldır ilaç kullanıyorum.
Odaklanma problemim vardı,ders çalışamıyordum,bir telefon çalsa hemen telefonu elime alıp saatlerce bırakmıyordum.
İlacı kullandım,üniversite sınavı zamanında 8 saat aralıksız ders çalışmamı,konsantre olmamı sağladı.
O yüzden hiç bırakmadım. Şuan 3.sınıfım bu sene yeniden gireceğim üniversite sınavına.
Derslerimde bayağı iyi yani. Bir dahaki hafta sadece öfke problemi için gideceğim. Çünkü ilaç kontrolü yapacaktık,onu da aradan çıkartmış olurum.
Bir git bakalım sende,belki aynı tanıyı koyarlar. Aynı senin gibiydim bende. Lisede yıkılıp uyurdum,allaha şükür geçti.
Çocuğunun olmaması sinirden değildir bence.
Başka bir probleminiz mi var acaba?
Ya da eşinde falan?
Stres etkende sinir etken mi bilmiyorum.
Ama o kadar bardak kıracak kadar sinirliysen tedavi olman lazım.
Ben birini öldürürüm diye korkuyorumo sinir anında hiçbirşeyi gözüm görmüyor.
Bence sinir başka stres başka.Ilaclarin ise yaramasi ve derslerinde basarili olman cok harika
Senin adına cok sevindim
Git tabi git,onuda aradan cikart doktor demekki iyiymis. Nice doktor var yanlış tani koyuyor hastaya gereksiz birsuru ilac kullaniyor hasta durumu daha kotuye giidyor yalan mi?
Cocuk olmamasi icin biolojik ufak tefek problemler var tabi ki esimde sperm sorunu vardi ama hallettik bende de pco var ama zayifim diye ve duzenli adet goruyorum doktorlar in hicbiri olumsuz konuşmadı bize
Simdi siniri bilmem stres etkendir dedin ya
Bende bu sekilde konusuyordum aynen ben stresli degilim ya sadece sinirliyim diye
Ama ayni seymis sinir stres.
Nasil ayni sey oluyor yav
Öfle problemiyle ilgili sanırım,içeriği güzele benziyor."Öfke Dansı
Harriet Lerner
VARLIK YAYINLARI
Öfkenin nedenleri ve modelleri üzerinde duran bu kitap, önemli ilişkilerde anlamlı ve uzun vadeli değişimler gerçekleştirmeyi sağlayacak özel stratejiler sunuyor. Kavga ve suçlamayla ya da sessizlik ve duygusal uzaklaşmayla dışarı vurulan Öfkenin, mevcut ilişki dinamiklerini neden ve nasıl koruduğunu kanıtlıyor ve öfkeyi yapıcı bir hale dönüştürmenin yollarını gösteriyor."
Bu kitabı okudunuz mu bilmiyorum ama şiddetle tavsiye ederim. Hatta bence her kadın okumalı.
Şuan yaşım 21.
Daha önceden de böyle vakalarım olmuştu benim,iPhone telefonum vardı,gidip yolun ortasında parçalamıştım,Avm'de rezillik çıkartmıştım,kurulu masayı yerle bir etmiştim,ha bir de tv kırmıştımannem sakinleştiriyordu beni ama artık o da müdahale edemiyor. Saymakta çözüm değil,derin derin nefes almakta. Bir de ağzım bozuk,kavga esnasında anne baba bütün mahalleyi katıyorum ağzıma. Annem iyice deliriyor.
Dehb öfkeyle alakası olduğunu bilmiyordum,her türlü gitmem lazım yani.
"Öfke Dansı
Harriet Lerner
VARLIK YAYINLARI
Öfkenin nedenleri ve modelleri üzerinde duran bu kitap, önemli ilişkilerde anlamlı ve uzun vadeli değişimler gerçekleştirmeyi sağlayacak özel stratejiler sunuyor. Kavga ve suçlamayla ya da sessizlik ve duygusal uzaklaşmayla dışarı vurulan Öfkenin, mevcut ilişki dinamiklerini neden ve nasıl koruduğunu kanıtlıyor ve öfkeyi yapıcı bir hale dönüştürmenin yollarını gösteriyor."
Bu kitabı okudunuz mu bilmiyorum ama şiddetle tavsiye ederim. Hatta bence her kadın okumalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?